xsterg Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, magicnumbers είπε Σευχαριστω!Μεχρι για καμια βρυση ειμαι κ αλλαγη μπαταριας σε μισοστροφα (μεγαλη ευκολια by the way) παρακατω δε παω😄 Α το εχεις προχωρησει το θεμα,δικτυοκαλωδιο για θερμομετρο θερμοσιφωνα δεν ειχα σκεφτει ποτε. Οντως η θερμοκρασια αυτη ειναι μια παραμετρος. Μπαινει με πατεντα η ειναι συγκεκριμενης κατασκευης ειδικο,γιατι καπως πρεπει να κανει compensate το μηκος καλωδιου μεσα στη μετρηση υποθετω; Παντως γενικα επειδη δεν υπαρχει πολυ ευελιξια στο σπιτι που θα μπει απο αποψης εγκαταστασης,το κουμπωμα θα γινει στη βρυση κουζινας (ντουλαπι δηλ). Αρα θα μπει εκει η βανα που λες. Διχως αυτην θεωρητικα τι αποτελεσμα θαχουμε; Θα μου φερνει ζεστο ο ηλιακος κ κρυο ο εσωτερικος κ θα μου το σπαει ε? φιλε μου χωρις τριοδη βανα δεν γινεται. το αλλο που θα μπορουσα να σκευτω ειναι σε κολεκτερ επανω να ερχονται τα δυο ζεστα απο ηλιακο και απο του παταριου και να εχεις δυο βανες και να επιλεγεις. αλλα αυτο μου φαινεται κοτσανα. συν του οτι εχει περισσοτερα υλικα αρα κοστος. το κοστος της τριοδης δεν ειναι και μεγαλο. αυτο που πρεπει να κοιταξεις ειναι να γινει η εγκατασταση σωστα. οσο για το μηκος του καλωδιου του θερμομετρου δεν ειναι κρισιμο. το κρισιμο ειναι και εκει να γινει σωστα η εγκατασταση. να τοποθετηθει με τετοιο τροπο το αισθητηριο στην ταρατσα στην εξοδο του ηλιακου που και να μετραει σωστα τα ζεστα νερα αλλα και να μην μπαινει νερο της βροχης μεσα σε αυτο. ξανατονιζω οτι οποια καλωδια χρησιμοποιησεις να ειναι για εξωτερικο χωρο συν προστασια απο σωληνα πλαστικη. σωστες κλισεις για να μην σου ερθουν νερα της βροχης μεσα στο σπιτι και σωστη και σταθερη ηλεκτρολογικη συνδεση των επαφων. το display θα το βαλεις σε ενα πλαστικο κουτακι κατασκευων απο τα καταστηματα ηλεκτρονικων και σε καποιες περιπτωσεις οπου το πλακακι ειναι γυαλιστερο και καινουργιο μπορεις να το κολλησεις με ταινια διπλης οψης πανω στο πλακακι χωρις τρυπηματα. στο σπιτι των γονιων μου ετσι το εχω κανει και δεν κουνιεται με τιποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα