Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την έχεις ρυθμισμένη σαν λέβητα πετρελαίου όταν δουλεύει έτσι λογικά να καίει παραπάνω γιατί ανάβει σβήνει 

7 λεπτά πριν, pavloa είπε

Μήπως φταίει που κάνει σταρτ στοπ η δικιά μου και έχει κάψει τόσο? 

• Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Vidrinio είπε

Την έχεις ρυθμισμένη σαν λέβητα πετρελαίου όταν δουλεύει έτσι λογικά να καίει παραπάνω γιατί ανάβει σβήνει 

Από το απόγευμα που κατέβασα τα νερά στους 40 δεν εχει κλείσει καθόλου.  Απλά λόγο λάθος τοποθέτησης του θερμοστάτη βάζω έναν βαθμό παραπάνω την θερμοκρασία χώρου.. δηλαδή αν θέλω 24 μέσα στο σπίτι το βάζω 25.. αυτό παίζει ρόλο? 

Την άνοιξη θα αλλάξω θέση τον θερμοστάτη..

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, σύντομα θα μετακομίσουμε σε μονοκατοικία του 84 η οποία ειναι κατασκευασμένη απο αρχιτέκτονα για ιδία χρήση του και για την εποχή εκείνη έχει αρκετή μόνωση και πριν 2 χρόνια μπήκαν Pvc κουφώματα της rehau (synego σειρά -Uf 0.94 ) με 3πλεξ ενεργειακα τζαμια) . Γενικά εχει μεγάλα σωματα (υπερδιαστασιολογηση σιγουρα) και εως τωρα δουλευε πετρελαιο... θα ηθελα να ρωτήσω αν "συμφέρει" η αντλία θερμότητας γιατί δεν θέλω να μπλέξω πάλι με πετρελαια. Ξέρω οτι είναι πολύ γενική η ερωτησή μου αλλά σε γενικές γραμμές ενα μέτρι αμονωμένο σπίτι είναι ακλή επιλογή η αντλία ;

Επεξ/σία από fsbmaniac
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, pavloa είπε

Από το απόγευμα που κατέβασα τα νερά στους 40 δεν εχει κλείσει καθόλου.  Απλά λόγο λάθος τοποθέτησης του θερμοστάτη βάζω έναν βαθμό παραπάνω την θερμοκρασία χώρου.. δηλαδή αν θέλω 24 μέσα στο σπίτι το βάζω 25.. αυτό παίζει ρόλο? 

Την άνοιξη θα αλλάξω θέση τον θερμοστάτη..

Όσο πιο χαμηλά τα νερά θα δουλεύει περισσότερο γιατί θα κάνει περισσότερη ώρα να ζεσταθεί το σπίτι αλλά θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση γιατί δεν θα ζορίζεται η αντλία να τα ζεστάνει 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Vidrinio είπε

Όσο πιο χαμηλά τα νερά θα δουλεύει περισσότερο γιατί θα κάνει περισσότερη ώρα να ζεσταθεί το σπίτι αλλά θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση γιατί δεν θα ζορίζεται η αντλία να τα ζεστάνει 

Ότι θα εχω χαμηλότερη κατανάλωση το ξέρω για αυτο κατέβασα τα νερά..

Απλά παρατήρησα οτι ενώ έχω βάλει 25 βαθμούς εσωτερική, δουλεύει για ώρες με 40 βαθμούς νερά και ξαφνικά σταματάει ενώ δεν έχει πιάσει 25 βαθμούς αλλά 24. Σιγά σιγά βλέπω να πέφτει η θερμοκρασία του νερού.

Μετά απο κάνα μισάωρο αρχίσει να δουλεύει ξανά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Καλησπέρα σε όλους, σύντομα θα μετακομίσουμε σε μονοκατοικία του 84 η οποία ειναι κατασκευασμένη απο αρχιτέκτονα για ιδία χρήση του και για την εποχή εκείνη έχει αρκετή μόνωση και πριν 2 χρόνια μπήκαν Pvc κουφώματα της rehau (synego σειρά -Uf 0.94 ) με 3πλεξ ενεργειακα τζαμια) . Γενικά εχει μεγάλα σωματα (υπερδιαστασιολογηση σιγουρα) και εως τωρα δουλευε πετρελαιο... θα ηθελα να ρωτήσω αν "συμφέρει" η αντλία θερμότητας γιατί δεν θέλω να μπλέξω πάλι με πετρελαια. Ξέρω οτι είναι πολύ γενική η ερωτησή μου αλλά σε γενικές γραμμές ενα μέτρι αμονωμένο σπίτι είναι ακλή επιλογή η αντλία ;

Κοίταξε εμένα που έχει μέτρια μόνωση και είναι 180 τετραγωνικά και είναι μονοκατοικία θα πάω σε αντλία θερμότητας διότι όσο και να κάψει σίγουρα θα κάψει το μισό από το πετρέλαιο. Δηλαδή μου είπαν ότι θέλει γύρω στα τέσσερα χιλιάρικα για θέρμανση με πετρέλαιο και στα δύο χιλιάρικα να πέσει θέρμανση με την αντλία εμένα με συμφέρει. Μιλάμε για Θεσσαλονίκη περιοχή Εξοχή. Φαντάσου η θερμοκρασία το πρωί 7 ώρα σήμερα ήταν 4 βαθμοί.

Επεξ/σία από tilaverboy
Δημοσ.
16 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Ξέρω οτι είναι πολύ γενική η ερωτησή μου αλλά σε γενικές γραμμές ενα μέτρι αμονωμένο σπίτι είναι ακλή επιλογή η αντλία ;

Είναι καλή επιλογή σε κάθε σπίτι απλά θα πρέπει να γίνει μια μελέτη να δεις με την μόνωση που έχεις, τί αντλία σε καλύπτει. Από το πετρέλαιο θα πληρώνεις τα μισά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...