Προς το περιεχόμενο

Οι υπάλληλοι Google & Facebook μπορούν να εργαστούν από το σπίτι για όλο το 2020


trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

33 λεπτά πριν, georgemathios είπε

Εκει άρχισα να βλέπω ότι Αθηνα επί το πλείστον η μέρα σου είναι χτισμένη γύρω απο τον χρόνο εργασίας με ολα τα κακά επακόλουθα.

Σωστό αυτό, και το καταλαβαίνω και εγώ κάθε χρόνο που γυρνάω Αθήνα από διακοπές Κρήτη (γεννημένος στο Ηράκλειο). 

Εδώ βέβαια 2 είναι οι προϋποθέσεις, αρχικά να είσαι σε μία περιοχή της επαρχίας που όντως να μην σου λείπει κάτι, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι και μεγάλη πόλη. Όσον αφορά την Κρήτη, ας πούμε το Ρέθυμνο. Πολύ κοντά σε Χανιά, και αρκετά κοντά σε Ηράκλειο για ότι και αν χρειαστείς, χωρίς τη βαβούρα αυτών των δύο (φυσικά για κάποιον Αθηναίο τα Χανιά επουδενί δεν θεωρούνται βαβούρα, αλλά κρίνω με βάση τις συνήθειες των ντόπιων). 

Απ'την άλλη είναι και το τί δουλειά κάνει ο καθένας. Κάποιες δουλειές καλώς ή κακώς υπάρχουν μόνο στις μεγάλες πόλεις. Το αν ΑΞΙΖΕΙ κάποιος να κυνηγήσει αυτές τις δουλειές, θυσιάζοντας τον χαλαρό τρόπο ζωής είναι κάτι προσωπικό βέβαια. 

Και για να το κλείσω, έχοντας μεγαλώσει Αθήνα αλλά γεννηθεί Ηράκλειο, πραγματικά δεν υπάρχει χειρότερη ποιότητα ζωής από Αθήνα δυστυχώς.. ακριβώς όπως το είπες, όλα κομμένα και ραμμένα γύρω από τη δουλειά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

1. Καλό είναι να μην βλέπεις κόσμο έτσι και αλλιος όλοι είναι υποκριτές

2. Γιατί να δουλεύεις παραπάνω?

Καλημέρα,

Μιλάω πάντοτε για τον δικό μου "μικρόκοσμο" που ενδεχομένως δεν ταυτίζεται με τον δικό σου. Σεβαστές οι διαφορετικές απόψεις, μπορεί να είναι εσφαλμένοι οι φόβοι μου, δεν έχω το αλάθητο μην όντας Πάπας ή Χαρδαλιάς !(αστείο μην το πάμε πολιτικά :) 

Για το 2ο θα σου πω ότι στην δική μου περίπτωση (έτυχε δεν ξέρω) έγινε overload με δραστηριότητες με σφικτό deadline καθώς είμαι σπίτι και άρα θα πρέπει/μπορώ να βγάζω πολύ δουλειά και επίσης κάποιες φορές η ανάθεση εργασίας γίνεται από συναδέλφους που είτε δεν ενδιαφέρονται αν πραγματικά βγαίνει η δουλειά σε αυτό το χρόνο (με κάποια ποιότητα) ή δεν γνωρίζουν ακριβώς. 

Για το πρώτο θα σου ευχηθώ να βρεις ανθρώπους (λίγους θα βρεις συμφωνώ με την γενίκευση δυστυχώς) που να μην είναι υποκριτές. 

Η γιαγιά μου πάντως μου έλεγε όποιος σε κάνει να κλαις θέλει το καλό σου.

Καλή συνέχεια καλή δύναμη

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, billyg599 είπε

Και φυσικά έγινα και πιο παραγωγικός.

Το ενστερνίζεται αυτό το αφεντικό σου ή είναι δίκη σου διαπίστωση μόνο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Gk2016 είπε

Το ανωτέρω άρθρο προσφέρεται κάλλιστα για τρολάρισμα μέχρι δακρύων καθώς δίνει την ευκαιρία να παίξουν με αυτό που ονομάζεται "ξένος πόνος" πάρα πολλοί. Πολλοί εκ των οποίων έχουν, είτε λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα, είτε δεν έχουν αντιληφθεί (ακόμη) το τι ακολουθεί ...

Αν πάρουμε την πρώτη των περιπτώσεων (σ.σ. αυτών δηλαδή που που έχουν "λυμένα" τα οικονομικά τους προβλήματα) προσωπικά δεν χαίρομαι για λόγους τους καθώς, δεν τους έχει γίνει αντιληπτό το "φωτιά στου γείτονα (λόγω μειώσεων μισθοδοσίας, αμοιβής κλπ που θα ακολουθήσουν του ... μέτρου) περίμενε και στο δικό σου.

Αν πάλι εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση συμπολιτών μας (σ.σ. εκείνων που δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί για το τι έπεται) ίσως να πρέπει να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η elit τα έχει χαμένα, είτε από παροξυσμό επιθυμίας κερδών, είτε από μη γνώση για το πως να φερθεί.

Κακά τα ψέματα. Στους προηγούμενους παροξυσμούς (αφραγκιάς για τις μάζες) ιστορικά ακολούθησαν πόλεμοι. Και μάλιστα μεγάλης κλίμακας. Όπως και στις περιπτώσεις που δεν ήξερε (η elit) να λύσει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε. Βλέπε 1929 στις ΗΠΑ, 1937 στη Γερμανία,  2008 στις ΗΠΑ κοκ.

Εν κατά κλείδι, κι εγώ απολαμβάνω και ίσως επιζητώ το humor καθόσον μετά από χρόνια άνεργος, το κέφι είναι ότι μου εκλάπη, όμως κακά τα ψέματα, στο τέλος της ημέρας η πίκρα για όσα δείχνουν ότι ακολουθούν πάρα πολλή μεγάλη μάζα συμπολιτών μας, με δηλητηριάζει το όποιο χαμόγελο.

Ευχόμενος να κάνω λάθος (σ.σ. οι ιστορική μου γνώση -δυστυχώς- μου λέει πως δεν κάνω λάθος) και πάντοτε με κέφι και όνειρα για την επόμενη μέρα και μη δυνάμενος να αποδεχθώ τοις ...βουλές οσάν να είμαι "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος" χαιρετώ με μια πρόταση για όλους μας εδώ, που δεν είμαστε και λίγοι (και αριθμητικά και πνευματικά).

Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουμε πως ότι ορίζαμε ως υπαρκτό καπιταλισμό (και το λέω μετά από μια ζωή συντηρητικός άνθρωπος), τέλειωσε. Και αλλάζει. Και το χειρότερο ; Δεν ξέρει προς τα που να αλλάξει και γι αυτό οι αναταραχές, οι εστίες πολέμου, ακόμη και οι παγκόσμιοι εγκλεισμοί.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι, όχι μόνο να μην επιτρέψουμε να έλθει μια ακόμη ζοφερότερη μέρα, αλλά να προσπαθήσουμε να στήσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία όπου το κοινωνικό κράτος και το κράτος δικαίου, θα πρυτανεύει.

Άλλωστε, αν κάποιος σκεφτεί πως "είμαστε μικροί για να το επιτύχουμε" θα του θυμίσω πως αγώνας χαμένος είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Γεια χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Και όλο αυτό επειδή οι εργαζόμενοι της google και του facebook θα δουλεύουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 από το σπίτι;

Μετά γράφεις ότι θα τους κάνουν μείωση μισθού χωρίς αυτό να έχει ανακοινωθεί πουθενά και παίρνοντας αυτό ως δεδομένο (λογικό άλμα) βγάζεις τα συμπεράσματα σου.

Μου φαίνεται ΄οτι το κείμενο ήταν γραμμένο από καιρό και απλά περίμενες ένα thread , κολλάει δεν κολλάει ,  για να το ποστάρεις 

Επεξ/σία από panoskir
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισχύει! Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σπάει λίγο και αυτό.. εγώ που εργάζομαι από το σπίτι τα τελευταία 2 χρόνια.. έχω ξενερώσει άπειρα! Θέλω να πω.. καλό είναι να πηγαίνουμε και 1..2 φορές τη βδομάδα στο γραφείο. Να βλέπουμε και λίγο κόσμο!

18 ώρες πριν, billyg599 είπε

Το ίδιο. Και φυσικά έγινα και πιο παραγωγικός. Μακάρι να αρχίσουν να το καταλαβαίνουν και εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες για τους ανθρώπους που μπορεί φυσικά να γίνει.

Ισχύει! Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σπάει λίγο και αυτό.. εγώ που εργάζομαι από το σπίτι τα τελευταία 2 χρόνια.. έχω ξενερώσει άπειρα! Θέλω να πω.. καλό είναι να πηγαίνουμε και 1..2 φορές τη βδομάδα στο γραφείο. Να βλέπουμε και λίγο κόσμο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 ώρες πριν, billyg599 είπε

Το ίδιο. Και φυσικά έγινα και πιο παραγωγικός. Μακάρι να αρχίσουν να το καταλαβαίνουν και εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες για τους ανθρώπους που μπορεί φυσικά να γίνει.

 

Μέχρι στιγμής ακόμα και διεθνώς και ακόμα και στο κομμάτι του IT το ποσοστό του remote working είναι στο τραγικό 1%.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, georgemathios είπε

Σε παρακαλώ δώσε μου λίγο μια περιγραφή προ home office και τι είναι αυτό που επιβαρύνθηκε?

Έτσι όπως το λες δεν σου φταίει το home office αλλά το τι θα κάνεις με το παιδί. Προ home office το παιδί που ήτανε?

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν κάνω επίθεση και ρωτάω καθαρά διότι είμαι σε παρόμοια περίπτωση με διαφορά οτι έχω 14 μηνων παιδί και 56τμ σπίτι.

Μπορώ να πω οτι ζω την καλύτερη επαγγελματική περίοδο της ζωής μου.

Ξυπνάμε άνετα με καφέ και πρωινό μια ώρα νωρίτερα και κάθομαι με όρεξη για δουλειά σε αντίθεση με την κανονικότητα που ξύπναγα 2 ώρες νωρίτερα και δεν έβαζα ούτε νερό στο στομα για να προλάβω να φτάσω  έχοντας να πάω πρώτα και την γυναικά στην δική της δουλειά.

Για το παιδί θα συμφωνήσω οτι πρέπει να είναι ο ένας μαζί του άλλα από την αρχή τεστάραμε το αν μπορούμε να το συνδυάσουμε και να μην χρειαστεί να το πηγαίνω σε άνθρωπο να το κρατάει.Κάτι που γινότανε δηλαδή προ home office.

Σε εμάς πέτυχε αν και υπάρχουν και δύσκολες μέρες σε αυτό με αποτέλεσμα να μένουμε λίγο πίσω στην δουλειά της μέρας. Ευτυχώς λόγο home office θα κάτσω λίγο παραπάνω και θα το καλύψω αν χρειαστεί .

Τέλος στο σχόλασμα 17:01 είμαι σπίτι μου σε αντίθεση και πάλι με το 6 και μισή της καθημερινότητας και χωρίς τα νευρά της κίνησης πήγαινε -έλα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από την στιγμή που σταμάτησε και το SMS να είμαι ευδιάθετος και προς το βραδάκι σε καθημερινή βάση να βγαίνω με την οικογένεια για βολτούλα στην γειτονιά σε αντίθεση με την κανονικότητα που με μια μικρή δόση υπερβολής ήθελα απλά να πιω ένα depon και να  πάω να πέσω για ύπνο περιμένοντας να αλλάξει η μέρα.

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω ... αλλά είναι το 10 λεπτο που έχω χρόνο μέσα στην ημέρα να δω 2-3 πράγματα που με ενδιαφέρουν.

Το παιδί στην δική μου περίπτωση είναι σοβαρός λόγος δυσκολίας. Αλλά επειδή το post ξεκίνησε στη λογική οτι το work from home είναι παραγωγικότερο, απαντάω το εξής.

Ακόμα και να είχα τη δυνατότητα να απασχολώ το παιδί σε εξωτερική δραστηριότητα και να δουλεύω απρόσκοπτα εγώ και η σύζυγος το πρωί από το σπίτι και πάλι θα υπήραν σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες στο σενάριο που το work from home ήταν μια μόνιμη λύση.

1. Το σπίτι μου δεν είναι διαμορφωμένο για να μπορούν να εργαστούν 2 άννθρωποι και δυστυχώς δεν είχε προβλεφτεί να έχει τους χώρους να εξυπηρετεί κάτι τέτοιο.

2. Η εργασία μου μπορεί να γίνει απομακρυσμένα, αλλα είναι η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που καθιστα την face-to-face συνομιλία αποδοτικότερη.

3. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο χώρο που εργάζομαι οι επικεφαλείς θεωρούν ότι δουλεύουμε business as usual. Μόνο που το usual του καθενός διαφέρει και παρατηρώ ότι στο work from home εξελίσσεται ακόμα περισσότερο. Εκεί π.χ. που σχολούσα 5, τώρα στις 5 θα μπει μια συζήτηση, ή μπορεί να γίνει και κάποιο τηλ.

4. Δε ξέρω πως μπορεί κάποιος να κάνει elaboration και meetings σειριακά επί 4-5 ώρες την ημέρα με ακουστικά στα αυτιά. Ειλικρινά λυπάμαι τα παιδιά που δουλεύουν σε call center. Από ένα σημείο και μετά είναι πολύ κουραστικό.

5. Είναι τελείως υποκειμενικό το θέμα, αλλά το να είσαι στον ίδιο χώρο 24 ώρες με τη γυναίκα σου έχει την αντίστοιχη επίδραση και στη σχέση. Δε λέω ότι το βίωσα ... αλλά σε ένα μακρινό μέλλον 10 χρόνια μετά (είμαι 36 ... στα 46 λοιπόν) δεν γνωρίζω αν θα έχει αντίκτυπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τηλεργασία με παιδιά στο σπίτι και με την υποχρέωση να γίνεται και homeschooling απλά δεν γίνεται, ειδικά στην περίπτωσή μου είναι σχεδόν αδύνατο.

2 ενήλικες και 2 παιδιά, 1η δημοτικού και νήπιο, και έχουμε λαλήσει 2 μήνες τώρα.

Δουλεύω περισσότερες ώρες, και όχι 1 και 2, δουλεύω σ/κ, δουλεύω βραδυ, και φυσικά η δουλειά μου έχει αυξηθεί, δεν είναι ότι κάνω ότι έκανα πριν, κάνω περισσότερα λόγω της φύσης της δουλειάς μου τώρα έχω περισσότερη. Και φυσικά περιμένουν όλοι να ειμαι διαθέσιμος σχεδόν κάθε ώρα σε τηλέφωνο, viber, teams κλπ

Όσοι τα έχουν βρει με παιδιά κλπ και σχολεία και μπορούν εύγε, εμείς απλά δεν. 

Ναι στην τηλεργασία αλλά χωρίς παιδιά και με τήρηση ωραρίου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, billysvk είπε

Ισχύει! Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σπάει λίγο και αυτό.. εγώ που εργάζομαι από το σπίτι τα τελευταία 2 χρόνια.. έχω ξενερώσει άπειρα! Θέλω να πω.. καλό είναι να πηγαίνουμε και 1..2 φορές τη βδομάδα στο γραφείο. Να βλέπουμε και λίγο κόσμο!

Ναι συμφωνώ απόλυτα. Και εμένα μου αρέσει πολύ το περιβάλλον εργασίας στην εταιρία, οι κοινωνικές επαφές κτλ.  Απλώς στο γραφείο τα distractions είναι άπειρα (τουλάχιστον για εμένα). Και τώρα με την καραντίνα βγάζω στο χαλαρό 2x δουλειά και πολύ πιο ξεκούραστα. Οπότε 1-2 μέρες γραφείο 4-3 σπίτι θα ήταν τέλεια για εμένα.

Επειδή όμως αυτό βολεύει εμένα αυτό που νομίζω ότι είναι σημαντικό είναι η ευελιξία. Αν σου βγάζει την δουλειά ο εργαζόμενος απο το σπίτι γιατι να μην βρείς την κατάλληλη φόρμουλα και για τους δύο;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 10/5/2020 στις 8:14 ΜΜ, panossar95 είπε

Δουλεύεις με άλλη όρεξη όταν έχεις κοιμηθεί 2 ώρες παραπάνω, δεν έχεις τρέξει να προλαβεις τραίνο και λεωφορείο, δεν έχεις το άγχος μην αργήσω και όλα αυτά.

Ξυπνάς 20-30 λεπτακια πριν, φτιάχνεις τον καφέ σου και είσαι έτοιμος

Μην ξεχάσεις και την τουαλέτα για το Νο. 2!

Ε σήκω και λιγάκι ποιο νωρίς και συ..  

😁

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...