Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, riskus είπε

Η σύζυγος αδυνατεί να βρει εργασία - ακόμη κι αν έβρισκε όμως, τα πεθερικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως μπορούν να αναλάβουν full time το βάρος όλων των παιδιών, έχουν και μια ηλικία.

Παιδικός σταθμός από 3 μηνών. Κι εμείς δουλεύαμε ανέκαθεν και οι δύο και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, όπου τα ωράρια είχαν καταργηθεί πολύ πριν την κρίση!

Οι γονείς ηλικιωμένοι οι μεν, εργαζόμενοι οι δε, οπότε βοήθεια ανύπαρκτη!

Υπήρχαν φορές που έπρεπε να δουλέψουμε Σαββατοκύριακο και πέρναμε τα παιδιά μαζί μας στη δουλειά γιατί ο παιδικός σταθμός ήταν κλειστός!

Αλλά, οκ. Δεν είναι εύκολο να βρει δουλειά, αν δεν έχει κάποια εξειδίκευση και κάποια προϋπηρεσία, αλλά δεν είναι και αδύνατο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, REVOIL είπε

Δοκίμασες να ρωτήσεις το παρακαταθηκών και δανείων? Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα!

Το ΤΠΔ υπάρχει ακόμη, ωστόσο: 

Το Τ.Π. και Δανείων, σύμφωνα με τον Ν.4202/29  και τον Ν.289/76 χορηγούσε στεγαστικά  δάνεια (για αγορά, ανέγερση ή αποπεράτωση πρώτης κατοικίας) σε δημοσίους υπαλλήλους  καθώς και δάνεια μικροεπισκευών –μικροβελτιώσεων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4254/2014 (Κεφάλαιο Α, άρθρο δεύτερο, Παράγραφος Β) δεν χορηγούνται νέα δάνεια σε υπαλλήλους και συνταξιούχους του δημόσιου τομέα. Συνεπώς νέες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα δεν δύναται να ικανοποιηθούν.  

2 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Παιδικός σταθμός από 3 μηνών. Κι εμείς δουλεύαμε ανέκαθεν και οι δύο και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, όπου τα ωράρια είχαν καταργηθεί πολύ πριν την κρίση!

Υπήρχαν φορές που έπρεπε να δουλέψουμε Σαββατοκύριακο και πέρναμε τα παιδιά μαζί μας στη δουλειά γιατί ο παιδικός σταθμός ήταν κλειστός!

Αλλά, οκ. Δεν είναι εύκολο να βρει δουλειά, αν δεν έχει κάποια εξειδίκευση και κάποια προϋπηρεσία, αλλά δεν είναι και αδύνατο.

Για το καλό των μικρών, αποφασίσαμε να μην τα στείλουμε από τόσο μικρά, αλλά να ξεκινήσουν κανονικά στα προνήπια. Από την άλλη, σχετικά με την εξειδίκευση, έτσι είναι. Οι θέσεις τις οποίες αναζητούμε είναι part time σε Super Market κυρίως.

Επεξ/σία από riskus
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, makis269 είπε

στην θεση σου θα εψαχνα να βρω αλλο σπιτι ,οκ δεν ηρθε και η καταστροφή του κόσμου.

Αυτό ακριβώς κάνουμε, έχουμε μπει σε πλήρες mode αναζήτησης που λένε.

Απλώς οι τιμές που βλέπω σε αγγελίες, στα μεσιτικά με τα οποία μίλησα, αλλά και στις ιδιωτικές αγγελίες με χαρτάκι σε κολώνες και κτίρια, υπερβαίνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό το παρόν ενοίκιο και φυσικά το budget μας.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Καθαρίστρια φίλε.... 550 ευρώ, η δουλειά δεν είναι ντροπή. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι παράνομο υπό προϋποθέσεις να έχει δεύτερη δουλειά ο ΔΥ, πρώτον δεν πρέπει να έχει σχέση με την δουλειά στο δημόσιο (ασυμβίβαστο), δεύτερον δεν πρέπει να εμποδίζει την δουλειά στο δημόσιο (ωράρια, βάρδιες κλπ) και τρίτον θα πρέπει να έχεις την άδεια του διευθυντή της υπηρεσίας.

Δεν είναι εύκολα τα παραπάνω αλλά δεν είναι και αδύνατον να γίνει.

Πρέπει να στείλεις τα παιδιά σε παιδικό σταθμό έτσι ώστε να μπορεί να πάει η γυναίκα σου να δουλέψει έστω part time.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Είναι παράνομο υπό προϋποθέσεις να έχει δεύτερη δουλειά ο ΔΥ, πρώτον δεν πρέπει να έχει σχέση με την δουλειά στο δημόσιο (ασυμβίβαστο), δεύτερον δεν πρέπει να εμποδίζει την δουλειά στο δημόσιο (ωράρια, βάρδιες κλπ) και τρίτον θα πρέπει να έχεις την άδεια του διευθυντή της υπηρεσίας.

Δεν είναι εύκολα τα παραπάνω αλλά δεν είναι και αδύνατον να γίνει.

Πρέπει να στείλεις τα παιδιά σε παιδικό σταθμό έτσι ώστε να μπορεί να πάει η γυναίκα σου να δουλέψει έστω part time.

Αν δουλέψει μαύρα νύχτα; χωρίς να το πει. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Αν δουλέψει μαύρα νύχτα; χωρίς να το πει. 

Σε ξένο πισινό χίλια παλούκια χωράνε.Ευκολο για εμάς τους απο έξω να λέμε τι να κάνει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σε ξένο πισινό χίλια παλούκια χωράνε.Ευκολο για εμάς τους απο έξω να λέμε τι να κάνει.

Εγώ δουλεύω νύχτα κάποιες φορές. 

Αν θέλει μπορεί κάτι να βρει. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Εγώ δουλεύω νύχτα κάποιες φορές. 

Αν θέλει μπορεί κάτι να βρει. 

Μπορώ να βρω. Το θέμα είναι το ρίσκο και πρέπει να ζυγίσεις αν αξίζει να χάσεις τη θέση σου και να υπέχεις ποινικές ευθύνες ενδεχομένως. Για σένα ενδεχομένως να τίθεται μονάχα θέμα συνεννοήσης με τον παρόντα εργοδότη σου και τη σύμβαση που έχεις μαζί του. Για έναν ΔΥ είναι νομικό το θέμα και υπάρχει καταλογισμός ευθυνών.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, riskus είπε

Μπορώ να βρω. Το θέμα είναι το ρίσκο και πρέπει να ζυγίσεις αν αξίζει να χάσεις τη θέση σου και να υπέχεις ποινικές ευθύνες ενδεχομένως. Για σένα ενδεχομένως να τίθεται μονάχα θέμα συνεννοήσης με τον παρόντα εργοδότη σου και τη σύμβαση που έχεις μαζί του. Για έναν ΔΥ είναι νομικό το θέμα και υπάρχει καταλογισμός ευθυνών.

Δεν θα πεις κάτι ρρ συ... Σώνει και καλά να πεις; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Δεν θα πεις κάτι ρρ συ... Σώνει και καλά να πεις; 

Δε θα πεις τίποτα, εξυπακούεται. Αλλα οι καρφωτές είναι επικίνδυνες - πολλοί οι καλοθελητές. Θα έχεις ακούσει για ιστορίες με σύλληψη αστυνομικών για νυχτερινή εργασία. Ειδική περίπτωση θα μου πεις, αλλά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και η θέση δεν είναι αναλώσιμη. 

Εξετάζω το ενδεχόμενο ιδιωτικής ενασχόλησης σε αντικείμενο εξειδίκευσης μου, στα πλαίσια ελεύθερου επαγγέλματος - με το επιτήδευμα στο όνομα της συζύγου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, riskus είπε

Δε θα πεις τίποτα, εξυπακούεται. Αλλα οι καρφωτές είναι επικίνδυνες - πολλοί οι καλοθελητές. Θα έχεις ακούσει για ιστορίες με σύλληψη αστυνομικών για νυχτερινή εργασία. Ειδική περίπτωση θα μου πεις, αλλά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και η θέση δεν είναι αναλώσιμη. 

Εξετάζω το ενδεχόμενο ιδιωτικής ενασχόλησης σε αντικείμενο εξειδίκευσης μου, στα πλαίσια ελεύθερου επαγγέλματος - με το επιτήδευμα στο όνομα της συζύγου.

Αν έχεις τόσο καλή θέση και τρομάζεις μην την χάσεις οκ δεκτό. 

Όσο για σπίτι δες στην πεστων είδα κάτι ενοικιάζεται, κάνε μια βόλτα αν βολεύει. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, riskus είπε

Φαντασου δηλαδη ποσο κουραζεσαι σαν Δ.Υ. που θα χτυπας κ ενα 8ωρο δουλειας μετα! 😅

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...