Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας

Ειμαι εγγεγραμενη ανεργη διχως επιδομα και εχω ενα παλαιο σπιιτι εκτος αθηνας απο παραχωρηση απο γονεις. Δεν ειχα πριν παρε δωσε με λογιστες για αυτο το συγκεκριμενο θεμα.

δεν εχω αλλα περιουσιακα στοιχεια απο το σπιτι μου σε νησι, το οποιο νοικιαζω και εχω εισοδημα για να ζω σε μικρο σπιτι Αθηνα 

μου φαινεται

περιεργο το οτι φορολογουμαι τοσο  διοτι δεν εχω τιποτε εισοδημα αλλο ουτε περιουσια ακινητη ή κινητη αλλα μολις με ενημερωσε οτι αυτο δυστυχως δεν παιζει ρολο οσον αφορα

αποδοχες απο  ενοικιασεις..

ΔΗλαδη αν κατοικουσα μεσα στο πατρικο μου αντι να το ενοικιαζα σε αλλους, τοτε ποσο θα ηταν ο φορος; θα ηταν λιγοτερος (ο καθαρος φορος χωρις να το  νοικιασζω σε αλλους;)

Ευχαριστω για τυχον απαντησεις ή αν μου πειτε σε ποιο φορουμ στο ιντερνετ μπορω να παω να κανω τετοια ερωτηση γιατι εδω μαλλον δεν ειναι σχετικο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Όλα αυτά που γράφεις δεν πολυβγάζουν νόημα, πχ πως γίνεται από τη μία να λες πως το εισόδημα σου είναι πάνω από το βασικό και ταυτόχρονα να λες "γενικά είμαι άπορη"?

Γραφεία πάντως υπάρχουν πάρα πολλά, αν και δεν θα σου πουν κάτι διαφορετικό από αυτό που σου είπε η λογίστρια σου:

https://lmgtfy.com/?q=λογιστικά+γραφεία+αθήνα

Δημοσ.

Ασχετως αλλων εισοδηματων, τα εισοδηματα απο ενοικια, φορολογουνται με 15% (τουλαχιστον) και δε μπορεις να το αποφυγεις αυτο με τιποτα. 

Για φορουμ που ρωτας, πιο σχετικο ειναι το taxheaven.gr αλλα εκει νομιζω συμμετεχουην μονο λογιστες και οχι απλοι πολιτες (επιφυλασσομαι)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ασχετως αλλων εισοδηματων, τα εισοδηματα απο ενοικια, φορολογουνται με 15% (τουλαχιστον) και δε μπορεις να το αποφυγεις αυτο με τιποτα. 

Για φορουμ που ρωτας, πιο σχετικο ειναι το taxheaven.gr αλλα εκει νομιζω συμμετεχουην μονο λογιστες και οχι απλοι πολιτες (επιφυλασσομαι)

Ακριβώς αυτήν είναι η περίπτωση. Έχει εισόδημα 10.000 ευρώ από ενοίκια και πρέπει να πληρώσει το 15% (1500 ευρώ). Δεν βλέπω που ακριβώς είναι το πρόβλημα και σίγουρα με τέτοιο εισόδημα κάποιος δεν είναι άπορος.. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, archer100 είπε

taxheaven.gr

Εχυαριστω για τις απαντησει και πολυ γρηγορες κιολας.

Απορος εννοω δεν εχω ουτε δευτερο σπιτι/εξοχικο/αυτοκινητο/μηχανακι/οικοπεδο/χωραφια,τιποτε. Ουτε εργασια. Οσοι γνωριζουν εχουν κατι παραπανω απο εμενα. Αλλα οντως απορος μαλλον ειναι οποιος δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. κατι που ημουν εγω για χρονια μεχρι που μου μετεφεραν οι γονεις μου το σπιτι στο ονομα μου οποτε δεν ειμαι απορη αλλα ουτε '''πλουσια''. 

Δεν εξερα οτι ειναι 15% για εισοδηματα απο ενοικια γιατι ημουν εξωτερικο και δεν ειχα μεχρι προσφατα τιποτα στο ονομα μου. Το ποσο δεν ειναι 1500, εκανα λαθος δηλωση 12.000 γιατι νομιζα ειναι 1100 το μηνα και τωρα εγινε και δεν ξερω πως να τη διορθωσω, η εφορια μου ειπε 1800 φορο. 

Λογιστες που επικοινωνησα ζητουν 50 ευρω ''συμβουλευτικη'' συνεδρια;( ;(

. Μηπως υπαρχει κατι σε 20 ευρω; Δεν εχω λογο μετακομισης οικονομικη ευχερεια για συμβουλευτικες σε αυτη τη φαση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, athensowl είπε

Απορος εννοω δεν εχω ουτε δευτερο σπιτι/εξοχικο/αυτοκινητο/μηχανακι/οικοπεδο/χωραφια,τιποτε. Ουτε εργασια. Οσοι γνωριζουν εχουν κατι παραπανω απο εμενα. Αλλα οντως απορος μαλλον ειναι οποιος δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. κατι που ημουν εγω για χρονια μεχρι που μου μετεφεραν οι γονεις μου το σπιτι στο ονομα μου οποτε δεν ειμαι απορη αλλα ουτε '''πλουσια''. 

Δεν εξερα οτι ειναι 15% για εισοδηματα απο ενοικια γιατι ημουν εξωτερικο και δεν ειχα μεχρι προσφατα τιποτα στο ονομα μου. Το ποσο δεν ειναι 1500, εκανα λαθος δηλωση 12.000 γιατι νομιζα ειναι 1100 το μηνα και τωρα εγινε και δεν ξερω πως να τη διορθωσω, η εφορια μου ειπε 1800 φορο. 

Λογιστες που επικοινωνησα ζητουν 50 ευρω ''συμβουλευτικη'' συνεδρια;( ;(

. Μηπως υπαρχει κατι σε 20 ευρω; Δεν εχω λογο μετακομισης οικονομικη ευχερεια για συμβουλευτικες σε αυτη τη φαση.

Καλά νιώσε λίγο πρώτα τι παίζει γύρω σου και μετά λες απορο όποιον έχει μόνο ένα σπίτι χωρίς 2ο σπίτι ή εξοχικό. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όλα αυτά που γράφεις δεν πολυβγάζουν νόημα, πχ πως γίνεται από τη μία να λες πως το εισόδημα σου είναι πάνω από το βασικό και ταυτόχρονα να λες "γενικά είμαι άπορη"?

Γραφεία πάντως υπάρχουν πάρα πολλά, αν και δεν θα σου πουν κάτι διαφορετικό από αυτό που σου είπε η λογίστρια σου:

https://lmgtfy.com/?q=λογιστικά+γραφεία+αθήνα

ΤΙ εννοεις δεν βγαζουν νοημα;

σιγουρα μπορω να κανω ενα γουγλ, απλα νομιζα ισως καποιος/καποια εδω θελει να μου πει για συγκεκριμενο λογιστη /στρια. Εχω ηδη βρει μια που κανει ειδικες τιμες για ανεργους,  απλα μου πεφτει πολυ μακρια απο εδω που κατοικω εγω. 

3 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Καλά νιώσε λίγο πρώτα τι παίζει γύρω σου και μετά λες απορο όποιον έχει μόνο ένα σπίτι χωρίς 2ο σπίτι ή εξοχικό. 

Κοροιδευει για ποιο λογο; Οσους βλεπω γυρω μου ειναι πολυ καλα οικονομικα απλα ειναι τσαντιλα γιατι χρωστανε οπως κι εγω αλλα αυτοι πολλα παραπανω γιαι εχουν 3 σπιτια, 2 εξοχικα,  3 αυτοκινητα και παει λεγονας. Και εργασια! Εχω δεν εχω τιποτα περα απο ενα πατρικο σπιτι που μεταφερθηκε στο ονομα μου. ΟΥτε ποδηλατο δεν εχω. Επιδομα δεν εχω δικαιωμα γιατι δεν ζουσα ελλαδα τελευταια  5 χρονια και για αλλους λογους. Ευχαριστω παντως για την ειρωνια. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, athensowl είπε

ΤΙ εννοεις δεν βγαζουν νοημα;

σιγουρα μπορω να κανω ενα γουγλ, απλα νομιζα ισως καποιος/καποια εδω θελει να μου πει για συγκεκριμενο λογιστη /στρια. Εχω ηδη βρει μια που κανει ειδικες τιμες για ανεργους,  απλα μου πεφτει πολυ μακρια απο εδω που κατοικω εγω. 

Σου εξήγησα γιατί, επειδή το να ισχυρίζεσαι από τη μία ότι το εισόδημα σου είναι πάνω από το βασικό, ενώ ταυτόχρονα να λες ότι είσαι άπορη, είναι αντιφατικά. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Επίσης αν ψάχνεις λογιστή που να κάνει ειδικές τιμές σε ανέργους και να είναι κοντά στην κατοικία σου θα πρέπει πρώτα να γράψεις που μένεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σου εξήγησα γιατί, επειδή το να ισχυρίζεσαι από τη μία ότι το εισόδημα σου είναι πάνω από το βασικό, ενώ ταυτόχρονα να λες ότι είσαι άπορη, είναι αντιφατικά. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Δεν ειναι αντιφατικο. Μαλλον επρπεε να γραψω ανεργη και οχι απορη οντως.  Αλλα οσοι και οσες γνωριζω εχουν πολλα παραπανω assets απο εμενα οποτε μαλλον απο συγκριση λαθος εγραψα απορη. Παντως πολλοι παιρνουν το βασικο μισθο αλλα δεν πληρωνουν ενοικιο /φαγητο /λογαριασμους εαν ζουν με γονεις ενω εγω πληρωνω τα παντα οποτε ειναι και λιγο αδικο να λεμε οτι καποιος που ζει με το βασικο μισθο ειναι φτωχος εαν δεν λαβουμε υποψη σημαντικες βοηθειες που παιρνει απο την οικογενεια του /της και εγω ΔΕΝ παιρνω. Ευχαριστω παντως. Βρηκα λογιστρια που κανει τιμες για ανεργους ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, athensowl είπε

Δεν ειναι αντιφατικο. Μαλλον επρπεε να γραψω ανεργη και οχι απορη οντως.  Αλλα οσοι και οσες γνωριζω εχουν πολλα παραπανω assets απο εμενα οποτε μαλλον απο συγκριση λαθος εγραψα απορη. Παντως πολλοι παιρνουν το βασικο μισθο αλλα δεν πληρωνουν ενοικιο /φαγητο /λογαριασμους εαν ζουν με γονεις ενω εγω πληρωνω τα παντα οποτε ειναι και λιγο αδικο να λεμε οτι καποιος που ζει με το βασικο μισθο ειναι φτωχος εαν δεν λαβουμε υποψη σημαντικες βοηθειες που παιρνει απο την οικογενεια του /της και εγω ΔΕΝ παιρνω. Ευχαριστω παντως. Βρηκα λογιστρια που κανει τιμες για ανεργους ;)

Εγώ σχολίασα αυτά που έγραψες, και όχι αυτά που θα έπρεπε να είχες γράψει

Επίσης άπορος = ἀ- στερητικό + πόρος, δλδ αυτός που δεν έχει πόρους, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση σου μια και έχεις εισόδημα, άσχετα αν ζορίζεσαι περισσότερο σε σχέση με άλλους.

Πάντως σε όποιον λογιστή και να πας να έχεις υπόψιν πως δεν γλιτώνεις το 15% φόρο για εισόδημα ακινήτων από 1 έως 12.000€.

Επεξ/σία από Joshua21
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πάντως σε όποιον λογιστή και να πας να έχεις υπόψιν πως δεν γλιτώνεις το 15% φόρο για εισόδημα ακινήτων από 1 έως 12.000€.

κανει τιμες για ανεργους δεν ειπα οτι κανει κολπα μη παρανοειτε παρακαλω. Απλα παιρνει 10 ευρω αντι για 50. 

Δημοσ.

Ούτε εγώ κατάλαβα ότι κάνει κόλπα. Αυτό που είπα εγώ είναι πως και η νέα λογίστρια θα σου πει ότι ακριβώς σου είπε η λογίστρια στην οποία έχεις ήδη απευθυνθεί. Αν το εισόδημα από ακίνητα που έχεις είναι 10.000€, τότε ο φόρος 1.500€ θα είναι, σε όποιον λογιστή και να πας.

Δημοσ.

Εχω ενα θειο ο οποίος εχει εισοδήματα απο ακίνητα κοντα στο ένα μυριο, αλλά δεν δουλεύει πουθενά

Ειναι άνεργος ο κακομοίρης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Εχω ενα θειο ο οποίος εχει εισοδήματα απο ακίνητα κοντα στο ένα μυριο, αλλά δεν δουλεύει πουθενά

Ειναι άνεργος ο κακομοίρης.

Μη σου πω και απορος. 

απονη ζωή, μας πέταξες στην άκρη του δρόμου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...