Προς το περιεχόμενο
Βασίλης_29

Κλείνει η Pizza Hut

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Το ότι είναι ανώτερο είναι πασιφανές, δεν γράφω γνώμη ή άποψη εδώ. Μια γρήγορη ανάλυση του κλάδου της εστίασης αρκεί. Αν δεν ήταν, τα McDonald's Ελλάδα δεν θα είχαν 24 καταστήματα. Εδώ ρε ούτε τα Goody's δεν μπορούν να κερδίσουν σε ποιότητα ή πωλήσεις, θα μιλήσουμε για το εθνικό έδεσμα;

Το πρόβλημά σου είναι πως είτε δεν σου αρέσει το σουβλάκι, είτε δεν έχεις σουβλατζίδικο της προκοπής στην γειτονιά σου. Αυτό είναι έτερο ζήτημα. Επίσης, προσπαθείς να συγκρίνεις τα πλαστικά McDonald's με το χειρότερο σουβλατζίδικο που σκέφτεσαι. Εδώ στην Αθήνα, σε κάθε γειτονιά υπάρχει τουλάχιστον ένα σουβλατζίδικο με πιο ποιοτικό προϊόν από τα McDonald's. 

ps: Με Burgers μεγάλωσα btw, όχι με σουβλάκια.

Δεν είναι πασιφανές και δεν μας λες γιατί είναι πασιφανές εγώ σου έγραψα ένα σωρό πράματα που συμβαίνουν στα σουβλατζίδικα και που δεν συμβαίνουν σε μια οργανωμένη αλυσίδα όπως τα μακ 

 

Όσο για τους τουρίστες σε πληροφορώ ότι αυτοί είναι ο κύριος λόγος που κρατιούνται αλυσίδες σαν τα μακ στην ελλάδα σε νησιά που έχω πάει και δει στο ηράκλειο που έχω ζήσει χρόνια στα μακ είναι περισσότεροι τουρίστες και γεμίζουν κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο... 

 

Απο εκεί και πέρα λογικό είναι οι τουρίστες να τρώνε σουβλάκια όταν έρχονται για τουρισμό σε μια χώρα θέλουν να δοκιμάσουν και το ντόπιο streetfood στις χώρες τους όμως πόσα σουβλατζίδικα βλέπεις;  εγώ βλέπω κυρίως κεμπατζίδικα (ουσιαστικά το ίδιο με τα σουβλατζίδικα ) που κυρίως πελατεία είναι οι ντόπιοι τούρκοι/πακιστανοί 

Επεξ/σία από TopicStrarter

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Δεν είναι πασιφανές και δεν μας λες γιατί είναι πασιφανές εγώ σου έγραψα ένα σωρό πράματα που συμβαίνουν και που δεν συμβαίνουν σε μια οργανωμένη αλυσίδα όπως τα μακ 

Τι εννοείς δεν είναι πασιφανές; Αν εσύ αγοράζεις σουβλάκια από μαγαζιά που καταφέρνουν να τα κάνουν χειρότερα από το φαγητό των McDonald's (ρε ήμαρτον, για τα McDonald's μιλάμε), αυτό ισχύει γενικά για τον κλάδο;

 Ότι έγραψες παραπάνω δεν ισχύει σε ένα καλό σουβλατζίδικο. Και στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες καλά σουβλατζίδικα, σε σχέση με 24 καταστήματα McDonald's. Ξαναγράφω, δεν είναι ζήτημα γνώμης ή άποψης. Το σουβλάκι στην Ελληνική εστίαση είναι κορυφή. Το αν δεν σου αρέσει, ή το αν οι γονείς σου σε πήγαιναν McDonald's μικρό και έχεις σκαλώσει είναι παντελώς αδιάφορο αντικειμενικά ρε μαν. Να μου έλεγες Goody's (που έχει πάρει τα σώβρακα από τα ΜcDonald's λόγω κυρίως καλύτερης ποιότητας), να το συζητάγαμε..

Είμαστε όμως off-topic, προσωπικά το σταματάω.

Επεξ/σία από Dante80

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dante80 είπε

Τι εννοείς δεν είναι πασιφανές; Αν εσύ αγοράζεις σουβλάκια από μαγαζιά που καταφέρνουν να τα κάνουν χειρότερα από το φαγητό των McDonald's (ρε ήμαρτον, για τα McDonald's μιλάμε), αυτό ισχύει γενικά για τον κλάδο;

 Ότι έγραψες παραπάνω δεν ισχύει σε ένα καλό σουβλατζίδικο. Και στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες καλά σουβλατζίδικα, σε σχέση με 24 καταστήματα McDonald's. Ξαναγράφω, δεν είναι ζήτημα γνώμης ή άποψης. Το σουβλάκι στην Ελληνική εστίαση είναι κορυφή. Το αν δεν σου αρέσει, ή το αν οι γονείς σου σε πήγαιναν McDonald's μικρό και έχεις σκαλώσει είναι παντελώς αδιάφορο αντικειμενικά ρε μαν. 

Είμαστε όμως off-topic, προσωπικά το σταματάω.

Αυτά που έγραψα ισχύουν και στα καλά σουβλατζίδικα σε περιορισμένο βαθμό αλλά τα καλά σουβλατζίδικα είναι το 10% το 90% είναι χάλια στο ηράκλειο για παράδειγμα δεν υπάρχει καλό σουβλατζίδικο (τουλάχιστον έως το 2018 που έζησα) στην Καστοριά το ίδιο, Σέρρες έχει ίσως ένα... Θεσσαλονίκη έχει αλλά είναι πάλι μετρημένα και στην Αθήνα το ίδιο. 

 

Ναι μιλάμε για τα McDonalds και εδώ φαίνεται η νοοτροπία του Έλληνα που έλεγα πιο πριν ότι είναι ξένο/καινούργιο άρα φόβιο.

 

Τα McDonalds έχουν εντατικούς ελέγχους και ενδοεταιρικούς πέρα απο τους όποιους κρατικούς/υγειονομικούς. 

Έχουν συγκεκριμένα διατροφικά στοιχεία και θερμίδες που μπορείς να δεις και στην συσκευασία και όλα είναι το ίδιο δεν έχει τζόκερ. 

 

Ο γύρος στην ελλάδα είναι τζόκερ ακόμη και αν μιλάμε για αλυσίδα υπάρχει αρκετή αυθαιρεσία. 

 

 

Screen-Shot-2013-01-25-at-9.45.00-AM.png

 

 

Έχει βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο (έχει μαρούλι,πίκλες δηλαδή αγγουράκι,τυρί κρεμμύδι κτλ) και επαναλαμβάνω την ίδια γεύση πάντα και γενικά ξέρεις τι παίρνεις στο γύρο όλα παίζουν ανάλογα το σουβλατζίδικο και την ημέρα... 

Για τον γύρο δεν μπορώ να βρώ τα αντίστοιχα ξέρεις γιατί; γιατί υπάρχει αυθαιρεσία και είναι τζόκερ έχει να κάνει ανάλογα την ημέρα και τον σουβλατζή...  έτσι γενικά generic νούμερα που μπορεί να βρει κάποιος είναι αυτά: 

 

f223b6b964ea464b23322ed0b904a97f.png

ένας γύρος κάνει 2,5 ευρώ κατα μέσο όρο ένα αναψυκτικό 330 ml 1 ευρώ (και βάζω λίγο συνήθως απο 1,5 και πάνω βρίσκεις ή σου δίνουν μπουκαλάκι 250 ml) μια πατάτες 2 ευρώ κατα μέσω όρο (και οι οποίες είναι και τζόκερ πολλές φορές) 

 

έχουμε σύνολο 5,5 ευρώ και απο την άλλη παίρνεις ένα στάνταρ bigmac μενού στα 4,60 (ακριβό βέβαια συγκρίνοντας το με μακ του εξωτερικού αλλά πάραυτα) +μπορείς να πάρεις 2 κετσαπάκια ή μαγιονέζες δωρεάν (επόνυμες καλές όχι την άσπρη φτηνή και άγευστη μαγιονέζα και το νεροζούμι για κέτσαπ που έχουν στα περισσότερα σουβλατζίδικα και που ίσως στο χρεώσουν ανάλογα πάλι τον σουβλατζή) και έχεις μεγαλύτερη κόλα στάνταρ καλές πατάτες και τα ίδια θρεπτικά στoιχεία αν όχι περισσότερα (ανάλογα τον σουβλατζή πάλι) για το συγκεκριμένο chart πάντως παίρνεις περισσότερος πρωτεΐνες,θερμίδες και θρεπτικά συστατικά ανα ευρώ πάντως. 

+ όλα ετοιμάζονται σε λίγα λεπτά ενώ είσαι σε έναν πολύ ωραίο καθαρό και  κλιματιζόμενο χώρο κτλ κτλ

+έχεις ποικιλία μπροείς πχ με +1 ευρώ να κολλήσεις κοτοκροκέτες ή να πάρεις ένα γλυκό μετά το φαγητό ή παγωτό κτλ(υπάρχει ποικιλία δηλαδή δεν περιορίζεσαι όπως στα περισσότερα σουβλατζίδικα)  μόνο στα ψητά.

 

EDIT: και επειδή έκανες like υποθέτω ειρωνικά, όλοι οι ξένοι δηλαδή είναι βλάκες και δεν ξέρουν να τρώνε; ή είναι αρχαία μυστική συνταγή αυτή του γύρου που είναι μυστική και δεν πωλείται και γιαυτό δεν κάνει κανένας αλυσίδα με γυράδικα στο εξωτερικό για να οικονομήσει αφού είναι τόσο ανώτερα; 

 

Πρόσεξε δεν λέω ότι το φαγητό στα mac είναι ντελικατέσεν  κτλ απλά το συγκρίνω με streetfood/fastfood σε ανάλογες τιμές

 

Κανένας λοιπόν πλούσιος τουρίστας στην Ελλάδα που ξετρελάθηκε με τον γύρο δεν είπε "για κάτσε γιατί να μην ανοίξω ένα τέτοιο μαγαζί και έξω" οι Έλληνες μετανάστες με τα γυράδικα πως τα πάνε; μόνο κάνα 2 τα πάνε καλά ως niche για "ελληνικό φαγητό"/τουριστικό όχι σαν επιχείρηση για να ανταγωνιστεί το ντόπιο φαστφούντ. 

 

Επεξ/σία από TopicStrarter
  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί που γράφετε για τον γύρο ότι είναι ποιοτικός πραγματικά  αποδεικνύει ποσό σαβουρολαος είμαστε (ποσότητα αντί ποιότητας) Εάν θέλετε να πάτε πάνω από τα 50 κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μην ξαναφάτε. Ο γύρος έχει μέσα από διογκωτικα μέχρι και χημικά. Σουβλατζίδικο που έχει γύρους ισούται με σαπίλα. Στην επαρχία τους λες για γύρο και δεν ξέρουν τι είναι κοροϊδεύουν.
Για pizza fan επίσης που λένε πιο πάνω κάποιοι για ποιότητα, γελούν και οι πέτρες. Σε κάθε κομμάτι κατάποσης θέλεις 2 ποτήρια νερό. Καλά μην μιλήσουμε για δυσανεξίες σε γλουτένη και τα λοιπά που έχει κάποιος και καταλαβαίνει σε ένα τέταρτο τι σαπίλα έφαγε. Για τα τυριά τους δεν γράφω καν. McDonald’s επίσης, προτιμώ να φάω ποντίκι ετοιμοθάνατο.
Pizza Hut ανέκαθεν ήταν πολύ καλύτερη από όλες τις ετοιματζιδικες απλά έχασε την μπάλα στο μάρκετινγκ.

Το πιο σωστό σχόλιο που διάβασα πιο πάνω από έναν, ήταν για τους ξυλόφουρνους που εννοείται δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
  • Like 1
  • Confused 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε

Αυτοί που γράφετε για τον γύρο ότι είναι ποιοτικός πραγματικά  αποδεικνύει ποσό σαβουρολαος είμαστε (ποσότητα αντί ποιότητας) Εάν θέλετε να πάτε πάνω από τα 50 κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μην ξαναφάτε. Ο γύρος έχει μέσα από διογκωτικα μέχρι και χημικά. Σουβλατζίδικο που έχει γύρους ισούται με σαπίλα. Στην επαρχία τους λες για γύρο και δεν ξέρουν τι είναι κοροϊδεύουν.
Για pizza fan επίσης που λένε πιο πάνω κάποιοι για ποιότητα, γελούν και οι πέτρες. Σε κάθε κομμάτι κατάποσης θέλεις 2 ποτήρια νερό. Καλά μην μιλήσουμε για δυσανεξίες σε γλουτένη και τα λοιπά που έχει κάποιος και καταλαβαίνει σε ένα τέταρτο τι σαπίλα έφαγε. Για τα τυριά τους δεν γράφω καν. McDonald’s επίσης, προτιμώ να φάω ποντίκι ετοιμοθάνατο.
Pizza Hut ανέκαθεν ήταν πολύ καλύτερη από όλες τις ετοιματζιδικες απλά έχασε την μπάλα στο μάρκετινγκ.

Το πιο σωστό σχόλιο που διάβασα πιο πάνω από έναν ήταν για τους ξυλόφουρνους που εννοείται δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Η pizza fan είναι ίσως η μοναδική σοβαρή εταιρία εστίασης στην ελλάδα της βγάζω το καπέλο σε όλα τα μέτωπα απο το μάρκετινγ την ενδοεταιρική οργάνωση την εξυπηρέτηση και την ποιότητα (συνεργάζεται μάλιστα και με ελληνικές εταιρίες άρα προσφέρει και στην τοπική αγορά πέρα απο τις θέσεις εργασίας της) ...

 

Κάποιοι μπερδεύεστε και συγκρίνετε ανόμοια πράματα και επίσης βάζετε και μπόλικη υποκειμενική άποψη 

 

Δεν γίνεται για παράδειγμα να συγκρίνουμε πχ την πίτσα φαν με την πίτσα που θα φάμε απο την μαμά μας (αν αυτή ξέρει να κάνει πίτσες και όταν λέω "ξέρει" εννοώ να γνωρίζει σε επίπεδο που θα μπορούσε να δουλεύει σε επιχείρηση) ή απο ένα καλό ιταλικό εστιατόριο. 

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι μάπα επίσης έχει και πίτσες χωρίς γλουτένη είναι μια απο τις ελάχιστες επιχειρήσεις που όντως δίνει σημασία στην λεπτομέρεια και στις συνήθειες των πελατών της. 

 

Το ίδιο και τα μακ δεν είναι ντελικατέσεν αλλά για τα λεφτα τους ειναι ιδιαίτερα τίμια πρόταση. 

 

Η Pizza hat έχασε το παιχνίδι λόγω κορωνοιού κυρίως και επειδή ήδη είχε ισχνές πωλήσεις (αλλά δεν θα έκλεινε χωρίς τον κορωνοιό) και αυτό που την έκλεισε πέρα απο την νοοτροπία του έλληνα είναι οι τιμές της μιας και ήταν στο ταβάνι έπρεπε να σκάσεις 20 ευρώ για να χορτάσεις... ενώ στο εξωτερικό είναι ανταγωνιστική δίνεις ένα μικρό ποσό και τρως όσο αντέξεις κυριολεκτικά. 

 

Θα συμφωνήσω πάντως στο ότι ο γύρος είναι χειρότερη επιλογή απο θέμα ποιότητας γιατί πολύ απλά υπάρχει μεγάλη αυθαιρεσία και μηδενικός σχεδόν έλεγχος σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες που όλα είναι τυποποιημένα και ομογενή (δεν παίζει να πάρεις άλλη πίτσα απο διαφορετικό μαγαζί ή του χρόνου να είναι με άλλης μάρκας υλικά κτλ) 

Επεξ/σία από TopicStrarter

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.