Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, whoose είπε

Η αλήθεια είναι ότι τη μειωμένη απόδοση του κινητήρα όταν λειτουργεί το κλιματιστικό με τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα τη θεωρώ φυσική. Ναι δεν τραβάει όπως τραβάει όταν είναι σβηστό το κλιματιστικό. Το πρόβλημά μου είναι ότι σε αλλαγή από πρώτη σε δευτέρα, μόλις πάτησα συμπλέκτη και άφησα γκάζι, έσβησε. 2 φορές το έχει κάνει και με προβληματίζει. δεν το εκανε παλαιότερα. και ακόμη και σε ρελαντί χωρίς κλιματιστικό και αφού ζεσταθεί και μειωθούν οι στροφές, ο κινητήτας τρέμει και πάει να σβήσει με τις στροφές να είναι κάτω από την ένδειξη των 500. 

όσον αφορά την τσιμούχα στροφάλου και κάτι που δεν έγραψα με σαφήνεια πριν, τη δεύτερη φορά που πήγα μετά την αλλαγή των ιμάντων και το σφύριγμα συνεχιζόταν, τότε ήταν που ο τεχνικός μου είπε ότι χάνει λάδι από την τσιμούχα και πέφτει στους ιμάντες για αυτό σφυρίζουν. 

https://www.autoflan.gr/set-sumplekti-valeo-801316.html

https://www.autoflan.gr/nissan-almera-n15-1400cc-87ps-87hp/sumplektis-metadosi/rouleman-sumplekti

Σε πρώτη φάση αγοράζω αυτά και πάω να τα αλλάξω μαζί με την τσιμούχα. ας ελπίσω τα εργατικά να μην είναι στο θεό 

+ το σπρέι για την πεταλούδα που είναι φθηνό

Επειδή την έχω πατήσει με σετ συμπλέκτη και ταλαιπωρηθηκα . Άστο να βγει ο παλιός και να το πάρει ο μάστορας σετ συμπλέκτη . Και λάδια σασμάν  κιβωτίου να αλλάξεις . 

Επισκέπτης
Δημοσ.

αν πάω στο μάστορα, θα μου πει 150 μόνο ο συμπλέκτης, μου το χει κάνει πολλές φορές με άλλα ανταλλακτικά. για αυτό θέλω να τα αγοράσω εγώ.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, whoose είπε

αν πάω στο μάστορα, θα μου πει 150 μόνο ο συμπλέκτης, μου το χει κάνει πολλές φορές με άλλα ανταλλακτικά. για αυτό θέλω να τα αγοράσω εγώ.

Τότε ψάξε βρες για το σετ συμπλέκτη το κωδικό ανταλλακτικού που δίνει η ίδια Nissan για να ελαχιστοποιησεις τις πιθανότητες λάθους . Πολλές φορές στα site , είναι και λάθος.

Και επειδή έχεις πολλά χιλιόμετρα θα σου έλεγα να αλλάξεις και τρομπακια συμπλέκτη εμπορίου. Στα ίδια χιλιόμετρα περίπου άλλαξα σετ συμπλέκτη , και μετά από λίγα έμεινα από τρομπακια . Καθαρή φυσιολογική φθορά . 30€ κάνει το κάθε τρομπακι.

Δημοσ.
Στις 22/7/2020 στις 12:20 ΠΜ, whoose είπε

Ποιο το κόστος να γίνει σωστή δουλειά και αλλαγή της τσιμούχας; θέλει λύσιμο η μηχανή;

Οι τσιμούχες είναι δύο, η "μπρος" και η "πίσω". Η Μπροστά είναι απο την πλευρά του ιμάντα εκκεντροφόρων, η πίσω απο την πλευρά του σασμαν.

Πέρα απο ποιά απο τις δύο χάνει, αν αλλάζονται έυκολα ή δύσκολα ή το κόστος αλλαγής, το βασικό πρόβλημα είναι το εξής: Σε κινητήρα με τόσα χιλιόμετρα είναι δεδομένο οτι το μέταλλο του στροφάλου έχει κάνει πατούρα στο σημείο που πατά η τσιμούχα. Επομένως ακόμα και αν την αλλάξεις θα την ξαναφάει πολύ γρήγορα.

Το πρόσθετο που σου λέει ο μάστορας κάνει τις τσιμούχες πιό μαλακές  (γιατι τώρα το λάστιχο έχει γίνει πέτρα) και τις "φουσκώνει", επομένως αν η διαρροή είναι μικρή θα σταματήσει. Αυτό το πρόσθετο βελτιώνει και τις τσιμούχες των βαλβίδων

Νομίζω καλύτερα να το πάτε συντηρητικά ξεκινόντας με το πρόσθετο. Αν συνεχίστεί η διαρροή βλέπετε τι κάνετε

BTW, αυτά τα πρόσθετα λαδιού δέν εχουν σχέση με τις "φώκιες" που χρησιμοποιούνται στα ψυγεία, τα οποία όντως μπορούν να τα βουλώσουν.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...