Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Bakxos είπε Αν είναι όντως πολυεθνική ειδικά στα ασφαλιστικά θα είναι πολύ τυπικοί. Αν όμως είναι καμιά καμουφλαρισμενη πολυεθνική τύπος distributor ή dealer τοτε σίγουρα να το ψάξεις πριν πας. Οι πωλήσεις έχουν την πρόκληση τους και την γοητεία τους. Ταυτόχρονα όμως έχουν τρομερή πίεση και άγχος. Αν δεν σε ενοχλεί η συνεχής πίεση τότε βουρ και μην το σκέφτεσαι πολυεθνικη ειναι , αν θελεις μπορουμε να τα πουμε ιδιαιτερα με πμ 25 λεπτά πριν, Everest είπε πολυ βασικό, ίκα ή μπλοκάκι; επίσης το εταιρικό τηλέφωνο έχει υποχρεώσεις, δεν είναι bonus. δεν γνωριζω, θεωρω ικα, δεν εχει υποθει κατι για μπλοκακι και δεν με ενδιαφερει κιολας, αλλα απο την στιγμη που υπαρχει μισθος+ Μπονους δεν θα πρεπει να ειμαι ασφαλισμενος στο ικα? τι εννοεις για το εταιρικο τηλεφωνο? οτι πρεπει να το εχω μαζι μου παντα και να απανταω υποχρεωτικα φερ ειπειν?
ptwma Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Και λιγα να είναι τα λεφτά στην αρχή παίζει να βρεις άκρη σε καμία άλλη εταιρεία, αφού θα τους επισκέπτεσαι ετσι και αλλιώς. Οπότε αν δεν έχεις να περιμένεις τίποτα μάλλον καλό μου ακούγεται.
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, ptwma είπε Και λιγα να είναι τα λεφτά στην αρχή παίζει να βρεις άκρη σε καμία άλλη εταιρεία, αφού θα τους επισκέπτεσαι ετσι και αλλιώς. Οπότε αν δεν έχεις να περιμένεις τίποτα μάλλον καλό μου ακούγεται. ευχαριστω!
theoritikos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Οι πωλήσεις που θα κάνεις γνωρίζεις αν είναι b2b ή σε οικιακούς πελάτες? Δεν θέλω να φανώ καχύποπτος ή να σε τρομάξω , αλλά αν δεν το διευκρινίζουν μυρίζομαι κλασσική περίπτωση 'απάτης', τύπου πας από πόρτα σε πόρτα για (κυρίως) τηλεφωνικές συνδέσεις. Ο μισθός σου θα είναι κυρίως μαύρα ,ενα ποσοστό από τις πωλήσεις που κάνεις , και θα πρέπει κάθε φορά να πιάνεις έναν αριθμό πωλήσεων προκειμένου να σε κρατήσουν. Ασφάλιση συνήθως δεν παίζει, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, theoritikos είπε Οι πωλήσεις που θα κάνεις γνωρίζεις αν είναι b2b ή σε οικιακούς πελάτες? Δεν θέλω να φανώ καχύποπτος ή να σε τρομάξω , αλλά αν δεν το διευκρινίζουν μυρίζομαι κλασσική περίπτωση 'απάτης', τύπου πας από πόρτα σε πόρτα για (κυρίως) τηλεφωνικές συνδέσεις. Ο μισθός σου θα είναι κυρίως μαύρα ,ενα ποσοστό από τις πωλήσεις που κάνεις , και θα πρέπει κάθε φορά να πιάνεις έναν αριθμό πωλήσεων προκειμένου να σε κρατήσουν. Ασφάλιση συνήθως δεν παίζει, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι η δουλεια είναι σε πολύ μεγαλη πολυεθνικη, οι πωλήσεις καθαρα B2b, συνεργεια , εργοστασια, ελευθεροι επαγγελματιες, κλπ. καμια συμβουλη? 10 λεπτά πριν, theoritikos είπε Οι πωλήσεις που θα κάνεις γνωρίζεις αν είναι b2b ή σε οικιακούς πελάτες? Δεν θέλω να φανώ καχύποπτος ή να σε τρομάξω , αλλά αν δεν το διευκρινίζουν μυρίζομαι κλασσική περίπτωση 'απάτης', τύπου πας από πόρτα σε πόρτα για (κυρίως) τηλεφωνικές συνδέσεις. Ο μισθός σου θα είναι κυρίως μαύρα ,ενα ποσοστό από τις πωλήσεις που κάνεις , και θα πρέπει κάθε φορά να πιάνεις έναν αριθμό πωλήσεων προκειμένου να σε κρατήσουν. Ασφάλιση συνήθως δεν παίζει, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι τα αναφερω τα από πανω γιατι λογικα δεν είναι λαμογιαρικο ποστο όπως πχ πορτα πορτα που αναφέρεις... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Φιλε μου προχωρα και μη φοβασαι. Δύσκολα μπορείς να παρεις αντικειμενική αποψη για δουλειά γιατι παντα μπαινει μεσα και ο χαρακτηρας του καθενός. Πηγαινε ρωτα 3 άτομα(τον καθενα ξεχωριστά) που δουλεύουν στην ιδια δουλειά και θα νομίζεις οτι δουλεύουν σε διαφορετικές χωρες. Μαθε τα βασικά, τι λεει η σύμβαση σου, το στοχους πρέπει να πιασεις για να ανέβεις, πολυεθνική ειναι θα τον βρεις το δρόμο σου αν έχεις όρεξη. Η μόνη συμβουλή που εχω εγω ειναι μην ξεγελαστεις οτι καποιος συνάδελφος ειναι φιλος σου. Οι συνάδελφοι ειναι συνάδελφοι. Κοίτα τι ειναι καλό για σενα και τη δουλειά σου και τελος.
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, Talepwros είπε Φιλε μου προχωρα και μη φοβασαι. Δύσκολα μπορείς να παρεις αντικειμενική αποψη για δουλειά γιατι παντα μπαινει μεσα και ο χαρακτηρας του καθενός. Πηγαινε ρωτα 3 άτομα(τον καθενα ξεχωριστά) που δουλεύουν στην ιδια δουλειά και θα νομίζεις οτι δουλεύουν σε διαφορετικές χωρες. Μαθε τα βασικά, τι λεει η σύμβαση σου, το στοχους πρέπει να πιασεις για να ανέβεις, πολυεθνική ειναι θα τον βρεις το δρόμο σου αν έχεις όρεξη. Η μόνη συμβουλή που εχω εγω ειναι μην ξεγελαστεις οτι καποιος συνάδελφος ειναι φιλος σου. Οι συνάδελφοι ειναι συνάδελφοι. Κοίτα τι ειναι καλό για σενα και τη δουλειά σου και τελος. ευχαριστω πολύ... αν και λογικα θα μου ζητηθεί να υπογραψω κατι πριν την εκπαιδευση ως "συμβαση" , αν δεν μου ζητηθεί πως να το ζητησω χωρις να φανω εξυπνάκιας? είμαι 33 αλλά είναι περίεργοι οι καιροι και δεν θελω να στραβωσει κατι…..
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Φυσικά και μπορείς να είσαι σαν κανονικός μισθωτός σε μία τέτοια δουλειά. Δε διαφέρει σε τίποτα από άλλες δουλειές, η εταιρία αποφασίζει τι θέλει για τους εργαζομενούς της και δεν έχουν όλες την ίδια πολιτική. Άλλες μπορεί να σε θέλουν μισθωτό ενώ άλλες ανεξάρτητο συνεργάτη. Ακούγεται ενδιαφέρουσα δουλειά και θα σου μάθει πράγματα βέβαια δε ξέρω αν σου παρέχουν κάποια εκπαίδευση για το πως θα το κάνεις αυτό και μία λίστα με εταιρίες στις οποίες θα προωθήσεις τη προσφορά σου. Σε περίπτωση που δε στα δίνουν αυτά και τα αφήνουν όλα πάνω σου τότε θα πρέπει να τα δουλέψεις μόνος, να ψάξεις για άλλους που κάνουν δουλειά να σου δώσουν συμβουλές ή να δεις βίντεο με επικοινωνία και face to face πωλήσεις. Βέβαια αν δεν σου δίνουν τίποτα για ενίσχυση τότε κάτι μου λέει ότι δε πρόκειται για πολύ σοβαρή δουλειά για να μη πω ύποπτη. Δεν έχω κάνει ποτέ αυτό το είδος των πωλήσεων αλλά γενικά αν θες μία συμβουλή, για να πετύχεις πρέπει και να πιστεύεις λίγο στο προιόν. Πρέπει δηλαδή να το αισθάνεσαι σαν κάτι σπουδαίο ώστε να σε πιο ειλικρινείς και "δυνατός" στις πωλήσεις σου. Δεν αρκεί να είσαι τυπικός, πρέπει να μάθεις κάθε λεπτομέρεια και δυνατό σημείο αυτού του προιόντος και να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε οτιδήποτε. Οι πωλήσεις θέλουν και λίγο από τον εαυτό σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Γιατί το παίρνεις οτι θα φανείς εξυπνάκιας αν ρωτήσεις ή αν ζητήσεις κάτι; Απλά ζητά ότι θες με καπως επαγγελματικο τόνο στο email σου. Στις δουλειές μου εγω πρώτα υπογράφω στην καινούργια και μετά παραιτούμαι στην προηγούμενη. Αν ειναι και πολυεθνική οσοι δουλεύουν στο HR θα νομίζουν οτι ειναι φοβεροί επαγγελματίες και θα χαρούν που ρώτησες.
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 8 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Φυσικά και μπορείς να είσαι σαν κανονικός μισθωτός σε μία τέτοια δουλειά. Δε διαφέρει σε τίποτα από άλλες δουλειές, η εταιρία αποφασίζει τι θέλει για τους εργαζομενούς της και δεν έχουν όλες την ίδια πολιτική. Άλλες μπορεί να σε θέλουν μισθωτό ενώ άλλες ανεξάρτητο συνεργάτη. Ακούγεται ενδιαφέρουσα δουλειά και θα σου μάθει πράγματα βέβαια δε ξέρω αν σου παρέχουν κάποια εκπαίδευση για το πως θα το κάνεις αυτό και μία λίστα με εταιρίες στις οποίες θα προωθήσεις τη προσφορά σου. Σε περίπτωση που δε στα δίνουν αυτά και τα αφήνουν όλα πάνω σου τότε θα πρέπει να τα δουλέψεις μόνος, να ψάξεις για άλλους που κάνουν δουλειά να σου δώσουν συμβουλές ή να δεις βίντεο με επικοινωνία και face to face πωλήσεις. Βέβαια αν δεν σου δίνουν τίποτα για ενίσχυση τότε κάτι μου λέει ότι δε πρόκειται για πολύ σοβαρή δουλειά για να μη πω ύποπτη. Δεν έχω κάνει ποτέ αυτό το είδος των πωλήσεων αλλά γενικά αν θες μία συμβουλή, για να πετύχεις πρέπει και να πιστεύεις λίγο στο προιόν. Πρέπει δηλαδή να το αισθάνεσαι σαν κάτι σπουδαίο ώστε να σε πιο ειλικρινείς και "δυνατός" στις πωλήσεις σου. Δεν αρκεί να είσαι τυπικός, πρέπει να μάθεις κάθε λεπτομέρεια και δυνατό σημείο αυτού του προιόντος και να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε οτιδήποτε. Οι πωλήσεις θέλουν και λίγο από τον εαυτό σου. ευχαριστω, παρεχεται εκπαιδευση και υπαρχον πελατολογιο (αποσο ξερω) , επισης τα προιοντα της εταιρειας είναι κορυφαια αν και ακριβα, τα χρησιμοποιώ κι εγω μερικα ηδη σαν Hobbyist....
argimeg Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μην νομίζεις ότι για αυτούς δεν είναι χρόνος και χρήμα για να σε εκπαιδεύσουν ώστε να σε βγάλουν στην αγορά για να τους βρεις πελάτες. Επίσης μπορεί να σου δώσουν π.χ. ένα ipad στο οποίο θα σημειώνεις κάθε ημέρα που πηγαίνεις, πότε πηγαίνεις πόση ώρα κάθησες τι είπατε κτλπ. Στο λέω γιατί οι σοβαρές εταιρείες έτσι κάνουν, μην στραβώσεις. Μάθε ακριβώς τι θα κάνεις ώστε να μην βγει κάτι στην πορεία που δεν σου αρέσει και φας και εσύ τζάμπα χρόνο. Όσο για την ασφάλεια και τις πληρωμές οι πολυεθνικές είναι συνήθως σωστές, εκτός και αν πέσεις σε καμιά περίπτωση που ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής στην Ελλάδα είναι ότι ναναι και κάνει του κεφαλιού του μη ακολουθώντας την γραμμή της πολυεθνικής. 1
Beefeater Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, Talepwros είπε Αν ειναι και πολυεθνική οσοι δουλεύουν στο HR θα νομίζουν οτι ειναι φοβεροί επαγγελματίες και θα χαρούν που ρώτησες. για ποιο λογο το λες αυτό φιλε? η αληθεια είναι πως μονο με το HR εχω μιλησει, και περιμενω νεα τους μεσα στηνε βδομαδα...ελπιζω από μονοι τους να μου δψσουν τα απαιραιτητα, καθως θα πρεπει να κλεισουν και εισητηρια, ξενοδοχεια κλπ για την εκπαιδευση
vamvakoolas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 οπως γραφτηκε: το εταιρικο κινητο δεν ειναι μπονους. Στο δινουν για να μιλας με πελατες και κυριως να σε βρισκουν ανα πασα στιγμη στο ωραριο σου. Αν μαλιστα δουν οτι κανεις και καταχρηση ισως ειναι προβλημα... Για τη δουλεια: ειναι αν σου αρεσει και κυριως αν εχεις εμπειρια με πωλησεις. Αν σου αρεσει να μιλας με κοσμο, να κανεις συναντησεις να κανεις παρουσιασεις χωρις κομπιασματα και να απαντας σε ερωτησεις για τα παντα τοτε καλα εκανες και εστειλες βιογραφικο. Ταπεινη μου αποψη (που νομιζω και εσυ το εγραψες) ειναι οτικαλυτερα στο δρομο να εισαι μονος και να εχεις περισσοτερες πρωτοβουλιες. Απο την αλλη μη περιμενεις να γνωρισεις πολλους συναδελφους μιας και θα εισαι λιγο αποξενομενος (με ολα τα θετικα και αρνητικα) μονο σε τιποτα ομαδικες εκδηλωσεις/δραστηριοτητες Μη περιμενεις τρελα φραγκα στην αρχη ακομα και μετα την εκπαιδευση μιας και ειναι ενα τεστ και για τους 2: αν εσενα σου αρεσει και αν η εταιρια θα σε κρατησει και επενδυσει πανω σου (εφοσον φερεις αποτελεσματα)
Beefeater Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε οπως γραφτηκε: το εταιρικο κινητο δεν ειναι μπονους. Στο δινουν για να μιλας με πελατες και κυριως να σε βρισκουν ανα πασα στιγμη στο ωραριο σου. Αν μαλιστα δουν οτι κανεις και καταχρηση ισως ειναι προβλημα... Για τη δουλεια: ειναι αν σου αρεσει και κυριως αν εχεις εμπειρια με πωλησεις. Αν σου αρεσει να μιλας με κοσμο, να κανεις συναντησεις να κανεις παρουσιασεις χωρις κομπιασματα και να απαντας σε ερωτησεις για τα παντα τοτε καλα εκανες και εστειλες βιογραφικο. Ταπεινη μου αποψη (που νομιζω και εσυ το εγραψες) ειναι οτικαλυτερα στο δρομο να εισαι μονος και να εχεις περισσοτερες πρωτοβουλιες. Απο την αλλη μη περιμενεις να γνωρισεις πολλους συναδελφους μιας και θα εισαι λιγο αποξενομενος (με ολα τα θετικα και αρνητικα) μονο σε τιποτα ομαδικες εκδηλωσεις/δραστηριοτητες Μη περιμενεις τρελα φραγκα στην αρχη ακομα και μετα την εκπαιδευση μιας και ειναι ενα τεστ και για τους 2: αν εσενα σου αρεσει και αν η εταιρια θα σε κρατησει και επενδυσει πανω σου (εφοσον φερεις αποτελεσματα) ευχαριστω για τις παρατηρησεις!!
squib Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Εκπαίδευση σε πολυεθνική μαύρα δε παίζει. Συνεπώς θα σου κάνουν σύμβαση τουλάχιστον 2μηνη. Η πρακτική είναι 2 2μήνες και αν κάνεις σε κρατάνε. Το τι στόχο θα έχεις δε μπορούν να στο πουν από τωρα. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Κυρίως δε ξέρουν σε τι ποια περιφέρεια θα δουλέψεις και με ποιους πελάτες. Επίσης το forecast του έτους μπορεί να έχει αλλάξει με όλα αυτά που συμβαίνουν! Εγώ θα κοιτούσα σε πιο market δραστηριοποιούνται και να το προϊόν τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό του έχει πιθανότητες να πουλήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα