Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mechpanos είπε

Στο α β γ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Υπάρχουν πολλές καλές μάρκες ξέρω γω το καλύτερο είναι σε συνδυασμό με τον εγκαταστάτη που θα βρεις, ποια ξέρει να βάζει και να ρυθμίζει καλά.

δ. Ναι αν σχεδιαστεί σωστά μπορεί και πρέπει κατά την άποψη μου, να γίνει. Να μην κουμπώνει αντιστάσεις η αντλία αλλά να θέτει σε λειτουργία τον λέβητα στα μεγάλα κρύα. 

Ε. Οκ

Στ. Γιατί όχι μονομπλόκ; Αν δεν έχεις περίεργους γεωμετρικούς περιορισμούς, δεν βλέπω τον λόγο να την αποφύγεις.

Ζ. Σωστά αλλά κοίτα τώρα όμως να δεις τί γίνεται...έστω ότι με την υπάρχουσα μόνωση βγαίνει να πάρεις μια αντλία 16άρα, και λες ότι θα κάνεις μόνωση επιπλέον και άρα η απαίτηση πέσει σε 12άρα. Υπάρχει η περίπτωση η αντλία λόγω υπερδιαστασιολόγησης να αρχίσει τα σταρτ-στοπ όταν δεν έχει πολύ κρύο και να πηγαίνει περίπατο ο βαθμός απόδοσης. Βέβαια θα μου πεις ας ρίξω τις απώλειες κατά 30-40% και ας πηγαίνει περίπατο, σωστά δεν λέω!!! 

Πέρα από τον βαθμό απόδοσης, ίσως να διακυβευεται και η μακροβιότητα. Τα συχνά on-off είναι από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε μια αντλία.

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2025 στις 1:16 ΜΜ, sndev είπε

Όχι κάτι το ουσιαστικό. Νομίζω ότι αν το ρίξω κάπου στους 11–13°C, αρχίζει να εμφανίζεται κάποια υγροποίηση στις πετσετοκρεμάστρες.
Ρίξε μια ματιά στις υγρασίες αυτή τη στιγμή

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.b9e8150f1b6b914511154424df2c9fef.png

Εγώ έβαλα στους 16 τα νερά το σπίτι ήταν τέλειο εάν θερμοκρασία αλλά παρατήρησα κάτω από το χαλί του μπάνιου μαζεμένη υγρασία 

Οπότε έπαιξα στους 18 και τσίμπησα ελαφρώς πάνω την θερμοκρασία.

Edit επίσης έχω πολλά start/stop μέσα στη μέρα στο δροσισμο. Πώς μπορώ να τα αποφύγω;

Επεξ/σία από NOODLE
Δημοσ.

Καλησπέρα αρχικά ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτούς που μου απάντησαν στο μήνυμα. Θέλω δύο ερωτήσεις έκανα αίτηση για επιδότηση αντλίας θερμότητας ξέρουμε αν θα βγουν τ’ αποτελέσματα και πότε; Επίσης ήθελα να ρωτήσω εμένα με βγάζει στο παλιό το σπίτι που έμενα και εγώ έκανα αίτηση για το καινούργιο και έβαλα και λογαριασμό από το καινούργιο τι ισχύει; Ευχαριστώ πολύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...