Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Thermomangr είπε

Είμαι να πάθω εγκεφαλικό...

Σε πρόγραμμα my home enter μου ήρθε ρήτρα αναπροσαρμογης 200 ευρώ σχεδόν!!!! Έχω πάθει σοκ... δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρωθεί αυτό το ποσό...

Είναι λάθος η εχει αλλάξει κάτι? Ακόμα και αυτη τη στιγμή γράφει στη σελίδα τους ότι τα home προγράμματα (και μάλιστα έχω εκείνο με τα 11 λεπτά στην κιλοβατώρα)... είναι χωρίς ρήτρα... έχει συμβεί σε άλλον? Τι κάνουμε τώρα?

...μα τί περίμενες να πληρώσεις, σε λογαριασμό 55 ημερών; Και μάλιστα με σχεδόν 850kWh, που σημαίνει σχεδόν 500 το μήνα; Για να "πήγες" σε Έντερ, θα πει ότι είχες καταλάβει ότι το ρεύμα πήρε,,,φωτιά τους τελευταίους μήνες, ανεξάρτητα από το πόσο σου ήρθε ο συγκεκριμένος (με ποσό αναπροσαρμογής μέσα που δεν το περίμενες, καθώς θεωρούσες ότι είχες υπογράψει για Έντερ και ήταν "τελειωμένη υπόθεση"). Με τιμές Έντερ από 8/12 που έχεις ενεργοποιηθεί, πόσο νομίζεις θα ήταν ο συγκεκριμένος λογαριασμός; Διότι δεν θα ήταν 235 μεν, αλλά ΘΑ ήταν 185...

Βέβαια αν μαντεύω σωστά, εσύ μάλλον υπέγραψες το συμβόλαιο που λες μέσω econtract πριν τις 3/12 στοχεύοντας στις "παλιές τιμές του Έντερ" (με 0,105€/kWh, ναι; ), και οκ σε αυτή την περίπτωση τα 185 θα ήταν 130,,,,αλλά αδερφέ το άφησες (όπως φαίνεται) όλο το πράγμα στην τύχη του, επαφιόμενος στην,,,σωστή λειτουργία της ΔΕΗ, και τελικά αυτή ούτε καν στο Έντερ δεν σ' έβαλε, αλλά στο Γ1...Πάρε το σαν μάθημα για να είσαι από 'δω και πέρα "από πάνω τους", μέχρι να σιγουρεύεις ότι όλα πάνε καλά...(πιθανώς να έχεις τα προβλήματά σου, αλλά δεν γίνεται, πρέπει να δίνεις προσοχή ΚΑΙ στα του ρεύματος, πλέον...).

Κατά τ' άλλα έχεις σχετικά μεγάλη κατανάλωση (καλά δηλαδή που έχεις κι εκείνο το νυχτερινό και κάτι σου ψιλοσώζει....), και αυτό είναι πρόβλημα, ειδικά από την στιγμή που : α) ΕΙΣΑΙ στο Γ1, δηλαδή στο ρητροπρόγραμμα της ΔΕΗ, και μάλιστα με β) ...κατά πάσα πιθανότητα χωρίς ΚΑΝ την κρατική επιδότηση του Γενάρη (όπως φαίνεται στον λογαριασμό σου - δεν έχεις πάρει δηλαδή το 43άρι έκπτωσης), το οποίο παίζει τρελά να σημαίνει ότι είτε δεν είναι δηλωμένο ως η κύρια κατοικία σου στην φορολογική, ή ότι έστω η παροχή δεν είναι στο όνομά σου......;

Και το θέμα είναι ότι όσο θα παραμένεις στο Γ1, θα σου έρχεται αβασταχτη αναπροσαρμογή και αν όντως είσαι χωρίς επιδότηση πια  και με ΤΕΤΟΙΑ κατανάλωση (έστω  μέχρι να βγει ο χειμώνας), ΑΥΤΟΣ θα είναι ο λογαριασμός ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 2ΜΗΝΟ...

Οπότε κόψε μαχαίρι ό,τι καταναλώσεις μπορείς από σήμερα, γκούγκλαρε τις προυϋποθέσεις ΚΟΤ (κοινωνικού τιμολογίου) να δεις μήπως το δικαιούσαι, κι από ΄κει και πέρα απευθύνσου στο μέλος korakios ο οποίος θα σε βοηθήσει με καταγγελία προς την ΔΕΗ για να σε βάλει (αν όντως έχεις υπογράψει χαρτιά που να λένε επάνω ότι αιτείσαι το "MyHome Enter" κι όχι κάτι άλλο) στο Έντερ και μάλιστα αν τυχόν είχες υπογράψει μέχρι και 2/12, να σε βάλουν με τις παλιές τιμές...(όσο θα περιμένεις την έκβαση της καταγγελίας, θα σε παίρνει να μην πληρώσεις τον συγκεκριμένο λογαριασμό - με,,,επιφύλαξη όμως, ΑΛΛΑ το ασφαλέστερο θα ήταν να τον πληρώσεις όλο, ή έστω το ποσό χωρίς αυτό της αναπροσαρμογής ΜΕΙΟΝ τις εκπτώσεις, και μετά θα είσαι στα καρφιά για μήνες...)

Επεξ/σία από washcloud
  • Απαντ. 29,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

3586

• washcloud

1106

• ekrepali

1008

• takoulou

793

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχουν μέσο.

Spoiler

Προνόησαν πριν σκάσει η βόμβα και επέλεξαν το σωστό πρόγραμμα / συμβόλαιο / πάροχο για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Thermomangr είπε

Θα ξανατονισω ότι έγινε μεταφορά στη ΔΕΗ και είναι ο πρώτος εκκαθαριστικός και είναι στο πρόγραμμα my home enter

Γ1 είναι ,

ποια ημερομηνία έκανες αίτηση ? έγινε επιτοπου ή ηλεκτρονικά ? Αν έγινε ηλεκτρονικά τι υπέγραψες ? μήπως κενή σύμβαση ή έγραφε Γ1 ?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, lacta13 είπε

Καλησπέρα, να ρωτησω κατι, στους 3 εναντι Οκτ, Νοε, Δεκ με βαλαν τυπικα περιπου 350Kwh το κάθε μηνα και πληρωσα και την αναλογη ρητρα με την οποια τιμη ειχε τον καθε μηνα. 

Τωρα ειναι σωστο στον εκκαθαριστικο του Ιαν να με χρςωνουν στο συνολο των Kwh του 4μηνου (1550) με την τιμη της ρητρας Ιαν; 

Δεν θα έπρεπε να τιμολογηθω με την ρητρα Ιαν μονο για υπολοιπες Kwh που δεν πληρωσα στους προηγούμενους 3 μηνες (1550-1050=500);

Αφου πληρωσα σαν εναντι ρητρα για τον καθε μηνα, τωρα τον Ιαν που πηγε η ρητρα 0.23 σχεδον με τιμολογουν για ολες τις Kwh τετραμηνου; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lacta13 είπε

Καλησπέρα, να ρωτησω κατι, στους 3 εναντι Οκτ, Νοε, Δεκ με βαλαν τυπικα περιπου 350Kwh το κάθε μηνα και πληρωσα και την αναλογη ρητρα με την οποια τιμη ειχε τον καθε μηνα. 

δε βάζει ρήτρα στους έναντι , ούτε έκπτωση

3 λεπτά πριν, lacta13 είπε

Αφου πληρωσα σαν εναντι ρητρα για τον καθε μηνα, τωρα τον Ιαν που πηγε η ρητρα 0.23 σχεδον με τιμολογουν για ολες τις Kwh τετραμηνου; 

δεν πληρώνεις ρήτρα του τρέχοντος μήνα , σπάει αναλογικά στο τετράμηνο

(για Γ1)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, korakios είπε

δε βάζει ρήτρα στους έναντι , ούτε έκπτωση

δεν πληρώνεις ρήτρα του τρέχοντος μήνα , σπάει αναλογικά στο τετράμηνο

(για Γ1)

Στους 3 εναντι με χρέωσαν περίπου 252€ ρητρα για τις "τυπικές" καταναλωσεις που μου βαζαν τον μηνα (περίπου 350 καθε μηνα) 

Και στον εκκαθαριστικο με ξαναχρεωνουν για ολες τις kwh του 4μηνου.

Αυτο ρωταω, ειναι σωστο ετσι; 

Εννοω αλλη τιμηπ ρητρας ειχε Οκτ, αλλη Νοε, αλλη Δεκ και αλλη Ιαν. 

Screenshot_20220124_200513.jpg

Screenshot_20220124_200609.jpg

Screenshot_20220124_200713.jpg

Screenshot_20220205_114134.jpg

Επεξ/σία από lacta13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lacta13 είπε

Αυτο ρωταω

το οποίο είναι άσχετο με ΔΕΗ

2 λεπτά πριν, lacta13 είπε

ειναι σωστο ετσι; 

όχι , όντως δεν είναι

Για αμφισβήτηση της χρέωσης δες λινκ της υπογραφής μου και συνέχεια στο άλλο θέμα με εναλλακτικούς

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εκδόθηκε λογαριασμός διορθωτικός του αδερφου μου που πράγματι τον ένταξαν όπως δικαιούταν στον παλιό τιμοκατάλογο και home online. Τώρα του εκδόθηκε λογαριασμός πάλι μηνιαίος και βλέπω στις χρεώσεις κι πρώτης συνέπειας! 
Μονο στο Enter δεν υπάρχει έκπτωση συνέπειας; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2022 στις 12:37 ΜΜ, Geoponer είπε

Αν καταλαβαίνω καλά είναι έκτακτος, καθώς έχει ημερομηνία έκδοσης μόλις 6 ημέρες μετά τον 2ο λανθασμένο. Παρόλα αυτά, αναφέρει την εκκρεμή οφειλή του 2ου λανθασμένου, ο οποίος δεν καταλαβαίνω αν θα ακυρωθεί ή όχι.

Ακριβως το ιδιο τελικα εγινε και σε εμενα.  Ειδα οτι εκδωσαν 3ο (διορθωτικό) λογαριασμο απο την αρχης  της ενεργοποιησης (2/12) τελικα. Δεν πρεπει να τραβηξει όμως τα χρηματα απο τον 2 λογαριασμο αφου  τον περιλαμβανει και τον υπολογιζει λογιστικα μεσα ως ανεξόφλητο.... Περιττό να πω οτι εντελώς  οριακα προλαβα το παλιο OnLine . 

Επεξ/σία από haralabosg
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πως εξηγείτε ότι σε πολλούς δεν έχει έρθει ρήτρα η δώσανε λιγότερα και δεν έχουν καταλάβει τίποτα από αυξήσεις;

...ανέβασε λογαριασμούς, να σου πούμε.

Αλλιώς είναι σαν να ρωτάς γιατρό στο τηλέφωνο "γιατρέ είχα την τελευταία βδομάδα έναν πόνο δεξιά, και σήμερα με πονάει αριστερά".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα με βάση τα επισυναπτόμενο και το γεγονός ότι ενημερώθηκα εκ των υστέρων πόσο υπολογίζετε τη ρήτρα που πρέπει να μου επιστραφεί για το διάστημα  18/08-18/10?

Και τι διαφορά θα πρέπει να δω με το νέο myHome online?

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Καλησπέρα με βάση τα επισυναπτόμενο και το γεγονός ότι ενημερώθηκα εκ των υστέρων πόσο υπολογίζετε τη ρήτρα που πρέπει να μου επιστραφεί για το διάστημα  18/08-18/10?

πότε είχες ειδοποίηση ? είσαι σίγουρος δεν έγραφε στον προηγούμενο ? αν έγραφε τι ημερομηνία έκδοσης είχε ?

8 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Και τι διαφορά θα πρέπει να δω με το νέο myHome online?

τώρα αργά , εφόσον καις <300kw/μήνα παρακολουθείς τις επιδοτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, korakios είπε

πότε είχες ειδοποίηση ? είσαι σίγουρος δεν έγραφε στον προηγούμενο ? αν έγραφε τι ημερομηνία έκδοσης είχε ?

τώρα αργά , εφόσον καις <300kw/μήνα παρακολουθείς τις επιδοτήσεις

19/08/21 είχα ειδοποίηση...υπολογίζω τις 60 ημέρες μετά. 

Νομίζω ότι αφού ξεπερνάω τις 300 kwh μια μικρή μείωση θα έχω με το σταθερό ακόμα και τώρα. Δεν είναι έτσι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...