Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση προς όσους έχουν δεδομένα. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει αναλυθεί σε βάθος (έκανα και αναζήτηση) αλλά θέλω μια απλή απάντηση. Πόσα start stops έχετε ανά ώρα/ημέρα χειμερινούς μήνες; 

Τι cycling θεωρείται νορμάλ γενικά; Αν κάποιος είναι από Βόρεια Ελλάδα ακόμα καλύτερα.

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 minutes ago, fylatos said:

Ερώτηση προς όσους έχουν δεδομένα. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει αναλυθεί σε βάθος (έκανα και αναζήτηση) αλλά θέλω μια απλή απάντηση. Πόσα start stops έχετε ανά ώρα/ημέρα χειμερινούς μήνες; 

Τι cycling θεωρείται νορμάλ γενικά; Αν κάποιος είναι από Βόρεια Ελλάδα ακόμα καλύτερα.

Κανένα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, star_cruiser είπε

Κανένα 

Συγγνώμη δεν κάνει ούτε ένα start stop η αντλία σου μέσα στο 24 Ώρο; Ούτε για απόψυξη;

Δεν παίζει ή δεν έχεις εγκαταστήσει τα μέσα να το δεις ή δεν εννοείς το ίδιο με αυτό που γράφω.

Δημοσ.
1 hour ago, fylatos said:

Συγγνώμη δεν κάνει ούτε ένα start stop η αντλία σου μέσα στο 24 Ώρο; Ούτε για απόψυξη;

Δεν παίζει ή δεν έχεις εγκαταστήσει τα μέσα να το δεις ή δεν εννοείς το ίδιο με αυτό που γράφω.

Άλλο το defrost άλλο τα start stop…η αντλία αν ρυθμιστεί σωστά δεν θα κάνει start stop και θα ινβερταρει και είναι αυτό που ψάχνουμε στην ουσία… και όταν κάνει defrost επίσης δεν σταματάει απλά ανεβάζει ταχύτητα και κιλοβάτ….τον Νοέμβριο πχ η αντλία που δεν είχε αρκετό κρύο ούτε καν defrost έκανε…

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ε ναι άμα έχεις το μπόιλερ στο μπαλκόνι και η όδευση των σωλήνων είναι μόνο μέσα από το δωμάτιο, κάπως έτσι πρέπει να γίνει. Αλλά να ρωτήσω είπες ότι έχεις ηλιακό. Η όδευση των σωλήνων του ηλιακού, από πούθε γίνεται; Δηλαδή θα μπορούσε η όποια λύση, να κουμπώσει πάνω στους σωλήνες του ηλιακού με κατάλληλη συνδεσμολογία. 
Εμπάση περιπτώσει εγώ σκέφτομαι ότι το πιο απλό και μάγκικο είναι να μπει ένας μικρός ηλεκτρικός στη θέση του παλιού αλλά επουδενί μόνιμα ανοικτός!!! Θα κάνεις την εξής μαγκιά: Θα βάλεις ένα κυάθιο και ένα αισθητήριο στον υπάρχοντα ηλιακό. Θα το συνδέσεις σε ένα Shelly 1 με το addon: 
https://www.skroutz.gr/s/54561581/Shelly-1-Gen3-Endiamesos-Diakoptis-SHELLY1GEN3.html?product_id=208142786&sponsored=fbt
https://www.skroutz.gr/s/48914230/Shelly-Plus-Add-On-Endiamesos-Diakoptis-Monada-Epektasis-Aisthitiron-213531.html
https://www.skroutz.gr/s/56646113/Shelly-Aisthitiras-THermokrasias-Ds18b20-Kalodio-3m-Mayro.html?product_id=181878737&sponsored=fbt

Βρες ένα γάτο ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει. Θα βλέπεις από την εφαρμογή του Shelly live αν έχεις ζεστό νερό και αν δεν, θα ανάβεις με ένα shelly στον πίνακα, τον ηλεκτρικό. Πολύ πιο efficient από το να έχεις συνέχεια ανοιχτό χωρίς να χρειάζεται ή όταν σου έχει ζεστάνει ο ήλιος το νερό. Θα αλλάζεις 2 βάνες να γυρνάς από τον ένα στον άλλο και θα είσαι τζετ χωρίς καθόλου μερεμέτια. 

Ευχαριστώ, ναι βασικά ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι σε πολυκατοικία στον τέταρτο από τους πέντε ορόφους κ το ηλιακό ερχεται από τη σκεπή.. Αυτό με το Shelly καλή φάση θα ρωτήσω κ ηλεκτρολόγο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, star_cruiser είπε

Άλλο το defrost άλλο τα start stop…η αντλία αν ρυθμιστεί σωστά δεν θα κάνει start stop και θα ινβερταρει και είναι αυτό που ψάχνουμε στην ουσία… και όταν κάνει defrost επίσης δεν σταματάει απλά ανεβάζει ταχύτητα και κιλοβάτ….τον Νοέμβριο πχ η αντλία που δεν είχε αρκετό κρύο ούτε καν defrost έκανε…

Το βρίσκω ψιλοαπίθανο, με τι το ελέγχεις;

Μη μου πεις με το lg therma. Το γράφω γιατί και η δικιά μου βγάζει διάγραμμα κατανάλωσης κλπ αλλά δεν έχει καμία σχέση με του shelly ούτε σαν τιμές ούτε σαν διάγραμμα.

Επίσης προφανώς έχεις μικρή αντλία που ινβερταρει χαμηλά.

Με τον τωρινό καιρό πάλι δεν σου κάνει start stop; Έχεις ανάγκη από 400w+ 24h με 18 βαθμούς έξω;

Κάποιος άλλος με άλλο δείγμα εδώ μέσα; 

Επεξ/σία από fylatos
Δημοσ.
27 minutes ago, fylatos said:

Το βρίσκω ψιλοαπίθανο, με τι το ελέγχεις;

Μη μου πεις με το lg therma. Το γράφω γιατί και η δικιά μου βγάζει διάγραμμα κατανάλωσης κλπ αλλά δεν έχει καμία σχέση με του shelly ούτε σαν τιμές ούτε σαν διάγραμμα.

Επίσης προφανώς έχεις μικρή αντλία που ινβερταρει χαμηλά.

Με τον τωρινό καιρό πάλι δεν σου κάνει start stop; Έχεις ανάγκη από 400w+ 24h με 18 βαθμούς έξω;

Κάποιος άλλος με άλλο δείγμα εδώ μέσα; 

Καθόλου απίθανο… Αν έχεις και εσύ LG μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την υστέρηση των νερών στο -2+4 και αν κλείσει τότε θα είναι πολύ ζεστός ο καιρός με πάνω από 18-20…αν βαλω την υστέρηση στο -2+2 τότε ναι θα κλείνει και θα ανάβει μια φορά την ώρα σίγουρα…και αν διαβάσεις πιο πίσω στο νήμα θα δεις ότι λέω ότι από Νοέμβρη μέχρι αρχές Μαρτίου η αντλία δούλευε συνεχώς με αντιστάθμιση χωρίς κανένα start stop, και από Μάρτιο ως τώρα με πρόγραμμα να κλείνει από τις 12 μέχρι τις 7… και με τον τωρινό καιρό πάλι δεν κάνει start stop… όταν ο καιρός αρχίσει τα 18-20 τότε ναι θα πιάνει και την διαφορά που του έχω ορίσει … αλλά τον χειμώνα δεν έκανε ούτε ένα start stop… και υπάρχει μετρητής στον πίνακα αλλα όχι smart( πράγμα που θα γίνει σε λίγο καιρό και αυτό), οπότε έπαιρνα ενδείξεις και από εκεί και από το κοντρολερ της αντλίας που έχει log για το πότε έκλεισε και πότε άνοιξε…

Δημοσ.
Μόλις τώρα, star_cruiser είπε

Καθόλου απίθανο… Αν έχεις και εσύ LG μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις την υστέρηση των νερών στο -2+4 και αν κλείσει τότε θα είναι πολύ ζεστός ο καιρός με πάνω από 18-20…αν βαλω την υστέρηση στο -2+2 τότε ναι θα κλείνει και θα ανάβει μια φορά την ώρα σίγουρα…και αν διαβάσεις πιο πίσω στο νήμα θα δεις ότι λέω ότι από Νοέμβρη μέχρι αρχές Μαρτίου η αντλία δούλευε συνεχώς με αντιστάθμιση χωρίς κανένα start stop, και από Μάρτιο ως τώρα με πρόγραμμα να κλείνει από τις 12 μέχρι τις 7… και με τον τωρινό καιρό πάλι δεν κάνει start stop… όταν ο καιρός αρχίσει τα 18-20 τότε ναι θα πιάνει και την διαφορά που του έχω ορίσει … αλλά τον χειμώνα δεν έκανε ούτε ένα start stop… και υπάρχει μετρητής στον πίνακα αλλα όχι smart( πράγμα που θα γίνει σε λίγο καιρό και αυτό), οπότε έπαιρνα ενδείξεις και από εκεί και από το κοντρολερ της αντλίας που έχει log για το πότε έκλεισε και πότε άνοιξε…

Νομίζω το πρόβλημα με τους δικούς τους μετρητές είναι ότι δεν έχουν συχνό polling και δεν μετράνε αξιόπιστα την κατανάλωση. Κατά τα άλλα όσα λες έχουν λογική ειδικά αν η αντλία δεν είναι κάνα τέρας. Βέβαια οι lg ινβερταρουν και χαμηλά, η δική μου δεν πέφτει κάτω από 700w δεν είναι εφικτό οπότε δε γλιτώνω κάποια start stops αν και τα έχω φτάσει σε 6 την μέρα που του shelly.

Δημοσ.
14 minutes ago, fylatos said:

Νομίζω το πρόβλημα με τους δικούς τους μετρητές είναι ότι δεν έχουν συχνό polling και δεν μετράνε αξιόπιστα την κατανάλωση. Κατά τα άλλα όσα λες έχουν λογική ειδικά αν η αντλία δεν είναι κάνα τέρας. Βέβαια οι lg ινβερταρουν και χαμηλά, η δική μου δεν πέφτει κάτω από 700w δεν είναι εφικτό οπότε δε γλιτώνω κάποια start stops αν και τα έχω φτάσει σε 6 την μέρα που του shelly.

Ίσα ίσα αν η LG κάνει συχνά start stop αυτό αυξάνει την κατανάλωση της γιατί ξεκινάει με μεγάλη ισχύ περίπου 1,5 με 1,7 η δική μου, και διαρκεί για κάνα 20 λεπτό και μετά αρχίζει να κατεβάζει… είναι κοινό πρόβλημα στις LG  αν ψάξεις και σε ξένα φόρουμ θα το δεις…

• Like 1
Δημοσ.

~ 8KW ποιά αντλία θα προτείνατε? Αύτη που μου πρότειναν ειναι καλή? 8 kw (EDLA08E3V3)
Για θέρμανση κ ζεστό νερό 100τμ οικία με απώλειες γύρω στα 6KW.
Είμαι στο εξ οικονομώ του 23 κ δεδομένου ότι θα βάλω κ AC κ μόνωση αν είναι δυνατόν ότι ποιο VFM.. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Eian είπε

8KW ποιά αντλία θα προτείνατε? Αύτη που μου πρότειναν ειναι καλή? 8 kw (EDLA08E3V3)
Για θέρμανση κ ζεστό νερό 100τμ οικία με απώλειες γύρω στα 6KW.
Είμαι στο εξ οικονομώ του 23 κ δεδομένου ότι θα βάλω κ AC κ μόνωση αν είναι δυνατόν ότι ποιο VFM.. 

Πώς γίνεται ο υπολογισμός των απωλειών σε διαμέρισμα  πριν την τοποθέτηση της μόνωσης και σας λένε ότι θα έχετε απώλειες 6kw

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giannnis122 είπε

Πώς γίνεται ο υπολογισμός των απωλειών σε διαμέρισμα  πριν την τοποθέτηση της μόνωσης και σας λένε ότι θα έχετε απώλειες 6kw

Γιατί μετά πώς γίνεται;

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannnis122 είπε

Δεν το γνωρίζω γι'αυτό ρωτάω, λογικά θα γίνετε με κάποιο τύπο ή κάποια εφαρμογή σαν και αυτή. https://elith.gr/calc/index.php

οι μηχανικοί κάνουν μελέτες μέσω σοβαρών (και συνήθως πληρωμένων) λογισμικών όχι από σελίδες στο web

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς η μελέτη είναι μελέτη, εκπονείται σε θεωρητικό επίπεδο σύμφωνα με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της κατασκευής, τις ιδιότητες των υλικών και τις παραδοχές θερμοκρασίας, χρήσης,. γειτονικών χώρων κλπ. βάσει προτύπων. Αν τηρηθεί αυτό που λέει η μελέτη, είσαι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. 

Τώρα μετά, πάλι το ίδιο γίνεται, απολογιστικά, όμως σε κατασκευασμένο μπορείς να φέρεις και να μετρήσεις U value δομικών στοιχείων και να βγάλεις πιο ακριβείς απώλειες, αλλά δεν νομίζω να το κάνει κανένας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...