Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τους μεσίτες, δεν είναι υποχρεωτικό να δώσει κάποιοςαποκλειστικότητα.

Ζητάνε αποκλειστικότητα επειδή δεν μπορούν να γνωρίζουν αν οι υποψήφιοι αγοραστές/ενοικιαστές έχουν πάει και σε άλλους μεσίτες. Είναι πολύ πιθανό το ίδιο ακίνητο να το δείξουν πολλοί μεσίτες αλλά μόνο ο πρώτος που θα τους το έχει δείξει θα πάρει προμήθεια. Πρακτικά υπάρχει το ζήτημα αν ο πρώτος μεσίτης θα το μάθει ότι το έδειξε και δεύτερος, αν θα μπορεί να διεκδικήσει την αμοιβή και επιπλέον θα είναι χαμένοι και όλοι οι μεσίτες που το έδειξαν εκτός από τον ένα που θα πάρει την προμήθεια.

Στο θέμα μας...

https://www.in.gr/2025/05/08/economy/oikonomikes-eidiseis/spiti-mou-poso-ayksithikan-oi-times-sta-akinita-pinakes/

image.png.56541a4a439933aaeb208e7e4216ec59.png

Επεξ/σία από StavrosD
  • Απαντ. 4,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Skrobo said:

Και πως θα δείξεις ότι δεν δραστηριοποιείται; Δικαστικά μόνο. 

Το πρόβλημα δεν το έχουν οι περισσότεροι με την αποκλειστική ανάθεση. Το έχουν με την αποκλειστική ανάθεση που συνοδεύεται από ποινική ρήτρα και, συνήθως, αερολογιες για να επιλέξεις τον συγκεκριμένο μεσίτη. 

Για να επανέλθω στο παράδειγμα του εστιατορίου που ανέφερες πιο πάνω, επειδή εστιατόριο έχω:

Αν πας να μπεις στο εστιατόριο και σου πω "έχω πολύ καλό φαγητό και σέρβις, αλλά για να κάτσεις πρέπει να υπογράψεις ότι για τους επόμενους 6 μήνες απαγορεύεται να πας σε άλλα εστιατόρια, και αν πας μου πληρώνεις την ρήτρα" θα το δεχτείς χωρίς κάποια απαίτηση από την μεριά σου; Φυσικά και όχι. Αν προσθέσουμε το οτι πρέπει να σου έχω πάντα κρατημένο τραπέζι πχ, ή ότι σου κάνω έκπτωση 15% κάθε φορά που έρχεσαι, μπορεί να τα βρούμε. 

Αν ο μεσίτης για την αποκλειστικότητα μου πει πχ "θα πάρω μικρότερη αμοιβή" φυσικά και θα το σκεφτώ. Αλλιώς που είναι το αντάλλαγμα;

Δικαστικά θα πάει και ο μεσίτης αν δεν τον πληρώσεις ή αν το πουλήσεις μόνος σου και δεν τον αποζημιώσεις. Έτσι γίνονται αυτά. Στην περίπτωση που συζητάμε, εσύ θα σπάσεις τη σύμβαση και εκείνος θα πρέπει μετά δικαστικά να αποδείξει ότι όντως δραστηριοποιήθηκε και ότι εσύ κακώς την έσπασες, έδωσες άλλου εντολή ή το πούλησες μόνος σου.

Το γιατί κάποιοι επιλέγουν αποκλειστική ανάθεση, ξαναλέω, δεν θα μπω στη διαδικασία να το αναλύσω εδώ. Όποιος πουλάει και ενδιαφέρεται, έρχεται στο γραφείο μου. Οι υπόλοιποι, ρωτήστε το chatgpt να σας πει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των 2 συμβάσεων.

Θα το κάνω εγώ για εσάς, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με την εφαρμογή.

Spoiler

(chatgpt)

Πουλάς ένα ακίνητο. Τι θα επέλεγες; Να το αναθέσεις με απλή εντολή σε κάποιους μεσίτες ή να το αναθέσεις με αποκλειστική σε έναν και γιατί;

------

Η επιλογή ανάμεσα σε απλή εντολή και αποκλειστική εντολή εξαρτάται από τις προτεραιότητές σου ως πωλητής:

Απλή εντολή (σε πολλούς μεσίτες)

Πλεονεκτήματα:

Το ακίνητο προωθείται από περισσότερους μεσίτες, άρα μεγαλύτερη έκθεση.

Δεν δεσμεύεσαι αποκλειστικά, άρα μπορείς να πουλήσεις και μόνος σου.

Μειονεκτήματα:

Οι μεσίτες γνωρίζουν ότι "ανταγωνίζονται" και συχνά δεν επενδύουν τόσο σε φωτογραφίσεις, marketing, κ.λπ.

Ενδέχεται να υπάρχει σύγχυση στην αγορά (π.χ. διαφορετικές τιμές ή φωτογραφίες για το ίδιο ακίνητο).

Πιο χαλαρή διαχείριση και έλλειψη συντονισμού.

Αποκλειστική εντολή (σε έναν μεσίτη)

Πλεονεκτήματα:

Ο μεσίτης επενδύει περισσότερο (επαγγελματικές φωτογραφίες, marketing, συνεργασίες).

Καλύτερος έλεγχος του τρόπου παρουσίασης του ακινήτου.

Συνήθως καλύτερος συντονισμός επισκέψεων και υποψήφιων αγοραστών.

Μειονεκτήματα:

Δεσμεύεσαι συνήθως για 3–6 μήνες, ακόμα κι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον.

Αν ο μεσίτης δεν είναι δραστήριος ή κατάλληλος, χάνεις χρόνο.

---

Τι θα επέλεγα:

Αποκλειστική εντολή, αλλά μόνο σε έμπειρο και αποδεδειγμένα δραστήριο μεσίτη. Γιατί; Επειδή η ποιότητα της δουλειάς του συνήθως είναι καλύτερη και αυξάνει τις πιθανότητες να πουληθεί το ακίνητο στην καλύτερη τιμή και ταχύτερα. Φυσικά, θα ζητούσα γραπτώς τι ακριβώς δεσμεύεται να κάνει (προώθηση, φωτογράφιση, πλατφόρμες προβολής κ.λπ.).

Θες να σου δώσω και μια λίστα ερωτήσεων για να αξιολογήσεις

έναν μεσίτη πριν του αναθέσεις αποκλειστικά;

(Gemini)

- Πουλάς ένα ακίνητο. Τι θα επέλεγες; Να το αναθέσεις με απλή εντολή σε κάποιους μεσίτες ή να το αναθέσεις με αποκλειστική σε έναν και γιατί;

-------

Αν πουλούσα ένα ακίνητο, θα προτιμούσα να το αναθέσω με αποκλειστική εντολή σε έναν μεσίτη.

Ο λόγος είναι ότι μια αποκλειστική εντολή δημιουργεί μια πιο δεσμευτική και συνεργατική σχέση μεταξύ εμού και του μεσίτη. Συγκεκριμένα:

* Κίνητρο για τον μεσίτη: Έχοντας την αποκλειστικότητα, ο μεσίτης είναι πιο παρορμημένος να επενδύσει χρόνο, χρήμα και προσπάθεια στην προώθηση του ακινήτου μου. Γνωρίζει ότι αν φέρει τον αγοραστή, θα λάβει την αμοιβή. Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε καλύτερη παρουσίαση του ακινήτου, ευρύτερη προβολή και πιο ενεργή αναζήτηση αγοραστών.

* Εστιασμένη στρατηγική: Ένας αποκλειστικός μεσίτης μπορεί να αναπτύξει μια πιο στοχευμένη και συντονισμένη στρατηγική μάρκετινγκ για το ακίνητό μου, χωρίς να ανησυχεί για τον ανταγωνισμό από άλλους μεσίτες που μπορεί να ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση.

* Ενιαία επικοινωνία: Έχω να επικοινωνήσω και να συντονιστώ μόνο με έναν επαγγελματία, γεγονός που απλοποιεί τη διαδικασία και μειώνει την πιθανότητα σύγχυσης ή αντικρουόμενων πληροφοριών.

* Δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης: Ένας αποκλειστικός μεσίτης, νιώθοντας την ευθύνη της πώλησης, μπορεί να είναι πιο διατεθειμένος να διαπραγματευτεί καλύτερα τους όρους της συμφωνίας για λογαριασμό μου.

Αντίθετα, με την απλή εντολή σε πολλούς μεσίτες, υπάρχει ο κίνδυνος κανένας από αυτούς να μην αισθανθεί την πλήρη ευθύνη για την πώληση, οδηγώντας ενδεχομένως σε λιγότερη αφοσίωση και λιγότερο αποτελεσματική προώθηση. Μπορεί επίσης να υπάρξει ασυνέπεια στην παρουσίαση του ακινήτου και δυσκολία στον συντονισμό.

Φυσικά, η επιλογή του κατάλληλου μεσίτη για την αποκλειστική εντολή είναι κρίσιμη. Θα έκανα σίγουρα την έρευνά μου για να βεβαιωθώ ότι συνεργάζομαι με έναν έμπειρο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό επαγγελματία.

Ποια είναι η δική σου άποψη; Έχεις κάποια εμπειρία σχετικά

με αυτό;

- Λάβε υπόψιν πιθανά μειονεκτήματα της αποκλειστικής και απάντησε ξανά.

---------

Έχεις δίκιο, υπάρχουν και πιθανά μειονεκτήματα στην αποκλειστική εντολή που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

* Δέσμευση με έναν μεσίτη: Αν δεν επιλέξεις τον κατάλληλο μεσίτη, "κλειδώνεσαι" μαζί του για τη διάρκεια της συμφωνίας. Αν ο μεσίτης δεν είναι αποτελεσματικός ή δεν υπάρχει καλή χημεία, μπορεί να νιώσεις εγκλωβισμένος/η και η πώληση να καθυστερήσει.

* Πιθανός περιορισμός στην έκθεση: Παρόλο που ένας αποκλειστικός μεσίτης υποτίθεται ότι θα κάνει ευρύτερη προβολή, στην πράξη, η εμβέλεια ενός μεμονωμένου μεσιτικού γραφείου μπορεί να είναι μικρότερη από τη συνδυασμένη έκθεση που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλοί μεσίτες.

* Λιγότερες συγκριτικές προσφορές: Με έναν μόνο μεσίτη, μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να συγκρίνεις πολλές διαφορετικές προτάσεις αγοραστών που θα μπορούσαν να φέρουν πολλοί μεσίτες.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα μειονεκτήματα, η αρχική μου προτίμηση για αποκλειστική εντολή παραμένει, αλλά με κάποιες σημαντικές επιφυλάξεις:

Θα επέλεγα αποκλειστική εντολή μόνο αν:

* Είμαι απόλυτα σίγουρος/η για την επιλογή του μεσίτη, έχοντας κάνει ενδελεχή έρευνα και έχοντας θετικές συστάσεις.

* Η διάρκεια της αποκλειστικής εντολής είναι λογική και διαπραγματεύσιμη, ώστε να μην νιώσω εγκλωβισμένος/η για πολύ καιρό αν δεν είμαι ικανοποιημένος/η.

* Υπάρχει ένα σαφές και λεπτομερές πλάνο μάρκετινγκ από τον μεσίτη για την προώθηση του ακινήτου μου.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν είμαι σίγουρος/η για κάποιον μεσίτη ή αν θέλω να έχω τη μέγιστη δυνατή έκθεση του ακινήτου σε ένα ευρύτερο δίκτυο αγοραστών, τότε η απλή εντολή σε πολλούς αξιόπιστους μεσίτες θα μπορούσε να είναι μια πιο ασφαλής επιλογή, παρά τις πιθανές δυσκολίες συντονισμού.

Τώρα, λαμβάνοντας υπόψη και τα μειονεκτήματα, ποια θα ήταν η δική σου επιλογή;

4 hours ago, snot said:

Εδώ που τα λέμε @kirileman ναι μεν δεσμεύεται για κάτι αλλά η συγκεκριμένη δέσμευση είναι λίγο αερολογία. Τί ακριβώς σημαίνει να δραστηριοποιηθεί;  Έβαλα μία αγγελία, το έδειξα σε κάποιον και καθάρισα;

Ο,τι έχετε γράψει στη σύμβαση.

Επεξ/σία από kirileman
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Οπότε αφου εισαι ο "Εμπειρος και αποδεδειγμένα δραστήριος μεσίτης" που λέει το chatGPT μπορείς να το υποστηρίξεις και με πράξεις, όχι μονο λόγια, σωστα; Αν είσαι όντως έμπειρος και αποδεδείγμενα δραστήριος, δεν εχεις κάποιος λόγο να φοβηθείς. Και μην μου αρχήσεις να "μα μου, μπορει να γίνει το Χ, μπορει να τύχει το Ψ". Αυτό ειναι το ρίσκο του επιχειρείν. Και εμενα αν πέσει κεραυνος στο μάγειρα και πεθάνει, θα την πληρώσω την ρήτρα επειδή δεν ολοκληρώθηκε το event. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ έχεις κέρδος, για αυτο συνεχίζεις και κάνεις  αυτή την δουλεια. Φτιαξτέ μια ανάθεση οπου η αμοιβη σου ειναι μεγαλύτερη του κανονικού αν βρεις σύντομα αγοραστή, και πληρώνεις εσυ ζημιά αν δεν βρεις με το τέλος της ανάθεσης. Περιγράψτε και τι συμφωνείτε οτι σημαίνει "αγοραστής" και ολα καλά.
Put your money where your mouth is που λενε οι φίλοι μας οι Αγγλοι. 

Και θα το ξαναπω: Δεν εχω κανένα πρόβλημα με τις αποκλειστικές αναθέσεις. Με το οτι οι περισσότεροι δεν το κάνουν σωστά έχω πρόβλημα, και εγώ και πολλοί άλλοι. Βρείτε ενα καλύτερο business model, ανεβάστε τιμές για να βγάζετε την χασούρα απο της ρήτρες, χρεώστε πάγια έξοδα (φωτογραφίες κτλ) στον ιδιοκτήτη αν δεν έχετε ρήτρα και σπάσει αυτος το συμβολαιο, δεν ξέρω τι. Οταν ζητάς ρήτρα για κάτι, λαμβάνει και η άλλη πλευρα μια εγγυηση. Είστε ο μόνος κλάδος που δεν το κάνει. 

Αν με ρωτάς προσωπικά, σαν σύλλογος μεσιτών θα επέπτρεπα μόνο τις αποκλειστικές αναθέσεις απο τα μέλη, και θα το διαφημίζαμε. Το κάθε γραφείο παιρνει οτι πιστεύει οτι μπορεί να πουλήσει, και δεσμευετε προς τον ιδιοκτήτη για ο,τι έχουν συμφωνήσει. Και θα είχε και το επιπλέον κέρδος οτι οι παραμεσιτες θα μειώνονταν πολυ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Skrobo said:

Οπότε αφου εισαι ο "Εμπειρος και αποδεδειγμένα δραστήριος μεσίτης" που λέει το chatGPT μπορείς να το υποστηρίξεις και με πράξεις, όχι μονο λόγια, σωστα; Αν είσαι όντως έμπειρος και αποδεδείγμενα δραστήριος, δεν εχεις κάποιος λόγο να φοβηθείς. Και μην μου αρχήσεις να "μα μου, μπορει να γίνει το Χ, μπορει να τύχει το Ψ". Αυτό ειναι το ρίσκο του επιχειρείν. Και εμενα αν πέσει κεραυνος στο μάγειρα και πεθάνει, θα την πληρώσω την ρήτρα επειδή δεν ολοκληρώθηκε το event. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ έχεις κέρδος, για αυτο συνεχίζεις και κάνεις  αυτή την δουλεια. Φτιαξτέ μια ανάθεση οπου η αμοιβη σου ειναι μεγαλύτερη του κανονικού αν βρεις σύντομα αγοραστή, και πληρώνεις εσυ ζημιά αν δεν βρεις με το τέλος της ανάθεσης. Περιγράψτε και τι συμφωνείτε οτι σημαίνει "αγοραστής" και ολα καλά.
Put your money where your mouth is που λενε οι φίλοι μας οι Αγγλοι. 

Και θα το ξαναπω: Δεν εχω κανένα πρόβλημα με τις αποκλειστικές αναθέσεις. Με το οτι οι περισσότεροι δεν το κάνουν σωστά έχω πρόβλημα, και εγώ και πολλοί άλλοι. Βρείτε ενα καλύτερο business model, ανεβάστε τιμές για να βγάζετε την χασούρα απο της ρήτρες, χρεώστε πάγια έξοδα (φωτογραφίες κτλ) στον ιδιοκτήτη αν δεν έχετε ρήτρα και σπάσει αυτος το συμβολαιο, δεν ξέρω τι. Οταν ζητάς ρήτρα για κάτι, λαμβάνει και η άλλη πλευρα μια εγγυηση. Είστε ο μόνος κλάδος που δεν το κάνει. 

Αν με ρωτάς προσωπικά, σαν σύλλογος μεσιτών θα επέπτρεπα μόνο τις αποκλειστικές αναθέσεις απο τα μέλη, και θα το διαφημίζαμε. Το κάθε γραφείο παιρνει οτι πιστεύει οτι μπορεί να πουλήσει, και δεσμευετε προς τον ιδιοκτήτη για ο,τι έχουν συμφωνήσει. Και θα είχε και το επιπλέον κέρδος οτι οι παραμεσιτες θα μειώνονταν πολυ. 

Εγώ δουλεύω μόνο με αποκλειστικές. Άλλωστε, η εταιρεία έχει εδώ και 2 χρόνια απαγορεύσει να διαφημίζουμε ακίνητα με απλές εντολές (ισχύει για την ώρα στις πωλήσεις μεταχειρισμένων οικιστικών, που είναι και η μερίδα του λέοντος). Που σημαίνει ότι οι απλές εντολές πάνε στο συρτάρι.

Δεν χρειάζεται να τα βρω με όλους, με 15-20 ιδιοκτήτες το χρόνο να συμφωνήσω μου αρκεί, ζω μια χαρά. Γι'αυτό και αδιαφορώ για τη γνώμη αγνώστων μελών του φόρουμ.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
9 minutes ago, kirileman said:

Εγώ δουλεύω μόνο με αποκλειστικές. Άλλωστε, η εταιρεία έχει εδώ και 2 χρόνια απαγορεύσει να διαφημίζουμε ακίνητα με απλές εντολές (ισχύει για την ώρα στις πωλήσεις μεταχειρισμένων οικιστικών, που είναι και η μερίδα του λέοντος). Που σημαίνει ότι οι απλές εντολές πάνε στο συρτάρι.

Δεν χρειάζεται να τα βρω με όλους, με 15-20 ιδιοκτήτες το χρόνο να συμφωνήσω μου αρκεί, ζω μια χαρά. Γι'αυτό και αδιαφορώ για τη γνώμη αγνώστων μελών του φόρουμ.

Χαίρομαι. Αλλα ποτέ δεν μιλήσαμε για εσένα. Για τους μεσίτες της αγοράς μιλάμε.
Με το χέρι στην καρδία, πιστεύεις οτι όλοι οι μεσίτες κάνουν την ίδια σωστή δουλεια με εσενα;

Δημοσ.

Αφού δουλεύετε στο γραφείο  με αποκλειστικότητες δείξε μας λίγο το site της εταιρείας  για να δούμε το κάτι παραπάνω που λαμβάνει ο πελάτης. Φαντάζομαι αυτό θα αντικατοπτρίζεται σε premium αγγελίες που είναι πάντα στην κορυφή των αναζητήσεων, σούπερ επαγγελματικές φωτογραφίες κτλ 

Δημοσ.
1 hour ago, Morosana said:

Αφού δουλεύετε στο γραφείο  με αποκλειστικότητες δείξε μας λίγο το site της εταιρείας  για να δούμε το κάτι παραπάνω που λαμβάνει ο πελάτης. Φαντάζομαι αυτό θα αντικατοπτρίζεται σε premium αγγελίες που είναι πάντα στην κορυφή των αναζητήσεων, σούπερ επαγγελματικές φωτογραφίες κτλ 

Δεν θα είχα πρόβλημα, αν δεν φαίνονταν τα στοιχεία μου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά πρέπει να καταλάβετε ότι λόγω ανωνυμίας ο kirileman δίνει info που επώνυμα δεν θα τα έδινε ποτέ. Στο χέρι σας είναι να το αξιοποιήσετε σωστά.....

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, efo355 said:

Ρε παιδιά πρέπει να καταλάβετε ότι λόγω ανωνυμίας ο kirileman δίνει info που επώνυμα δεν θα τα έδινε ποτέ. Στο χέρι σας είναι να το αξιοποιήσετε σωστά.....

Καλά τα λες, αλλά όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς:

1) Τα μέλη του φόρουμ γνωρίζουν τα πάντα για οποιοδήποτε θέμα.
2) Δεν ακούν αυτούς που πραγματικά ξέρουν ένα αντικείμενο, εκτός αν επιβεβαιώνει την ήδη παγιωμένη μέσα τους άποψη.
3) Δεν αρκούνται στο μοναδικό που έχει αξία σε μια συζήτηση, που είναι η προσωπική τους εμπειρία, αλλά
4) εκφράζουν με περίσευμα σιγουριάς το απόσταγμα της άγνοιάς τους, με γενικεύσεις, υποθέσεις, φανταστικές ιστορίες κ.α.

Πχ, πριν από χρόνια πέρασα 4 φορές από την Ευελπίδων για προσωπική υπόθεση και τώρα μπορώ να σας πω όλα τα μυστικά του χώρου της Δικαιοσύνης. 🙂

----------------

Να δώσω μερικά ωραία λινκς για πωλητές (ιδιοκτήτες ή μεσίτες).

- Το αγαπημένο μου site για virtual staging είναι το virtualstagingai.app. Του δίνεις μια φωτογραφία του χώρου σου, με ή χωρίς έπιπλα (αν έχει έπιπλα, τα αφαιρεί) και σου παράγει στο στυλ της επιλογής σου προτάσεις εικονικής επίπλωσης. Το λατρεύω γιατί δίνει γρήγορα αποτελέσματα και καλά. Για τη δουλειά που το θέλω (το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον μικρότερο χρόνο) είναι καταπληκτικό. Το χρησιμοποιώ στα αποκλειστικά για πριν και μετά φάση. Το πιο φθηνό του πακέτο κοστίζει 16 δολάρια/μήνα για 6 φωτογραφίες/μήνα (όσα αποτελέσματα θες για κάθε μια από αυτές τις 6 φωτογραφίες)

Παράδειγμα (από απλή εντολή, φωτό από s22ultra... δε βάζω από δημοσιευμένες αποκλειστικές γιατί οι πονηροί θα κάνουν reverse image search 😄). Ίσως το χασε λίγο με την κλίμακα, αλλά με λίγες δοκιμές, έχεις καλό αποτέλεσμα. 

Spoiler

image.jpeg.3a16ffb34b5309a665c39575d6ed208e.jpeg

20250428_142332-Bedroom-Industrial.jpg.c13eded64acc44bc3d2692e335b3ac8d.jpg

Εδώ είναι πιο σωστές οι διαστάσεις.
20250428_142332-Bedroom-Standard.jpg.eadf61c86eccc6653eee3e456d976c17.jpg

- Για 3d tour το κορυφαίο matterport.com. Έχω δοκιμάσει αρκετά, κανένα δεν το φτάνει. Και εδώ, αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι το αποτέλεσμα σε σχέση με την ταχύτητα. Εξοπλισμό έχουμε μια Ιnsta360 + iPad Pro. Η Insta κάνει τη δουλειά που θέλω κι αν σου πέσει, πας να πάρεις άλλη. Στα dollhouses του matterport μπορείς να κάνεις παπάδες. Εκτός της φοβερής εικονικής περιήγησης και του 3d model, σου παράγει κατόψεις (θέλει λίγο edit), μπορείς να εισάγεις μέσα βίντεο, φωτογραφίες, τις παραπάνω virtualstaging photos. Πχ, έχεις μια τραπεζαρία που μπορεί να γίνει 3ο υπνοδωμάτιο, τραβάς μια με το virtualstagingai και το εισάγεις μέσα στο 3d tour. Όταν περάσει από εκεί ο επισκέπτης, βλέπει ένα σύμβολο με ένα τίτλο (πχ χώρος δημιουργίας 3ου υπνοδωματίου), πατάει πάνω και εμφανίζεται η virtual staging πρόταση. Εφετζίδικο, αλλά παίρνει μια γεύση ο ενδιαφερόμενος για τις προοπτικές που έχει το διαμέρισμα. Το feedback από τους πελάτες εννοείται ότι είναι θετικό. Αν σας ενδιαφέρει η ακρίβεια στην αποτύπωση, αναγκαστικά πάτε στις δικές τους κάμερες με Lidar κλπ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Θετικό ότι συνεχώς προσθέτουν νέες λειτουργίες.

- Για περιγραφές, εγώ πια χρησιμοποιώ μόνο ai, για την ώρα κυρίως chatgpt. Τα prompts είναι του στυλ, Δώσε μου το κείμενο μιας αγγελίας πώλησης διαμερίσματος με αυτά τα χαρακτηριστικά που βρίσκεται εκεί. Θέλω πχ η περιγραφή να είναι αρκετά ανθρωποκεντρική, να βγάζει συναίσθημα, να δημιουργεί εικόνες οικογενειακής θαλπωρής κλπ. Μετά το πρώτο αποτέλεσμα το ρυθμίζω, πιο ανθρωποκεντρικό, λιγότερο ανθρωποκεντρικό, περισσότερο ή λιγότερο συναίσθημα κλπ. Στο τέλος του λέω δώσε μου μια λίστα με τα 5 σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος με αποστάσεις σε παρένθεση. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

- Για τις μηνιαίες αναφορές που δίνουμε στους αποκλειστικούς ιδιοκτήτες, ξεκίνησα μόλις να χρησιμοποιώ το napkin. Ακόμα το μαθαίνω και αυτό, φοβερό!

Αυτά και άλλα πολλά. Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι, pm.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ειχα προσπαθησει να πουλησω ενα ακινητο με αποκλειστικη εντολη και χωρις να θελω να γενικευσω, δεν πηγε καλα , η εντολη ηταν σε διεθνες γραφειο , δεν θα το αναφερω , αλλα εναν ενδιαφερομενο εφερε ολο και ολο , σε ενα χρονο που κρατησε η αποκλειστικη εντολη , ισως να ηταν λογω ακινητου η περιοχης αλλα δεν ηταν καλη εμπειρια , οταν εληξε η αποκλειστικη εντολη και ζητησα τα κλειδια δεν μου τα εφερε αλλα μου ειπε αμα τα θελω να παω ο ιδιος να τα παρω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, jimmyl said:

Ειχα προσπαθησει να πουλησω ενα ακινητο με αποκλειστικη εντολη και χωρις να θελω να γενικευσω, δεν πηγε καλα , η εντολη ηταν σε διεθνες γραφειο , δεν θα το αναφερω , αλλα εναν ενδιαφερομενο εφερε ολο και ολο , σε ενα χρονο που κρατησε η αποκλειστικη εντολη , ισως να ηταν λογω ακινητου η περιοχης αλλα δεν ηταν καλη εμπειρια , οταν εληξε η αποκλειστικη εντολη και ζητησα τα κλειδια δεν μου τα εφερε αλλα μου ειπε αμα τα θελω να παω ο ιδιος να τα παρω

Είχα αναλάβει ένα αγροτεμάχιο σε ένα ξεχασμένο χωριό (οικισμό) στην Αρκαδία με αποκλειστική. Έκανα τα πάντα να μην το αναλάβω («είναι εκτός περιοχής μου, δεν είναι εμπορεύσιμο, δεν σας εγγυώμαι ότι θα έχουμε αποτέλεσμα»), τίποτα ο πωλητής, ήθελε να μας το αναθέσει. Το είχε δώσει σε 2-3 γραφεία στην Τρίπολη, δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, ούτε τηλέφωνα δε σήκωναν και είχαν και αμοιβές 3%. Ε, πήγα στο χωριό και έβαλα πινακίδα, ανέβασα αγγελίες με φωτογραφίες, βίντεο από Google Earth (του είχα πει ότι drone δε θα σηκώσω, 350€+ΦΠΑ μου ζητούσαν), τοπογραφικό κλπ, έστειλα email σε όλα -μα όλα- τα μεσιτικά της περιοχής για συνεργασία, το είπα και σε 2 μαγαζιά στον κεντρικό δρόμο της περιοχής κ.α. Με τα πολλά είχα τελικά 2-3 ενδιαφερόμενους, μιλούσαμε στο τηλέφωνο, αλλά μετά εξαφανίζονταν, ούτε υπόδειξη δεν υπέγραφαν για να τους στείλω σε πρώτη φάση το τοπογραφικό. Πέρασε ο καιρός, ρίξαμε και την τιμή 2 φορές, έληξε η εντολή. Αποτέλεσμα 0. Τι φταίει;

*Βασικά εγώ φταίω.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

^Δεν σήκωσες drone, δεν δραστηριοποιήθηκες αρκετά, καλά που δε σε πήγε και δικαστικά! :lol:

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, zio10 said:

^Δεν σήκωσες drone, δεν δραστηριοποιήθηκες αρκετά, καλά που δε σε πήγε και δικαστικά! :lol:

Μια και το λες, η πιο πρόσφατη εντολή σε ένα από τα τοπικά γραφεία της περιοχής ήταν όντως αποκλειστική. Ο τύπος είχε κάνει 2 λάθη. 1) Είχε υπογράψει με τον πελάτη 12μηνη αποκλειστική και 2) δεν είχε ανεβάσει ούτε αγγελία. Μου την έστειλε τη σύμβαση ο πελάτης να τη δω και με ρώτησε πώς θα αποδεσμευτεί από εκείνον. Του είπα ότι και μόνο που η εντολή είναι 12μηνη, αρκεί για να ακυρωθεί (έως 8 μήνες λέει ο νόμος). Τα ίδια του είπε και ο δικηγόρος του. Οπότε, του έστειλαν ένα email ακύρωσης και για τους 2 λόγους (παράνομη διάρκεια και μή δραστηριοποίηση) και μετά το ανέλαβα.

-----------------------------

Επιστροφή στο θέμα του τόπικ.

Αγορά ακινήτων.
Προβλέψεις δεν ξανακάνω, αλλά οι τιμές -όπως έχετε καταλάβει- είναι στο Θεό. Δεν υπάρχουν ακίνητα ρε φίλε! Έχουμε ζητήσεις, δεν έχουμε ακίνητα. Πχ, εδώ στα Νότια μπορείς να ζητήσεις ό,τι θέλεις. Τα πιο δημοφιλή τα ξέρετε, μεταχειρισμένα 70-90τμ, ενδιάμεσοι όροφοι και ακολουθούν τα 90-110τμ. Αν κάποιος βγάζει τώρα προς πώληση διαμέρισμα με 2-3 υπνοδωμάτια με Π+Α, κατασκευής μετά το 2000, γίνεται λαϊκό προσκύνημα.

Α, και σκ@τ@ στο Σπίτι μου 2! 😁

Golden Visa.
Είχα μια συζήτηση με μια συνάδελφο, μου έλεγε ότι μετά το τέλος της GV στην Ισπανία, θα έρθουν όλοι οι Κινέζοι εδώ (αν και ο άμεσος ανταγωνιστής μας είναι η Πορτογαλία). Της λέω ότι το έχω ξαναδεί το έργο, μπορεί όντως να δούμε μια έξαρση και μετά από 3 μήνες, η κυβέρνηση να καταργήσει τα 250άρια με αλλαγή χρήσης, οπότε να τη σκοτώσει εντελώς και εδώ (στις 800 χιλιάδες μόνο 1 ακίνητο έχω δώσει για GV σε Τούρκο, στη Βουλιαγμένη). Να μην τα πολυλογώ, μετά από 2-3 ώρες μαθαίνω από μια πηγή που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί αξιόπιστη, ότι όντως συζητιέται η κατάργηση της GV στις 250 χιλιάδες με αλλαγή χρήσης. 😆 Κλάμα!

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kirileman είπε

Είχα αναλάβει ένα αγροτεμάχιο σε ένα ξεχασμένο χωριό (οικισμό) στην Αρκαδία με αποκλειστική. Έκανα τα πάντα να μην το αναλάβω («είναι εκτός περιοχής μου, δεν είναι εμπορεύσιμο, δεν σας εγγυώμαι ότι θα έχουμε αποτέλεσμα»), τίποτα ο πωλητής, ήθελε να μας το αναθέσει. Το είχε δώσει σε 2-3 γραφεία στην Τρίπολη, δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα, ούτε τηλέφωνα δε σήκωναν και είχαν και αμοιβές 3%. Ε, πήγα στο χωριό και έβαλα πινακίδα, ανέβασα αγγελίες με φωτογραφίες, βίντεο από Google Earth (του είχα πει ότι drone δε θα σηκώσω, 350€+ΦΠΑ μου ζητούσαν), τοπογραφικό κλπ, έστειλα email σε όλα -μα όλα- τα μεσιτικά της περιοχής για συνεργασία, το είπα και σε 2 μαγαζιά στον κεντρικό δρόμο της περιοχής κ.α. Με τα πολλά είχα τελικά 2-3 ενδιαφερόμενους, μιλούσαμε στο τηλέφωνο, αλλά μετά εξαφανίζονταν, ούτε υπόδειξη δεν υπέγραφαν για να τους στείλω σε πρώτη φάση το τοπογραφικό. Πέρασε ο καιρός, ρίξαμε και την τιμή 2 φορές, έληξε η εντολή. Αποτέλεσμα 0. Τι φταίει;

*Βασικά εγώ φταίω.

Ημιτελης διωροφη οικοδομη στο κεντρο του Ασπροπυργου ηταν το ακινητο , το οτι 12μηνη αποκλειστικη εντολη ειναι παρανομη , αυτο δεν το ηξερα , οπως και να εχει εχει πωληθει πλεον

Δημοσ.
1 hour ago, jimmyl said:

Ημιτελης διωροφη οικοδομη στο κεντρο του Ασπροπυργου ηταν το ακινητο , το οτι 12μηνη αποκλειστικη εντολη ειναι παρανομη , αυτο δεν το ηξερα , οπως και να εχει εχει πωληθει πλεον

Ναι, πάνω από 8 μήνες είναι άκυρη. Όταν συμπληρωθεί το 8μηνο μπορείς μόνο τότε να δώσεις μονομερώς στον μεσίτη μια παράταση έως 4 μήνες. 12 μήνες από την αρχή δεν προβλέπεται.

Καλοφάγωτα. B)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...