Bakri27 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημερα-Καλησπερα, Θα ηθελα την βοηθεια σας φιλοι μου καλοι, στην αγορα αυτοκινητου. Δυστυχως δεν εχω ιδεα απο αμαξια, κυβικα, ιππους, ντιζελ κλπ. Οι αναγκες μου ειναι οι "κλασικες" - Αθηναικες βολτες - δουλεια και 4-5 φορες τον χρονο προς Σλοβακια-Πολωνια. Μπορω να διαθεσω μεχρι 10-12.000 με χρηματοδότηση (εκτος και αν το δανειο ειναι καλυτερη ιδεα? ) , απο χωρους-μπαγκαζ δεν ψαχνω κατι τεραστιο (ζευγαρι χωρις παιδια) και να μην κουραζει στο 30ωρο+ ταξιδι, να εχει καμια οθονη αφης και λιγο "τεχνολογια " αν παιζει κατι τετοιο σε αυτες τις τιμες, αν οχι καλως. Κοιταξα μεταχιρισμενα απο το 2016-2017 με λιγα χιλιομετρα και δεν ξερω τι συμφερει πχ Yarris, Clio, Peugeot (Να πω την αληθεια μου αρεσουν τα Yarris που θα ερθουν τελος καλοκαιριου-εμφανισιακα παντα). Ευχαριστω. Υ.Γ θα ειναι το πρωτο "δικο μου" αμαξι. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από Bakri27
GamingMaster424 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Ειναι τοσο αοριστα τα κριτηρια που εχεις θεσει που 100 ατομα μπορει να σου προτεινουν 100 διαφορετικα αυτοκινητα. Δεν το λεω κακοπροαιρετα, για να σε βοηθησω το λεω. Σε πειραζει ενα αυτοκινητο μεγαλυτερης ηλικιας απο του 2016-2017 που ανεφερες; Θελεις 5θυρο η βολευεσαι και με 3θυρο; Μεχρι ποσα τελη κυκλοφοριας εισαι διατεθημενος να πληρωνεις τον χρονο; Ποσα χρονια (αν μπορεις να το απαντησεις) εχεις σκοπο να κρατησεις το αυτοκινητο; Ποσο πολυ σε νοιαζει η μεταπωλητικη του αξια οταν εν τελει ερθει η ωρα να το πουλησεις; Δωσε μας λιγα παραπανω στοιχεια για να ξερουμε τι ταιριαζει περισσοτερο στις αναγκες και επιθυμιες σου και να σου προτεινουμε αναλογως. 1
Bakri27 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε Ειναι τοσο αοριστα τα κριτηρια που εχεις θεσει που 100 ατομα μπορει να σου προτεινουν 100 διαφορετικα αυτοκινητα. Δεν το λεω κακοπροαιρετα, για να σε βοηθησω το λεω. Σε πειραζει ενα αυτοκινητο μεγαλυτερης ηλικιας απο του 2016-2017 που ανεφερες; Θελεις 5θυρο η βολευεσαι και με 3θυρο; Μεχρι ποσα τελη κυκλοφοριας εισαι διατεθημενος να πληρωνεις τον χρονο; Ποσα χρονια (αν μπορεις να το απαντησεις) εχεις σκοπο να κρατησεις το αυτοκινητο; Ποσο πολυ σε νοιαζει η μεταπωλητικη του αξια οταν εν τελει ερθει η ωρα να το πουλησεις; Δωσε μας λιγα παραπανω στοιχεια για να ξερουμε τι ταιριαζει περισσοτερο στις αναγκες και επιθυμιες σου και να σου προτεινουμε αναλογως. Εχεις δικιο. Λοιπον θα προτιμουσα κατι απο το 2015 και πανω, πχ στην 10ετια του αμαξιου να το πουλησω και να αγορασω καινουργιο. 3θυρο-5θυρο δεν εχω θεμα, βολευομαι και με 3θυρο. Τελη κυκλοφοριας δεν εχω ιδεα ποσο ειναι περιποου αλλα ασ πουμε 250-300 τον χρονο. Την μεταπωλητικη αξια δεν την εχω σκεφτει, δεν με νοιαζει και πολυ. Δεν ξερω τι αλλο μπορω να προσθεσω.
thanasisxask Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Από τι φαίνεται θα κάνεις αρκετά χιλιόμετρα το χρόνο και μεγάλα ταξίδια. Κοίτα σε πετρέλαιο, κυβικά από 1500 και πάνω και κοίτα αυτοκίνητο από c segment και πάνω. 30ωρο ταξίδι και yaris δεν νομίζω ότι θα είναι το καλύτερο... 1
tutuyo Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Αν είναι 5 φορές τον χρόνο οδικώς Σλοβακία-Πολωνια (χαρά στο κουράγιο σου) + καθημερινά σου χλμ νομίζω καλύτερα να πας σε ντίζελ Επίσης για τέτοια ταξίδια καλύτερα να κοιτάξεις σε μικρομεσαίο πχ Auris, Astra για να έχει την κύλιση ηχομόνωση ενός μεγαλύτερου αυτοκίνητου Και το μικρό θα κάνει το ταξίδι αλλά θα σε κουράσει Το ιδανικό θα ήταν να αποφύγεις το δάνειο γιατί τα επιτόκια είναι ληστρικά Από εκεί και πέρα ξεχώρισε ποια σου αρέσουν περισσότερο οπτικά, γιατί εδώ θα σου προταθουν όλα 2
Orpheas1992 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Ριξε μια ματια σε fiesta 2017 diesel 1500 κυβικα 120 αλογα. Ιδανικα πας σε focus, astra, auris 1
terry308 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Seat ibiza tgi (φυσικό αέριο) Στα χρήματα αυτά βρίσκεις από εξωτερικό εάν μπορείς να πάρεις, αλλιώς σε καινούργιο... Μια άλλη πρόταση εάν πας σε καινούργιο μετά το ibiza tgi, είναι το Škoda Scala g tec(φυσικό αέριο)16600€ https://mycarnow.kosmocar.gr/skoda/selectvehicle/?mc=NW13C52020 http://cngeurope.com/ τα Ευρωπαϊκά πρατήρια φ. α. Ένα άλλο ωραίο και οικονομικο καινούργιο αμάξι είναι το Fiat Tipo Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από terry308
Bakri27 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Σας ευχαριστω ολους, Θα ηθελα να ρωτησω και το εξης, στα κλασσικα σερβις του αμαξιου ειναι μεγαλη η διαφορα Ford με Opel ? Και τελικα ισχυει οτι το 2025 το ντιζελ θα εινια "παρανομο" ? Εμφανισιακα μαρεσει το Opel Astra και το Ford Fiesta, το Auris μου φανηκε λιγο μεγαλουτσικο που το ειδα στο δρομο. 2 ώρες πριν, terry308 είπε Seat ibiza tgi (φυσικό αέριο) Στα χρήματα αυτά βρίσκεις από εξωτερικό εάν μπορείς να πάρεις, αλλιώς σε καινούργιο... Μια άλλη πρόταση εάν πας σε καινούργιο μετά το ibiza tgi, είναι το Škoda Scala g tec(φυσικό αέριο)16600€ https://mycarnow.kosmocar.gr/skoda/selectvehicle/?mc=NW13C52020 http://cngeurope.com/ τα Ευρωπαϊκά πρατήρια φ. α. Ένα άλλο ωραίο και οικονομικο καινούργιο αμάξι είναι το Fiat Tipo Προχειρα που κοιταξα και τα δυο (εκτος απο το Τιπο) ειναι λιγο παρπαανω απο το Budget μου. Αλλα θα ηθελα να ρωτησω, πως εινια τα 1000 κυβικα πχ σε ταξιδια ?
terry308 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Bakri27 είπε Προχειρα που κοιταξα και τα δυο (εκτος απο το Τιπο) ειναι λιγο παρπαανω απο το Budget μου. Αλλα θα ηθελα να ρωτησω, πως εινια τα 1000 κυβικα πχ σε ταξιδια ? Έχω το ibiza tgi 2018 , Λόγω δουλειάς κάνω το Έβρος - Βέροια 410χλμ, άνετα ξεκούραστα, θα ήθελα βέβαια να είχα cruise control και το 6αρι σασμάν που βάζουν στα νέα μοντέλα φ. α. Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη 300χλμ που εχώ αυτονομία :10€ στρογγυλά με φ. α., το ανάποδο περίπου Σουφλί - Θεσσαλονίκη :24€ με βενζινη γιατί δεν έχει πρατήρια φ. α. εδώ πάνω Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από terry308 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, terry308 είπε Seat ibiza tgi (φυσικό αέριο) Στα χρήματα αυτά βρίσκεις από εξωτερικό εάν μπορείς να πάρεις, αλλιώς σε καινούργιο... Μια άλλη πρόταση εάν πας σε καινούργιο μετά το ibiza tgi, είναι το Škoda Scala g tec(φυσικό αέριο)16600€ https://mycarnow.kosmocar.gr/skoda/selectvehicle/?mc=NW13C52020 http://cngeurope.com/ τα Ευρωπαϊκά πρατήρια φ. α. Ένα άλλο ωραίο και οικονομικο καινούργιο αμάξι είναι το Fiat Tipo Φίλε μου και λιμουζίνα ή τζιπ να θέλει κάποιος, Ibiza ή Fiat TGI θα του προτείνεις 1
Krepalidis Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Οπωσδήποτε diesel σε αυτά τα χιλιόμετρα. Εγώ όμως θα ανησυχούσα αν στο ταξίδι προς Σλοβακία, Πολωνία πετύχεις βενζινάδικα με χειρότερο πετρέλαιο κι από τα Α.Π. (ανεξάρτητα πρατήρια). Τα νέα ντίζελ είναι ευαίσθητα στις νοθείες... Οχήματα με αέριο θα κάνεις απόσβεση μόνο αν είσαι σε περιοχή που σε βολεύει. Εξάλλου δύσκολα να βρεις πολλά μεταχειρισμένα με φυσικό αέριο. Προτιμησε επίσης να είναι ελληνικής αντιπροσωπείας. "Ευκαιρία" πετρελαιοκινητο εισαγωγης, μοντέλο τριετίας με 200.000 χλμ γυρισμένο σε 50.000 δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο στις μάντρες. 1
tutuyo Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Α α ναι όπως γράφτηκε και πιο πάνω 2 κριτήρια που θα έβαζα σίγουρα λόγω πολύωρων ταξιδίων, είναι cruise control και 6αρι κιβώτιο. Δεν είναι πολυτέλεια,είναι ανάγκη για ξεκούραστη οδήγηση Ford έχω ακούσει για ακριβουτσικα σέρβις, Όπελ είναι σε φυσιολογικές τιμές. Πάντα για αντιπροσωπεία, σε συνεργείο έξω θα είναι διαφορετικά Το ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στα ντίζελ είναι σχεδόν βέβαιο,λόγω των όλο και πιο αυστηρών ορίων ρύπων. Την ακριβή μορφή δεν μπορεί κανείς να την προσδιορίσει, μπορεί μόνο να εικασει για απαγόρευση σε μεγάλες πόλεις παλαιότερων μοντέλων Αυτό βέβαια θα έχει επίπτωση στην αξία του αμαξιού, γιατί ποιος θα θέλει να αγοράσει ένα αμάξι με αστερίσκο; Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από tutuyo 1
Bakri27 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδια, ευχαριστω για τις συμβουλες, αλλα νομιζω εχω την πιο χαζη ερωτηση, για ντιζελ βαζω φιλτρο Πετρελαιο στο Car.gr sorry δεν εχω ιδεα ? Γενικα αν το αμαξι εχει τα σερβις του + βιβλιο κλπ θα επρεπε να με απασχολει που ειναι +120.000 χλμ σε τετοιες τιμες+ντιζελ ? Και μια "τελευταια" ερωτιση, σε τιμες 14-16 ασ πουμε για καινουργιο. Honda Jazz, Opel Corsa, Seat Leon ? Επεξ/σία 31 Μαΐου 2020 από Bakri27
terry308 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, Bakri27 είπε Παιδια, ευχαριστω για τις συμβουλες, αλλα νομιζω εχω την πιο χαζη ερωτηση, για ντιζελ βαζω φιλτρο Πετρελαιο στο Car.gr sorry δεν εχω ιδεα ? Γενικα αν το αμαξι εχει τα σερβις του + βιβλιο κλπ θα επρεπε να με απασχολει που ειναι +120.000 χλμ σε τετοιες τιμες+ντιζελ ? Και μια "τελευταια" ερωτιση, σε τιμες 14-16 ασ πουμε για καινουργιο. Honda Jazz, Opel Corsa, Seat Leon ? Αναζήτηση - > Αυτοκίνητα - >Καύσιμο Seat leon αλλάζει μοντέλο ίσως πετύχεις ευκαιρία, ρώτα τουλάχιστον σε 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες ακόμη και εκτός Αθηνών. Όσα θα ξεχωρίσεις θα τα κάνεις test drive και θα δεις πως "κάθεσαι" στο καθένα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα