MARIOSNURSE Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 2 ώρες πριν, purif είπε Με βάση το μήνυμά σου, είπα να το δοκιμάσω δίνοντας στο chat gpt γραφήματα, καταναλώσεις και μοντέλο αντλίας (daikin). Μου έστειλε ένα κατεβατό με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τις οποίες θα δοκιμάσω. Χθες έκαψα καμιά 30αριά kW για ψύξη με 4 fan coils (έξοδος νερών 18οC, λειτουργία 24/7), οι οποίες μου φαίνονται αρκετές. 30;; Τόσο καίω στο εξοχικό, που είναι διώροφο, αμόνωτο, με 4 σπλιτ (Hitachi 30 ετών, Panasonic 24 ετών, Pitsos (μάπα) και ένα Toyotomi) σε λειτουργία στους 25ο...
purif Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 2 minutes ago, MARIOSNURSE said: 30;; Τόσο καίω στο εξοχικό, που είναι διώροφο, αμόνωτο, με 4 σπλιτ (Hitachi 30 ετών, Panasonic 24 ετών, Pitsos (μάπα) και ένα Toyotomi) σε λειτουργία στους 25ο... 3 όροφοι, χωρίς τέντες, με αρκετές επιφάνειες/τοίχους σε μαύρο και σκούρο γκρι χρώμα, νοτιανατολικός προσανατολισμός και χτυπάει ο ήλιος αλύπητα από την ανατολή μέχρι και λίγο πριν τη δύση. It is what it is 🫤 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 24 λεπτά πριν, purif είπε 3 όροφοι, χωρίς τέντες, με αρκετές επιφάνειες/τοίχους σε μαύρο και σκούρο γκρι χρώμα, νοτιανατολικός προσανατολισμός και χτυπάει ο ήλιος αλύπητα από την ανατολή μέχρι και λίγο πριν τη δύση. It is what it is 🫤 Και εμένα ακάλυπτο παντού
Tsino Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, purif said: 3 όροφοι, χωρίς τέντες, με αρκετές επιφάνειες/τοίχους σε μαύρο και σκούρο γκρι χρώμα, νοτιανατολικός προσανατολισμός και χτυπάει ο ήλιος αλύπητα από την ανατολή μέχρι και λίγο πριν τη δύση. It is what it is 🫤 Σε νιώθω αδερφέ !! Ίδια φάση ! 😏 Επεξ/σία 22 Ιουλίου από Tsino 1
hero_nikolas Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Tsino είπε Σε νιώθω αδερφέ !! Ίδια φάση ! 😏 Oτι πληρωνετε το καλοκαιρι σε ρευμα το εχετε κερδος τον χειμωνα που ο ηλιος βοηθαει στην θερμανση . Για αυτο τον λογο οσοι εχουν ψυξη και θερμανση να βλεπουν την καταναλωση το δωδεκαμηνο. Εμενα το σπιτι βλεπει βορια οποτε τον χειμωνα καιω περισσοτερο αλλα το καλοκαιρι εχω δροσουλα . 1
mechpanos Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Μόνο που το καλοκαίρι ο ήλιος επιβαρύνει πολύ περισσότερο, από ότι οφελεί στην θέρμανση, καθότι είναι πολύ περισσότερες ώρες σε τροχιά "βρασμού" της κατοικίας 2
hero_nikolas Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 21/7/2025 στις 10:08 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε Από πού προκύπτει ότι "δεν θα πάρουμε τελικά επιδότηση"; Καλο Οκτωβριο - Νοεμβριο εαν ισχυει οτι λεει το αρθρο . Με δεδομένο, ακόμη, το γεγονός ότι οι προμηθευτές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2025 https://news.b2green.gr/62216/αίτημα-αύξησης-προϋπολογισμού-για-το Επεξ/σία 27 Ιουλίου από hero_nikolas
tilaverboy Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Πρέπει να βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα γιατί εμένα πλέον με βγάζει ότι δεν είμαι εγκεκριμένος χρήστης οπότε μάλλον έφαγα Χ
hero_nikolas Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 17 ώρες πριν, tilaverboy είπε Πρέπει να βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα γιατί εμένα πλέον με βγάζει ότι δεν είμαι εγκεκριμένος χρήστης οπότε μάλλον έφαγα Χ Μηπως μπηκες σαν εγκαταστατης ? πολλες φορες εχει προβλημα η εφαρμογη κανε παλι μια προσπαθεια και ενημερωσε μας .
tilaverboy Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 5 ώρες πριν, hero_nikolas είπε Μηπως μπηκες σαν εγκαταστατης ? πολλες φορες εχει προβλημα η εφαρμογη κανε παλι μια προσπαθεια και ενημερωσε μας . Σε ευχαριστώ πολύ. Έκαναν αναβάθμιση τα συστήματα τους για αυτό και τα λάθη
tilaverboy Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μου είπαν ότι ευελπιστούν τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη να βγουν τα τελικά αποτελέσματα. Πιστεύω τέλη Αυγούστου.
kteacher2 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 7/7/2025 στις 12:47 ΜΜ, sndev είπε Να μιλήσω λίγο για δροσισμό... Ξέρουμε και το έχουμε πει πολλές φορές ότι η ψύξη είναι αρκετά πιο δύσκολη από τη θέρμανση και χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για ένα αποτέλεσμα που συχνά δεν είναι και το πιο ικανοποιητικό. Το Σάββατο χαζο πείραζα τις ρυθμίσεις, γιατί η αντλία μου έκανε συχνά start-stop και δεν μπορούσα να τη φέρω σε μια σταθερή λειτουργία. Εκείνη τη στιγμή δεν με ένοιαζε τόσο η κατανάλωση όσο το ότι δεν μπορούσα να δροσιστώ σωστά. Η κατανάλωση γενικά ήταν γύρω στα 1100 με 1500 watt την ώρα, περίπου όσο και πέρυσι τέτοιο καιρό. Τα αναφέρω απλώς ως δεδομένα. Πάω κατευθείαν στο αποτέλεσμα, γιατί ειλικρινά δεν ξέρω πώς ακριβώς έγινε και φοβάμαι να την κλεισω μην επανέλθει στα ιδια 😅. Αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω το όριο και να βάλω overshoot στους 4 βαθμούς. Και τότε έγινε κάτι μαγικό: η κατανάλωση έπεσε κάτω από τα 800 watt και η λειτουργία ήταν πολύ πιο ομαλή. Πριν ζητούσα νερά στους 18 βαθμούς και η κατανάλωση ήταν 1 με 1,5 κιλοβατώρα. Μετά τη ρύθμιση έπεσε στα 0,8 κιλοβατώρες περίπου. Και κάτι ακόμα πιο περίεργο: εκείνο το βράδυ παρατήρησα ότι το μπλε φως στο Madoka είχε σβήσει, αλλά η αντλία συνέχιζε να δουλεύει. Άνοιξα την εφαρμογή και έδειχνε 450 watt, φυσώντας παγωμένο αέρα. Δεν ήταν στιγμιαίο, κράτησε όλο το βράδυ έτσι μέχρι που ξημέρωσε και ξανάναψε το μπλε φως. Η αντλία δεν ήταν σβηστή. Όποιος έχει Daikin καταλαβαίνει τι εννοώ με το μπλε φως. Δεν έπεσε ποτέ στο 0, όπως το έκανε παλιότερα νωρίς το βράδυ. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φυσικά, ενθουσιασμένος όπως ήμουν, την άφησα να δουλεύει έτσι και την υπόλοιπη μέρα. Όμως χθες, με έτρωγε ο... ενθουσιασμός, και είπα να κατεβάσω τα νερά στους 16 βαθμούς. ε.. παλι τα ιδια ενω εχει ζεστάνει περισσότερο , η καταναλωση ειναι αστια.. Απόκρυψη περιεχομένων Το σπίτι, πάντως, είναι μια χαρά δροσερό. Και κάθομαι τώρα και σκέφτομαι... Αν σε τέτοια νούμερα μπορεί να παίξει σωστά μια ενδοδαπέδια με σωστή εγκατάσταση, τότε πραγματικά είμαστε κορόιδα – να μην πω τίποτα χειρότερο – που ανεχόμαστε εγκαταστάτες να κάνουν τις δουλειές τους τσαπατσούλικα και "ό,τι να 'ναι". / εχω fan coil / Daikin με ενδοδαπεδια χωρίς fancoil Aφυγραντηρας μόνιμα Θερμοκρασία εσ. χώρου 27,5 βαθμούς (ρύθμιση) Νερά 19 βαθμούς Διαμέρισμα 107 τμ του 2022 Κατανάλωση τον Ιούλιο 180kwh Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από kteacher2 2
tilaverboy Δημοσ. πριν από 48 λεπτά Δημοσ. πριν από 48 λεπτά Η αίτηση μου άλλαξε προς αξιολόγηση φυ τι σημαίνει αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα