Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, με πήραν τηλέφωνο από ΔΕΗ για να επιστρέψω και συγκεκριμένα στο ΔΕΗ myHome Enter+ με τις γνωστές παροχές (0,18 ημερήσιο, 0,13 νυχτερινό, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής και χωρίς την εγγύηση των 100ε). 

Τώρα είμαι στη Volton και πληρώνω μεν 0,055 και 0,039 αντίστοιχα αλλά η ρήτρα αναπροσαρμογής με έχει κάψει. 

Στον τελευταίο εκκαθαριστικό είχα κατανάλωση 1675KwH ημερήσιο και 651Kwh νυχτερινό (είμαι ψηλά δηλ. σε κατανάλωση, 4μελής οικογένεια). Με συμφέρει να επιστρέψω ΔΕΗ;

Βλέπω ότι έχω ρήτρα αποχώρησης 120ε και θα πρέπει μάλλον να ξαναβγάλω και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (έχουν περάσει 14 χρόνια απο το προηγούμενο). Τι λέτε;🙂

Επεξ/σία από samsunglife
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Haldol είπε

Μετά από καιρό, μπήκα κι εγώ στο Online... 

Εκδώθηκε και ο 1ος μου λογαριασμός, με λήξη 28/1. 

Έχει μπει πάγια εντολή για πληρωμή στη λήξη, αλλά μπορώ να πληρώσω τώρα; Μου φαίνεται αρκετά πιο λογικό / safe να πληρώσω σε μία μέρα που εγώ θέλω (πριν τη λήξη) το λογαριασμό, παρά να περιμένω την ημέρα της λήξης να τρέξει η πάγια εντολή (με την ελπίδα να μην ξεχαστεί και να υπάρχει υπόλοιπο στο λογαριασμό πληρωμών τότε). Αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι αν δεν εκτελεστούν 3 πάγιες εντολές στη σειρά ακυρώνεται το πρόγραμμα;

Σωστά έχει πάρει το μάτι σου. είναι και πάνω πάνω στο νήμα. Οπότε για δική σου ασφάλεια καλύτερα να μην πληρώνεις, άσε την πάγια εντολή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα να πω ένα γεια στα καμάρια. Ελπίζω να μου είστε καλά. ❤️

Θα το σκοτώσουμε το θηρίο ρε! Στην ουρά είμαστε! 😂

Να πάρετε μια εικόνα σε ποιο σημείο βρίσκομαι με την εταιρειάρα που λέγεται ΔΕΗ.

21/10/2021 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από άλλο πάροχο έχοντας υπογράψει αρχές Οκτώβρη μέσω econtract σύμβαση που έγραφε MyHome Online

Έκδοση 1ου λογαριασμού έναντι 15/11/2021 με 6μέρες χρεωμένες Γ1 (πληρώθηκε το ποσό που γράφει με πάγια εντολή αυτόματα στις 6/12 που έγραφε λήξη)

Έκδοση 2ου λογαριασμού έναντι πελάτη 16/12/2021 γιατί μέτρησα ο ίδιος και καταχώρησα μέσω ebill (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 7/1/2022 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μικρότερο ποσό από ότι έγραφε ο λογαριασμός αλλά πληρώθηκε επίσης την ημερομηνία που έγραφε λήξη )

Έκδοση 3ου λογαριασμού εκκαθαριστικού 18/12/2022 (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 10/1/2022 στην ημερομηνία που έγραφε λήξη όμως ξανά ποσό μικρότερο από του λογαριασμού.

σημείωση

5/1/2022 μπήκε ο νέος ψηφιακός νυχτερινός μετρητής και κράτησα την τελευταία ένδειξη του παλιού μετρητή όπου και την πέρασα σήμερα μέσω ebill καθώς τώρα μου έδινε δυνατότητα καταχώρησης ΜΟΝΟ νούμερο όμως μεγαλύτερο από τη προηγούμενη ένδειξη του παλιού μετρητή.

Έχω ξεμείνει πότε θα καταχωρήσω στο ebill τις νέες ενδείξεις (που ξεκινάνε από το 0) του νέου ψηφιακού μετρητή)

Προφανώς και από 6/12 που βγήκε ο 1ος λογαριασμός με τις λάθος χρεώσεις Γ1 έχω ξεσκιστεί κάθε βδομάδα στα τηλέφωνα και ΠΟΤΈ δε με παίρνει πίσω υπεύθυνος να διορθωθεί η χρέωση στις κιλοβατώρες αλλά και στη Ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτά...εσείς τι άλλα; ❤️ 

*το παρόν ποστ είναι μια ευγενική χορηγία σκευασμάτων με βάση τη βαλεριάνα* 🤪

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Θέλω να δώσω μέτρηση στο ebill και είναι μέχρι αυριο αλλά έχω μια απορία γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία συστημική. 

Στο ebill στην ένδειξη γράφει ας πουμε 18.208 και είναι χωρισμένο με " . " . Εγώ για να βάλω την ένδειξη μου ας πουμε 18.630 πως θα το γράψω; 18630 ή 18.630 ; Δηλαδή χωρισμένο με " . "  ή όχι; Γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία και μου χρεώσουν 18000 κιλοβατώρες 😂

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexpaok14 είπε

Ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Θέλω να δώσω μέτρηση στο ebill και είναι μέχρι αυριο αλλά έχω μια απορία γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία συστημική. 

Στο ebill στην ένδειξη γράφει ας πουμε 18.208 και είναι χωρισμένο με " . " . Εγώ για να βάλω την ένδειξη μου ας πουμε 18.630 πως θα το γράψω; 18630 ή 18.630 ; Δηλαδή χωρισμένο με " . "  ή όχι; Γιατί δεν θέλω να γίνει καμια βλακεία και μου χρεώσουν 18000 κιλοβατώρες 😂

καταρχάς να σε καθησυχάσω οτι αν προσπαθήσεις να βάλεις μέτρηση με τελεία ή κόμμα δε θα τη δεχτεί. παίρνει σκέτο νούμερο δίχως τη μετρημένη υπομονάδα στο μετρητή. αν ο μετρητής δηλαδή γράφει 18.208,4 το νούμερο στο ebill μεταφράζεται ως 18208

επίσης η μέτρηση ως αριθμός συνεχίζει την επόμενη. τι σου γράφει ως προηγούμενη ένδειξη; Επομένως έχεις ξεκάθαρη εικόνα των ψηφίων προς καταχώρηση.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Πέρασα να πω ένα γεια στα καμάρια. Ελπίζω να μου είστε καλά. ❤️

Θα το σκοτώσουμε το θηρίο ρε! Στην ουρά είμαστε! 😂

Να πάρετε μια εικόνα σε ποιο σημείο βρίσκομαι με την εταιρειάρα που λέγεται ΔΕΗ.

21/10/2021 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από άλλο πάροχο έχοντας υπογράψει αρχές Οκτώβρη μέσω econtract σύμβαση που έγραφε MyHome Online

Έκδοση 1ου λογαριασμού έναντι 15/11/2021 με 6μέρες χρεωμένες Γ1 (πληρώθηκε το ποσό που γράφει με πάγια εντολή αυτόματα στις 6/12 που έγραφε λήξη)

Έκδοση 2ου λογαριασμού έναντι πελάτη 16/12/2021 γιατί μέτρησα ο ίδιος και καταχώρησα μέσω ebill (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 7/1/2022 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ μικρότερο ποσό από ότι έγραφε ο λογαριασμός αλλά πληρώθηκε επίσης την ημερομηνία που έγραφε λήξη )

Έκδοση 3ου λογαριασμού εκκαθαριστικού 18/12/2022 (πληρώθηκε με πάγια αυτόματα 10/1/2022 στην ημερομηνία που έγραφε λήξη όμως ξανά ποσό μικρότερο από του λογαριασμού.

σημείωση

5/1/2022 μπήκε ο νέος ψηφιακός νυχτερινός μετρητής και κράτησα την τελευταία ένδειξη του παλιού μετρητή όπου και την πέρασα σήμερα μέσω ebill καθώς τώρα μου έδινε δυνατότητα καταχώρησης ΜΟΝΟ νούμερο όμως μεγαλύτερο από τη προηγούμενη ένδειξη του παλιού μετρητή.

Έχω ξεμείνει πότε θα καταχωρήσω στο ebill τις νέες ενδείξεις (που ξεκινάνε από το 0) του νέου ψηφιακού μετρητή)

Προφανώς και από 6/12 που βγήκε ο 1ος λογαριασμός με τις λάθος χρεώσεις Γ1 έχω ξεσκιστεί κάθε βδομάδα στα τηλέφωνα και ΠΟΤΈ δε με παίρνει πίσω υπεύθυνος να διορθωθεί η χρέωση στις κιλοβατώρες αλλά και στη Ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αυτά...εσείς τι άλλα; ❤️ 

*το παρόν ποστ είναι μια ευγενική χορηγία σκευασμάτων με βάση τη βαλεριάνα* 🤪

σε ποιον αριθμό καλείς; γτ θέλω και γω να τους πω δυο λογάκια που μετά από 2,5 μήνες τώρα με ενεργοποίησαν αλλα όχι το online 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, koystado είπε

σε ποιον αριθμό καλείς; γτ θέλω και γω να τους πω δυο λογάκια που μετά από 2,5 μήνες τώρα με ενεργοποίησαν αλλα όχι το online 

8009001000

για λάθη σε λογαριασμό

επιλογή 3 και μετά επιλογή 1

αφού μιλήσεις με το από πάνω τμήμα τους ζητάς να σε συνδέσουν εσωτερικά με το τμήμα συμβάσεων

καλύτερες ώρες είναι οι μεσημεριανές ή αργά το βράδυ μετά τις 8. μεταξύ 5-8 ή πρωί 9-2 το μεσημέρι σπάνια θα βγάλεις γραμμή

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

καταρχάς να σε καθησυχάσω οτι αν προσπαθήσεις να βάλεις μέτρηση με τελεία ή κόμμα δε θα τη δεχτεί. παίρνει σκέτο νούμερο δίχως τη μετρημένη υπομονάδα στο μετρητή. αν ο μετρητής δηλαδή γράφει 18.208,4 το νούμερο στο ebill μεταφράζεται ως 18208

επίσης η μέτρηση ως αριθμός συνεχίζει την επόμενη. τι σου γράφει ως προηγούμενη ένδειξη; Επομένως έχεις ξεκάθαρη εικόνα των ψηφίων προς καταχώρηση.

Στην προηγουμεμη μέτρηση γράφει 18.208 στο e bill με τελεία αλλά όπως λες εγώ πρέπει να γράψω 18630 γιατί δεν δέχονται τελειες ή κόμματα. Αν κατάλαβα σωστά. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexpaok14 είπε

Στην προηγουμεμη μέτρηση γράφει 18.208 στο e bill με τελεία αλλά όπως λες εγώ πρέπει να γράψω 18630 γιατί δεν δέχονται τελειες ή κόμματα. Αν κατάλαβα σωστά. 

σωστά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, greekfragma είπε

19/11/2021 έβαλα νυχτερινό ψηφιακό μετρητή και ακόμη δεν έχει βγεί εκκαθαριστικός με την ένδειξη του προηγούμενου μετρητή...

keep going...

Και επίσης τελευταίος λογαριασμός (πρόγραμμα online με μηνιαίους λογαριασμούς από το καλοκαίρι είμαι) βγήκε 30/11.

Δεν τα πάει καλά το μηχανογραφικό τους...

Επεξ/σία από turbat0s
  • Sad 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, spigias είπε

οφείλω να μεταβώ στο online της δεη , τι λέτε εσείς;

η κατανάλωση μας το minimum σε kwh είναι 400 για τον μήνα

...εμείς,,,συμφωνούμε. Μετάβαση μέσω του ebill, άμεσα, αν έχεις τσεκάρει τις προϋποθέσεις του Online.

3 ώρες πριν, samsunglife είπε

Καλησπέρα, με πήραν τηλέφωνο από ΔΕΗ για να επιστρέψω και συγκεκριμένα στο ΔΕΗ myHome Enter+ με τις γνωστές παροχές (0,18 ημερήσιο, 0,13 νυχτερινό, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής και χωρίς την εγγύηση των 100ε). 

Τώρα είμαι στη Volton και πληρώνω μεν 0,055 και 0,039 αντίστοιχα αλλά η ρήτρα αναπροσαρμογής με έχει κάψει. 

Στον τελευταίο εκκαθαριστικό είχα κατανάλωση 1675KwH ημερήσιο και 651Kwh νυχτερινό (είμαι ψηλά δηλ. σε κατανάλωση, 4μελής οικογένεια). Με συμφέρει να επιστρέψω ΔΕΗ;

Βλέπω ότι έχω ρήτρα αποχώρησης 120ε και θα πρέπει μάλλον να ξαναβγάλω και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου (έχουν περάσει 14 χρόνια απο το προηγούμενο). Τι λέτε;🙂

..."δύσκολη" περίπτωση, καθώς η kWh σου βγαίνει 0,05 ("με έκπτωση συνέπειας" υποθέτω βέβαια), άρα +0,24 η "ρήτρα" - 0,14 ο μέσος όρος της επιδότησης, σούμα = 0,155 στη Βόλτον για τις πρώτες 1.200/μηνο,,,αλλά επειδή "καις" τις διπλάσιες, είναι σαν να πέφτει η επιδότηση στα μισά, άρα η τελική σου βγαίνει τον Γενάρη 0,225, άρα ναι πας ΔΕΗ.

Στο Έντερ ΔΕΗ 0,18 , άρα όφελος 4μηνου 105€ vs έξοδα ~165 (αποχωρηση&ΥΔΕ)(την ΥΔΕ την έβαλα ένα τυπικό 45άρι, αν και μπορείς να βρεις και φθηνότερες κι εξαρτάται κι από τα τετραγωνικά και από το αν θα την καταθέσεις εσύ), άρα σε ένα τετράμηνο από τώρα  θα είσαι ήδη μέσα ένα 20άρι αν έχεις μείνει στην Βόλτον. Το θέμα είναι όμως ότι άντε και μένεις ένα 2μηνο ακόμα,,,μετά, ΘΑ ΕΧΕΙ Έντερ με αυτές τις τιμές...; Και στο μεταξύ, θα συνεχίσει η (ήδη κουτσουρεμένη από Γενάρη) επιδότηση;

Άρα μην το πολυσκέφτεσαι τόσο σε βάση "θα δώσω τόσα,,,πόσα θα κερδίσω;" - το θέμα με το ΈΝτερ της ΔΕΗ είναι περισσότερο η "ασφάλεια" που θα σου παρέξει για ένα χρόνο (αν ξανανέβει η χονδρική στο θεό όπως Νοέμβρη, το ερχόμενο φθινόπωρο). Καλύτερα λοιπόν πας Έντερ εδώ και τώρα να προλάβεις τιμές - μέχρι 31/1 είναι και η μετάβαση από άλλο πάροχο θ' αργήσει - και όχι μόνο : 12μηνη σύμβαση και "σκοτωμένη" ποινή αποχώρισης.

Τέλος αν δεν ε΄χεις ψαχτεί, δες μήπως δικΑιούσαι ΚΟΤ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω ειδα τους λογαριασμους μου (τετραμηνιαιους) του τελευταιου χρονου.

Ημερα Νυχτα
  1017 285
  1247 296
  760 227
Συνολο 3024 808

Με συμφερει το Enter ή να κοιταξω κάτι άλλο? Προτιμω αυτο με την παγια εντολη που ειναι λιγο πιο φτηνο.....    

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liberis tsabras είπε

Με συμφερει το Enter ή να κοιταξω κάτι άλλο? Προτιμω αυτο με την παγια εντολη που ειναι λιγο πιο φτηνο.....

εξαρτάται αν σε καλύπτουν οι επιδοτήσεις

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα
Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

εξαρτάται αν σε καλύπτουν οι επιδοτήσεις

0,03€/kw Σεπ
0,06€/kw Οκτ 0,08 KOT
0,13€/kw Νοε 0,16 KOT
0,165€/kw Δεκ 0,185 KOT
Σταθερά προγράμματα 0,02€/kw
μέχρι 300kw/μήνα
Ιαν : 0,16€/kw<150kw/μήνα και 0,12€/kw 150kw έως 300kw , 0,18€/kw για ΚΟΤ

άγνωστο τον επόμενο μήνα πόση , μέχρι πόσο χρόνο, για πόσα kw και με τι κριτήρια θα δίνεται

αυτες οι επιδοτησεις δινονται αυτοματα? Απο το συστημα ας πουμε?
Η πρεπει να κανω αιτηση? Διοτι δεν το/τις ειχα παρει χαμπαρι καν....βασικα ποτε δεν κοιταξα τους λογαριασμους μου μεχρι να φαω το αγγουρι του Δεκεμβριου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...