Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/7/2020 στις 7:03 ΜΜ, Burgos είπε

Με το καλό το μωράκι σας! Επειδή κι εμείς είμαστε στην ίδια φάση παραγγείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα της stokke με all weather λάστιχα αλλά χωρίς πορτ μπεμπέ. Μόνο το αβγό σαν έξτρα. Γενικά μου φάνηκε βολικό το πολυμορφικό που απλά βγάζεις το αβγό από το αυτοκινητο και το κουμπώνεις στο καρότσι. Πορτ μπεμπέ δεν πήραμε επειδή στο σπίτι θα κοιμάται σε λίκνο και επειδή οι βόλτες φθινόπωρο και χειμώνα θα είναι περιορισμένες μας φάνηκε περιττό σε πρώτη φάση. 

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά χειρότερη επιλογή από stokke δεν υπάρχει. Ο τρόπος που διπλώνουν είναι για γέλια, βαριά και καλά λόγω της ευκολίας σε τραχύ έδαφος και πανάκριβα (γνώμη μου) για το άθλιο design τους.

ΝΈΟΙ ΓΟΝΕΊΣ: μόνο το μέγεθος της πίσω ροδας παίζει ρόλο στο αν θα τσουλαει καλά σε τραχύ έδαφος. Όλα τα άλλα είναι μλκς

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mary είπε

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά χειρότερη επιλογή από stokke δεν υπάρχει. Ο τρόπος που διπλώνουν είναι για γέλια, βαριά και καλά λόγω της ευκολίας σε τραχύ έδαφος και πανάκριβα (γνώμη μου) για το άθλιο design τους.

ΝΈΟΙ ΓΟΝΕΊΣ: μόνο το μέγεθος της πίσω ροδας παίζει ρόλο στο αν θα τσουλαει καλά σε τραχύ έδαφος. Όλα τα άλλα είναι μλκς

Το design είναι αρκετά υποκειμενικό. Εμάς μας άρεσε αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα που είδαμε. Βαρύ δε μου φάνηκε αλλά γενικά αν δεν το δοκιμάσουμε σε καθημερινή χρήση πάμε λίγο στο άγνωστο.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, lightsout είπε

το 3 σε 1 ούτε εγώ το προτίμησα και δεν αισθάνθηκα ότι μου έλειψε. Βέβαια φίλοι μας που πήραν σετ, μας είπαν ότι τους βόλεψε πολύ στην μετακίνηση του νεογέννητου καθώς δεν χρειαζόταν καν να ξυπνήσει προκειμένου να μπει και να βγει στο αυτοκίνητο. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με το πώς συνηθίσει ο καθένας. 

Σε ό,τι αφορά το καρότσι, θα πω το εξής. Πήραμε το Inglesina Trilogy το οποίο δεν είναι και από τα πιο βαριά καρότσια της αγοράς (περίπου 12 κιλά μαζί με ύφασμα και ποδόσακο). Την πρώτη χρονιά που ο μικρός ήταν πολύ μικρός(!) μας βόλεψε. Έχει αρκετά μεγάλες ρόδες, ανάρτηση πίσω, και γενικότερα έχει μία καλή συμπεριφορά στα ελληνικά πεζοδρόμια. Όταν όμως το παιδί άρχισε να βαραίνει, άρχισε να γίνεται ενοχλητικό το καρότσι. Long story short, τελικά πήραμε και δεύτερο, ένα Mclaren "μπαστούνι" το οποίο είναι πούπουλο και το Inglesina παροπλίστηκε. 

Γενικά θα συμβούλευα να δείτε λίγο μακροπρόθεσμα χωρίς όμως να κάνετε εκπτώσεις στην άνεση και στην ασφάλεια του παιδιού. 

Εννοεις να μπαινει στο αυτοκινητο με τν καλαθουνα? Η για βολτα?

Απο φιλους που ξερουμε σε βολτες το εχουν μονιμα στο αυγο και μας λενε οτι μονο αυτο χρειαζετε

Στην ουσια συνοψιζοντας απο οτι ειδα αυτες τις ημερες κοιταμε για οσο το  δυνατον πιο ελαφρυ /βολικο στο budget μας. Μεγαλες ροδες πισω.

Καναμε μια βολτα σε ενα πολυκαταστημα και απο οσα ειδαμε μας αρεσε αρκετα αυτο + καποιο αυγο με βαση isofix

https://www.skroutz.gr/s/24063681/Moon-Buggy-ReSea-S-Anthracite-Silver.html

Ειχε τον πιο ευκολο μηχανισμο και φαινοταν αρκετα ποιοτικο.

Θα κοιταξω και cangaroo που αναφερθηκαν πιο πριν

Δημοσ.
2 ώρες πριν, imr είπε

Εννοεις να μπαινει στο αυτοκινητο με τν καλαθουνα? Η για βολτα?

Απο φιλους που ξερουμε σε βολτες το εχουν μονιμα στο αυγο και μας λενε οτι μονο αυτο χρειαζετε

Στην ουσια συνοψιζοντας απο οτι ειδα αυτες τις ημερες κοιταμε για οσο το  δυνατον πιο ελαφρυ /βολικο στο budget μας. Μεγαλες ροδες πισω.

Καναμε μια βολτα σε ενα πολυκαταστημα και απο οσα ειδαμε μας αρεσε αρκετα αυτο + καποιο αυγο με βαση isofix

https://www.skroutz.gr/s/24063681/Moon-Buggy-ReSea-S-Anthracite-Silver.html

Ειχε τον πιο ευκολο μηχανισμο και φαινοταν αρκετα ποιοτικο.

Θα κοιταξω και cangaroo που αναφερθηκαν πιο πριν

Στο αυγό αναφερόμουν. Έχω δει να το βγάζουν από το καρότσι και να το κουμπώνουν στ αμάξι (και αντίστροφα) χωρίς το μωρό να ξυπνάει. Εμείς είχαμε πάρει καρότσι χωρίς αξεσουάρ και το καθισματάκι αυτοκινήτου ξέχωρα. Έπρεπε δηλαδή να βγάλουμε το παιδί από το καρότσι για να το βάλουμε στ' αμάξι και κάποιες φορές ξυπνούσε. Από την άλλη όμως, επενδύσαμε σε ένα καλό κάθισμα και γλιτώσαμε τα μετέπειτα έξτρα χρήματα μιας και θα το έχουμε σίγουρα και για την επόμενη διετία (σήμερα το παιδί είναι δύο ετών). Η καλαθούνα νομίζω είναι το πλέον άχρηστο αξεσουάρ. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, lightsout είπε

Στο αυγό αναφερόμουν. Έχω δει να το βγάζουν από το καρότσι και να το κουμπώνουν στ αμάξι (και αντίστροφα) χωρίς το μωρό να ξυπνάει. Εμείς είχαμε πάρει καρότσι χωρίς αξεσουάρ και το καθισματάκι αυτοκινήτου ξέχωρα. Έπρεπε δηλαδή να βγάλουμε το παιδί από το καρότσι για να το βάλουμε στ' αμάξι και κάποιες φορές ξυπνούσε. Από την άλλη όμως, επενδύσαμε σε ένα καλό κάθισμα και γλιτώσαμε τα μετέπειτα έξτρα χρήματα μιας και θα το έχουμε σίγουρα και για την επόμενη διετία (σήμερα το παιδί είναι δύο ετών). Η καλαθούνα νομίζω είναι το πλέον άχρηστο αξεσουάρ. 

Ναι το αυγο θα το παρουμε σιγουρα και σιγουρα θα βολεψει.

Για την καλαθουνα ειναι που δεν ξερω. και ειναι η διαφορα στο 3 σε ενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό το αυγό αλλά δεν είναι να αφήνετε το νεογέννητο για ώρες εκεί.

Μέχρι το πολύ 2 ώρες επιτρέπεται. Ένα σ/μ στα γρήγορα, μια μικρή βόλτα κλπ. Όχι ταξίδι ωρών.

Επεξ/σία από mary
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mary είπε

Καλό το αυγό αλλά δεν είναι να αφήνετε το νεογέννητο για ώρες εκεί.

Μέχρι το πολύ 2 ώρες επιτρέπεται. Ένα σ/μ στα γρήγορα, μια μικρή βόλτα κλπ. Όχι ταξίδι ωρών.

Ταξίδι μεγάλο δεν επιτρέπετε γενικά η είναι λόγω του αυγού?

Οπότε για μεγαλύτερο ταξίδι τι μπορεί να γίνει? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, imr είπε

Ταξίδι μεγάλο δεν επιτρέπετε γενικά η είναι λόγω του αυγού?

Οπότε για μεγαλύτερο ταξίδι τι μπορεί να γίνει? 

Σε μεγάλο ταξίδι θα προσπαθούσα να βγάλω το μωρό λίγη ώρα από το καθίσματακι του.

Δεν συστήνεται μέχρι 6 μηνών να αφήνεις το νεογέννητο στο κάθισμα αυτοκινήτου για παραπάνω από 2 ώρες γιατί δεν κάθεται σε ιδανική φλατ θέση. Τα κόκαλα του και τα όργανα του αναπτύσσονται μέσα στους πρώτους  εξι μήνες και για αυτό λένε το μωρό πάντα σε επίπεδη επιφάνεια να ξαπλώνει.

Μετά τους έξι μήνες αυτό το περιθώριο αυξάνεται.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παράπονο από το cybex balios s lux και τα πήρα όλα χωριστά. Χωριστά καρότσι χωριστά αυγό χωριστά βάση. Μας έσπασαν τα φρένα εντός εγγύησης με αποτέλεσμα στην ευθεία στον πάρκινγκ και ενώ πάτησα το φρένο και είχα το μωρό να φύγει το καρότσι. Ευτυχώς το πρόλαβα. Μου τα μάσησαν ότι δεν το αναλαμβάνουν από τα o…. που το αγόρασα. Δεν έβρισκαν την απόδειξη που ήταν 7  μηνών αγορά ονομαστική. Όταν βρήκα την απόδειξη πάλι αρνούνταν να το παραλάβουν. Βέβαια μόλις τους πήρε η δικηγόρος μου σκίστηκαν να με εξυπηρετήσουν. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί για ένα νόμιμο δικαίωμα που είναι η χρήση εγγύησης πρέπει να βάζω δικηγόρο. Τέλος καλό όλα καλά το έδωσα να φύγει για Ολλανδία προκειμένου να δουν αν γίνει η αντικατάσταση. Ενώ είχε πολύ ωραία βάδιση το φρένο ήταν απογοήτευση μεγάλη. Και από φόρουμ που διαβάζω και τα talos priam υποφέρουν από το ίδιο πράγμα στα φρένα. Φεύγει ο πλαστικός πυρός που μπαίνει μέσα στις ρόδες από την οπή και καταστρέφεται το φρένο. Θα ήθελα από προσωπική μου άποψη να αποτρέψω κάποιους από το να το πάρουν. Το πιο βασικό είναι το after sales support. Για παράδειγμα το ingelsina έχει αντιπροσωπεία Αθήνα οπότε ότι βλάβη βγάλει δεν θα καθυστερήσετε εν αντίθεση με τα cybex που η επίσημη αντιπροσωπεία είναι στην Ολλανδία. Εάν αντικατασταθεί και ξανά χαλάσει μάλλον θα πάω σε maxi cosi. Να δείτε αν και ποιος τα επιδιορθώνει. Αυτά τα γράφω για να σώσω όποιον μπορώ.

Η καλαθούνα πάντως είναι χρήσιμη. Μέχρι τους 6 μήνες εμείς την χρησιμοποιήσαμε αρκετά. Τώρα πλέον ανέβηκε στο πατάρι.

Επεξ/σία από tilaverboy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...