Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, hero_nikolas είπε

Πηγα σε 2 αντιπροσωπους της Daikin και λυσαμε το θεμα με το τι ασφαλειες χρειαζονται εκεινο που δεν ηξερα ηταν οτι ειναι καλυτερα η 5Χ2,5 να ειναι καμπυλης Β η F τωρα γιατι δεν το ξερω .
Επισης και εδω θελω βοηθεια σχετικα με τον θερμοστατη ο ενας μου ειπε να βαλω τον Madoka της daikin ο αλλος μου ειπε καλυτερα να βαλω εναν π.χ simens εσεις τι εχετε  ?
Στην περιπτωση του Madoka ενα καλωδιο τυπου liysy  4X0.75 ειναι οκ στην αλλη περιπτωση  θελει ενα 2χ0,5 (θερμοστατης) και ενα  4χ0,75 (κοντρολερ)
Για αλλο πηγα αλλο μου ξεφυτρωσε χαχα

εγώ το madoka έχω. Η εταιρεία που μου έκανε την εγκατάσταση μου πρότεινε κάποιο άλλο αλλά εγώ και λόγο αισθητικά μου αρέσει η εμφάνιση του madoka και πιο πολύ ότι τα ήθελα όλα official. 

Από την άλλη διάβασα μετά ότι το madoka δεν είναι και τόσο ακριβής σε θερμοκρασίες δωματίου και προτείνουν αρκετοί να βάλεις κάποιον άλλο θερμοστάτη. 

Ετσι και αλλιώς ο θερμοστάτης μπαίνει δίπλα στο κεντρικό panel ρυθμίσεων της daikin και είναι πιο πολύ για να βλέπεις άμεσα τις θερμοκρασίες δωματίου και να έχεις μια εύκολη ρύθμιση στο θερμοστάτη του κάτι που μπορείς να κάνεις και από το κινητό και από το κεντρικό panel. 

Να πάρεις το wifi module όπωσδηποτε και να απαιτήσεις να στο εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν οι ίδιοι γιατί είναι λίγο παράξενο στο κούμπωμα του και θέλει προσπάθεια. 

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 2
  • Απαντ. 4,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

εγώ το madoka έχω. Η εταιρεία που μου έκανε την εγκατάσταση μου πρότεινε κάποιο άλλο αλλά εγώ και λόγο αισθητικά μου αρέσει η εμφάνιση του madoka και πιο πολύ ότι τα ήθελα όλα official. 

Από την άλλη διάβασα μετά ότι το madoka δεν είναι και τόσο ακριβής σε θερμοκρασίες δωματίου και προτείνουν αρκετοί να βάλεις κάποιον άλλο θερμοστάτη. 

Ετσι και αλλιώς ο θερμοστάτης μπαίνει δίπλα στο κεντρικό panel ρυθμίσεων της daikin και είναι πιο πολύ για να βλέπεις άμεσα τις θερμοκρασίες δωματίου και να έχεις μια εύκολη ρύθμιση στο θερμοστάτη του κάτι που μπορείς να κάνεις και από το κινητό και από το κεντρικό panel. 

Να πάρεις το wifi module όπωσδηποτε και να απαιτήσεις να στο εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν οι ίδιοι γιατί είναι λίγο παράξενο στο κούμπωμα του και θέλει προσπάθεια. 

Σε ευχαριστω , το wifi module τι κανει ακριβως εχει σχεση με το onecta ?

Μια ακομα ερωτηση ο μετρητης καταναλωσης shelly θα μπορουσε να μπει στον εξωτερικο ηλεκτρολογικο πινακα ? 
Νομιζω οτι τον χειμωνα η υγρασια σε εξωτερικο χωρο θα ειναι περισσοτερο απο 70%

Ambient working temperature:

-20 °C to 40 °C / -5 °F to 105 °F

Humidity:

30 % to 70 % RH

Επεξ/σία από hero_nikolas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hero_nikolas είπε

Μια ακομα ερωτηση ο μετρητης καταναλωσης shelly θα μπορουσε να μπει στον εξωτερικο ηλεκτρολογικο πινακα ? 

Humidity:

30 % to 70 % RH

αν δεν έχεις το wifi module δεν μπορείς να διαχειριστείς και την αντλία θερμότητας μέσω του mobile app

Δημοσ.
18 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

Humidity:

30 % to 70 % RH

Μιλα με τον ηλεκτρολογο σου , υπαρχουν και εξωτερικοί στεγανοι ηλεκτρολογικοι πινακες με το αντιστοιχο IPXX για το σημειο που προκειται να τοποθετηθει. Αρκει να μην ειναι μεταλλικός διοτι αυτο θα μειωσει αρκετά την ποιοτητα της ασυρματης συνδεσης με το WiFi Δικτυο σου.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, chek2fire είπε

Η εταιρεία που μου έκανε την εγκατάσταση μου πρότεινε κάποιο άλλο αλλά εγώ και λόγο αισθητικά μου αρέσει η εμφάνιση του madoka και πιο πολύ ότι τα ήθελα όλα official. 

22 ώρες πριν, chek2fire είπε

και προτείνουν αρκετοί να βάλεις κάποιον άλλο θερμοστάτη. 

Πολύ καλά έκανες και έβαλες το Madoka, τι άλλον να βάλεις για να δουλεύει η αντλία on-off??!!! Άσε τους άσχετους. 

20 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

Ναι άνετα δεν έχει ανάγκη. Δεν θα βρέχεται ο ίδιος ο μετρητής, θα είναι σε στεγανό πίνακα. Ότι πιστοποίηση έχει μια ασφάλεια, έχει και το Shelly.

Δημοσ.

Για την αντλία θερμότητας, χρειάζεται να φτιάξουμε ξεχωριστό υποπίνακα;
Ή μας καλύπτει ο γενικός, αν έχει χώρο;

Ρωτάω για καινούργια οικοδομή, που τώρα μπαίνει ο ηλεκτρολόγος.

Δημοσ.

Καλυτερα να μπει στον κεντρικό πίνακα αρκει να εχει χωρο για μελλοντικες πιθανες επεκτασεις αλλα και για αερισμο του ραγουλικού. 

Μιας και μπαινουμε στην καλοκαιρινη σεζον και αποχαιρεταμε την θερμανση απο τις Α.Θ. ασ μοιραστω το dashboard απο Home Assistant απο  μια νεα δουλεια που κανουμε τώρα και δεν εχει ολοκληρωθεί  και δεν εχει λειτουργησει λογω καλοκαιρίας. Προκειται για μια monoblock Midea R290 μεσω Modbus. Τα δεδομενα γινεται καταγραφη και απεικονιση σε graffana για ποιοτικη αναλυση δεδομενων. Η εφαρμογη της midea δεν δινει την επιλογη απομακρυσμενης αλλαγης μεσω App της custom καμπυλης αντιταθμισης (Curve: 9) αλλα και να το εκανε θελουμε να καταγραφει η οποια ρυθμιση με το οποιο αποτελεσμα εχει , ετσι και μπηκε το Home assistant για time series δεδομενα.

image.png.8e9d26604131ce32dfc38292cfae0205.png

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, dm_mlnk είπε

Καλυτερα να μπει στον κεντρικό πίνακα αρκει να εχει χωρο για μελλοντικες πιθανες επεκτασεις αλλα και για αερισμο του ραγουλικού. 

Μιας και μπαινουμε στην καλοκαιρινη σεζον και αποχαιρεταμε την θερμανση απο τις Α.Θ. ασ μοιραστω το dashboard απο Home Assistant απο  μια νεα δουλεια που κανουμε τώρα και δεν εχει ολοκληρωθεί  και δεν εχει λειτουργησει λογω καλοκαιρίας. Προκειται για μια monoblock Midea R290 μεσω Modbus. Τα δεδομενα γινεται καταγραφη και απεικονιση σε graffana για ποιοτικη αναλυση δεδομενων. Η εφαρμογη της midea δεν δινει την επιλογη απομακρυσμενης αλλαγης μεσω App της custom καμπυλης αντιταθμισης (Curve: 9) αλλα και να το εκανε θελουμε να καταγραφει η οποια ρυθμιση με το οποιο αποτελεσμα εχει , ετσι και μπηκε το Home assistant για time series δεδομενα.

image.png.8e9d26604131ce32dfc38292cfae0205.png

Μέσω πρωτοκόλλου opentherm;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fylatos είπε

Μέσω πρωτοκόλλου opentherm;

οχι μεσω modbus-rtu ,

Η λειτουργικότητα ειναι ως εξής:

Ο Home Assistant server ειναι συνδεδεμενος με ενα modbus to ethernet adapter της waveshare και μεσω Modbus Registers εχει ελεγχο σε ολες τις ρυθμισεις (user and installer). και σε ολα τα στατιστικά.

To Home assistant συλλεγει στατιστικα και απο

α) τοπικό μετεωρολογικο σταθμό

β)  απο δικτυο εσωτερικων αισθητηρων θερμοκρασίας και υγρασίας.

γ) Απο Ανοιχτα/κλειστα παραθυρα-ρολα-πατzουρια/ρολα απο το συστημα συναγερμού

Τα στατιστικα καταγραφονται και αναλογα την συμπεριφορα του χωρου και των περιβαντολογικων συνθηκων επιδραει στις ρυθμισεις τις αντλιας. (π.χ. αν εχει ανοιχτα παραθυρα/ρολα/πορτες για αρκετη ωρα τοτε δεν εχει νοημα να λειτουργει η θερμανση σε προβλεπομενη καμπυλη , τοτε ισως να κατεβαζει Εξερχομενα νερα θερμοκρασία και οταν κλεισει το σπιτι να επαναφερει η να μπουσταρει για να ισορροπισει θερμοκρασιακα ο χωρος σε συναρτηση παντα με εσωτερικη/εξωτερικη θερμοκρασία και θερμοκρασια στοχου εντος της οικιας).

Δημοσ.

Όταν λέμε στο θέμα Smart Home ότι στο home assistant μπορείς να κάνεις παπάδες μας μας κοροϊδεύουν μερικοί αλλά ορίστε! Αυτοματισμός σε άλλο επίπεδο, με ενοποίηση με συστήματα τρίτων κατασκευαστών, κλπ.
Φοβερή δουλειά μπράβο! Και σε αισθητικό επίπεδο, πολύ ωραία τα γραφικά. Η καμπύλη ελέγχεται από το HA ή είναι μέσα στην αντλία και προβάλλεται στο ΗΑ κάνοντας boost - decrease όταν χρειάζεται;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Η καμπύλη ελέγχεται από το HA ή είναι μέσα στην αντλία και προβάλλεται στο ΗΑ κάνοντας boost - decrease όταν χρειάζεται;

Να εισαι καλα για τα καλα σου λογια. Αυτοι που κοροιδευουν δεν θα ξερουν οτι πλεον επαγγελματικα συστηματα αυτοκατισμου κτιριων και BMS εχουν frontend απο home Assistan για λογους ενοοιησης αλλα και δυναμικου front end. Τι να κανουμε το Open source community ειναι στα καλυτερα του σε αυτο το τομέα σε σχεση με τους στρυφνους κατασκευαστους με τα κλειστα τους συστηματα αλλα και τα πανακριβα τυποποιημενα πρωτυπα.

Στο θεμα μας τωρα , η καμπυλη ελεγχεται οπως σωστα λες μεσα απο το Home assistant και γινονται μικρορυθμισεις δυναμικα αναλογα τις εξωτερικες και εσωτερικες συνθηκες. Επισης θα προσαρμοζεται και για χρονοπρογραμμα , ημερας/νυχτς/θπνου.  Δυστυχως η midea δεν εχει το καλουδι "offset" που εχει daikin και αλλες ωστε να ηταν πιο βατη η αλλαγη για περιπτωση χρονοπρογραμματος. Θα μπορουσε βεβαια να γινει και με επιλογη θερμοκρασια στοχου δωματιου αλλα δεν παιζει παντα γραμμικα σε ολες τις εγκαταστασεις και ετσι εχω καταληξει στην αλλαγη ρυθμισεων καμπυλης δυναμικα επειτα απο καταγραφη συμπεριφορας. Για να πουμε και αυτο , το να βελτιστοποιησεις την λειτουργια μιας Α.Θ. απαιτει πολλες μικρες αλλαγες με πολλες καταγραφες των εξωτερικων παραμετρων (θερμοκρασιες, απωλειες, συμπεριφορα χωρου ,ενοικων κλπ).

Δημοσ.

Έχω ρωτήσει στο παρελθόν την άποψη σας για LG Trerma-V. Προχθές μου είπε τεχνικός που έχει αντλία σπίτι του για Hitachi ή Daikin. Η LG μου είπε δεν είναι καλή στις α.θ. Τι λέτε; Περιμένω έγκριση από το πρόγραμμα Αλλάζω σύστημα θέρμανσης / θερμοσίφωνα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dm_mlnk είπε

οτι πλεον επαγγελματικα συστηματα αυτοκατισμου κτιριων και BMS εχουν frontend απο home Assistan για λογους ενοοιησης αλλα και δυναμικου front end. 

Ποια επαγγελματικά συστήματα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...