Προς το περιεχόμενο

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΓΙΑ BITCOINS


mountzou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Υπάρχει κάποιο ψηφιακό πορτοφόλι για BTC χωρίς να χρειάζεται να δηλώσεις μέχρι και το θρήσκευμα για να ταυτοποιηθείς ;

Υπάρχει κάποια άποψη πάνω στο θέμα ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανένα πορτοφολι δε θελει στοιχεια, αν θέλει μιλαμε ουσιαστικα για υπηρεσια και απλα το αποφευγεις.

Το πιο αξιολογο πορτοφολι ειναι το Mycelium που το χρησιμοποιω σχεδον 7 χρόνια. Αν σε ενδιαφερει μονο το Bitcoin και δεν θες να δωσεις λεφτα για hardware πορτοφολι και δε ξερεις να διαχειριζεσαι paper wallets, ειναι η καλυτερη επιλογη που μπορεις να κανεις.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν κανεις το οτιδηποτε δες μερικα βιντεο σχετικα με τα public keys, private keys και mnemonic seeds. Ειναι απαραιτητο να μαθεις τι ειναι το καθε ενα πριν χρησιμοποιησεις ενα software wallet, ολα δουλευουν με Mnemonic Seed που ουσιαστικα ειναι ενας προκαθορισμενος συνδιασμος απο public και private keys. Μπορεις να μη δεις καν βιντεο αλλά αν τωρα ξεκινας να ασχολεισαι καλυτερα να μην πας στα χαμενα οπως πολλοι γιατι η τεχνολογια αυτη απεχει μιλια απο το να χαρακτηριστει φιλικη προς τον χρηστη.

Οταν εγκαταστησεις το Mycelium και το ανοιξεις θα σε ρωτησει αν θες να κανεις επαναφορα πορτοφολιου ή να δημιουργησεις καινουργιο πορτοφόλι. Πατας "create new". Στην επομενη οθονη 2 καρτελες σε ενδιαφερουν κυριως. Η καρτελα accounts οπου μπορεις να δημιουργησεις νεες διευθυνσεις αν δε θες να βαζεις λεφτα μονο σε μία ενω ειναι και η καρτελα απο οπου επιλεγεις με ποια διευθυνση θες να δουλεψεις (καθοριζει το περιεχομενο ολων των υπολοιπων καρτελων). Η καρτελα balance σου δειχνει τι περιεχει μεσα η διευθυνση με την οποια δουλευεις, ενω απο εκει μπορεις να ξοδεψεις και να δεχτεις χρηματα απο και προς την επιλεγμενη διευθυνση.

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να πας στις ρυθμισεις και να κρατησεις ενα backup του πορτοφολιου σου, θα σου δωσει εναν κωδικο ο οποιος οταν τον περνας στο Mycelium, θα επαναφερει τo mnemonic seed σου οποτε θα ξαναελεγχεις τις διευθυνσεις που ειχες και πριν (αυτες που θα βαλεις λεφτα τωρα). Πριν πας στο ATM και γενικα πριν εργαστεις με το πορτοφολι σου, σιγουρεψου πως εχεις κρατησει σωστα το backup, σβησε το Mycelium και επανεφερε το με τον κωδικο που εχεις κρατησει και δες αν θα σου δωσει την ιδια διευθυνση που ειχες πριν. Τον κωδικο σου ειναι δικο σου θεμα που θα τον κρατησεις, ΜΗΝ τον εκτυπωσεις, γραψε τον σε ενα χαρτι ή μπες offline και σημειωσε το σε ενα αρχειο κειμενου το οποιο αποθηκευσε καπου ασφαλες.

Τα Bitcoin ATM ειναι αρκετα ευκολο να τα διαχειριστεις: Στην πρωτη οθονη εχει επιλογες για αγορα, πωληση και εξαργυρωση. Εσυ θα πατησεις "buy" και σε ρωταει αν εχεις δικο σου πορτοφολι, πατας ναι, σου λεει να τοποθετησεις το QR Code της διευθυνσης του πορτοφολιου σου στο μηχανημα για να το σκαναρει. Ανοιγεις το Mycelium, απο την καρτελα Accounts διαλεγεις σε ποια διευθυνση θες να βαλεις τα λεφτα, πας στην καρτελα Balance και πατας Receive, σου δινει το QR Code σου το οποιο το τοποθετεις στο μηχανημα για να το σκαναρει. Οσα λεφτα βαλεις στο μηχανημα, θα τα δεις να ερχονται στο Mycelium.

 

 

Επεξ/σία από xaerialtwistx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Έκανα ακριβώς αυτά - τη πλεόν μη φιλική διαδικασία προς το χρήστη - και τα λεφτά μεταφέρθηκαν ΟΚ μετά από 7 ώρες και 59 (!!) verfications !

Όσων αφορά τη προμήθεια, ασχολίαστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...