Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, John001 είπε

Ξέρει κανείς αν τελειώνουν σήμερα οι ελπίδες μας;

Λογικά σήμερα τελειώνει το πρόγραμμα για νέες αιτήσεις. Για εμάς που κοντεύουμε χρόνο 😋 δεν νομίζω να μας επηρεάζει. Θα πάμε πάλι απο αναβολή σε αναβολή!!! Όχι τίποτα άλλο θα ξεκινήσει και το 2 και πρέπει να πάμε κ από εκεί!!

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexx είπε

Λογικά σήμερα τελειώνει το πρόγραμμα για νέες αιτήσεις. Για εμάς που κοντεύουμε χρόνο 😋 δεν νομίζω να μας επηρεάζει. Θα πάμε πάλι απο αναβολή σε αναβολή!!! Όχι τίποτα άλλο θα ξεκινήσει και το 2 και πρέπει να πάμε κ από εκεί!!

Δε θελω να σου το χαλάσω αλλά οι νέες αιτήσεις εχουν κλείσει από Οκτώβριο. Μεχρι σημερα ειχαν προθεσμία για να ρυθμίσουν όσοι ηταν καθυστερημενοι στα δανεια και από αυριο θα πρέπει η καθε τραπεζα να στείλει τα παντα στην πλατφόρμα. Θα υπάρχουν σιγουρα και διαδικασίες θεραπειας για τις προβληματικες αιτησεις αλλα δεν εχει δοθει καμια αλλη διευκρινιση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, agnostos99 είπε

Δε θελω να σου το χαλάσω αλλά οι νέες αιτήσεις εχουν κλείσει από Οκτώβριο. Μεχρι σημερα ειχαν προθεσμία για να ρυθμίσουν όσοι ηταν καθυστερημενοι στα δανεια και από αυριο θα πρέπει η καθε τραπεζα να στείλει τα παντα στην πλατφόρμα. Θα υπάρχουν σιγουρα και διαδικασίες θεραπειας για τις προβληματικες αιτησεις αλλα δεν εχει δοθει καμια αλλη διευκρινιση

Δε θέλω εγώ να σου το χαλάσω αλλά είχανε πάρει παράταση οι αιτήσεις ως 31.3.2021 

Περισσότερα εδώ 

https://opeka.gr/stegasi-proti-katoikia/programma-gefyra/

και εδώ

https://www.e-nomothesia.gr/law-news/programma-gephura-trimene-paratase.html

Επεξ/σία από Giwrgosml
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Giwrgosml είπε

Δε θέλω εγώ να σου το χαλάσω αλλά είχανε πάρει παράταση οι αιτήσεις ως 31.3.2021 

Περισσότερα εδώ 

https://opeka.gr/stegasi-proti-katoikia/programma-gefyra/

και εδώ

https://www.e-nomothesia.gr/law-news/programma-gephura-trimene-paratase.html

Παραθετω λοιπόν μεσα απο το δικό σου λινκ τι αναφερει και διαβασε το προσεκτικά. Η παραταση αφορα τη ρυθμιση μονο και την εναρξη καταβολής της επιδότησης αν εχεις ηδη παρει εγκριση από τον οκτωβριο αλλα λογω αλλων μετρων ειχες ηδη αναστολή καταβολών ωστε να μη χασεις καποια από τις 9 δόσεις της επιδότησης αφου θα ηταν 0 από αναστολή ;)

Νεα αιτηση δε μπορεις εδω και πολλους μηνες να κανεις αλλα μπορεις να επανυποβαλεις τυχόν παλια, να διορθωσεις κλπ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 256/Α΄/23-12-2020 (άρθρο 82) παρατείνεται κατά 3 μήνες, δηλαδή έως τις 31.3.2021:

1)Η προθεσμία εντός της οποίας οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης δανείων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

2)Η προθεσμία έναρξης καταβολής της κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» οι οποίοι έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμών.

Σε κάθε περίπτωση, η εννεάμηνη κρατική επιδότηση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μπορεί να ξεκινήσει, το αργότερο, έως την 1η.4.2021.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την
κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας εννέα
μηνών.”

Εντιτ: Προσεξτε κατω απο το σημειο 2 τι αναφερει, σε καθε περιπτωση η επιδοτηση πρεπει να ξεκινησει το αργοτερο την 1/4 οποτε εχει δεν εχει βγει κατι θα αρχισουν να χανονται οι δόσεις μαλλον!!!! Επίσης δεν ξερω τι θα γινει τελικά με οσους δεν παρουν αν δεν ερθει νεα παραταση αλλα επειδή ετοιμαζεται ΓεΦυρα 2 ισως εκει να δωσουν συνολικα σε οσους δεν πηραν στην 1 αλλά αυτό είναι απλά υπόθεση δική μου δεν υπάρχει διευκρινιση.

Επεξ/σία από agnostos99
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, agnostos99 είπε

Παραθετω λοιπόν μεσα απο το δικό σου λινκ τι αναφερει και διαβασε το προσεκτικά. Η παραταση αφορα τη ρυθμιση μονο και την εναρξη καταβολής της επιδότησης αν εχεις ηδη παρει εγκριση από τον οκτωβριο αλλα λογω αλλων μετρων ειχες ηδη αναστολή καταβολών ωστε να μη χασεις καποια από τις 9 δόσεις της επιδότησης αφου θα ηταν 0 από αναστολή ;)

Νεα αιτηση δε μπορεις εδω και πολλους μηνες να κανεις αλλα μπορεις να επανυποβαλεις τυχόν παλια, να διορθωσεις κλπ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 256/Α΄/23-12-2020 (άρθρο 82) παρατείνεται κατά 3 μήνες, δηλαδή έως τις 31.3.2021:

1)Η προθεσμία εντός της οποίας οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης δανείων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

2)Η προθεσμία έναρξης καταβολής της κρατικής επιδότησης προς τους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» οι οποίοι έχουν εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμών.

Σε κάθε περίπτωση, η εννεάμηνη κρατική επιδότηση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μπορεί να ξεκινήσει, το αργότερο, έως την 1η.4.2021.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ρύθμισης, οι δικαιούχοι θα λάβουν την
κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας εννέα
μηνών.”

Ωραία κι εγώ λοιπόν έχω να σου πω ότι έχω υποβάλλει κανονικά αίτηση αρχές Μαρτίου έχει αντλήσει όλα τα στοιχεία, έχει πάρει έγκριση και από δημόσιο και από πιστωτή και έχω πάρει κανονικά τα ποσοστά επιδότησης για το ενιάμηνο καθώς και την εγκριτική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου. Τι άλλο έχεις να πεις ; 

Επεξ/σία από Giwrgosml
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Giwrgosml είπε

Ωραία κι εγώ λοιπόν έχω να σου πω ότι έχω υποβάλλει κανονικά αίτηση αρχές Μαρτίου έχει αντλήσει όλα τα στοιχεία, έχει πάρει έγκριση από από δημόσιο και πιστωτή και έχω πάρει κανονικά τα ποσοστά επιδότησης για το ενιάμηνο καθώς και την εγκριτική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου. Τι άλλο έχεις να πεις ; 

Εχω να πω μονο οτι κυκλοφορει επισημα. Αν την αφησαν σιωπηρα ανοιχτή μακαρι για οσους δεν εχουν κανει. Επισημα οι αιτήσεις κλείσανε τον Οκτωβριο και δεν υπήρξε καμια επισημη οδηγια μετα!!!!

Οπότε αν εσυ εκανες ας μπουν να δοκιμασουν και οσοι δεν εχουν κανει ακομα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, agnostos99 είπε

Εχω να πω μονο οτι κυκλοφορει επισημα. Αν την αφησαν σιωπηρα ανοιχτή μακαρι για οσους δεν εχουν κανει. Επισημα οι αιτήσεις κλείσανε τον Οκτωβριο και δεν υπήρξε καμια επισημη οδηγια μετα!!!!

Οπότε αν εσυ εκανες ας μπουν να δοκιμασουν και οσοι δεν εχουν κανει ακομα

Να δοκιμάσουν πλέον 1 Απριλίου δεν νομίζω όμως ξέρω κόσμο που έκανε μέσα στον Μάρτιο όπως και εγώ. Βέβαια μπορεί να παίζει ρόλο ότι είχα κάνει παλιότερα αίτηση από Αύγουστο του 20 και την είχα ακυρώσει μόνος μου. Ίσως για αυτό και να το άφησε το σύστημα αν καταλαβαίνω καλά με βάση την δική σου λογική αυτών που έγραψες πριν. 

Επεξ/σία από Giwrgosml
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Giwrgosml είπε

Βέβαια μπορεί να παίζει ρόλο ότι είχα κάνει παλιότερα αίτηση από Αύγουστο του 20 και την είχα ακυρώσει μόνος μου. Ίσως για αυτό και να το άφησε το σύστημα αν καταλαβαίνω καλά από όσα έγραψες πριν. 

Νομιζω απαντησες μονος σου λοιπόν σε σχεση με οτι εγραψα παραπανω, επιτρεπουν στους υφισταμενους που ειχαν κανει παλια να κανουν διορθωσεις κλπ. Μαλλον λοιπόν οι ακυρωσεις ειναι στην ιδια κατηγορια αλλα οκ μια δοκιμη για οσους δεν εχουν κανει δε θα παρει πολυ χρονο απλα μην βασιστουν πολυ σε αυτό. Ελπιζω να λυθουν ολα αυτα με το νεο προγραμμα που θα ερθει συντομα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, agnostos99 είπε

Νομιζω απαντησες μονος σου λοιπόν σε σχεση με οτι εγραψα παραπανω, επιτρεπουν στους υφισταμενους που ειχαν κανει παλια να κανουν διορθωσεις κλπ. Μαλλον λοιπόν οι ακυρωσεις ειναι στην ιδια κατηγορια αλλα οκ μια δοκιμη για οσους δεν εχουν κανει δε θα παρει πολυ χρονο απλα μην βασιστουν πολυ σε αυτό. Ελπιζω να λυθουν ολα αυτα με το νεο προγραμμα που θα ερθει συντομα

Το Γέφυρα 2 από όσο έχω διαβάσει μέχρι ώρας αναφέρεται μόνο στις επιχειρήσεις, γνωρίζεις κάτι περισσότερο ; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Giwrgosml είπε

Το Γέφυρα 2 από όσο έχω διαβάσει μέχρι ώρας αναφέρεται μόνο στις επιχειρήσεις, γνωρίζεις κάτι περισσότερο ; 

Δυστυχως δεν εχω λεπτομερειες ισως και να ανακοινωθει κατι αλλα θα το τρεξουν εξαιρετικα γρηγορα, απλα υπαρχει η οδηγια απο πλευρας υλοποιησεων να ειναι ετοιμο οχι μονο για επιχειρηματικα αλλα για το συνολο των δανειοληπτων που ομως δεν επιδοτουνται ηδη παραλληλα. Δυστυχως το τεχνικό κομματι δε σημαινει παντα οτι θα παρθει και η ιδια αποφαση και πολιτικά.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nikodemus είπε

Πονεμένοι της eurobank σας έχω νεακια! Αφού πιστωθηκε το ποσό στον ακατάσχετο και η δόση "ρούφηξε" το ποσό, τράβηξε και το ποσό της δικής μου συμμετοχής από τον εξυπβρετουμενο κι έτσι εξυπηρετηθηκε όλο! Δεν υπάρχει δλδ καθυστερημένη δόση! 

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση συμπονεμένε δανειολήπτη eurobank! Είναι εξαιρετικό νέο ότι πλέον η τράπεζα eurobank μας προστατεύει από την ίδια την τράπεζα eurobank! Αυτό είναι milestone που πρέπει να αναρτηθεί παντού!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς δανειολήπτες Πειραιώς :

Σήμερα είδα ένα παράδοξο στην κίνηση των λογαριασμών.

Ενώ είχα καταθέσει το ποσό που μου αναλογούσε στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό, τράβηξε όλο το οφειλόμενο ποσό του δανείου (επιδότηση + ποσό που μου αναλογεί) από τον λογαριασμό COVID  με αποτέλεσμα το υπόλοιπο του COVID λογαριασμού να είναι αρνητικό ενώ το ποσό στον κανονικό τραπεζικό λογαριασμό είναι ανέγγιχτο.

Ως αρνητικό (οφειλόμενο) στον λογαριασμό COVID φαίνεται  το ποσό που θα έπρεπε να είχα καταθέσει εγώ στον κανονικό λογαριασμό (το οποίο όπως είπα είναι ανέγγιχτο).

Συμβαίνει και σε άλλους αυτό;

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους, σε εμένα πάντως πελάτης Eurobank μου τράβηξαν μόνο το ποσό από τον ειδικό λογαριασμό και μου άφησαν το ποσό που μου αναλογεί ανέγγιχτο ζ με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να φαίνεται ληξιπρόθεσμο. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, k.perdikoulis είπε

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους, σε εμένα πάντως πελάτης Eurobank μου τράβηξαν μόνο το ποσό από τον ειδικό λογαριασμό και μου άφησαν το ποσό που μου αναλογεί ανέγγιχτο ζ με αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά να φαίνεται ληξιπρόθεσμο. 

Καλησπέρα,

Νόμιζα πως είχες απευθυνθεί σε κατάστημα για να το τακτοποιήσει τον περασμένο μήνα.

Το ποσό που σου αναλογεί το τραβάνε αυτόματα τέλος του μήνα. Αν πληρώνεις 1η κάθε μήνα, λογικό είναι να βλέπεις μία αναλογία ληξιπρόθεσμη που δημιουργήθηκε σήμερα και θα πληρωθεί αυτόματα (ελπίζουμε πλέον) 30/04.

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε εμένα (Eurobank) με το που μπαίνει το ποσό της επιδότησης, την άλλη μέρα η Eurobank τραβάει από εκεί το ληξιπρόθεσμο ποσό που δεν τράβηξε τον προηγούμενο μήνα από τον λογαριασμό εξυπηρέτησης. Και φυσικά όταν πάει να τραβήξει το ποσοστό της δόσης που επιδοτήθηκε, είναι ελλιπές. Κάθε μήνα τηλέφωνα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...