Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα μη τρελενεστε νερικες φορες ξεχνιουνται πραγματα. Οσες φορες βλεπω κατι ληγμενο το λεω αλλα.δε τους νοιαζει παντα. Αλλες φορες τρεχουν αλλες φορες σε γραφουν. Θυμαμαι που εβλεπα ληγμενα γιαουρτια 2 εβδομαδες και το ειπα 2 φορες και ακομα εκει ηταν επι δυο εβδομαδες

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν πάνω νούμερο παραγωγής αν βρέθηκαν μόνο σε ένα κατάστημα κάποιος έκανε μλκ εκεί...αν βρέθηκε δειγματοληπτικά σε όλη την σειρά παραγωγής ευθύνεται η εταιρεία κ ζητάνε ανάκληση .

Μόνιμη κατάσταση σε σ.μ. με μικρή αποθήκη να βλεπεις εμφιαλωμένα νερά παρατημένα έξω στην ζεστή κ ήλιο...δεν πας νοσοκομείο αλλά σίγουρα έχουν θεμα

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, braxamiotis είπε

Ειπα εγω οτι η αστυνομια θα στειλει το δειγμα σε αλλη υπηρεσια εκτος του ΕΦΕΤ;

Το θεμα ειναι οτι η αστυνομια δεν εχει ουτε την υποδομη ουτε τα μεσα για την σωστη αποθηκευση του δειγματος... 

Και εαν πανε με περιπολικο μπορει να κανουν και τον γυρο της Αθηνας....

Οποτε το πιο λογικο θα ειναι να μεινουν σε καμια καταψυξη για 6-7 μηνες και μετα να πεταχτουν εαν δεν το ψαξει κανεις.. Εαν το ψαξει μπορουν να πουν οτι δεν τα εχουν στειλει ακομα.

Ειλικρινα δεν νομιζω πχ το αστυνομικο τμημα της Κατω Ραχουλας να στειλει ενα ξυνισμενο γιαουρτι απο το μπακαλικο στην Αθηνα στον ΕΦΕΤ  επειδη εκανε καταγγελια ο οποιοδηποτε....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, braxamiotis είπε

Eιναι υποχρεωμενη η αστυνομια να στελει το δειγμα στον ΕΦΕΤ

Καλα ο,τι ναναι μιλαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Στο  συγκεκριμενο   προιον   πριν  καιρο   ειχα   αναλογο  θεμα.

Μετα   εμαθα   οτι   η   "γαλοπουλα"   ειναι   αλεσμενος   πολτος   που   μπορει   να   εχει   μεσα   αυτια   γαιδαρου...στην  καλυτερη

γιατι   υπαρχει   και  χειροτερο   μερος   γαιδαρου....:mrgreen:

Ειδικα   τωρα   με  τις   ζεστες   βγαζει   υγρο   που  βρωμαει   αν  "ξεχαστει"   για  λιγο   εκτος   ψυγειου  η   αν  εισπρατει   θερμοτητα   απο

βιτρινα-ψυγειο.

Σας   συνιστω   χοιρινο   φουαντρε   ως   πιο   γνησιο  και   πιο   νοστιμο.

Ειναι   πολυ   λιγοτερο   κατεργασμενο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, braxamiotis είπε

Πιστεψε με οτι ο αστυνομικος που δεν θα πραξει τα δεοντα λογω της ιδιοτητας μου θα βρεθει στα δικαστηρια στον εργασιακο μου χωρο

Καλα ο,τι ναναι, version 2.0.

Δε ξερω την ιδιοτητα σου, αλλα αν εχεις καποια σχεση με τα νομικης / αστυνομικης φυσεως.. ισως θα πρεπει να ξανανοιξεις βιβλια.

Εκτος και αν μιλαμε για απειλη δημοσιας υγειας, το χαλασμενο γιαουρτι που αγορασες ΔΕΝ ειναι δουλεια της αστυνομιας. Μιλαμε για μια διαφορα μεταξυ εσου και του ΣΜ ή της εταιρειας παραγωγης. Αστικης φυσεως. Εκτος παλι βεβαια, εαν εν τελει το εφαγες το ρημαδι το γιαουρτι και κατεληξες δηλητηριασμενος και καλη τυχη μετα να το αποδειξεις οτι το επαθες απο το συγκεκριμενο προιον και να βρεις και αλλους 10 που το επαθαν μαζι με εσενα να κινηθειτε απο κοινου.

ΔΕΝ θα το παει το δειγμα σου η αστυνομια στον ΕΦΕΤ. Εσυ θα το πας. Ή θα τον ενημερωσεις να το ελεγξει ο ιδιος. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν προκειται να ασχοληθει με τις ξεραμενες σου φρυγανιες και κανενας εισαγγελεας δεν θα ασκησει διωξη σε κανενα αστυνομικο οργανο για παραβαση καθηκοντος, λογω των ξεραμενων σου φρυγανιων. Τραβα το οσο θελεις. Θα παρεις μια ωραιοτατη υποθεση αρχειου και μετα σε βλεπω για Αρειο Παγο, να ζητας να ασκηθει διωξη στον εισαγγελεα, ο οποιος δεν ασκησε διωξη στο οργανο που δεν ασκησε διωξη στο ΣουπερΜαρκετ που αγορασες τις ξεραμενες σου φρυγανιες. Και φυσικα θα εχεις προσφερει στο ενδιαμεσο σε Α.Τ, Αξ.Υπ., και γραφειο εισαγγελεα μια αστειοτατη ιστορια να λενε στους νεους συναδελφους τους για τα τραγελαφικα του επαγγελματος.

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Υ.Γ. Απορησα λιγο με τον εαυτο μου που απαντησα σοβαρα στην απαντηση σου στο νημα.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Δε ξερω την ιδιοτητα σου, αλλα αν εχεις καποια σχεση με τα νομικης / αστυνομικης φυσεως.. ισως θα πρεπει να ξανανοιξεις βιβλια.

Εκτος και αν μιλαμε για απειλη δημοσιας υγειας, το χαλασμενο γιαουρτι που αγορασες ΔΕΝ ειναι δουλεια της αστυνομιας. Μιλαμε για μια διαφορα μεταξυ εσου και του ΣΜ ή της εταιρειας παραγωγης. Αστικης φυσεως. Εκτος παλι βεβαια, εαν εν τελει το εφαγες το ρημαδι το γιαουρτι και κατεληξες δηλητηριασμενος και καλη τυχη μετα να το αποδειξεις οτι το επαθες απο το συγκεκριμενο προιον και να βρεις και αλλους 10 που το επαθαν μαζι με εσενα να κινηθειτε απο κοινου.

ΔΕΝ θα το παει το δειγμα σου η αστυνομια στον ΕΦΕΤ. Εσυ θα το πας. Ή θα τον ενημερωσεις να το ελεγξει ο ιδιος. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν προκειται να ασχοληθει με τις ξεραμενες σου φρυγανιες και κανενας εισαγγελεας δεν θα ασκησει διωξη σε κανενα αστυνομικο οργανο για παραβαση καθηκοντος, λογω των ξεραμενων σου φρυγανιων. Τραβα το οσο θελεις. Θα παρεις μια ωραιοτατη υποθεση αρχειου και μετα σε βλεπω για Αρειο Παγο, να ζητας να ασκηθει διωξη στον εισαγγελεα, ο οποιος δεν ασκησε διωξη στο οργανο που δεν ασκησε διωξη στο ΣουπερΜαρκετ που αγορασες τις ξεραμενες σου φρυγανιες. Και φυσικα θα εχεις προσφερει στο ενδιαμεσο σε Α.Τ, Αξ.Υπ., και γραφειο εισαγγελεα μια αστειοτατη ιστορια να λενε στους νεους συναδελφους τους για τα τραγελαφικα του επαγγελματος.

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Υ.Γ. Απορησα λιγο με τον εαυτο μου που απαντησα σοβαρα στην απαντηση σου στο νημα.

Καλα ο,τι ναναι μιλαμε.

• Confused 1
Δημοσ.

και για να γελάσουμε λίγο...

στη δουλειά μου τα τελευταία 8 χρόνια είχα κάπου 5-6 γυναίκες οι οποίες έτρωγαν μόνο ληγμένα γιαουρτάκια και μου είχε κάνει εντυπωση

όταν ρώτησα μια από αυτές μου είπε απλά δεν έχει τίποτα και τρώγεται κανονικοτατα

και αναρωτιέμαι παλιά οι τσοπάνηδες που έπηζαν γιαούρτι και έμενε στη καρδάρα τουλάχιστον μια εβδομαδα  (ψυγεία δεν υπήρχαν ) πως διατηρουταν το γιαούρτι??? με λίγο αλάτι που έριχναν από πάνω???

• Like 1
Δημοσ.

Η αποψη μου ειναι οτι μιλας με την εταιρεια απευθείας (υπαρχουν στοιχεια στη συσκευασια). Οι περισσοτερες εταιρειες θα κινητοποιηθούν καθως μιλαμε για τροφιμο και σε περιπτωση τραυματισμου ή θανατου θα τους κλεισουν φυλακη. Δεν εχει νοημα να το πεις στο σουπερ μαρκετ. Δεν τους ενδιαφερει καθως και δικο τους φταιξιμο να ειναι θα το ριξουν στην παρασκευαστρια εταιρεια (δεν μπορεις να αποδειξεις τη κακη συντηρηση του τροφιμου κατα μηκος της εφοδιαστικης αλυσιδας). Εχε υποψιν σου οτι σε μια ενδεχομενη ανακληση προιοντος λογω ακαταλληλοτητας θα ζημιωθει η φημη της παρασκευαστριας εταιρειας και οχι του σουπερ μαρκετ.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, maxdore217 είπε

Καλησπέρα στην Παρέα ! 

Ανοίγω αυτό το θέμα για να ενημερωθώ (ίσως και άλλοι μαζί) στην διαδικασία που πρέπει να γίνει ( πχ. ανάκλυση παρτίδας ή καταγγελία) όταν κάποιο προιόν που είναι στα χέρια μας παρουσιάζει άσχημη εικόνα , μυρωδιά , αλλοιώσεις που δεν θα έπρεπε να υπήρχαν ή ότι ακόμα μπορεί να υπάρχει και να είναι διαφοετικό από αυτό που ξέρουμε (ακόμα και διαφετικό προιον από αυτό που λέει η συσκευασία ).  

Στα γρήγορα λοιπόν για να γίνει κατανοητή η ερώτηση μου (δίνω ένα παράδειγμα) : παίρνω πχ  Φέτες γαλοπούλας και έχουν μυριωδιά (διαφορετική από αυτήν που όλοι γνωρίζουμε) , προφανώς δεν της καταναλώνεις :) ωστόσο αρκετός κόσμος τις πετάει και δεν ασχολείται περισσότερο με το θέμα ( γιατί δεν γνωρίζει τις διαδικασίες για να ενημερώσεις κάποιον φορέα ).   Αυτό λοιπόν έχεις ως αποτέλεσμα ακατάλληλες παρτίδες από προιόντα να φεύγουν κανονικά στο εμπόριο πριν γίνει κάποια ανάκληση ( και αν γίνει δλδ).

Προφανώς δεν μιλάω για περιπτώσεις : πήρα μια Φέτα (Λευκό τυρί) και ήταν περισσότερο αλμυρή από την Τάδε ετικέτα.

Πιθανές διαδικασίες/προτάσεις θα τοποτηθούν στο αρχικό ποστ ( από κάτω) για ενημέρωση του κόσμου .

Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να μην βγούμε εκτός θέματος .

Επικοινωνία με Αρμόδια Υπηρεσία (υγειονομικού ελέγχου ) https://www.moh.gov.cy/moh/mphs/phs.nsf/DMLindex_gr/DMLindex_gr?opendocument

Για τα αλλαντικά πάντα να ρωτάτε και να βλέπετε ημερομηνία παραγωγής και λήξης. Δεν τον ζηταει σχεδόν κανείς, σα να ντρέπεται και του πασάρουν ότι θέλουν. Δεν λέω ότι θα δώσουν ληγμένα, αλλά προϊόν που είναι κοντά στη λήξη του είναι πολύ πιθανόν.

Εγώ πάντα ρωτάω, έχει τύχει να έχει κοπεί το κομμάτι της συσκευασίας και ζητάω να μου ανοίξουν άλλο 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

Σε ευχαριστώ που το έγραψες αυτό, ειλικρινά.

Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kostasbm είπε

και για να γελάσουμε λίγο...

στη δουλειά μου τα τελευταία 8 χρόνια είχα κάπου 5-6 γυναίκες οι οποίες έτρωγαν μόνο ληγμένα γιαουρτάκια και μου είχε κάνει εντυπωση

όταν ρώτησα μια από αυτές μου είπε απλά δεν έχει τίποτα και τρώγεται κανονικοτατα

και αναρωτιέμαι παλιά οι τσοπάνηδες που έπηζαν γιαούρτι και έμενε στη καρδάρα τουλάχιστον μια εβδομαδα  (ψυγεία δεν υπήρχαν ) πως διατηρουταν το γιαούρτι??? με λίγο αλάτι που έριχναν από πάνω???

Να υποθέσω οτι ήταν δυσκοίλιες :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκει στο Μπραχαμι, εχετε τιποτα περιεργο στο νερο ή στον αερα;

Ειχα μια υποψια οτι δεν καταλαβαινες τι διαβαζες, απο λιγο νωριτερα, που θα εστελνες το αστυνομικο οργανο στα δικαστηρια για τις φρυγανιες σου, αλλα τωρα καρφωθηκες και μονος σου.

Αν θες να κανεις το point σου, διαβασε για αρχη το 141/91 περι αρμοδιοτήτων των υπαλληλων του Υπουργειου Δημοσιας Ταξης και μετα, τα ξαναλεμε.

Επισης για να σε διευκολυνω. Αλλο πραγμα η καταγγελια, αλλο η μηνυση. Για να σε διευκολυνω και αλλο, αναζητησε και τις διαδικασιες μιας ερευνας κατοπιν εισαγγελικης εντολης οπως επισης και τι εννοουμε λεγοντας "συνδρομη" της ΕΛ.ΑΣ. στους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ για ζητηματα τροφιμων.

Υ.Γ. Εν κατακλειδι, ειναι αλλο να μιλαμε για κοτοπουλα με σαλμονελα και κατι τελειως διαφορετικο να μιλαμε για ξεραμενες φρυγανιες, πατατακια που εχουν παρει αερα, καμμενο καφε ή Αmita ληγμενη 2 μερες.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Εκει στο Μπραχαμι, εχετε τιποτα περιεργο στο νερο ή στον αερα;

Ειχα μια υποψια οτι δεν καταλαβαινες τι διαβαζες, απο λιγο νωριτερα, που θα εστελνες το αστυνομικο οργανο στα δικαστηρια για τις φρυγανιες σου, αλλα τωρα καρφωθηκες και μονος σου.

Αν θες να κανεις το point σου, διαβασε για αρχη το 141/91 περι αρμοδιοτήτων των υπαλληλων του Υπουργειου Δημοσιας Ταξης και μετα, τα ξαναλεμε.

Επισης για να σε διευκολυνω. Αλλο πραγμα η καταγγελια, αλλο η μηνυση. Για να σε διευκολυνω και αλλο, αναζητησε και τις διαδικασιες μιας ερευνας κατοπιν εισαγγελικης εντολης οπως επισης και τι εννοουμε λεγοντας "συνδρομη" της ΕΛ.ΑΣ. στους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ για ζητηματα τροφιμων.

Για να το κανουμε ταληρακια να το καταλαβει:

Εαν παει ενας φορεας για ελεγχο ειτε ειναι ο ΕΦΕΤ(για τροφιμα) ειτε η Επιθεωρηση Εργασιας (για εργατικα) ειτε η ΔΕΔΔΗΕ (για ρευματοκλοπη) και δεν του επιτραπει ο ελεγχος ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...