gorilas13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μου έστειλε 2 φορές ένας γνωστός μου δέμα απο Αθήνα με ΕΛΤΑ. Πλήρωσε στο κατάστημα, όλα καλα. Και του ήρθε το εξής μήνυμα στο mail που ανέβασα. Τι χρέωση και καλά είναι αυτή? Δύο φορές του ήρθε και τις 2 φορές ο ταχυδρόμος μου έφερε το δέμα και δε ζήτησε τίποτα. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από gorilas13
gorilas13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) ΑΠΑΤΗ το mail τελικά, δεν είναι απο ΕΛΤΑ, όμως γίνεται κατα την αποστολή αντικειμένου με ΕΛΤΑ. Το περίεργο είναι πώς ξέρουν τι εστειλες εσυ κτλ. Μάλλον θα έχουν bugαρει τα ΕΛΤΑ. Το mail ερχεται με email @taalim.ma Και δίνει λινκ να βαλεις τα στοιχεία σου και την κάρτα σου. Θέλει προσοχή. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από gorilas13
asmilon Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Μαλλον για κλασσικο phising email φαινεται, απλα ετυχε με την αποστολη του δεματος και το συνδυασες. Τα ΕΛΤΑ απο που να παρουν το email σου για να σε ειδοποιησουν, το κινητο θα χρησιμοποιησουν. Φανταζομαι ο αριθμος αποστολης δεν εχει καμια σχεση με το δεμα σου σωστα; Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από asmilon
Hapatingo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Το θέμα είναι ότι τα ΕΛΤΑ δεν χρησιμοποιούν το format tracking number που σου έστειλαν. Άλλη μια κλασική ηλεκτρονική τρομοκρατία από τους τααλιμ παν.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Ισως παίρνουν στοιχεία απο τις σελίδες που βλέπουμε που είναι τα δέματα;Τύπου 17track κλπ?
gorilas13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Όχι παίδες. Ο φίλος μου δεν χρησιμοποιεί tracking apps. Απλά εδωσε το mail του και μάλιστα το δεύτερο στα ΕΛΤΑ κατα την αποστολή. Και τις δύο φορές του ήρθε phising email. Έγινε 2 φορές σε διάστημα 2 εβδομάδων. Μάλιστα επειδή δούλευε και δεν το πολυ έψαξε, νομιζε ότι όντως είναι απο τα ΕΛΤΑ. 1 ώρα πριν, Hapatingo είπε Το θέμα είναι ότι τα ΕΛΤΑ δεν χρησιμοποιούν το format tracking number που σου έστειλαν. Άλλη μια κλασική ηλεκτρονική τρομοκρατία από τους τααλιμ παν. Δεν είναι το tracking σωστό. Απλά την ημέρα της αποστολής, στέλνετε και το email. Δεν έχει ξαναλάβει άλλο αντίστοιχο στο παρελθόν χωρίς να στείλει π.χ κατι. Πώς διάολο το καταλαβαίνουν και στελνουν? Μόνο μέσα απο τα ΕΛΤΑ. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από gorilas13
Salvation81 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Ετυχε απλα, στα χιλιαδες που στελνουν καθε μερα ε καποια πεφτουν μεσα.
gorilas13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε Ετυχε απλα, στα χιλιαδες που στελνουν καθε μερα ε καποια πεφτουν μεσα. Δε νομίζω. Πρωτα απ'ολα γράφει ΕΛΤΑ ""και καλά" και το δεύτερο λινκ επίσης. Και έγινε και τις δύο φορές που μου έστειλε σε μιαν περίοδο δύο εβδομάδων.
Salvation81 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Ξερεις ποσα email εχω δεχτει που λενε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ; Εννοειται καθημερινα χρησιμοποιω τις υπηρεσιες τους.
gorilas13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ξερεις ποσα email εχω δεχτει που λενε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ; Εννοειται καθημερινα χρησιμοποιω τις υπηρεσιες τους. Και πως γνωρίζει το σύστημα του ψαρά, ότι έστειλες με ΕΛΤΑ κάτι, αν όχι μέσω του συστήματος των ΕΛΤΑ? Αυτό προσπαθώ να πώ. Μια εφαρμογή τράπεζας ή οτιδήποτε πες οτι βρήκε ίχνη απο κάποιο app στο κινητό σου. Και δεν έγινε τυχαία, ο φίλος μου έχει την ίδια σχέση με τα ΕΛΤΑ όπως εγώ με το τέννις και έγινε και τις 2 φορές που έστειλε κάτι. Βέβαια για να την πατήσεις πρέπει να είσαι τελείως βλάκας, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποιος ίσως ηλικιωμένος να την πατήσει πολύ άνετα. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2020 από gorilas13
Salvation81 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Παρτο αλλιως, αυτο το email μπορει να πηγε σε 5000 υπολογιστες, 1 δεν θα ειχε στειλει κατι εκεινη την ημερα;
gorilas13 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, Salvation81 είπε Παρτο αλλιως, αυτο το email μπορει να πηγε σε 5000 υπολογιστες, 1 δεν θα ειχε στειλει κατι εκεινη την ημερα; Ίσως έχεις δίκαιο, ίσως και όχι. Γιατί δεν έλαβε ποτέ ξανά το ίδιο email, παρά μόνο τις 2 φορές και μόνο που έστειλε με ΕΛΤΑ. Ούτε την άλλη μέρα, ούτε την προηγούμενη και ούτε πριν ενα μήνα να πείς οτι έγινε spamming και απλά το παρατήρησε την μέρα που έστειλε. 10 Ιουνίου έστειλε, στις 10 και το phising, 23 Ιουνίου έστειλε και ξανά το ίδιο.
Salvation81 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 20 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Ίσως έχεις δίκαιο, ίσως και όχι. Γιατί δεν έλαβε ποτέ ξανά το ίδιο email, παρά μόνο τις 2 φορές και μόνο που έστειλε με ΕΛΤΑ. Ούτε την άλλη μέρα, ούτε την προηγούμενη και ούτε πριν ενα μήνα να πείς οτι έγινε spamming και απλά το παρατήρησε την μέρα που έστειλε. 10 Ιουνίου έστειλε, στις 10 και το phising, 23 Ιουνίου έστειλε και ξανά το ίδιο. Λιγο απιθανο καποιος να εχει προσβαση στο συστημα των ΕΛΤΑ. Οσο για το αλλο, απλα νομος πιθανοτητων.
Kostasallinone Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2020 Ίσως και μέσω cookes να έγινε η δουλειά. Πάντως να πω την αλήθεια ουδέποτε έλαβα phising email απο υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα