Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

επειδή στο φόρουμ γίνεται ένας χαμός πάνω σε αυτό το θέμα και δεν έχω βρει ξεκάθαρη θέση. Για αγορές άνω το 22 ευρώ, πχ θέλω να αγοράσω κάτι που στοιχίζει 30, από amazon (ή όποια άλλα sites) που είναι από χώρες εντός ΕΕ (συν Αγγλία), θα περάσει τελωνείο ή το όριο των 22 μας απασχολεί μόνο για αγορές εκτός ΕΕ ; 

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για άλλη μία ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα του τελωνείου. 

Δημοσ.

Είναι ξεκάθαρο. Άμα αγοράζεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αντικείμενο το οποίο κοστίζει πάνω από 22€ πληρώνεις, 25€ έξοδα εκτελωνιστή + 24% της αξίας του αντικειμένου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή, να μην πληρώσουμε τελωνείο δεν γίνεται, σωστά;  Για 40€ παραγγελία από χώρα εκτός Ε.Ε θα χρεωθώ κι άλλα 22€ τελωνείο; Το 24% δεν είναι ήδη στην τιμή του προϊόντος;

Επειδή ήδη πληρώνουμε τα μεταφορικά που μας χρεώνουν αυτοί από τα sites, π.χ. aliexpress. 

Επεξ/σία από Gia Chrysa
Δημοσ.
7 ώρες πριν, GiannisKS είπε

Καλησπέρα σας,

επειδή στο φόρουμ γίνεται ένας χαμός πάνω σε αυτό το θέμα και δεν έχω βρει ξεκάθαρη θέση. Για αγορές άνω το 22 ευρώ, πχ θέλω να αγοράσω κάτι που στοιχίζει 30, από amazon (ή όποια άλλα sites) που είναι από χώρες εντός ΕΕ (συν Αγγλία), θα περάσει τελωνείο ή το όριο των 22 μας απασχολεί μόνο για αγορές εκτός ΕΕ ; 

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για άλλη μία ερώτηση πάνω σε αυτό το θέμα του τελωνείου. 

Σε ολόκληρη την ΕΕ ισχύει η ίδια Κοινοτική Νομοθεσία.

Οποιοδήποτε εμπορικού χαρακτήρα δέμα από 22 ευρώ έως και 150 ευρώ, που θα εισαχθεί σε Κράτος Μέλος της ΕΕ από Τρίτη Χώρα, επιβαρύνεται με ΦΠΑ επι της αξίας του προϊόντος + της αξίας των μεταφορικών +έξοδα εκτελωνισμού…

Πάνω από 150 ευρώ + Δασμοί.

Εντός Κοινότητας δεν επιβάλλονται δασμοί, φόροι και έξοδα εκτελωνισμού.

Δημοσ.

Αν παραγγείλω κάτι από χώρα εκτός ΕΕ κατω των 22€, δεν πληρωνω τελωνείο, αλλά πληρωνω επιπλεον ΦΠΑ από οτι κοστιζει; π.χ 15€ κ ΦΠΑ; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά δεν βλέπω κάποια απάντηση στην ερώτηση του GiannisKS. Οι απαντήσεις δυστυχώς σχετίζονται με αγορές προϊόντων εκτός ΕΕ

Έχω και εγώ την ίδια ερώτηση. Αν αγοράσω κάτι από το Amazon.de, από εταιρία που δραστηριοποιείται ΕΝΤΟΣ της ΕΕ πληρώνω κάποια εκτελωνιστικά ή κάποιο φόρο??.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να αγοράσω κάποια συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, geoles είπε

Τελικά δεν βλέπω κάποια απάντηση στην ερώτηση του GiannisKS. Οι απαντήσεις δυστυχώς σχετίζονται με αγορές προϊόντων εκτός ΕΕ

Έχω και εγώ την ίδια ερώτηση. Αν αγοράσω κάτι από το Amazon.de, από εταιρία που δραστηριοποιείται ΕΝΤΟΣ της ΕΕ πληρώνω κάποια εκτελωνιστικά ή κάποιο φόρο??.

Οι απαντήσεις υπάρχουν.

Oχι δεν πληρώνεις τελωνείο για εντός ΕΕ.Πληρώνεις για εκτός.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, geoles είπε

Αν αγοράσω κάτι από το Amazon.de, από εταιρία που δραστηριοποιείται ΕΝΤΟΣ της ΕΕ πληρώνω κάποια εκτελωνιστικά ή κάποιο φόρο??.

Το θέμα είναι απο που στέλνονται. Αν στέλνονται απο ΕΕ δεν πληρώνεις, αν στέλνονται εκτός ΕΕ πληρώνεις.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, spartak1 είπε

Το θέμα είναι απο που στέλνονται. Αν στέλνονται απο ΕΕ δεν πληρώνεις, αν στέλνονται εκτός ΕΕ πληρώνεις.

Από Amazon.de στέλνονται εντός ΕΕ. Γενικά άμα παραγγείλεις από Αμαζον χώρας ΕΕ δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, george1807 είπε

Από Amazon.de στέλνονται εντός ΕΕ. Γενικά άμα παραγγείλεις από Αμαζον χώρας ΕΕ δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσεις τελωνείο.

Οτι παραγγειλουμε απο amazon.de ερχεται απο χωρα της ΕΕ?Δεν υπαρχουν πωλητες μεσα στην amazon με εδρα την κινα?

Επισης πως μπορουμε μεσα απο το site της amazon να διεκρινησουμε απο που ερχεται το προιον?

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, george1807 είπε

Μου έχει τυχει να βρω αρκετα αντικείμενα που ενω οι πωλητές τα εδιναν σε ευρωπαικά amazon αυτα στελνονταν απο τρίτη χώρα, π.χ. Κίνα.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η Αμαζον βάζει τα εκτελωνιστικά μέσα στην τιμή;

Οχι σε οσα στελνονται από τρίτους πωλητες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πως μπορουμε να δουμε πριν παραγγειλουμε απο που ερχεται το δεμα ρε παιδια?Εγω κοιταω ενα item στο amazon.de και μου λεει στο sellers feedback οτι η διευθυνση του πωλητη ειναι στη κινα...Λογικα ερχεται απο κινα και οχι απο Γερμανια οποτε πληρωνεις και ολα τα εξοδα τελωνειου σωστα?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spartak1 είπε

Μου έχει τυχει να βρω αρκετα αντικείμενα που ενω οι πωλητές τα εδιναν σε ευρωπαικά amazon αυτα στελνονταν απο τρίτη χώρα, π.χ. Κίνα.

Οχι σε οσα στελνονται από τρίτους πωλητες.

Εμένα ποτέ αλλά και να συμβεί αυτό είσαι καλυμμένος. Τυχόν επιπλέον έξοδα θα στα καλύψει η αμαζον

Δημοσ.
10 ώρες πριν, george1807 είπε

Εμένα ποτέ αλλά και να συμβεί αυτό είσαι καλυμμένος. Τυχόν επιπλέον έξοδα θα στα καλύψει η αμαζον

Απο που προκύπτει αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...