Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mechpanos είπε

Στο α β γ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Υπάρχουν πολλές καλές μάρκες ξέρω γω το καλύτερο είναι σε συνδυασμό με τον εγκαταστάτη που θα βρεις, ποια ξέρει να βάζει και να ρυθμίζει καλά.

δ. Ναι αν σχεδιαστεί σωστά μπορεί και πρέπει κατά την άποψη μου, να γίνει. Να μην κουμπώνει αντιστάσεις η αντλία αλλά να θέτει σε λειτουργία τον λέβητα στα μεγάλα κρύα. 

Ε. Οκ

Στ. Γιατί όχι μονομπλόκ; Αν δεν έχεις περίεργους γεωμετρικούς περιορισμούς, δεν βλέπω τον λόγο να την αποφύγεις.

Ζ. Σωστά αλλά κοίτα τώρα όμως να δεις τί γίνεται...έστω ότι με την υπάρχουσα μόνωση βγαίνει να πάρεις μια αντλία 16άρα, και λες ότι θα κάνεις μόνωση επιπλέον και άρα η απαίτηση πέσει σε 12άρα. Υπάρχει η περίπτωση η αντλία λόγω υπερδιαστασιολόγησης να αρχίσει τα σταρτ-στοπ όταν δεν έχει πολύ κρύο και να πηγαίνει περίπατο ο βαθμός απόδοσης. Βέβαια θα μου πεις ας ρίξω τις απώλειες κατά 30-40% και ας πηγαίνει περίπατο, σωστά δεν λέω!!! 

Πέρα από τον βαθμό απόδοσης, ίσως να διακυβευεται και η μακροβιότητα. Τα συχνά on-off είναι από τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν σε μια αντλία.

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2025 στις 1:16 ΜΜ, sndev είπε

Όχι κάτι το ουσιαστικό. Νομίζω ότι αν το ρίξω κάπου στους 11–13°C, αρχίζει να εμφανίζεται κάποια υγροποίηση στις πετσετοκρεμάστρες.
Ρίξε μια ματιά στις υγρασίες αυτή τη στιγμή

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.b9e8150f1b6b914511154424df2c9fef.png

Εγώ έβαλα στους 16 τα νερά το σπίτι ήταν τέλειο εάν θερμοκρασία αλλά παρατήρησα κάτω από το χαλί του μπάνιου μαζεμένη υγρασία 

Οπότε έπαιξα στους 18 και τσίμπησα ελαφρώς πάνω την θερμοκρασία.

Edit επίσης έχω πολλά start/stop μέσα στη μέρα στο δροσισμο. Πώς μπορώ να τα αποφύγω;

Επεξ/σία από NOODLE
Δημοσ.

Καλησπέρα αρχικά ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτούς που μου απάντησαν στο μήνυμα. Θέλω δύο ερωτήσεις έκανα αίτηση για επιδότηση αντλίας θερμότητας ξέρουμε αν θα βγουν τ’ αποτελέσματα και πότε; Επίσης ήθελα να ρωτήσω εμένα με βγάζει στο παλιό το σπίτι που έμενα και εγώ έκανα αίτηση για το καινούργιο και έβαλα και λογαριασμό από το καινούργιο τι ισχύει; Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Έχει κανένας κάποια πληροφόρηση σχετικά με την επιδότηση; Γιατί αν ισχύει ότι τελικά δεν θα πάρουμε καμιά επιδότηση να πάω να αγοράσω την αντλία.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Έχει κανένας κάποια πληροφόρηση σχετικά με την επιδότηση; Γιατί αν ισχύει ότι τελικά δεν θα πάρουμε καμιά επιδότηση να πάω να αγοράσω την αντλία.

Ακομα δεν εχουν πει τιποτα , επρεπε να ορισουν μια ημερομηνια καταλυτικη για να ξερει ο κοσμος τι γινετε .

Δημοσ.

εχετε δοκιμασει να ζητησετε βοηθεια απο το chat gpt με τις ρυθμισεις η τα αποτελεσματα βαση των δεδομενων σας?

Δημοσ.
Στις 20/7/2025 στις 12:17 ΜΜ, tilaverboy είπε

Από πού προκύπτει ότι "δεν θα πάρουμε τελικά επιδότηση";

Δημοσ.
9 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Από πού προκύπτει ότι "δεν θα πάρουμε τελικά επιδότηση";

Γιατί κάποιο εδώ μέσα έγραψαν ότι οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές όπως και οι διαθέσιμοι πόροι είναι λίγοι.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Γιατί κάποιο εδώ μέσα έγραψαν ότι οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές όπως και οι διαθέσιμοι πόροι είναι λίγοι.

Αυτό ισχύει, αλλά δεν σημάνει ότι δεν θα δοθεί η επιδότηση, σε όσους κερδίσουν.

Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι δεν θα μπούμε όλοι, αλλά δεν μπορείς να γνωρίζεις από τώρα.

Αναμένουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Αυτό ισχύει, αλλά δεν σημάνει ότι δεν θα δοθεί η επιδότηση, σε όσους κερδίσουν.

Εξ αρχής γνωρίζαμε ότι δεν θα μπούμε όλοι, αλλά δεν μπορείς να γνωρίζεις από τώρα.

Αναμένουμε...

Σωστά συγγνώμη. Απλώς έχω μωρό παιδί και καταλαβαίνεις είμαι λίγο υπερβολικός δεν θέλω να φτάσω τελευταία στιγμή.

Ερώτηση. Ο άνθρωπος μου είπε να βάλουμε ένα μεγάλο δοχείο διαστολής 300 λίτρα για να έχουμε και εμείς ζεστό νερό και να ξηλώσω τον παλιό λέβητα πετρελαίου δεν αξίζει να τον κρατήσω όπως επίσης και το θερμοσίφωνο. Τι θα κάνατε αν επιτρέπεται? Μένουμε εξοχή οπότε υπολογίστε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 4 βαθμούς πιο κάτω η θερμοκρασία. Θα επαρκεί αυτό το νερό για μπάνιο?

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Σωστά συγγνώμη. Απλώς έχω μωρό παιδί και καταλαβαίνεις είμαι λίγο υπερβολικός δεν θέλω να φτάσω τελευταία στιγμή.

Ερώτηση. Ο άνθρωπος μου είπε να βάλουμε ένα μεγάλο δοχείο διαστολής 300 λίτρα για να έχουμε και εμείς ζεστό νερό και να ξηλώσω τον παλιό λέβητα πετρελαίου δεν αξίζει να τον κρατήσω όπως επίσης και το θερμοσίφωνο. Τι θα κάνατε αν επιτρέπεται? Μένουμε εξοχή οπότε υπολογίστε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 4 βαθμούς πιο κάτω η θερμοκρασία. Θα επαρκεί αυτό το νερό για μπάνιο?

Αυτό θα στο απαντήσουν οι ειδικοί που έκαναν τη μελέτη με βάση τις ανάγκες σου.

Σε γενικές γραμμές, ναι, επαρκεί, αν και επειδή έχει χαμηλότερη θερμοκρασία το νερό από το νερό που παρήγαγε ο λέβητας, καταναλώνεται πιο γρήγορα.

Ο λέβητας πετρελαίου, εννοείται δεν συμφέρει να μείνει.

Αν επιλεγεί σωστό μηχάνημα και γίνει σωστή εγκατάσταση, δε θα έχεις πρόβλημα.

ΥΓ: το μποιλερ θα διαθέτει και ηλεκτρική αντίσταση, για έκτακτη ανάγκη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Eγω απο οτι καταλαβα περιμενουν επιπλεον πορους και οτι θα εγκριθει το μεγαλυτερο μερος των αιτησεων  .
Πιστευω μεχρι αρχες Σεπτεμβριου θα ξερουμε .

Δημοσ.
19 hours ago, sndev said:

εχετε δοκιμασει να ζητησετε βοηθεια απο το chat gpt με τις ρυθμισεις η τα αποτελεσματα βαση των δεδομενων σας?

Με βάση το μήνυμά σου, είπα να το δοκιμάσω δίνοντας στο chat gpt γραφήματα, καταναλώσεις και μοντέλο αντλίας (daikin). Μου έστειλε ένα κατεβατό με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τις οποίες θα δοκιμάσω. Χθες έκαψα καμιά 30αριά kW για ψύξη με 4 fan coils (έξοδος νερών 18οC, λειτουργία 24/7), οι οποίες μου φαίνονται αρκετές.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hero_nikolas είπε

Eγω απο οτι καταλαβα περιμενουν επιπλεον πορους και οτι θα εγκριθει το μεγαλυτερο μερος των αιτησεων  .
Πιστευω μεχρι αρχες Σεπτεμβριου θα ξερουμε .

Αυτό μου είπανε μάλλον για αρχές Σεπτέμβρη πάμε.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Και 200 σε φτάνει (εκτός αν υπάρχουν πολλές γυναίκες στο σπίτι :) με γυναίκα και 2 κόρες όταν δεν έχει πολύ ήλιο δεν μου φτάνουν τα 200) . 
Ηλιακά δεν θα βάλεις; Ιδανικά βάλε βεβιασμένης αν βγαίνει το μπάτζετ. Τον λέβητα αν είσαι σε περιοχή που πιάνει συχνά παγωνιές αξίζει να τον κρατήσεις και να τον παντρέψεις με την αντλία, κουβέντιασέ το με τον εγκαταστάτη σου, ώστε η αντλία να μην βάζει αντιστάσεις για βοήθεια αλλά να θέτει (αυτή θα το ελέγχει) σε λειτουργία τον λέβητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...