Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.Αναζητω εταιρεια αξιοπιστη,σχολαστικη,καλη για ελεγχο μεταχειρισμενου αυτοκινητου που προκειται να αγορασω. Οταν μιλαω ομως με εμπορους μεταχειρισμενων και τους ρωταω οτι θελω να φερω ανθρωπο απο την spotmechanic για ελεγχο του αυτοκινητου που πουλανε δεν δεχονται και μου απαντανε φερτε οποιαδηποτε αλλη εταιρεια εκτος απο αυτην.δεν ειναι καλοι αξιολογητες μου λενε ολοι,δεν τηρουν την δεοντολογια και τα κοβουν ολα τα αυτοκινητα για να πουλησουν τα δικα τους. Οταν απαντω στους εμπορους οτι εγω δεν επηρεαζομαι απο αυτα και ειναι δικος μου λογαριασμος τι θα κανω και δεν προκειται να μου πουλησουν δικο τους οσο και αν προσπαθησουν,αυτοι επιμενουν να μην τους δεχονται.

μεχρι στιγμης εχω επικοινωνησει με 35 εμπορους. απο τους 35 εμπορους οι 32 δεν δεχονται ελεγχο απο την spotmechanic. και οταν λεω εμπορους δεν εννοω τιποτα τυχαιους.αναφερομαι σε εμπορους μεγαλα ονοματα και γνωστους στην πωληση αυτοκινητου.τρανταχτα ονοματα στην πιατσα δηλαδη. μαλιστα 2-3  μεγαλοεμποροι πωλησης αυτοκινητου γνωριζω πολυ καλα οτι ειναι αξιοπιστοι με την εννοια οτι δεν προκειται να πουλησουν τρακαρισμενο αυτοκινητο.εχουν αυστηρη πολιτικη πανω σε αυτο.και το γνωριζω απο φιλους που εχουν αγορασει ουκ ολιγες φορες απο εκεινους.ωστοσο εγω θελω και παλι να κανω τον ελεγχο μου απο ειδικο για παν ενδεχομενο.γιατι οκ αντε πες δεν ειναι τρακαρισμενο.πρεπει ομως να ερευνηθει και μηχανολογικα αν ειναι ενταξει το οχημα.

οποτε αναγκαζομαι να καταφυγω σε αλλες παρεμφερεις εταιρειες για τεχνικο ελεγχο μεταχειρισμενου. στο ιντερνετ γκουκλαροντας  βρηκα προτασεις για παρομοιες εταιρειες αλλα δεν εχω καταφερει να βρω κριτικες.οποτε αν εχετε εμπειριες απο τετοιες αναλογες εταιρειες που να ειναι αξιοπιστες και αποδειχτηκε οτι μεινατε ικανοποιημενοι απο τις υπηρεσιες τους  αν μπορειτε πειτε μου.

ευχαριστω.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sonikk είπε

μαλιστα 2-3  μεγαλοεμποροι πωλησης αυτοκινητου γνωριζω πολυ καλα οτι ειναι αξιοπιστοι με την εννοια οτι δεν προκειται να πουλησουν τρακαρισμενο αυτοκινητο.

Καλημέρα.

Θα ήθελα σε p.m αν μπορείς σε ποιους αναφέρεσαι.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, georgekz750 είπε

Για να μη την θελουν οι εμποροι θα πει οτι κανει καλα τη δουλεια για την οποια την πληρωνεις.

Οποτε παρε αμαξι απο τον εμπορο που δεν εχει να φοβηθει οτι θα βρουν κατι στο αμαξι που θελει να πουλησει.

το προβλημα ειναι οτι το μοντελο που θελω ακριβως το εχω βρει σε 3-4 εμπορους μεγαλα ονοματα κιολας που δεν δεχονται την συγκεκριμενη εταιρεια. το βρηκα και σε κανα δυο αλλους που δεχονται την εταιρεια αλλα δεν μου κανει το χρωμα και μερικες ακομη λεπτομερειες.

44 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Καλημέρα.

Θα ήθελα σε p.m αν μπορείς σε ποιους αναφέρεσαι.

Ευχαριστώ.

αν επιτρεπεται για ποιο λογο ρωτας?

Δημοσ.

Αρχικά από τη στιγμή που εμπορεύονται και οι ίδιοι αυτοκίνητα, καλά κάνουν και δεν τους δέχονται. Έχω φίλο έμπορο και σταμάτησαν και αυτοί να δέχονται προ πολλού έλεγχο από τη spot mechanic γιατί την ώρα του ελέγχου έλεγαν πόσο φοβερό ελεγχο κάνουν και οτι οσα αυτοκίνητα ελεγχουν είναι εγγυημένα και οτι αν δεν ήταν σίγουροι για τη δουλειά τους δεν θα πουλάγαν και οι ίδιοι και εκει ηταν τσίμπαγε και ο πελάτης και ρώταγε τι αυτοκίνητα έχουν, οπότε τους παραπεμπαν στο site τους. Επίσης αν ο έλεγχος γινόταν χωρίς παρουσία κάποιου υπαλλήλου απο τη μάντρα, τέλειωνε σε μισή ώρα, αν ηταν κάποιος του μαγαζιού εκει, μπορεί να έπαιρνε και 2ωρες μέχρι να χρειαστεί να φύγει και να μείνει μόνος του με τον ενδιαφερόμενο. 
  Φυσικά και πρέπει να γίνεται έλεγχος σε αγορά μεταχειρισμένου και καλό είναι να υπάρχει και εγγύηση έστω 3μηνη-6μηνη, αλλά η τακτική της συγκεκριμένης εταιρείας είναι τουλάχιστον αθέμιτη. Αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο να γνωρίζει, καλύτερα να πας σε ένα συνεργείο ή αντιπροσωπεία του συγκεκριμένου κατασκευαστή και να ρωτήσεις πόσο θα κοστίσει να έρθει κάποιος μαζί σου να τσεκάρει το αυτοκίνητο. Γενικότερα τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο αλλά σίγουρα ένα που έχει εξώφθαλμες φθορές, είναι χειρότερο από ένα προσεγμένο.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, εφόσον και οι ίδιοι εμπορεύονται τα κατά αυτους "εγγύημενα", πολύ εύκολα το νόμισμα αποκτά δύο όψεις, και βγαζουν τα ξένα σκάρτα. Δεν μου ακουγεται παράλογο δηλαδή. 

Επεξ/σία από barimagas
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sonikk είπε

Γεια χαρα.Αναζητω εταιρεια αξιοπιστη,σχολαστικη,καλη για ελεγχο μεταχειρισμενου αυτοκινητου που προκειται να αγορασω. Οταν μιλαω ομως με εμπορους μεταχειρισμενων και τους ρωταω οτι θελω να φερω ανθρωπο απο την spotmechanic για ελεγχο του αυτοκινητου που πουλανε δεν δεχονται και μου απαντανε φερτε οποιαδηποτε αλλη εταιρεια εκτος απο αυτην.δεν ειναι καλοι αξιολογητες μου λενε ολοι,δεν τηρουν την δεοντολογια και τα κοβουν ολα τα αυτοκινητα για να πουλησουν τα δικα τους. Οταν απαντω στους εμπορους οτι εγω δεν επηρεαζομαι απο αυτα και ειναι δικος μου λογαριασμος τι θα κανω και δεν προκειται να μου πουλησουν δικο τους οσο και αν προσπαθησουν,αυτοι επιμενουν να μην τους δεχονται.

μεχρι στιγμης εχω επικοινωνησει με 35 εμπορους. απο τους 35 εμπορους οι 32 δεν δεχονται ελεγχο απο την spotmechanic. και οταν λεω εμπορους δεν εννοω τιποτα τυχαιους.αναφερομαι σε εμπορους μεγαλα ονοματα και γνωστους στην πωληση αυτοκινητου.τρανταχτα ονοματα στην πιατσα δηλαδη. μαλιστα 2-3  μεγαλοεμποροι πωλησης αυτοκινητου γνωριζω πολυ καλα οτι ειναι αξιοπιστοι με την εννοια οτι δεν προκειται να πουλησουν τρακαρισμενο αυτοκινητο.εχουν αυστηρη πολιτικη πανω σε αυτο.και το γνωριζω απο φιλους που εχουν αγορασει ουκ ολιγες φορες απο εκεινους.ωστοσο εγω θελω και παλι να κανω τον ελεγχο μου απο ειδικο για παν ενδεχομενο.γιατι οκ αντε πες δεν ειναι τρακαρισμενο.πρεπει ομως να ερευνηθει και μηχανολογικα αν ειναι ενταξει το οχημα.

οποτε αναγκαζομαι να καταφυγω σε αλλες παρεμφερεις εταιρειες για τεχνικο ελεγχο μεταχειρισμενου. στο ιντερνετ γκουκλαροντας  βρηκα προτασεις για παρομοιες εταιρειες αλλα δεν εχω καταφερει να βρω κριτικες.οποτε αν εχετε εμπειριες απο τετοιες αναλογες εταιρειες που να ειναι αξιοπιστες και αποδειχτηκε οτι μεινατε ικανοποιημενοι απο τις υπηρεσιες τους  αν μπορειτε πειτε μου.

ευχαριστω.

Καλημέρα 

Πατάς στο ψαχτηρι "ελεγχος αυτοκινήτου"

Έχει αξιόλογες εταιρίες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Σίγουρα κάποια θα βρεις .

Όσο για αυτή που ανέφερες, λογικά δεν τη δέχονται πλέον λόγω ανταγωνισμού. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, barimagas είπε

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, εφόσον και οι ίδιοι εμπορεύονται τα κατά αυτους "εγγύημενα", πολύ εύκολα το νόμισμα αποκτά δύο όψεις, και βγαζουν τα ξένα σκάρτα. Δεν μου ακουγεται παράλογο δηλαδή. 

Εν μέρει είναι παράλογο γιατί αν προσέξεις στην σελίδα τους τα αυτοκίνητα τι τιμές έχουν, θα καταλάβεις. Αν εγώ για παράδειγμα θέλω να μου ελέγξει η Spot ένα Hyundai 15ετιας των 3-4000 δεν έχει νόημα να μου το βγάλει σκάρτο γιατί απλούστατα το target group των αυτοκινήτων που στοχεύω εγώ, είναι εκτός των οικονομικών ορίων των οχημάτων που εμπορεύεται η Spot. Θα είχε νόημα (και όφελος ενδεχομένως) αν τους φώναζα σε ένα πετρέλαιο 5ετιας όπου εκεί έχει φλομωσει το σύμπαν.

• Like 2
Δημοσ.

Μια στιγμη. Απο οτι εχω καταλαβει εχεις κατασταλαξει σε ενα συγκεκριμενο μοντελο

Ο εμπορος απορριπτει την Spot Mechanic με την δικαιολογια της συγκρουσης συμφεροντων.

Εχει η Spot Mechanic το ιδιο μοντελο με αυτο που εχει ο εμπορος?

Εαν οχι, δεν υπαρχει προβλημα, θα ειναι ενας ακομη ελεγχος, σαν να γινοταν απο οποιονδηποτε μηχανικο.

Εαν ναι, παλι δεν θα επρεπε να "φοβαται" ο εμπορος τον ελεγχο, αφου το δικο του ειναι καλυτερο,προσεγμενο,ατρακαριστο και αρα τους κερδιζει στον ανταγωνισμο για την πωληση

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

ευχαριστω.

Οποιος δεν θελει τρεξε μακρυα...........

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωστή η καραμέλα για να αποφύγουν τον έλεγχο...

Αν ήταν καθαροί δεν θα είχαν να φοβηθούν τίποτα!

Όπως είπε και ένας άλλος παραπάνω, αν φοβούνται τον ελεγκτή μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του...

ΥΓ. Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια είχα δει ένα όχημα σε μάντρα που δεν ήθελε να το πάει έξω για έλεγχο (οτι δεν είχε πληρώσει τάχατες τα τέλη), μου λέει φέρε κάποιον να το δει, του λέω ούτε ο μηχανικός μου πάει έξω ούτε η αντιπροσωπεία (ανέκδοτο), μου λέει αν βρεις κάποιον να έρχεται εδώ είμαστε, τον παίρνω μετά από 2 ημέρες του λέω να έρθουμε την επόμενη εβδομάδα να το δούμε με μηχανικό από spotmechanic (μου είχαν πει από την εταιρεία να το αναφέρω γιατί δεν τους δέχονται) και μου λέει όχι...αυτούς δεν τους θέλω γιατί είναι και έμποροι (λες και στην αντιπροσωπεία πχ δεν είναι), βρες άλλο...φυσικά και δεν ξανασχολήθηκα!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 5
Δημοσ.

Ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με την sportmechanic είναι οφθαλμοφανές ,φυσικά πολλοί μαντραδες είναι απατεώνες με πλάκα τα γαλόνια και απλά το χρησιμοποιούν αυτό ως δικαιολογία για να μην ελεγχθεί το σαπάκι τους αλλά η σύγκρουση συμφερόντων είναι εκεί.

Αν εσείς είχατε μάντρα μεταχειρισμένων και εισασταν έντιμος έμπορος θα δεχοσασταν έλεγχο από έναν ανταγωνιστή σας;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Είχα επιλεξει την spot mechanic για έλεγχο αυτοκινήτων πριν 3-4 χρόνια, τότε που ακόμα δεν εμπορευόταν αυτοκίνητα. Ήταν τότε που ξεκινούσαν και ακόμα δεν τους ήξεραν και είχα διαπιστώσει κι εγώ μια περίεργη συμπεριφορά από τους "μαντράδες" σε όσους κάνανε τον έλεγχο.

Η spot mechanic τους έβαζε τότε (φαντάζομαι και τώρα) να υπογράψουν ένα χαρτί, ότι της επιτρέπουν να κάνει έλεγχο στο τάδε αυτοκίνητο και να μοιραστεί τα ευρήματα γραπτώς με εμένα που την κάλεσα. Αυτό όπως το βλέπω είναι καθαρά για να τους καλύπτει νομικά, σε διαφορετική περίπτωση υποθέτω θα μπορούσε ένας "μαντράς" να τους κάνει μήνυση για δυσφήμιση. Εκεί κόλλαγε όμως το ζήτημα με τους περισσότερους μαντράδες. Δε θέλανε να υπογράψουν αυτό το χαρτί. 

Τότε είχαμε καταλήξει να συμφωνήσουμε με μερικούς μαντράδες (μεγάλα ονόματα όπως λες), να κάνουμε τον έλεγχο χωρίς να χρειαστεί να υπογράψουν, αλλά θα μου έλεγε προφορικά η spot mechanic και επιτόπου τα προβλήματα του αυτοκινήτου αντί για γραπτά. Έτσι και έγινε.

Το τι είχαμε βρει στα αμάξια τους δε λέγεται... δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων και ούτε ξέρω πολλά, αλλά οι άνθρωποι κάνανε ενδελεχή έλεγχο και σου εξηγούσαν τι είναι κάτι και πώς πιθανόν προκλήθηκε. Εκεί κατάλαβα ότι οι μαντράδες πουλάνε σάπια επικίνδυνα αμάξια στην πλειοψηφία τους και κατέληξα να τους αποκλείσω και να κοιτάω μόνο ιδιώτες... και είναι και η συμβουλή μου προς εσένα.

Σε όσους μαντράδες είδα τα αμάξια τους και κάναμε τον "προφορικό" έλεγχο ήταν απλά επικίνδυνα (και να σου λένε οι μαντράδες "πάμε να σου δείξω κάτω στο σύστημα ηλεκτρονικά που δεν έχει τίποτα" ή "σου δίνω εγγύηση ένα χρόνο ότι δε θα πάθει τίποτα και ότι πάθει στο φτιάχνω"), ενώ όσων ιδιωτών είδα αμάξια, ήταν στην πλειοψηφία τους σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...