Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Καλημέρες Όντας άνεργος μου προτάθηκε θέση εξωτερικού πωλητή με αυτοκίνητο σε μια μεγάλη πολυεθνική . Ψάχνω πληροφορίες από άτομα που ξέρουν για αυτή την δουλειά, την έχουν κάνει ή την έκαναν. Μου ανακοινώθηκε δωρεάν αμάξι, κινητό, βασικός μισθός (για αρχή) + τα όποια μπόνους. Γνωρίζουμε το ασφαλιστικό καθεστώς της εργασίας? Επειδή είναι νωρίς να "ρωτάω" καθώς είμαι στην φάση του ψαξίματος ακόμα, οι πωλητές αυτοί είναι σαν κανονικοί υπάλληλοι οπότε παίρνουν κανονικά ένσημα-ασφάλιση-δώρα κλπ? Επίσης τι θα πρέπει να προσέξω αν το προχωρήσω και γενικώς μια παραπάνω ιδέα για το τί συμβαίνει σε τέτοιες δουλειές. Η σχετική ανεξαρτησία που παρέχει το επάγγελμα μου φαίνεται πολύ δελεαστική. Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, Beefeater είπε Καλημέρες Όντας άνεργος μου προτάθηκε θέση εξωτερικού πωλητή με αυτοκίνητο σε μια μεγάλη πολυεθνική . Ψάχνω πληροφορίες από άτομα που ξέρουν για αυτή την δουλειά, την έχουν κάνει ή την έκαναν. Μου ανακοινώθηκε δωρεάν αμάξι, κινητό, βασικός μισθός (για αρχή) + τα όποια μπόνους. Γνωρίζουμε το ασφαλιστικό καθεστώς της εργασίας? Επειδή είναι νωρίς να "ρωτάω" καθώς είμαι στην φάση του ψαξίματος ακόμα, οι πωλητές αυτοί είναι σαν κανονικοί υπάλληλοι οπότε παίρνουν κανονικά ένσημα-ασφάλιση-δώρα κλπ? Επίσης τι θα πρέπει να προσέξω αν το προχωρήσω και γενικώς μια παραπάνω ιδέα για το τί συμβαίνει σε τέτοιες δουλειές. Η σχετική ανεξαρτησία που παρέχει το επάγγελμα μου φαίνεται πολύ δελεαστική. Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Οτι και να πουμε εμεις το θεμα ειναι τι γραφει η συμβαση. Πες τους να σου στειλουν σε μειλ να την διαβασεις
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε Οτι και να πουμε εμεις το θεμα ειναι τι γραφει η συμβαση. Πες τους να σου στειλουν σε μειλ να την διαβασεις θα γινει και αυτό μόλις μου ανακοινώσουν πως πάω για εκπαιδευση, το θεμα είναι να έχω έναν μπουσουλα και να ξερω "τι να περιμενω"
merkon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Όντως πρεπει να δεις τι γράφει η σύμβαση που θα σου κάνουν για να εισαι σίγουρος. Να ξέρεις οτι θα εχεις πολυ τρέξιμο ομως, θα εισαι ολη μερα στο δρομο, στην κινηση κλπ. Και η πλακα ειναι πως δίνουν βασικό μισθό για τέτοια δουλειά και μάλιστα σε μεγάλη πολυεθνική οπως λες...
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, merkon είπε Όντως πρεπει να δεις τι γράφει η σύμβαση που θα σου κάνουν για να εισαι σίγουρος. Να ξέρεις οτι θα εχεις πολυ τρέξιμο ομως, θα εισαι ολη μερα στο δρομο, στην κινηση κλπ. Και η πλακα ειναι πως δίνουν βασικό μισθό για τέτοια δουλειά και μάλιστα σε μεγάλη πολυεθνική οπως λες... βασικο μισθο δινουν κατά την διαρκεια της εκπαιδευσης (που εισαι μη χρησιμος ούτως η αλλως) μετα φανταζομαι αλλαζει ο μισθος και μπαινουν και τα μπονους (?) το ότι θα είμαι στον δρομο ολη μερα είναι κατι που μου αρεσει μιας και το εχω κανει πολλακις με άλλες δουλειες ...το προτιμω από δουλεια γραφειου.. απλως θελω να ξερω τι να περιμενω , οποτε οποιαδήποτε πληροφορια από καποιον , πρωην ή νυν που το εχει κανει θα είναι χρησιμη...ακομα και σε μηνυμα ευχαριστω!
xrhstosiak Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 14/6/2020 στις 1:27 ΜΜ, Beefeater είπε βασικο μισθο δινουν κατά την διαρκεια της εκπαιδευσης (που εισαι μη χρησιμος ούτως η αλλως) μετα φανταζομαι αλλαζει ο μισθος και μπαινουν και τα μπονους (?) τι θα πει φαντάζομαι ;;; αυτά πρέπει να τα ξέρεις επ' ακριβώς, πριν καν ξεκινήσεις. Επίσης τι θα πει μπόνους; τι ποσοστά σε τι όρια; πότε θα μπαίνουν ; οι στόχοι; έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα; και πως γίνεται να ρωτάς και το πιο βασικό ; ( Γνωρίζουμε το ασφαλιστικό καθεστώς της εργασίας? ) αυτό είναι το πρώτο που ρωτάς και εξασφαλίζεις, τι φαρμακευτική κάλυψη θα έχεις, τι ένσημα, πόσες ώρες θα σε δηλώνουν, άδειες, υπερωρίες κτλ για δουλειά μιλάμε και όχι για χαβαλέ, μπορεί να έχεις ανάγκη μια δουλειά, αλλά δεν σημαίνει ότι αφήνεις τα βασικά στην τύχη τους, γιατί μετά απλά τρέχεις και δεν φτάνεις... Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2020 από xrhstosiak 4
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε τι θα πει φαντάζομαι ;;; αυτά πρέπει να τα ξέρεις ακριβώς πριν καν ξεκινήσεις επίσης τι θα πει μπόνους; τι ποσοστά σε τι όρια; πότε θα μπαίνουν ; και οι στόχοι ποίοι είναι ; έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα; και πως γινεται να ρωτας και το πιο βασικο ; ( Γνωρίζουμε το ασφαλιστικό καθεστώς της εργασίας? ) αυτο ειναι το πρωτο που ρωτας και εξασφαλίζεις, τι φαρμακευτική καλυψη θα εχεις, τι ενσημα, ποσες ωρες θα σε δηλωνουν, άδειες, υπερωρίες κτλ για δουλεια μιλαμε και οχι για χαβαλε, το οτι μπορει να την εχεις αναγκη μια δουλεια δεν σημαινει οτι πρεπει να αφηνεις τα βασικα στην τυχη τους, γιατι μετα απλα τρεχεις και δεν φτανεις... συμφωνω, πιστευω όλα αυτά θα μου ανακοινωθουν, προς το παρον μονο εχουμε συμφωνησει ότι με θελουν…. επειδή ειθμαι από θεσσαλονικη και η εκπαιδευση θα γινει αθηνα οπου καλυπτουν όλα τα εξοδα, υποθετω θα μου ανακοινωθουν όλα πριν φυγω για εκπαιδευση... κυριως για να μαθω εμπειριες και αποψεις και το τι "παιζεται" συνηθως σε τέτοιες δουλειες ανοιξα το θεμα να ρωτησω/…. ευχαριστω
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, Beefeater είπε θα γινει και αυτό μόλις μου ανακοινώσουν πως πάω για εκπαιδευση, το θεμα είναι να έχω έναν μπουσουλα και να ξερω "τι να περιμενω" αυτο που σιγουρα θα πρεπει να περιμενεις ειναι πολλα χιλιομετρα και πολλες ωρες στον δρομο. απο την αλλη μπορει να ειναι και καλα. δεν εχεις αφεντικο συνεχως κοντα σου και εχεις και μια καποια μικρη ελευθερια στον σχεδιασμο του δρομολογιου σου. οπως σου ειπανε παντως, δες τι γραφει μεσα το <<κοντρατο>>
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, gergios.boussias είπε αυτο που σιγουρα θα πρεπει να περιμενεις ειναι πολλα χιλιομετρα και πολλες ωρες στον δρομο. απο την αλλη μπορει να ειναι και καλα. δεν εχεις αφεντικο συνεχως κοντα σου και εχεις και μια καποια μικρη ελευθερια στον σχεδιασμο του δρομολογιου σου. οπως σου ειπανε παντως, δες τι γραφει μεσα το <<κοντρατο>> περυσι εκανα 150 χλμ στην προηγουμενη μου δουλεια (τουριστικα) και 15 ωρες σχεδόν καθημερινα - 6ημερο... δεν νομιζω ότι θα με φοβισει αυτό.. το "κοντρατο" πρεπει να μου το στειλουν αυτοι φανταζομαι… αλλιως πως να τους κανω κρουση να μην φανει ασχημο? γιατι φανταζομαι πρεπει να δουν κι αυτοι αν τους κανω ή αν κανουν αυτοι και για εμενα κατά την εκπαιδευση… οποτε δεν γνωρίζω ποτε θα μου δοθεί προς υπογραφην….
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 επειδη οι πωλησεις ειναι πολυ παρεξηγημενος τομεας. αν δεις οι περισσοτερες εταιριες μονο για πωλησεις ψαχνουνε. εχουνε κλειστει τα κονε στα γραφεια ο ετσι του ετσι και η τσαχπινα που ξυνεται στην γκλιτσα (για να κανουμε και χιουμορ) και δεν εχουνε κανεναν να κανει την δουλεια. επομενως, στα ισια και σταρατα. επικοινωνεις μαζι τους και τους ρωτας οτι θελεις να γνωριζεις. προσωπικα εγω εναν τυπο που ψαχνει για δουλεια και δεν ρωταει τα βασικα θα με εκανε να το σκεφτω. θελει μονο να περασει λιγος καιρος και να ψαχνει να βρει κατι αλλο? ειναι τοσο ντουβαρι που δεν ξερει την αξια του? κλπ. οπως και να εχει ΕΣΥ πρεπει να κανεις κρουση διοτι για εσενα προκειται.
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, gergios.boussias είπε επειδη οι πωλησεις ειναι πολυ παρεξηγημενος τομεας. αν δεις οι περισσοτερες εταιριες μονο για πωλησεις ψαχνουνε. εχουνε κλειστει τα κονε στα γραφεια ο ετσι του ετσι και η τσαχπινα που ξυνεται στην γκλιτσα (για να κανουμε και χιουμορ) και δεν εχουνε κανεναν να κανει την δουλεια. επομενως, στα ισια και σταρατα. επικοινωνεις μαζι τους και τους ρωτας οτι θελεις να γνωριζεις. προσωπικα εγω εναν τυπο που ψαχνει για δουλεια και δεν ρωταει τα βασικα θα με εκανε να το σκεφτω. θελει μονο να περασει λιγος καιρος και να ψαχνει να βρει κατι αλλο? ειναι τοσο ντουβαρι που δεν ξερει την αξια του? κλπ. οπως και να εχει ΕΣΥ πρεπει να κανεις κρουση διοτι για εσενα προκειται. ευχαριστω, εχεις δικαιο.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, Beefeater είπε ευχαριστω, εχεις δικαιο. και πανω απο ολα κατι που ξεχασα να γραψω πριν. ΠΡΙΝ ξεκινησεις να κατεβεις αθηνα πρεπει να τα ξερεις αυτα. μετα θα ειναι αργα.
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 6 λεπτά πριν, gergios.boussias είπε και πανω απο ολα κατι που ξεχασα να γραψω πριν. ΠΡΙΝ ξεκινησεις να κατεβεις αθηνα πρεπει να τα ξερεις αυτα. μετα θα ειναι αργα. εννοείται, ευχαριστω πολύ... όπως ειπα είναι πολυεθνικη οποτε θα πηγαινουν στανταρ By the book... οποτε θα πρεπει κατι να χω υπογραψει πριν κατεβω…. (ως τι θα είμαι εκει αν δεν υπογραψω κατι αλλωστε)
Bakxos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Αν είναι όντως πολυεθνική ειδικά στα ασφαλιστικά θα είναι πολύ τυπικοί. Αν όμως είναι καμιά καμουφλαρισμενη πολυεθνική τύπος distributor ή dealer τοτε σίγουρα να το ψάξεις πριν πας. Οι πωλήσεις έχουν την πρόκληση τους και την γοητεία τους. Ταυτόχρονα όμως έχουν τρομερή πίεση και άγχος. Αν δεν σε ενοχλεί η συνεχής πίεση τότε βουρ και μην το σκέφτεσαι
Everest Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 πολυ βασικό, ίκα ή μπλοκάκι; επίσης το εταιρικό τηλέφωνο έχει υποχρεώσεις, δεν είναι bonus. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα