Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παλικάρια.

Έχω ένα παλιό pc midi ATX το οποίο τον τελευταίο καιρό πατώντας το power δεν ξεκινά.

Με κάποιο ψάξιμο που έκανα, κατάφερα να το ανοίγω κάνοντας την παρακάτω διαδικασία. Του κλείσω το γενικό διακοπτάκι πίσω στο τροφοδοτικό, κρατάω πατημένο λίγο το power και μετά βάζω ξανά το διακοπτάκι στη θέση on και πατάω το power και ξεκινά.

Τώρα τελευταία βέβαια αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολα. Χρειάζεται δυο τρεις φορές η ίδια διαδικασία για να ξεκινήσει.

Το κουτί με το τροφοδοτικό είναι καινούριο σχετικά (λιγότερο από χρόνο) αλλά τα υπόλοιπα μέρη παλιά. Επίσης τον τελευταίο καιρό μου χάνει ώρα και ημερομηνία όταν κοπεί το ρεύμα. Πιθανότατα η μπαταρία του mobo μας τέλειωσε.

Πάει το μυαλό σας σε τροφοδοτικό (που έχει και εγγύηση) ή στο mobo?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροφοδοτικο μυρίζει αλλά για αρχή δοκίμασε να δεις την σύνδεση του power button με την μητρική. Βγαλ τη και ξανακουμπωσε τη καλά. 

Αν σου κάνει τα ίδια δοκίμασε να κάνεις εκκίνηση βραχυκυκλωνοντας τα πινάκια να δεις αν παίρνει εύκολα ρεύμα. 

Αν παίρνει πρέπει να δεις και το καλώδιο πάνω στο κουμπί. Αν δεν παίρνει σκούρα τα πράγματα. 

Ποιο τροφοδοτικό έχεις ;

Επεξ/σία από Μακιαβέλλι
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμάμαι. Φτηνιάρικο είναι. Ήταν μαζί με το κουτί. 

Πάντως με πάει γκαντεμιά. Πηρα σήμερα έναν Ryzen 5 3600, ενα mobo MSI B450 Tomahawk και μνήμες για να αναβαθμίσω το κύριο το πισί κι αυτό δεν ξεκινάει. Κάνει 3 μπιπ στην αρχή (1 μακρόσυρτο και 2 σύντομα) και δεν κάνει τίποτα. Ούτε οθόνη ανάβει. 

Του έχωσα πάνω μια παλιά κάρτα γραφικών που έχω και άναψε η οθόνη χωρίς να κάνει τα μπιπ μπιπ. Άρα η onboard καρτα γραφικών μάλλον έχει θέμα. Αύριο την πάω πίσω (Cosmodata)

Επεξ/σία από ALXGS
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ALXGS είπε

Καλημέρα παλικάρια.

Έχω ένα παλιό pc midi ATX το οποίο τον τελευταίο καιρό πατώντας το power δεν ξεκινά.

Με κάποιο ψάξιμο που έκανα, κατάφερα να το ανοίγω κάνοντας την παρακάτω διαδικασία. Του κλείσω το γενικό διακοπτάκι πίσω στο τροφοδοτικό, κρατάω πατημένο λίγο το power και μετά βάζω ξανά το διακοπτάκι στη θέση on και πατάω το power και ξεκινά.

Τώρα τελευταία βέβαια αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολα. Χρειάζεται δυο τρεις φορές η ίδια διαδικασία για να ξεκινήσει.

Το κουτί με το τροφοδοτικό είναι καινούριο σχετικά (λιγότερο από χρόνο) αλλά τα υπόλοιπα μέρη παλιά. Επίσης τον τελευταίο καιρό μου χάνει ώρα και ημερομηνία όταν κοπεί το ρεύμα. Πιθανότατα η μπαταρία του mobo μας τέλειωσε.

Πάει το μυαλό σας σε τροφοδοτικό (που έχει και εγγύηση) ή στο mobo?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν δεν ειναι ο διακοπτης τότε ειναι καποιος πυκνωτης απο το τροφοδοτικό ή την μητρική.Στην μητρική ειναι σχετικά ευκολο να το διαπιστώσεις.Το τροφοδοτικο θελει ανοιγμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ALXGS είπε

Δεν θυμάμαι. Φτηνιάρικο είναι. Ήταν μαζί με το κουτί. 

Πάντως με πάει γκαντεμιά. Πηρα σήμερα έναν Ryzen 5 3600, ενα mobo MSI B450 Tomahawk και μνήμες για να αναβαθμίσω το κύριο το πισί κι αυτό δεν ξεκινάει. Κάνει 3 μπιπ στην αρχή (1 μακρόσυρτο και 2 σύντομα) και δεν κάνει τίποτα. Ούτε οθόνη ανάβει. 

Του έχωσα πάνω μια παλιά κάρτα γραφικών που έχω και άναψε η οθόνη χωρίς να κάνει τα μπιπ μπιπ. Άρα η onboard καρτα γραφικών μάλλον έχει θέμα. Αύριο την πάω πίσω (Cosmodata)

Το 1 long 2 short beeps σημαινει προβλημα με την καρτα γραφικων. Ο 3600 δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα οποτε αμα δεν κουμπωσεις καρτα γραφικων λογικο να μην κανει τιποτα, εξου και τα beeps.

Για το αρχικο θεμα, αλλαξε πρωτα την μπαταρια και στη συνεχεια δοκιμασε με ενα αλλο τροφοδοτικο. Γενικα αλλαξε τροφοδοτικο αν λες οτι ειναι φθηνιαρικο. Με 50 ευρω παιρνεις αξιοπρεπεστατο.

• Like 1
Δημοσ.

Έστησα το κύριο πισί (όντως ήταν θέμα κάρτας γραφικών που δεν υποστήριζε ο επεξεργαστής. Δυστυχώς δεν το ήξερα ότι άλλαξε πλέον η τεχνολογία) Έβαλα μια παλιά που είχα 1gb και τουλάχιστον έχω εικόνα.

Τώρα θα στήσω και το δεύτερο πισί με.τα εντόσθια από το κύριο κι να συνεχίσει να το κάνει, τότε είναι σίγουρα το τροφοδοτικό. Δεν θα ασχοληθώ με το hardware που έχει μέσα γιαυί είναι παλιό. Πάει για πέταμα.

Δημοσ.

Τελικά έγινε η "σκάντζα" του hardware ... και στήθηκε και το δεύτερο πισί. Εδώ και 2 μέρες δουλεύει μια χαρά. Ανοίγει κανονικά πατώντας το power και δεν κάνει τα κουλά που έκανε με το παλιό. Άρα ή το mobo είχε θέμα ή ήταν ίσως κάποια επαφή και λόγω ότι κουνήθηκαν τα καλώδια, να έφτιαξε. Όλα καλά πάντως τώρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
Στις 10/6/2020 στις 11:43 ΜΜ, ALXGS είπε

Άρα η onboard καρτα γραφικών μάλλον έχει θέμα.

Δεν υπάρχει on board κάρτα γραφικών άρα  είναι αδύνατο να δεις εικόνα από κάτι ανύπαρκτο όπως στην περίπτωση σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...