Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω επιχείρηση και κάνουν υπερωρίες οι εργαζόμενοι όταν χρειάζεται. Όταν κάποιος δεν μπορεί να κάτσει υπερωρία δεν κάθεται. Δεν μπορώ να του κάνω (και δεν θα του έκανα) καταγγελία για αυτό. Τώρα αν χρειάζομαι να κάθεται κάποιος υπερωρία όποτε θέλω και αυτός δεν κάθεται ποτέ, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν μου κάνει για την δουλειά, κανένας δεν σε υποχρεώνει να κρατήσεις κανέναν με το ζόρι*, εκεί κάνεις καταγγελία, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τα νόμιμα, βρίσκεις άλλον που κάθεται, και τέλος.  ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.

Το μόνο που θα σε προειδοποιήσω, επειδή πολλοί είναι π...στηδες (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ συγκεκριμένα για το αφεντικό σου!), αν δεν κάθεσαι υπερωρία και θέλει να σε διώξει χωρίς αποζημίωση, να επικαλεστεί άλλο νόμιμο λόγο απόλυσης και όχι αυτόν. Έχε τον νου σου να είσαι σωστός και τυπικός.

*εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (εγκυμοσύνες κλπ)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, chrisxkar είπε

ωπ να τος ο αναρχιας.Γιατι φιλε μου ξερεις τι μισθο επαιρνε?ξερεις αν ειχε τον υψηλοτερο και κατα ποσο υψηλοτερο?Ξερεις οτι ειναι παρανομο να εκβιαζεις σε περιοδο υψηλου φορτου?Το οτι ο εργοδοτης ειχε το δικαιωμα να του κανει μυνηση και διεφυγονται κερδη επειδη εφυγε χωρις προειδοποιηση?Επερνε περισσοτερα απο οσα παιζουν στην αγορα και δουλευε για να παρει περισσοτερα οκ δεκτο οταν δεν μπορουσε να τα παρει το γυρισε σε τουπε χωρις εμενα το πλοιο δεν παει και εκβιασμο οποτε ναι συνεχιζω τον πουλο

αν αυτην την στιγμη δουλευεις σε αντιπαλη εταιρεια δες αν το προβλεπει η συμβαση σου οτι δεν μπορεις και ειναι παραβιαση των ορων εργασιας σου.Αν οντως παραβιαζεις τους ορους εχει το δικαιωμα να σε απολυσει οποτε θα πρεπει να δεις πως να το χειριστεις

Τι είναι παράνομο;

Σιγά μην πληρωθεί και όλας ο εργοδότης αντί να πληρώσει...

Ρε τι πίνετε ορισμένοι;

2 ώρες πριν, mxpert είπε

γνώμη του εργαζομένου ζητείται μόνο για την υπερωρία.

επίσης δεν υπάρχει όριο στις υπερωρίες πλέον, απλώς αλλάζει η αμοιβή τους αν παραγίνει το κακό.

Μπορεί να ζητάει ό,τι θέλει....ποιος θα του πει πως είναι έλλειψη προσωπικού.

Εφόσον πληρώνει και τηρεί τα ρεπό είναι οκ.....μην σκέπτεστε δημοσιο-υπαλληλίστικα

Φυσικά και μπορεί να ζητάει κάθε μέρα, υπάρχουν άλλωστε και high season σε πολλές εργασίες.

Δεν μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό για 1-2 μήνες...

Είπαμε να μην είσαι συνέχεια με το ρολόι αλλά να μην δουλεύεις και 10 ώρες κάθε μέρα και να πληρώνεσαι για 5!

Αυτό δεν είναι θέμα νοοτροπίας ΔΥ αλλά καθαρής κοροϊδίας...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Μπορεί να σε απολύσει ανα πάσα ώρα και στιγμή γι όποιον λόγο γουστάρει και κυριολεκτώ.

Το ερώτημα είναι τον συμφέρει να το κάνει;

Στην θέση σου θα καθόμουν να κάνω μια τίμια συζήτηση μαζί με τον εργοδότη να βρεθεί μια λύση καθώς ούτε εσένα συμφέρει να ψάχνεις δουλειά αλλά ούτε και αυτόν νέο υπάλληλο με τα φρούτα που κυκλοφορούν εκεί έξω.Μιλήστε και ίσως βρεθεί μια λύση σε διαφορετική περίπτωση φίλε μου το πάνω χέρι δυστυχώς το έχει πάντα μα πάντα αυτός που πληρώνει.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, ratpack3 είπε

Μπορεί να σε απολύσει ανα πάσα ώρα και στιγμή γι όποιον λόγο γουστάρει και κυριολεκτώ.

Το ερώτημα είναι τον συμφέρει να το κάνει;

Στην θέση σου θα καθόμουν να κάνω μια τίμια συζήτηση μαζί με τον εργοδότη να βρεθεί μια λύση καθώς ούτε εσένα συμφέρει να ψάχνεις δουλειά αλλά ούτε και αυτόν νέο υπάλληλο με τα φρούτα που κυκλοφορούν εκεί έξω.Μιλήστε και ίσως βρεθεί μια λύση σε διαφορετική περίπτωση φίλε μου το πάνω χέρι δυστυχώς το έχει πάντα μα πάντα αυτός που πληρώνει.

Πώς έχει το πάνω χέρι; αφού δεν τα σκάει θα πρέπει να μ δώσει αποζημίωση. 

Συν ότι χάνει υπάλληλο με 17 χρόνια στο αντικείμενο. 

Δημοσ.

Αν σου δώνει 1000€ (λέμε τώρα) ο επόμενος θα του κοστίσει 600€ max αν τον βάλει επιδοτούμενο μέσω οαεδ απο την τσέπη του για 2 χρόνια βγαίνουν το πολύ 400€ τον μήνα,μετά βρίσκει άλλον πάλι.

Η αποζημίωση σου δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύεις (max 1 μισθός τον χρόνο + κάτι ψιλά θα στο κάνω στρόγγυλα ένα 20άρι στο χέρι,πιστεύεις οτι ένας που κρατά σοβαρή επιχείρηση θα του λείψουν) και ακριβώς αυτή η απαράδεκτη νοοτροπία είναι που κάνει τον εργαζόμενο αντιπαραγωγικό (διώξε με μ@λάκα) και τον εργοδότη γαιδούρι (στον επόμενο εργαζόμενο).

Μιλήστε,λύστε τα αλλιώς άκρη δεν βγαίνει στο λέω ωμά αυτός που χώνει έχει το πάνω χέρι,άμα βαρέσει και κανα κανόνι καλά κρασιά στα δικαστήρια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ratpack3 είπε

Αν σου δώνει 1000€ (λέμε τώρα) ο επόμενος θα του κοστίσει 600€ max αν τον βάλει επιδοτούμενο μέσω οαεδ απο την τσέπη του για 2 χρόνια βγαίνουν το πολύ 400€ τον μήνα,μετά βρίσκει άλλον πάλι.

Η αποζημίωση σου δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύεις (max 1 μισθός τον χρόνο + κάτι ψιλά θα στο κάνω στρόγγυλα ένα 20άρι στο χέρι,πιστεύεις οτι ένας που κρατά σοβαρή επιχείρηση θα του λείψουν) και ακριβώς αυτή η απαράδεκτη νοοτροπία είναι που κάνει τον εργαζόμενο αντιπαραγωγικό (διώξε με μ@λάκα) και τον εργοδότη γαιδούρι (στον επόμενο εργαζόμενο).

Μιλήστε,λύστε τα αλλιώς άκρη δεν βγαίνει στο λέω ωμά αυτός που χώνει έχει το πάνω χέρι,άμα βαρέσει και κανα κανόνι καλά κρασιά στα δικαστήρια.

Κανόνι πολύ εθνική με τζίρο 8 μύρια τον χρόνο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και θα κωλώσει να σου δώσει εσένα ενα 20αρι στο χέρι να σου πεί άντε γειά που θα μου κάνεις και το βαρύ πεπόνι;

Δεν ξέρω τι απάντηση ψάχνεις και τι θές να ακούσεις να είσαι ευτυχισμένος πάντως τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εκτενώς.

Επεξ/σία από ratpack3
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλά από τα πιο επιτυχημένα shitposts του ινσομνια αυτό το τοπικ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ratpack3 είπε

και θα κωλώσει να σου δώσει εσένα ενα 20αρι στο χέρι να σου πεί άντε γειά που θα μου κάνεις και το βαρύ πεπόνι;

Δεν ξέρω τι απάντηση ψάχνεις και τι θές να ακούσεις να είσαι ευτυχισμένος πάντως τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εκτενώς.

Ας τα δώσει τότε τον περιμένω φίλε μου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει αυτή η μόνιμη κόντρα εργοδότη/εργαζομένων για τις ώρες εργασίας στην Ελλάδα που δεν αφήνει τελικά τίποτα να πάει μπροστά. Μόνιμος καυγάς και μόνιμες παράλογες απαιτήσεις και από τις 2 πλευρές. Η υπερωρία σαν όρος υπάρχει για να καλύψει "έκτακτες" ανάγκες εργασίας. Και ναι βάση νόμου ο εργοδότης μπορεί να την ζητήσει όποτε χρειάζεται και ο εργαζόμενος πρέπει να την κάνει εκτός αν δεν μπορεί. Υπάρχουν συμβάσεις που την πληρώνουν έξτρα και συμβάσεις που δεν την πληρώνουν.

Και πέρα λοιπόν από αυτό που λέει τυπικά ο νόμος ... έρχεται η ελληνική πραγματικότητα .... Ο εργοδότης ζητάει υπερωρία 2 ώρες ΚΑΘΕ μέρα, δλδ τελικά θέλει αύξηση ωραρίου και όχι έκτακτη υπερωρία ή εξωπραγματικές απαιτήσεις από κάθε υπαλληλο αφού οι μισές δουλειές λειτουργούν με έλλειψη προσωπικού. Ο υπάλληλος ζητάει να φεύγει 17.00 με το ρολόι και επειδή είναι και κακοπληρωμένος, κάνει σαν να του σκότωσαν την μάνα αν μείνει μέχρι 17.15, αν χρειαστεί 1-2 φορές το μήνα να μείνει όντως 2 ώρες παραπάνω. Ή όντως κάνει δεύτερη δουλειά (που προκύπτει σαν ανάγκη επειδή είναι κακοπληρωμένος στην πρώτη). Και επειδή βλέπει την ζωάρα στο δημόσιο ... γράφει στα τέτοια του τις δουλειές του ιδιωτικού τομέα με όνειρο να χωθεί και αυτός.

Εδώ πας σε εταιρία συνέντευξη στην Ελλάδα και σου λένε ... Α εμείς μέχρι 8 καθόμαστε, πριν ακόμα πιάσεις δουλειά! Μετά σου λένε ... α ο μισθός junior είναι :D Για αυτό όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι της χώρας που έχουν όρεξη να δουλέψουν και να ανταμειφθούν με την πρώτη ευκαιρία πάνε σε άλλη χώρα.

Και εγώ δουλεύω μέχρι τα μεσάνυχτα για την δουλειά μου αν χρειαστεί, αλλά δεν παίρνω ούτε μικρό μισθό, ούτε γίνεται κάθε μέρα. Και ούτε θα μου την πει κανένας αν αντίστοιχα μια άλλη μέρα πρέπει να λείψω 2 ώρες να κάνω μια έκτακτη δουλειά. Κανένα από τα 2 δεν γίνεται κατά κανόνα και έτσι δεν δημιουργούνται προβλήματα.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gthe είπε

Υπάρχει αυτή η μόνιμη κόντρα εργοδότη/εργαζομένων για τις ώρες εργασίας στην Ελλάδα που δεν αφήνει τελικά τίποτα να πάει μπροστά. Μόνιμος καυγάς και μόνιμες παράλογες απαιτήσεις και από τις 2 πλευρές. Η υπερωρία σαν όρος υπάρχει για να καλύψει "έκτακτες" ανάγκες εργασίας. Και ναι βάση νόμου ο εργοδότης μπορεί να την ζητήσει όποτε χρειάζεται και ο εργαζόμενος πρέπει να την κάνει εκτός αν δεν μπορεί. Υπάρχουν συμβάσεις που την πληρώνουν έξτρα και συμβάσεις που δεν την πληρώνουν.

Και πέρα λοιπόν από αυτό που λέει τυπικά ο νόμος ... έρχεται η ελληνική πραγματικότητα .... Ο εργοδότης ζητάει υπερωρία 2 ώρες ΚΑΘΕ μέρα, δλδ τελικά θέλει αύξηση ωραρίου και όχι έκτακτη υπερωρία ή εξωπραγματικές απαιτήσεις από κάθε υπαλληλο αφού οι μισές δουλειές λειτουργούν με έλλειψη προσωπικού. Ο υπάλληλος ζητάει να φεύγει 17.00 με το ρολόι και επειδή είναι και κακοπληρωμένος, κάνει σαν να του σκότωσαν την μάνα αν μείνει μέχρι 17.15, αν χρειαστεί 1-2 φορές το μήνα να μείνει όντως 2 ώρες παραπάνω. Ή όντως κάνει δεύτερη δουλειά (που προκύπτει σαν ανάγκη επειδή είναι κακοπληρωμένος στην πρώτη). Και επειδή βλέπει την ζωάρα στο δημόσιο ... γράφει στα τέτοια του τις δουλειές του ιδιωτικού τομέα με όνειρο να χωθεί και αυτός.

Εδώ πας σε εταιρία συνέντευξη στην Ελλάδα και σου λένε ... Α εμείς μέχρι 8 καθόμαστε, πριν ακόμα πιάσεις δουλειά! Μετά σου λένε ... α ο μισθός junior είναι :D Για αυτό όλοι οι αξιόλογοι άνθρωποι της χώρας που έχουν όρεξη να δουλέψουν και να ανταμειφθούν με την πρώτη ευκαιρία πάνε σε άλλη χώρα.

Και εγώ δουλεύω μέχρι τα μεσάνυχτα για την δουλειά μου αν χρειαστεί, αλλά δεν παίρνω ούτε μικρό μισθό, ούτε γίνεται κάθε μέρα. Και ούτε θα μου την πει κανένας αν αντίστοιχα μια άλλη μέρα πρέπει να λείψω 2 ώρες να κάνω μια έκτακτη δουλειά. Κανένα από τα 2 δεν γίνεται κατά κανόνα και έτσι δεν δημιουργούνται προβλήματα.

Οκ θέλετε την πικρή αλήθεια; 

16 χρόνια έχω κάνει άπειρες υπερωρίες και δεν ζήτησα ποτέ κάτι... 

Γιαυτό με αγαπάει τόσο πολύ, που να βρει άλλον τόσο χαζό; 

Πάντα ο καλός χάνει στην χώρα αυτή. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gthe είπε

Ως κάτοικος εξωτερικού συμφωνώ απόλυτα. Να προσθέσω κάτι κομβικό.

Στο 99% των Δυτικών χωρών, οι υπερωρίες πληρώνονται. Όσες φορές έχει χρειαστεί εγώ να κάτσω και μέχρι 1-2 το βράδυ δουλειά, πληρώθηκα ίσαμε 3 μεροκάματα γιατί σου μπαίνουν και επιδόματα (υπερωρία ΣΚ, υπερωρία μετά τις 10 βράδυ κλπ.). Αντίθετα, στην Ελλάδα σε κάτι ψιλομεγάλα εστιατόρια που δούλευα για βασικό το αφεντικό είχε το θράσος (!) και έλεγε όποιος φεύγει πριν τις 7 (ενώ μας πλήρωνε 8ωρο) απολύεται.

Αλλά τι καθόμαστε και λέμε ρε στηπου. Η διαφορά είναι τεράστια. Μόνο στην Ελλάδα από τις μεγάλες δυτικές χώρες (οι υπόλοιπες είναι τύπου Βουλγαρία, Αλβανία κλπ.) υπάρχει ακόμη η έννοια του "μεροκάματου" ώστε να καθόμαστε και να μαλώνουμε επί αυτού αν πρέπει να το πάρεις ή όχι από υπερωρίες.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Οκ, καμία σχέση..

Μην ανησυχείς τότε... εξάλλου, όπως έχεις πει και παλιότερα, εκεί που είσαι παίρνεις δύο μήνες αναρρωτική τον χρόνο και δεν πρόκειται να σε απολύσουν ποτέ γιατί τους είσαι σούπερ απαραίτητος..

tenor.gif

Δημοσ.

Τα παντα ειναι θεμα εργοδοτη..

Μου εχει συμβει να μου λεει ο τωρινος εργοδοτης οτι πρεπει να δουλεψω ενα Σαββατο το οποιο ειχα κανονικα ρεπο.

Επειδη δουλευε και η γυναικα μου επρεπε να φωναξω babysitter να κρατησει τον μικρο την οποια μου την πληρωσε αυτος...

Εκει δεν λες κουβεντα. 

Πληρωσε και την υπερωρια κανονικα και μου εδωσε μαυρα τα λεφτα να πληρωσω την κοπελα.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...