Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω γνωσεις, οποτε μην πεσει trol με την ερωτηση μου .

Σε συνδεσεις ιδιας ταχυτητας , πχ 50 mbps . Oi δυο εταιριες η γενικοτερα οι εταιριες, διαφερουν σε ποιοτητα ιντερνετ ;  Δηλαδη , η HOL που δινει 50αρα γραμμη, ο Οτε με την ιδια παροχη , στα 50, δινει κατι παραπανω σε ποιοτητα ιντερνετ ; Δε μιλαω για τιμες και πακετα προσφορων, ρωταω μονο για την ποιοτητα ιντερνετ, και εννοειται εαν δεν εχουμε διακοπες. Σε φυσιολογικες συνθηκες .

Δημοσ.

Ο χαλκός είναι ο ίδιος άρα λογικά δεν θα δεις μεγάλες διαφορές. Τώρα η Vodafone μπορεί να σε βάλει σε χαμηλότερο SNR δηλαδή 6 και να πιάσεις υψηλότερες ταχύτητες. Δεν ξέρω όμως αν το κάνει στο VDSL. Διαφορά μπορείς να δεις με την σύνδεση του κάθε παρόχου προς το εξωτερικό. Για παράδειγμα ο ΟΤΕ έχει πολύ μεγαλύτερες διασυνδέσεις σε χωρητικότητα από τη Vodafone λόγω της θυγατρικής που έχει την OTEGlobe. Επίσης αν οι καμπίνες της περιοχής σου είναι για παράδειγμα του ΟΤΕ, μία βλάβη θα λυθεί πιο γρήγορα αν είσαι στον ΟΤΕ παρά αν είσαι στη Vodafone λόγω λιγότερης χαρτούρας κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοεις με τη συνδεση καθε παροχου προς το εξωτερικο;  Τι ειναι το snr ? Eiναι κατι που μπορω να το ζητησω εγω απο την hol ;

Δημοσ.

Άκου από συγχρονισμό και στης 2 θα έχεις τα πάντα ίδια αλλά μερικές φορές τραβάνε μπούκωμα κτλ όπως όλες κολλάνε 

όλες έχουν θετικά και αρνητικά 

Δημοσ.

Σε ποιά περιοχή είσαι ; μπές εδώ http://fttxgr.eu/map? και βάλε τη διεύθυνσή σου. Πάνω δεξιά τικαρε αυτά που λέει vdsl ote, vdsl vodafone, vdsl wind και δες ποιες vdsl cabinets βρίσκονται κοντά σου. Πχ εγώ ζωγράφου έχει μόνο vdsl cabinets OTE. Παρόλο που είμαι συνδρομητής vodafone, νοικιάζει και παίζει πάνω σε υποδομή ΟΤΕ (εδώ λέμε ότι είμαι wholebuy) . Με Vdsl 50mbps κλειδώνει η γραμμή στα 54999. Και συνδρομητής ΟΤΕ να ήμουν πάλι ίδια ταχύτητα θα συγχρόνιζα. Στο Layer 3 όμως επειδή είμαι συνδρομητής vodafone τα πακέτα μου παίζουν μέσω του δικτύου της vodafone και μπορεί να δρομολογούνται διαφορετικά. Πχ πριν κανά πεντάμηνο η vodafone έπαιζε facebook μέσω βουλγαρίας και είχε θέμα για μερικές ώρες ενω ο ΟΤΕ όχι. Το κακό του να είσαι wholebuy είναι οτι αν εγώ προκύψει βλάβη στη γραμμή ή στο dslam που κουμπώνω πχ, θα πάρω να δηλώσω βλάβη στη vodafone. Η vodafone θα καλέσει τον ΟΤΕ, και θα πει τσέκαρε τη βλάβη τού τάδε συνδρομητή μου στην υποδομή σου. Αυτό όπως καταλαβαίνεις θα έχει μια μικρή καθυστέρηση στην αποκατάσταση σε σχέση με το να ήταν δική της υποδομή. Χοντρικά έτσι λειτουργούν όλοι οι πάροχοι. Άρα συνοψίζοντας δες τι παίζει στην περιοχή σου και τί συμφέρει την τσέπη σου και αποφάσισε.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

για μενα πρωτο και βασικοτερο εφοσον δεν ξερεις να μαθεις ποιος παροχος εχει τις καμπινες στην περιοχη  σου και σε αυτον πας,εγω αυτο θα ειχα κανει αν ειχα ενδιαφερθει να μαθω ποιος παροχος ειναι υπεύθυνος για τις καμπινες στην περιοχη μου, τωρα αν εχει προβληματα με την γραμμη η αν ειναι τελεια , αυτος δυστηχως δεν ειναι απολυτο, ειναι που θα πεσεις που λεμε.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, drapanakis είπε

Δεν εχω γνωσεις, οποτε μην πεσει trol με την ερωτηση μου .

Σε συνδεσεις ιδιας ταχυτητας , πχ 50 mbps . Oi δυο εταιριες η γενικοτερα οι εταιριες, διαφερουν σε ποιοτητα ιντερνετ ;  Δηλαδη , η HOL που δινει 50αρα γραμμη, ο Οτε με την ιδια παροχη , στα 50, δινει κατι παραπανω σε ποιοτητα ιντερνετ ; Δε μιλαω για τιμες και πακετα προσφορων, ρωταω μονο για την ποιοτητα ιντερνετ, και εννοειται εαν δεν εχουμε διακοπες. Σε φυσιολογικες συνθηκες .

Στην ίδια γραμμή (φυσικό καλώδιο), από το ίδιο DSLAM (αστικό κέντρο ή καμπίνα FTTC) και με τον ίδιο εξοπλισμό του χρήστη, ο συγχρονισμός και τα υπόλοιπα στοιχεία αυτού θα είναι τα ίδια. Το ίδιο και τυχόν προβλήματα στην σύνδεση.

Αυτό που διαφέρει είναι ότι για να βγούμε στο διαδίκτυο, μετά από τα παραπάνω, ρόλο παίζουν το δίκτυο του παρόχου, οι διασυνδέσεις και η δρομολόγησή τους προς το εξωτερικό, το συνολικό bandwidth αυτών, πόσοι είναι οι χρήστες του και πόσο φορτωμένο είναι το δίκτυο. Χοντρικά σε αυτό ο ΟΤΕ είναι ο καλύτερος όλων (ότι πληρώνεις, παίρνεις).

Δημοσ.
Στις 19/6/2020 στις 7:19 ΜΜ, drapanakis είπε

Τι εννοεις με τη συνδεση καθε παροχου προς το εξωτερικο; 

Τα στοιχεία είναι updated μέχρι και σήμερα.
https://www.adslgr.com/forum/threads/14462-Tα-δίκτυα-των-Παρόχων-στην-Ελλάδα-και-προς-το-Εξωτερικό

Όπως βλέπεις, οι διαφορές είναι τεράστιες και ισχύουν όσα σου είπε ο jkoukos.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...