Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/4/2020 στις 5:30 ΜΜ, lemourios92 είπε

Είμαι 28. Έχω και πτυχίο και διδακτορικό. Αν δώσω κατατακτήριες θα μπω στο 5ο εξάμηνο. Όμως επειδή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφές κτλ, θα φτάσει 6ο εξάμηνο. Συνολικά είναι 12 εξάμηνα. Με απασχολεί το γεγονός ότι ίσως είμαι πολύ μεγάλος (πχ μη δεν βρίσκω δουλειά μετά να προτιμάνε κάποιον νεότερο) όπως και το οικονομικό. Αυτά τα 3-4 χρόνια κάπως πρέπει να συντηρηθώ. Δεν παύει να είναι όνειρο ζωής όμως.

Ηρθε η ώρα να βγεις από την φούσκα που λέγεται πανεπιστήμια, και να μπεις στο εργατικό δυναμικό.

• Like 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, zernex201 είπε

Το θέμα ηλικίας είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί ! :) Γνωρίζω άτομα που σπουδάζουν ιατρική και είναι 30 , 40 εως και 60 χρονών. όπως καταλαβαίνεις η ηλικία δεν είναι κανένα πρόβλημα.

Αν νομίζεις οτι σου αρέσει σαν δουλειά και θα σου αρέσει να προσφέρεις (και δε το κάνεις δλδ μόνο για τα λεφτά) τότε ξεκίνα το. Θα πρέπει να λάβεις όμως υπόψιν οτι η δουλειά έχει και τα αρνητικά της , να βλέπεις άσχημες καταστάσεις. 

Το 1ο και 2ο έτος θα το σιχαθείς , θα βαρεθείς και θα πεις να τα παρατήσεις. Αν φτάσεις 3ο-4ο και μετά (συνολικά 6 χρόνια) θα δεις οτι θα σου αρέσει περισσότερο ;) 

Αυτά. αν έχεις απορίες πες μου.

Με  απασχολεί  η συνάρτηση ηλικία-οικονομική δυνατότητα
Επειδή είμαι από οδοντιατρική ευτυχώς θα γλιτώσω τα πρώτα 2 έτη γιατί τα έχω ήδη κάνει. Θα μπω 3ο έτος που και πάλι κάποια μαθήματα αναγνωρίζονται. Οπότε θεωρώ θα μπω στο "ενδιαφέρον" κομμάτι ενώ από την οδοντιατρική είμαι τελείως εξοικειωμένος με τους ασθενείς και το περιβάλλον των κλινικών κτλ..

1 ώρα πριν, Lumini είπε

Ηρθε η ώρα να βγεις από την φούσκα που λέγεται πανεπιστήμια, και να μπεις στο εργατικό δυναμικό.

γιατί φούσκα; Επίσης έχω δουλέψει αυτά τα χρόνια για να συντηρηθώ.

Επεξ/σία από lemourios92
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lemourios92 είπε

Με  απασχολεί  η συνάρτηση ηλικία-οικονομική δυνατότητα
Επειδή είμαι από οδοντιατρική ευτυχώς θα γλιτώσω τα πρώτα 2 έτη γιατί τα έχω ήδη κάνει. Θα μπω 3ο έτος που και πάλι κάποια μαθήματα αναγνωρίζονται. Οπότε θεωρώ θα μπω στο "ενδιαφέρον" κομμάτι ενώ από την οδοντιατρική είμαι τελείως εξοικειωμένος με τους ασθενείς και το περιβάλλον των κλινικών κτλ..

γιατί φούσκα; Επίσης έχω δουλέψει αυτά τα χρόνια για να συντηρηθώ.

γιατι σε κρινω απο το παιδικο σου αβαταρ, και απο το οτι εισαι 10 χρονια μεσα στα πανεπιστήμια, που ειναι ενα safe space.

Σοβαρος ανθρωπος στα 4 χρονια θελει να ανοιξει τα φτερα του επαγγελματικα, να δουλεψει πανω στην επιστημη του, να φυγει στο εξωτερικο, οχι να περναει μαθηματα και να κυνηγαει καθηγητες.

• Confused 2
Δημοσ.

Η λύση που ψάχνεις στο forum ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιά είναι.

Άν έχεις θέμα βιοπορισμού απλά δουλεύεις όχι οδοντίατρος που λές οτι είσαι αλλά σκατατζής δεν ψάχνεσαι για φοιτητική ζωή τα επόμενα 4 χρόνια το λιγότερο.

Ας υποθέσουμε τελειώνεις ιατρική μετά τι θα έχει λυθεί το βιοποριστικό σου πιστεύεις;

Πολύ σωστά σου είπε ο φίλος πιο πάνω να βγείς απο την φούσκα των Πανεπιστημίων απλά δεν θές να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα όπως είναι ωμή,σκληρή,κυνική.

Πάρτο απόφαση λοιπόν ΕΣΥ θα αποφασίσεις τι θές να κάνεις και πάντα υπάρχει η λύση παράλληλα σπουδές και εργασία (στην λαχαναγορά πάντα ψάχνουν κόσμο για φορτοεκφορτωτές).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lumini είπε

γιατι σε κρινω απο το παιδικο σου αβαταρ, και απο το οτι εισαι 10 χρονια μεσα στα πανεπιστήμια, που ειναι ενα safe space.

Σοβαρος ανθρωπος στα 4 χρονια θελει να ανοιξει τα φτερα του επαγγελματικα, να δουλεψει πανω στην επιστημη του, να φυγει στο εξωτερικο, οχι να περναει μαθηματα και να κυνηγαει καθηγητες.

To αβαταρ για να πω την αληθεια μου δεν θυμαμαι ποτε/πως το βαλα. Επισης καποιος που βλεπει ανιμε δε σημαινει οτι ειναι παιδακι η οτι δεν είναι ώριμος.
Επίσης εγώ που μετά από 5 χρόνια έκανα και διδακτορικό δεν είμαι αρκετά σοβαρός; Ότι δούλευα με μισθό σε εργαστήριο δεν είναι σοβαρό; Ούτε ότι δημοσίευα άρθρα, εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές  και έκανα διαλέξεις σε μεταπτυχιακά είναι σοβαρό; Δουλειά είναι και αυτά και αμοιβόμενη.

• Like 10
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lemourios92 είπε

To αβαταρ για να πω την αληθεια μου δεν θυμαμαι ποτε/πως το βαλα. Επισης καποιος που βλεπει ανιμε δε σημαινει οτι ειναι παιδακι η οτι δεν είναι ώριμος.
Επίσης εγώ που μετά από 5 χρόνια έκανα και διδακτορικό δεν είμαι αρκετά σοβαρός; Ότι δούλευα με μισθό σε εργαστήριο δεν είναι σοβαρό; Ούτε ότι δημοσίευα άρθρα, εκπαιδεύτηκα σε τεχνικές  και έκανα διαλέξεις σε μεταπτυχιακά είναι σοβαρό; Δουλειά είναι και αυτά και αμοιβόμενη.

ολα αυτα ειναι για να κονομανε οι καθηγηταδες

και οχι δεν ειναι σοβαρα, δεν ειναι δουλεια.

• Sad 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ratpack3 είπε

Η λύση που ψάχνεις στο forum ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιά είναι.

Άν έχεις θέμα βιοπορισμού απλά δουλεύεις όχι οδοντίατρος που λές οτι είσαι αλλά σκατατζής δεν ψάχνεσαι για φοιτητική ζωή τα επόμενα 4 χρόνια το λιγότερο.

Ας υποθέσουμε τελειώνεις ιατρική μετά τι θα έχει λυθεί το βιοποριστικό σου πιστεύεις;

Πολύ σωστά σου είπε ο φίλος πιο πάνω να βγείς απο την φούσκα των Πανεπιστημίων απλά δεν θές να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα όπως είναι ωμή,σκληρή,κυνική.

Πάρτο απόφαση λοιπόν ΕΣΥ θα αποφασίσεις τι θές να κάνεις και πάντα υπάρχει η λύση παράλληλα σπουδές και εργασία (στην λαχαναγορά πάντα ψάχνουν κόσμο για φορτοεκφορτωτές).

Στην ουσία σκέφτομαι αν θα μπορούσα/είχε νόημα να κάνω μια δουλειά που να μου δίνει ένα μικρό μισθό μέχρι να τελειώσω την ιατρική ναι. Μετά θα κάνω γναθοχειρουργική που έχει μισθό η θέση και θα ψάξω δουλειά σαν γναθο οχι σαν οδοντιατρος. 

Μόλις τώρα, Lumini είπε

ολα αυτα ειναι για να κονομανε οι καθηγηταδες

και οχι δεν ειναι σοβαρα, δεν ειναι δουλεια.

Άμα έχεις αυτή την άποψη για την εκπαίδευση δεν μπορώ να κάνω κάτι

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lemourios92 είπε

Στην ουσία σκέφτομαι αν θα μπορούσα/είχε νόημα να κάνω μια δουλειά που να μου δίνει ένα μικρό μισθό μέχρι να τελειώσω την ιατρική ναι. Μετά θα κάνω γναθοχειρουργική που έχει μισθό η θέση και θα ψάξω δουλειά σαν γναθο οχι σαν οδοντιατρος. 

Άμα έχεις αυτή την άποψη για την εκπαίδευση δεν μπορώ να κάνω κάτι

Μην απευθύνεσαι/λαμβάνεις υπόψη άσχετους.

Προχώρα...

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 21/4/2020 στις 5:30 ΜΜ, lemourios92 είπε

μη δεν βρίσκω δουλειά μετά να προτιμάνε κάποιον νεότερο

Δεν πας υπαλληλος σε εταιρεια. Ιατρος θα εισαι, ιατρειο θα εχεις. Εκτος και εαν μιλας για νοσοκομειακη ειδικοτητα.

Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να πας.

Θα γραφτεις μεν στο 3ο ετος, αλλα θα εχεις μαθηματα χρωστουμενα με το καλημερα σας. Το βασικο πτυχιο καθοριζει ποια μαθηματα θα αναγνωριστουν.

Υ.Γ.1. Περασα ιατρικη με κατατακτηριες στα 27.

Υ.Γ.2. Η εγγραφη παιρνει 30 λεπτα και οχι ενα εξαμηνο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Δεν πας υπαλληλος σε εταιρεια. Ιατρος θα εισαι, ιατρειο θα εχεις. Εκτος και εαν μιλας για νοσοκομειακη ειδικοτητα.

Αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να πας.

Θα γραφτεις μεν στο 3ο ετος, αλλα θα εχεις μαθηματα χρωστουμενα με το καλημερα σας. Το βασικο πτυχιο καθοριζει ποια μαθηματα θα αναγνωριστουν.

Υ.Γ.1. Περασα ιατρικη με κατατακτηριες στα 27.

Υ.Γ.2. Η εγγραφη παιρνει 30 λεπτα και οχι ενα εξαμηνο.

Γενικά σε νοσοκομείο ενδιαφέρομαι να δουλέψω. Σκεφτόμουν χειρουργική κατεύθυνση ή αναισθησιολογία, αλλά είναι ακόμα νωρίς για αυτά.
Λέγοντας εγγραφή εννοούσα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να γραφτεις.. Καλό φλεβάρη

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lemourios92 είπε

Γενικά σε νοσοκομείο ενδιαφέρομαι να δουλέψω. Σκεφτόμουν χειρουργική κατεύθυνση ή αναισθησιολογία, αλλά είναι ακόμα νωρίς για αυτά.
Λέγοντας εγγραφή εννοούσα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να γραφτεις.. Καλό φλεβάρη

Καπου εχεις μπερδευτει. Δινεις εξετασεις Δεκεμβρη και μεχρι τον Φεβρουαριο τα αποτελεσματα βγαινουν για να γραφτουν τα παιδια που εχουν περασει σε 2ο ή 4ο εξαμηνο.

Εσυ που γραφεσαι τον επομενο Σεπτεμβρη στο 5ο εξαμηνο, το ξερεις απο τον Φεβρουαριο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Καπου εχεις μπερδευτει. Δινεις εξετασεις Δεκεμβρη και μεχρι τον Φεβρουαριο τα αποτελεσματα βγαινουν για να γραφτουν τα παιδια που εχουν περασει σε 2ο ή 4ο εξαμηνο.

Εσυ που γραφεσαι τον επομενο Σεπτεμβρη στο 5ο εξαμηνο, το ξερεις απο τον Φεβρουαριο.

Δεν νομίζω ότι γράφεται κάποιος Σεπτέμβρη. Αποτελέσματα βγαίνουν Φλεβάρη και εγγραφές κάπου εκεί.. γίνεται ένας μικρός χαμός που χρωστάς μαθήματα που δεν έχεις διδαχτεί καν (αυτό γινόταν και με τους δικούς μας στην οδοντιατρική που παρακολουθούσαν το 2ο εξάμηνο και τον σεπτέμβρη δίναν του 1ου που τα χρωστάγανε). Δεν έχω ακούσει από πουθενά ότι γράφεσαι τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν το να τηλεφωνησεις στη γραμματεια και να σου πουν ποια μαθηματα αναγνωριζονται, να κανεις τη διαδικασια που απαιτειται, να δεις τι χρωστας και τι οχι, θα σου παρει ενα εξαμηνο, τοτε μαλλον δεν θα τα καταφερεις και μεσα στη σχολη, που ειναι ολη ενα γενικοτερο τρεξιμο.

Απο το φεβρουαριο που μαθαινεις οτι περασες στη σχολη, μεχρι τον επομενο Σεπτεμβρη, ειναι 7 μηνες κενοι, εκει τακτοποιεις οτι χρειαζεται. Τι να πουμε και εμεις που ξεκινησαμε 1 εβδομαδα αφοτου μαθαμε οτι περασαμε.

Πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο

Επεξ/σία από -Dimitris-
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Εαν το να τηλεφωνησεις στη γραμματεια και να σου πουν ποια μαθηματα αναγνωριζονται, να κανεις τη διαδικασια που απαιτειται, να δεις τι χρωστας και τι οχι, θα σου παρει ενα εξαμηνο, τοτε μαλλον δεν θα τα καταφερεις και μεσα στη σχολη, που ειναι ολη ενα γενικοτερο τρεξιμο.

Απο το φεβρουαριο που μαθαινεις οτι περασες στη σχολη, μεχρι τον επομενο Σεπτεμβρη, ειναι 7 μηνες κενοι, εκει τακτοποιεις οτι χρειαζεται. Τι να πουμε και εμεις που ξεκινησαμε 1 εβδομαδα αφοτου μαθαμε οτι περασαμε.

Πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο

Νομίζω κάπου έχουμε χαθεί και  σε ενδιαφέρει περισσότερο να μου την πεις παρά οτιδήποτε άλλο. Τα μαθήματα αναγνωρίζονται αυτόματα με την εγγραφή στους οδοντίατρους. Ωστόσο δεν είναι στανταρ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να υπάρξουν μικροδιαφοροποιήσεις. Πχ σε ένα μάθημα άλλαξε ο καθηγητής και αποφάσισε στους οδοντιάτρους να μη το αναγνωρίζει πλέον. Επίσης προσπαθώ να σου εξηγήσω εδώ και κάμποση ώρα ότι οι κατατακτήριοι  ξεκινάνε μαθήματα τον Μάρτιο όχι τον Σεπτέμβριο. 

Δημοσ.

Αν δεν πρόκειται για βιοποριστικο θεμα τοτε να πας θα κανεις το ονειρο σου όπως λες.Αλλιως οι οδοντιατροι είναι πιο καλα αμοιβομενοι από τους γιατρους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...