Προς το περιεχόμενο

Για να μην θρυμματίζεται η ψίχα


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τρελο γελιο με αυτα που γραφετε:Το κύριο είναι διάφορα ένζυμα που εμποδίζουν την αναδιάταξη του αμύλου......

αναδιαταξη αμυλου ,ενζυμα  ,και μπολικη φαντασια.....και μετα να σας το πουλανε 50-80 σεντς.......να μην  γνωριζεις,να τα διαβαζεις ,και να σκεφτεσαι "τι τεχνη και αυτη".αλλα μπροστα στο ραφι,να ψαχνεις το οικονομικοτερο ψωμι.......

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zoranb είπε

Τί υλικό βάζουν στη ζύμη του ψωμιού, και δεν θρυμματίζεται η ψίχα του μετά το ψήσιμό του;

Η λύση για να μην τρίβεται το ψωμί είναι ψήσιμο μόνο με προζύμι και χωρίς μαγιά και όσο το δυνατόν λιγότερο νερό στη ζύμη , οπότε δεν συνταγές στο youtube και άρχισε το ζύμωμα.😊

Για του λόγου το αληθές πάρε αύριο ένα κομμάτι ψωμί από το φούρνο μόνο με προζύμι και χώρισέ το με το χέρι.Θα δεις ελάχιστα έως καθόλου ψίχουλα.

Επεξ/σία από papoys1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

τρελο γελιο με αυτα που γραφετε:Το κύριο είναι διάφορα ένζυμα που εμποδίζουν την αναδιάταξη του αμύλου......

αναδιαταξη αμυλου ,ενζυμα  ,και μπολικη φαντασια.....και μετα να σας το πουλανε 50-80 σεντς.......να μην  γνωριζεις,να τα διαβαζεις ,και να σκεφτεσαι "τι τεχνη και αυτη".αλλα μπροστα στο ραφι,να ψαχνεις το οικονομικοτερο ψωμι.......

Νιγκαγουατ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

τρελο γελιο με αυτα που γραφετε:Το κύριο είναι διάφορα ένζυμα που εμποδίζουν την αναδιάταξη του αμύλου......

αναδιαταξη αμυλου ,ενζυμα  ,και μπολικη φαντασια.....και μετα να σας το πουλανε 50-80 σεντς.......να μην  γνωριζεις,να τα διαβαζεις ,και να σκεφτεσαι "τι τεχνη και αυτη".αλλα μπροστα στο ραφι,να ψαχνεις το οικονομικοτερο ψωμι.......

Ίσως είμαι περιορισμένης.. αλλά μήπως μπορείς να εξηγήσεις τι γράφεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ζυμώνω αρκετές φορές μόνο με προζύμι για αυτό το λέω.Πολύ καλό και για αρκετή ώρα ζύμωμα ώστε να βγει ένα αρκετά σφιχτό ψωμί το οποίο ειδικά όταν το χωρίζεις με το χέρι δεν πέφτει ψίχουλο κάτω λες και χωρίζεις τσουρέκι.Με το μαχαίρι ελάχιστα ψίχουλα θα πέσουν.Πέραν των άλλων είναι και το πιο υγιεινό νόστιμο ψωμί το οποίο τρώγεται και μετά από μια βδομάδα ενώ με μαγιά με τη δεύτερη μέρα είναι για πέταμα.

Εδώ του λόγου το αληθές.:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατι εχει κανει λαθος ο τυπος,μονο με προζυμενιο δε μοιαζει...

δεν υπαρχει προζυμι πουθενα εχει μπερδεψει το  ξινο με το προζυμι ο τυπος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βάλε ένα μεταλλικό μπολ με νερό κοντά στο ψωμί. 

 

Εναλλακτικά άλειψε το εξωτερικά με βούτυρο 

2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εσεις φταιτε που του απαντατε,αντι να τον εχετε σε λιστα αγνοησης.

Τις παρασκευες μου μεσα..

Αυτή η νοοτροπία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και ιδιαίτερα υποκειμενική απο την στιγμή που δεν σου επιτίθεται ή δεν παραβιάζει κανόνα στο insomnia γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο...

Είμαστε οι γερουσία των σοφών και θα ασχολούμαστε με ότι (πάλι υποκειμενικά) θεωρείτε κάποιοι ως "σοβαρά" θέματα, τα forum για αυτό τον σκοπό υπάρχουν για συζήτηση. 

 

Αν δεν θέλεις να συμμετάσχεις πάλι πολύ απλά δεν διαβάζεις και δεν στέλνεις δεν καταλαβαίνω γιατι θα πρέπει να τον αποκλείσεις ή να ζητήσεις να κλείσει το topic (γιατί και τέτοια κάνετε μια φορά εγώ είχα μια ερώτηση για κυνηγετικά όπλα και έκλεισε έτσι επειδή σε μερικούς σας φάνηκε περίεργο και κάνατε ρεπορτ.... ) μπορεί να γράψει κάτι όντως ενδιαφέρον για εσένα ή διασκεδαστικό που θα το χάσεις όμως γιατί τον έχεις αποκλείσει για ένα τέτοιο ανούσιο λόγο.... 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...