tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Καλησπέρα, πριν κάποιο διάστημα είχα προσληφθεί σε μία εταιρεία η οποία είχε πρόσφατα εξαγοραστεί από μεγάλο αμερικανικό όμιλο. Η εταιρεία αυτή πρωτύτερα ανήκε σε Ιταλό & αφότου πωλήθηκε συνέχισε να έχει την ίδια διοίκηση. Θεωρώ λοιπόν ότι από τον μεγάλο αμερικανικό όμιλο τους είπαν ότι πλέον δε θα πρέπει να προσλαμβάνετε τόσους Ιταλούς αλλά & άλλες εθνικότητες. Και για το λόγο αυτό θεωρώ μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ εκεί (ίσως για να δείξουν ότι προσλαμβάνουν & άλλες εθνικότητες). Το θέμα είναι ότι από την πρώτη μέρα που πήγα στο τμήμα μου αν & η οδηγία ήταν ότι η γλώσσα εργασίας είναι τα Αγγλικά, αυτοί μίλαγαν αρκετά Ιταλικά & μου έδειξε ο προϊστάμενος (Ιταλός) να καταλάβω από την πρώτη στιγμή ότι δε με χόνεβε... "Τι τον έφεραν αυτόν εδώ.. δε μιλάμε καν την ίδια γλώσσα..." είχε πει. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι με προσέλαβαν με σκοπό "να με βγάλουν άχρηστο" & τέλος να με απολύσοραν αφού δεν ήμουν Ιταλός. Ώστε να είναι καλυμμένοι στη μεγάλη εταιρεία ότι προσλαμβάνουν & άλλες εθνικότητες... δέχθηκα αλήθεια είναι πολύ bulling στην εργασία μου & απίστευτη πίεση για να παραιτηθώ. (Δε μου το ανέφεραν ξεκάθαρα, αλλά το βίωνα). Όταν μου έκανε αξιολόγηση ο προϊστάμενος σε 3 μήνες αφότου είχα προσληφθεί την είχα ψιλιαστεί ότι θα έγραφε διάφορα αρνητικά... ακόμα & στα Αγγλικά μου έβαλε μέτρια γνώση ενώ έχω proficiency από δύο φορείς. Στη συνέχεια παραπονέθηκα & ο προϊστάμενος έφυγε προσωρινά (πήρε άδεια κάποιο καιρό) & ήρθε άλλος. Εγώ ήμουν ο μόνος που δεν έλαβα αντίγραφο της αξιολόγησής μου μεταξύ όλων των εργαζομένων του τμήματός μου. Και όταν παραπονέθηκα στο HR για την μη καλή αξιολόγηση μου είπαν ότι θα με αξιολογήσει & ο νέος προϊστάμενος & να μην ανησυχώ γιατί θα λάβουν υπόψη & την αξιολόγηση αυτού. Ο νέος Ιταλός & πάλι προϊστάμενος ήρθε & φάνηκε λίγο καλύτερος από τον προηγούμενο. Περίμενα πως & πως μία καλή αξιολόγηση από αυτόν για να με βοηθήσει στην καριέρα μου στον όμιλο αυτό. Είχα αποφασίσει ότι από τη στιγμή που η κατάσταση ήταν έτσι καλό ήταν να φύγω από αυτή την εταιρεία & να πάω σε κάποια άλλη του ομίλου με όχι τόσο μεγάλο "συνοστισμό" από μία εθνικότητα (Ιταλούς). Το είχα ζητήσει κιόλας. Ο δεύτερος προϊστάμενος έφυγε & δεν έκανε αξιολόγηση σε κανέναν & έμεινα ξεκρέμαστος. Μετά ξαναήρθε ο παλιός & εγώ ήμουν σε ανησυχία για το τι θα γίνει με την περίπτωσή μου & την πορεία μου. Η αξιολόγηση μπορούσε να έχει επίπτωση στο να μεταφερθώ στη μεγάλη εταιρεία. Επειδή λοιπόν δεν υπήρχε δεύτερη αξιολόγηση όταν ήταν να τελειώσει η σύμβασή μου μου ξαναέκανε αξιολόγηση ο πρώτος προϊστάμενος με αποτέλεσμα να μου κάνει πολύ κακή αξιολόγηση & να γράψει να μη με ξαναπροσλάβουν. Λόγω των παραπόνων που είχα κάνει για την πρώτη. Επίσης βάσει του καταστατικού της εταιρείας δεν μπορούσε να μου κάνει αξιολόγηση καθώς είχαμε εργαστεί μαζί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εγώ έκανα παράπονα στο τμήμα πρσωπικού & δε δέχθηκα να υπογράψω την αξιολόγηση. Δε μου απάντησαν ποτέ όταν τους είπα ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι άκυρη. Έτσι έστειλα mail στo διευθυντή της εταιρείας ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην αμερικάνικη εταιρεία για έλεγχο. Το θέμα είναι ότι με τις αξιολογήσεις που μου έκανε ο προϊστάμενος για λόγους συμφερόντων εγώ πιστεύω με έδιωξαν από τη μικρή αυτή εταιρεία αλλά μπορεί να έχει επίπτωση να μη με προσλάβουν στη μεγάλη αμερικάνική. Το θέμα είναι ότι είχε π.χ. γράψει ότι δεν έχω καλές γνώσεις στο ανιτκείμενο & εγώ τον ξεπρόστιασα γιατί μου έκαναν τεστ γνώσεων μετά από αυτό από την εταιρεία & πήρα πάρα πολύ καλό ποσοστό. Εν ολίγης θεωρώ ότι έχω αδικηθεί. Και πως θα μπορούσε να γίνει να ακυρωθεί η αξιολόγηση που μου έχει κάνει η δεύτερη από τη στιγμή που δε συμφωνεί αρχικά με το καταστατικό της εταρείας. Μίλησα με δικηγόρο αλλά άκρη δεν έβγαλα. Επίσης σκέφτηκα να μιλήσω με την αμερικάνικη εταιρεία αλλά εκεί ξέρω λίγο κάποια στελέχη & αν τους πω τι έχει παιχτεί μπορεί να νομίσουν ότι δεν είμαι καλός στη δουλειά μου για να μου κάνει ο άλλος κακή αξιολόγηση ενώ στην πραγματικότητα είναι ότι οι Ιταλοί ήθελαν να μην έχουν κάποιον Έλληνα στα πόδια τους σε καίριο τμήμα από τη στιγμή που & στην αμερικάνικη εταιρεία υπάρχουν κάποιοι Έλληνες σε καίριες θέσεις & ίσως φοβόντουσαν οι Ιταλοί μήπως τους δώσω στους Έλληνες αν κάνουν π.χ. κάτι που πάει κόντρα στην αμερικάνικη εταιρεία. Να μιλήσω με κάποιον Έλληνα στην Αμερικάνικη εταιρεία; Τι θα μπορούσα να του πω; Από τη στιγμή που δε με ξέρουν πολύ καλά σαν άνθρωπο (Μπορούν να δουν βέβαια τις συστάσεις που έχω & τις ακαδημαϊκές περγαμηνές). Αν η αξιολόγηση αυτή η δεύτερη έχει φτάσει στα αυτιά τους τότε μπορεί να έχω πρόβλημα. Αν δεν έχει φτάσει τότε δε θα έχω κάποιο πρόβλημα να προσληφθώ στην Αμερικάνικη ετιαρεία, έχω πρόβλημα όμως να προσληφθώ ξανά στην Ιταλική (δε θα το ήθελα πολύ αλλά γιατί να κλείσει μία πόρτα που κανονικά δε θα έπρεπε να κλείσει). Περιμένω τη γνώμη σας.
The_Judas Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Ο προιστάμενός σου έκανε την αξιολόγηση. Εσύ έκανες την ένστασή σου η οποία παραπέμφθηκε στην αμερικάνικη εταιρεία. Δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να γίνει. Μιλάμε για μια ιδιωτική εταιρεία και ο καθένας κρίνεται, άλλοτε δίκαια άλλοτε άδικα. Το να πάρεις τηλέφωνο και να κατηγορήσεις τον προιστάμενο σου για ρατσισμό, είναι κάτι το οποίο χρειάζεται και επιπλέον στοιχεία για να ευσταθεί. 3 1
archer100 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα η σε κάποια άλλη χώρα; Αν είναι άλλη χώρα να υποθέσω ότι είναι Ελβετία στο Ιταλικό κομμάτι της; Σε κάθε περίπτωση, αν είσαι σε κάποια αγορά εργασίας με πολλές εταιρίες, καλό είναι να ξεκόψεις τελείως από τον συγκεκριμένο όμιλο και να κοιτάξεις για άλλες δουλειές. Μάλιστα αφού το χρονικό διάστημα που δούλεψες είναι μικρό, μπορείς να μη βάλεις καθόλου στο βιογραφικό σου αυτήν την εταιρία. Αν πάλι την βάλεις και σου ζητήσουν συστατική οι επόμενοι εργοδότες, μπορείς να ζητήσεις συστατική από άλλους συναδέλφους που δούλεψες μαζί και είχες καλή συνεργασία. Η αξιολόγηση δεν έχει καμία σημασία σε επόμενες δουλειές, είναι μόνο για εσωτερική χρήση. Το μεγάλο ζήτημα είναι οι συστατικές επιστολές.Μπορείς επίσης να ζητήσεις συστατική από το HR της εταιρίας ή εναλλακτικά κάποιο πιστοποιητικό ότι δούλεψες εκεί (confirmation of employment) Αν πάλι επιμένεις να εργαστείς στον συγκεκριμένο όμιλο, τότε η αξιολόγηση θα ληφθεί σίγουρα υπόψη, και πιθανότατα πίσω από την πλάτη σου, δηλαδή χωρίς να έχεις την ευκαιρία να την αντικρούσεις. Δηλαδή η όποιες αποφάσεις θα ληφθούν βάσει αυτής, χωρίς εσύ να μπορείς να κάνεις κάτι και θα βρεθείς προ τετελεσμένων. Εκτός αν υπάρχει κάποια δυνατότητα από μέρους σου να ενσωματώσεις σε αυτήν την αξιολόγηση κάποια δική σου απολογία-εξήγηση με κάποια εσωτερική η εξωτερική-νομική διαδικασία. Αλλά να ξέρεις ότι το κακό έχει ήδη γίνει και τέτοιες περιπτώσεις σε κάθε περίπτωση φαντάζουν ως προβληματικές και αντιμετωπίζονται με επιφυλακτικότητα από το HR και τους managers 1 1
TuXaKoS Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 31 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Εν ολίγης θεωρώ ότι έχω αδικηθεί. Και πως θα μπορούσε να γίνει να ακυρωθεί η αξιολόγηση που μου έχει κάνει η δεύτερη από τη στιγμή που δε συμφωνεί αρχικά με το καταστατικό της εταρείας. Μίλησα με δικηγόρο αλλά άκρη δεν έβγαλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς περίμενες να σου πει ο δικηγόρος. Πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρία. Σίγουρα η συγκεκριμένη αξιολόγηση (και πιθανόν και οι 2) θα παίξει ρόλο αν προσπαθήσεις να εργαστείς ξανά στον όμιλο. Αν θες την άποψη μου, δεν το χειρίστηκες και σωστά με όλα αυτά τα παράπονα και σίγουρα και αυτά θα είναι καταγεγραμμένα στο φάκελο σου. Στη θέση σου, θα κοιτούσα προς κάποια άλλη εταιρία.
Apoll Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Καλησπέρα, πριν κάποιο διάστημα είχα προσληφθεί σε μία εταιρεία η οποία είχε πρόσφατα εξαγοραστεί από μεγάλο αμερικανικό όμιλο. Η εταιρεία αυτή πρωτύτερα ανήκε σε Ιταλό & αφότου πωλήθηκε συνέχισε να έχει την ίδια διοίκηση. Θεωρώ λοιπόν ότι από τον μεγάλο αμερικανικό όμιλο τους είπαν ότι πλέον δε θα πρέπει να προσλαμβάνετε τόσους Ιταλούς αλλά & άλλες εθνικότητες. Και για το λόγο αυτό θεωρώ μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ εκεί (ίσως για να δείξουν ότι προσλαμβάνουν & άλλες εθνικότητες). Το θέμα είναι ότι από την πρώτη μέρα που πήγα στο τμήμα μου αν & η οδηγία ήταν ότι η γλώσσα εργασίας είναι τα Αγγλικά, αυτοί μίλαγαν αρκετά Ιταλικά & μου έδειξε ο προϊστάμενος (Ιταλός) να καταλάβω από την πρώτη στιγμή ότι δε με χόνεβε... "Τι τον έφεραν αυτόν εδώ.. δε μιλάμε καν την ίδια γλώσσα..." είχε πει. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι με προσέλαβαν με σκοπό "να με βγάλουν άχρηστο" & τέλος να με απολύσοραν αφού δεν ήμουν Ιταλός. Ώστε να είναι καλυμμένοι στη μεγάλη εταιρεία ότι προσλαμβάνουν & άλλες εθνικότητες... δέχθηκα αλήθεια είναι πολύ bulling στην εργασία μου & απίστευτη πίεση για να παραιτηθώ. (Δε μου το ανέφεραν ξεκάθαρα, αλλά το βίωνα). Όταν μου έκανε αξιολόγηση ο προϊστάμενος σε 3 μήνες αφότου είχα προσληφθεί την είχα ψιλιαστεί ότι θα έγραφε διάφορα αρνητικά... ακόμα & στα Αγγλικά μου έβαλε μέτρια γνώση ενώ έχω proficiency από δύο φορείς. Στη συνέχεια παραπονέθηκα & ο προϊστάμενος έφυγε προσωρινά (πήρε άδεια κάποιο καιρό) & ήρθε άλλος. Εγώ ήμουν ο μόνος που δεν έλαβα αντίγραφο της αξιολόγησής μου μεταξύ όλων των εργαζομένων του τμήματός μου. Και όταν παραπονέθηκα στο HR για την μη καλή αξιολόγηση μου είπαν ότι θα με αξιολογήσει & ο νέος προϊστάμενος & να μην ανησυχώ γιατί θα λάβουν υπόψη & την αξιολόγηση αυτού. Ο νέος Ιταλός & πάλι προϊστάμενος ήρθε & φάνηκε λίγο καλύτερος από τον προηγούμενο. Περίμενα πως & πως μία καλή αξιολόγηση από αυτόν για να με βοηθήσει στην καριέρα μου στον όμιλο αυτό. Είχα αποφασίσει ότι από τη στιγμή που η κατάσταση ήταν έτσι καλό ήταν να φύγω από αυτή την εταιρεία & να πάω σε κάποια άλλη του ομίλου με όχι τόσο μεγάλο "συνοστισμό" από μία εθνικότητα (Ιταλούς). Το είχα ζητήσει κιόλας. Ο δεύτερος προϊστάμενος έφυγε & δεν έκανε αξιολόγηση σε κανέναν & έμεινα ξεκρέμαστος. Μετά ξαναήρθε ο παλιός & εγώ ήμουν σε ανησυχία για το τι θα γίνει με την περίπτωσή μου & την πορεία μου. Η αξιολόγηση μπορούσε να έχει επίπτωση στο να μεταφερθώ στη μεγάλη εταιρεία. Επειδή λοιπόν δεν υπήρχε δεύτερη αξιολόγηση όταν ήταν να τελειώσει η σύμβασή μου μου ξαναέκανε αξιολόγηση ο πρώτος προϊστάμενος με αποτέλεσμα να μου κάνει πολύ κακή αξιολόγηση & να γράψει να μη με ξαναπροσλάβουν. Λόγω των παραπόνων που είχα κάνει για την πρώτη. Επίσης βάσει του καταστατικού της εταιρείας δεν μπορούσε να μου κάνει αξιολόγηση καθώς είχαμε εργαστεί μαζί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εγώ έκανα παράπονα στο τμήμα πρσωπικού & δε δέχθηκα να υπογράψω την αξιολόγηση. Δε μου απάντησαν ποτέ όταν τους είπα ότι η δεύτερη αξιολόγηση είναι άκυρη. Έτσι έστειλα mail στo διευθυντή της εταιρείας ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην αμερικάνικη εταιρεία για έλεγχο. Το θέμα είναι ότι με τις αξιολογήσεις που μου έκανε ο προϊστάμενος για λόγους συμφερόντων εγώ πιστεύω με έδιωξαν από τη μικρή αυτή εταιρεία αλλά μπορεί να έχει επίπτωση να μη με προσλάβουν στη μεγάλη αμερικάνική. Το θέμα είναι ότι είχε π.χ. γράψει ότι δεν έχω καλές γνώσεις στο ανιτκείμενο & εγώ τον ξεπρόστιασα γιατί μου έκαναν τεστ γνώσεων μετά από αυτό από την εταιρεία & πήρα πάρα πολύ καλό ποσοστό. Εν ολίγης θεωρώ ότι έχω αδικηθεί. Και πως θα μπορούσε να γίνει να ακυρωθεί η αξιολόγηση που μου έχει κάνει η δεύτερη από τη στιγμή που δε συμφωνεί αρχικά με το καταστατικό της εταρείας. Μίλησα με δικηγόρο αλλά άκρη δεν έβγαλα. Επίσης σκέφτηκα να μιλήσω με την αμερικάνικη εταιρεία αλλά εκεί ξέρω λίγο κάποια στελέχη & αν τους πω τι έχει παιχτεί μπορεί να νομίσουν ότι δεν είμαι καλός στη δουλειά μου για να μου κάνει ο άλλος κακή αξιολόγηση ενώ στην πραγματικότητα είναι ότι οι Ιταλοί ήθελαν να μην έχουν κάποιον Έλληνα στα πόδια τους σε καίριο τμήμα από τη στιγμή που & στην αμερικάνικη εταιρεία υπάρχουν κάποιοι Έλληνες σε καίριες θέσεις & ίσως φοβόντουσαν οι Ιταλοί μήπως τους δώσω στους Έλληνες αν κάνουν π.χ. κάτι που πάει κόντρα στην αμερικάνικη εταιρεία. Να μιλήσω με κάποιον Έλληνα στην Αμερικάνικη εταιρεία; Τι θα μπορούσα να του πω; Από τη στιγμή που δε με ξέρουν πολύ καλά σαν άνθρωπο (Μπορούν να δουν βέβαια τις συστάσεις που έχω & τις ακαδημαϊκές περγαμηνές). Αν η αξιολόγηση αυτή η δεύτερη έχει φτάσει στα αυτιά τους τότε μπορεί να έχω πρόβλημα. Αν δεν έχει φτάσει τότε δε θα έχω κάποιο πρόβλημα να προσληφθώ στην Αμερικάνικη ετιαρεία, έχω πρόβλημα όμως να προσληφθώ ξανά στην Ιταλική (δε θα το ήθελα πολύ αλλά γιατί να κλείσει μία πόρτα που κανονικά δε θα έπρεπε να κλείσει). Περιμένω τη γνώμη σας. Πολύ γκρίνια βλέπω. Σήκω και φύγε πήγαινε αλλού. Επίσης α) Γιατί δεν έμαθες Ιταλικά; Δεν είναι καμιά δύσκολη γλώσσα για κάποιον Έλληνα. β) Κατακρίνεις όταν είπαν ότι τα Αγγλικά σου δεν είναι καλά, αντιπαραβάλοντας ότι έχεις proficiency κλπ. Να τα χσω τα χαρτιά. Δεν έχω κανένα και όμως μιλάω Αγγλικά ως "ιθαγενής" Βρετανός, εν αντιθέσει με τα ξαδέρφια μου που έχουν από 2 και δεν μπορούν να δουν ταινία χωρίς υπότιτλους. Αυτό είναι υποκειμενικό. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες 5 γλώσσες. (Ιταλικά, Ισπανικα, Γαλλικά, Μάνταριν και Αραβικά). γ) Από όλο το κατεβατό βλέπω την βλέπεις ως θύμα την κατάσταση, αντί να πάρεις με το σπαθί σου αυτό που θες χωρίς να κλαίγεσαι. Αν θες πραγματικά να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό, θα πρέπει να αποδείξεις εσύ ότι είσαι καλός στην δουλειά σου, και όχι να περιμένεις από τους άλλους να το κάνουν. Και γκρίνιες σε τμήμα προσωπικού κλπ σε βάζουν στην μαύρη λίστα αμέσως. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από Apoll 5 1 1 1
zx1234r Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Έχω ζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Όταν μια εταιρία έχει βάλει εξαρχής σκοπό μια γραμμή για σένα, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Όσο το δυνατόν νωρίτερα ψιλιαστρις την κατάσταση, τόσο καλύτερα για σένα για να ψάξεις αλλου. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Συμφωνώ με @Apoll. Από την στιγμή που βλέπεις τα πράγματα σκούρα για εσένα υπογράφεις παραίτηση και πας αλλού. Δεν βλέπω τον λόγο να προσπαθείς να αναστήσεις ένα ψόφιο άλογο με το να αποπειραθείς να "αυτοδικαιωθείς" στην εταιρεία. Ο προϊστάμενος σου σίγουρα είναι αρχαίος σε σχέση με εσένα και οτιδήποτε πεις (ακόμη και αν ευσταθεί) θα το γράψουν ξες που. Φύγε ήρεμα και όμορφα, πάρε συστατική από κάποιον αν γίνεται και άερα στα πανιά σου. Στο εξωτερικό υπάρχουν άπειρες θέσεις. Οτιδήποτε πέρα από αυτό θα σε αμαυρώσει, και επειδή οι εταιρείες μιλάνε μεταξύ τους (trust me on this) θα μάθει όλη η πιάτσα τι κουμάσι είσαι. Άστο. Φιλικά πάντα.
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Συμφωνώ με @Apoll. Από την στιγμή που βλέπεις τα πράγματα σκούρα για εσένα υπογράφεις παραίτηση και πας αλλού. Δεν βλέπω τον λόγο να προσπαθείς να αναστήσεις ένα ψόφιο άλογο με το να αποπειραθείς να "αυτοδικαιωθείς" στην εταιρεία. Ο προϊστάμενος σου σίγουρα είναι αρχαίος σε σχέση με εσένα και οτιδήποτε πεις (ακόμη και αν ευσταθεί) θα το γράψουν ξες που. Φύγε ήρεμα και όμορφα, πάρε συστατική από κάποιον αν γίνεται και άερα στα πανιά σου. Στο εξωτερικό υπάρχουν άπειρες θέσεις. Οτιδήποτε πέρα από αυτό θα σε αμαυρώσει, και επειδή οι εταιρείες μιλάνε μεταξύ τους (trust me on this) θα μάθει όλη η πιάτσα τι κουμάσι είσαι. Άστο. Φιλικά πάντα. Έχω κάποια ακαδημαϊκή εκπαίδευση παραπάνω από τους προϊσταμένους μου & αυτό με κάνει να βλέπω κάποια πράγματα με άλλο μάτι & ίσως να με βλέπουν ως απειλή & να μου κάνουν πόλεμο. Πήρα συστατική επιστολή από τον ανώτερό μου & έφυγα όπως & από τους άλλους εργοδότες που έχω πάει. Απλά για ένα εταιρικό παιχνίδι θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο να μου κοπεί μία ευκαιρία καριέρας εμένα & επειδή έχω πλέον μία πρόσβαση στον CEO της Αμερικάνικης Εταιρείας έλεγα αν μου κλείσουν την πόρτα πίσω από την πλάτη μου πως θα μπορούσα να το χειριστώ; Το θα μάθει η πιάτσα τι κουμάσι είσαι δε μου αρέσει σαν έκφραση γιατί κάνω ότι μπορώ στη δουλειά μου το θέμα είναι ότι άμα σε βλέπουν καλό πιστεύω προσπαθούν να σου δημιουργήσουν εμπόδια. 2 ώρες πριν, Apoll είπε Πολύ γκρίνια βλέπω. Σήκω και φύγε πήγαινε αλλού. Επίσης α) Γιατί δεν έμαθες Ιταλικά; Δεν είναι καμιά δύσκολη γλώσσα για κάποιον Έλληνα. β) Κατακρίνεις όταν είπαν ότι τα Αγγλικά σου δεν είναι καλά, αντιπαραβάλοντας ότι έχεις proficiency κλπ. Να τα χσω τα χαρτιά. Δεν έχω κανένα και όμως μιλάω Αγγλικά ως "ιθαγενής" Βρετανός, εν αντιθέσει με τα ξαδέρφια μου που έχουν από 2 και δεν μπορούν να δουν ταινία χωρίς υπότιτλους. Αυτό είναι υποκειμενικό. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες 5 γλώσσες. (Ιταλικά, Ισπανικα, Γαλλικά, Μάνταριν και Αραβικά). γ) Από όλο το κατεβατό βλέπω την βλέπεις ως θύμα την κατάσταση, αντί να πάρεις με το σπαθί σου αυτό που θες χωρίς να κλαίγεσαι. Αν θες πραγματικά να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό, θα πρέπει να αποδείξεις εσύ ότι είσαι καλός στην δουλειά σου, και όχι να περιμένεις από τους άλλους να το κάνουν. Και γκρίνιες σε τμήμα προσωπικού κλπ σε βάζουν στην μαύρη λίστα αμέσως. Προσπάθησα να μάθω ότι μπορούσα το διάστημα που ήμουν εκεί. Όσον αφορά τη γλώσσα. Τι εννοείς να πάρω με το σπαθί μου αυτό που θέλω; Τι θα μπορούσα να κάνω; Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από tsourlouboum123
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Έχω κάποια ακαδημαϊκή εκπαίδευση παραπάνω από τους προϊσταμένους μου & αυτό με κάνει να βλέπω κάποια πράγματα με άλλο μάτι & ίσως να με βλέπουν ως απειλή & να μου κάνουν πόλεμο. Πήρα συστατική επιστολή από τον ανώτερό μου & έφυγα όπως & από τους άλλους εργοδότες που έχω πάει. Απλά για ένα εταιρικό παιχνίδι θεωρώ ότι δεν είναι δίκαιο να μου κοπεί μία ευκαιρία καριέρας εμένα & επειδή έχω πλέον μία πρόσβαση στον CEO της Αμερικάνικης Εταιρείας έλεγα αν μου κλείσουν την πόρτα πίσω από την πλάτη μου πως θα μπορούσα να το χειριστώ; Το θα μάθει η πιάτσα τι κουμάσι είσαι δε μου αρέσει σαν έκφραση γιατί κάνω ότι μπορώ στη δουλειά μου το θέμα είναι ότι άμα σε βλέπουν καλό πιστεύω προσπαθούν να σου δημιουργήσουν εμπόδια. Προσπάθησα να μάθω ότι μπορούσα το διάστημα που ήμουν εκεί. Όσον αφορά τη γλώσσα. Τι εννοείς να πάρω με το σπαθί μου αυτό που θέλω; Τι θα μπορούσα να κάνω; Ρε αγόρι μου, μιλάς για πτυχία και ιστορίες και σου λέω ότι σε μια εταιρεία το #1 πράγμα που μετράει είναι η αρχαιότητα. Μπορεί εσύ να έχεις περισσότερη μόρφωση από τον προϊστάμενό σου αλλά όταν εσύ διάβαζες για μεταπτυχιακό ξέρω γω ο προϊστάμενος σου άρχιζε να δουλεύει και να μαθαίνει την εταιρεία. Εσύ πας να παρακάμψεις μια ιεραρχία για την οποία κυριολεκτικά πεθαίνουν εκεί μέσα. Αν θες να "κερδίσεις το εταιρικό παιχνίδι" (cringe έκφραση) αρκεί να είσαι καλό στρατιωτάκι στην αρχή ώστε να κωδικοποιήσεις τι ζητάει ο καθένας από εσένα. Εσύ από ό,τι βλέπω πας στην εταιρεία με υφάκι γαμιάς της γειτονιάς που δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά τύποι σαν εσένα τρώγονται για πρωϊνό για πλάκα. Λες επίσης ότι ο προϊστάμενος σε βλέπει σαν εχθρό. Εκτός αν έχει κάποια νοητικά προβλήματα (χλωμό), σημαίνει πρωτίστως ότι εσύ έκανες κάτι. Στην αρχή σε μια εταιρεία κάνεις ό,τι μπορείς για να περνάς απαρατήρητος. Το ξεκαθάρισμα θέλει δύο έτη σίγουρα. Κάτι τελευταίο, λες "έφυγα όπως & από τους άλλους εργοδότες που έχω πάει". Σε αυτό θα σου παραθέσω απλά μια παροιμία του λαού μας: ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Ίσως να μην έχεις ζήσει δύσκολες καταστάσεις για να μπαίνεις με τέτοιο υφάκι. Θα σου πω εγώ που -ας πούμε- έζησα μια σχετική ένδοια, φτώχεια κλπ. Στην πρώτη σου δουλειά που είναι επί του αντικειμένου σου το βουλώνεις. Μόλις τελείωσα μεταπτυχιακό (στο εξωτερικό) έστειλα γύρω στις 20 αιτήσεις, χωρίς καμία απολύτως πλάτη πέρα από κάτι θειούς που με φιλοξενούσαν. Δεν είχα λεφτά δεν είχα τπτ. Μόλις με πήραν σε μια, παρόλο που τα χαρτιά μου ήταν υπεραρκετά, κάθισα το βούλωσα και έμαθα τι απαιτούνταν από εμένα στην εταιρεία. Έπαιρνα τα πρώτα μου λεφτά 100% δικά μου και το απολάμβανα χωρίς να με ένοιαζε για ιεραρχίες, αξίες κλπ. Τι ήθελε ο κάθε προϊστάμενος, τι ήθελε ο κάθε συνάδελφος. Αυτό ἐμαθα πρώτα. Σε τρία χρόνια φάνηκε τι είμαι και το τι θα μπορούσα να προσφέρω. Και από κει και πέρα βλέπεις τι θα απαιτήσεις και πότε, συν ότι το όνομα σου θα κυκλοφορήσει.
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Στην εργασία δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο τα πτυχία. Εφόσον μπεις σε μια θέση, αποδεικνύεις καθημερινά ποιος είσαι και τι ξέρεις Αν είσαι προιστάμενος και οι απο κάτω σου έχουν καλύτερη ακαδημαική μόρφωση, ο μόνος τρόπος να επιζήσεις είναι τους ξαποστείλεις. Στις εταιρίες, ισχύει το ο θάνατος σου, η ζωή μου. Ποιος ανεβαίνει στις εταιρίες? Αυτός που στο χωριό μου τον λένε "Corporate Animal" Ο παλιός στην εταιρία έχει βαρύτητα ως υπόσταση και λόγο. Δεν μπορείς να τον χτυπήσεις, παρά μόνο αν περάσει αρκετός χρόνος. Τα πτυχία και οι γνώσεις δεν είναι το μόνο προσόν που χρειάζεται σε μια εταιρία για να πας μπροστά. Χρειάζονται ένα σύνολο δεξιοτήτων. Πολλές απο αυτές δεν έχουν σχέση με τις γνώσεις, πχ: το πως μπορείς να συναναστρέφεσαι με τους ανθρωπους, πόσο σε γουσταρουν να δουλευουν και να κάνουν παρέα μαζί σου, πόσο καλά τα πας με τους απο πάνω ή τους απο κάτω, πόσο ευέλικτος είσαι στις αλλαγές και προσαρμόζεσαι σε αυτές, πόσο έυκολα βρίσκεις λύσεις, πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες και κάνεις, πόσα λίγα προβλήματα δημιουργείς, πόσο λίγο γκρινιάζεις κλπ κλπ Βάσει όλων των παραπάνω, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δεν δουλευεις σε μια εταιρία που υπάρχει Δημοκρατία. Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι όπως παίζεται στην πραγματικοτήτα για να βγεις νικητής. Και θυμήσου, δεν δουλευεις στην NASA. Μην περιμένεις και πολλά απο τους γύρω σου... Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από sphinxgr 6 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Στην εργασία δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο τα πτυχία. Εφόσον μπεις σε μια θέση, αποδεικνύεις καθημερινά ποιος είσαι και τι ξέρεις Αν είσαι προιστάμενος και οι απο κάτω σου έχουν καλύτερη ακαδημαική μόρφωση, ο μόνος τρόπος να επιζήσεις είναι τους ξαποστείλεις. Στις εταιρίες, ισχύει το ο θάνατος σου, η ζωή μου. Ποιος ανεβαίνει στις εταιρίες? Αυτός που στο χωριό μου τον λένε "Corporate Animal" Τα πτυχία και οι γνώσεις δεν είναι το μόνο προσόν που χρειάζεται σε μια εταιρία για να πας μπροστά. Χρειάζονται ένα σύνολο δεξιοτήτων. Πολλές απο αυτές δεν έχουν σχέση με τις γνώσεις, πχ: το πως μπορείς να συναναστρέφεσαι με τους ανθρωπους, πόσο σε γουσταρουν να δουλευουν και να κάνουν παρέα μαζί σου, πόσο καλά τα πας με τους απο πάνω ή τους απο κάτω, πόσο ευέλικτος είσαι στις αλλαγές και προσαρμόζεσαι σε αυτές, πόσο έυκολα βρίσκεις λύσεις, πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες και κάνεις, πόσα λίγα προβλήματα δημιουργείς, πόσο λίγο γκρινιάζεις κλπ κλπ Βάσει όλων των παραπάνω, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δεν δουλευεις σε μια εταιρία που υπάρχει Δημοκρατία. Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι όπως παίζεται στην πραγματικοτήτα για να βγεις νικητής. I get what you are saying, αλλά εκφράσεις τύπου "πρέπει να παίξεις το παιχνίδι όπως παίζεται" είναι λίγο αμερικανιές που κάνουν την κατάσταση χειρότερα από ό,τι φαίνεται. Μπορούμε να τα συμπυκνώσουμε όλα στο εξής: Απλώς, μην είσαι μαλάκας. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από Επισκέπτης
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Στην εργασία δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο τα πτυχία. Εφόσον μπεις σε μια θέση, αποδεικνύεις καθημερινά ποιος είσαι και τι ξέρεις Αν είσαι προιστάμενος και οι απο κάτω σου έχουν καλύτερη ακαδημαική μόρφωση, ο μόνος τρόπος να επιζήσεις είναι τους ξαποστείλεις. Στις εταιρίες, ισχύει το ο θάνατος σου, η ζωή μου. Ποιος ανεβαίνει στις εταιρίες? Αυτός που στο χωριό μου τον λένε "Corporate Animal" Τα πτυχία και οι γνώσεις δεν είναι το μόνο προσόν που χρειάζεται σε μια εταιρία για να πας μπροστά. Χρειάζονται ένα σύνολο δεξιοτήτων. Πολλές απο αυτές δεν έχουν σχέση με τις γνώσεις, πχ: το πως μπορείς να συναναστρέφεσαι με τους ανθρωπους, πόσο σε γουσταρουν να δουλευουν και να κάνουν παρέα μαζί σου, πόσο καλά τα πας με τους απο πάνω ή τους απο κάτω, πόσο ευέλικτος είσαι στις αλλαγές και προσαρμόζεσαι σε αυτές, πόσο έυκολα βρίσκεις λύσεις, πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες και κάνεις, πόσα λίγα προβλήματα δημιουργείς, πόσο λίγο γκρινιάζεις κλπ κλπ Βάσει όλων των παραπάνω, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δεν δουλευεις σε μια εταιρία που υπάρχει Δημοκρατία. Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι όπως παίζεται στην πραγματικοτήτα για να βγεις νικητής. Δημοκρατία που υπάρχει μόνο στο δημόσιο;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tsourlouboum123 είπε Δημοκρατία που υπάρχει μόνο στο δημόσιο; Άκυρη ερώτηση τελείως.
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε I get what you are saying, αλλά εκφράσεις τύπου "πρέπει να παίξεις το παιχνίδι όπως παίζεται" είναι λίγο αμερικανιές που κάνουν την κατάσταση χειρότερα από ό,τι φαίνεται. Απλώς, μην είσαι μαλάκας. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό. Η κάθε εταιρία και το κάθε τμήμα της ίδιας εταιρίας, έχει τους δικούς του κανόνες. Με λίγες λέξεις, μόνο έτσι μπορεί να ειπωθεί δυστυχώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, sphinxgr είπε Η κάθε εταιρία και το κάθε τμήμα της ίδιας εταιρίας, έχει τους δικούς του κανόνες. Με λίγες λέξεις, μόνο έτσι μπορεί να ειπωθεί δυστυχώς. Ναι ρε. Συμφωνώ με αυτά που είπες 100% γιατί τα έχω περάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις