Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, οπως λει και ο τιτλος σημερα μετεφερα απο τον ενα ssd στον αλλον με το προγραμα τηςsamsung,, ενω εχω βαλει απο το bios να boutari απο τον samsung ,οποτε ξεκιναω το pc ,μου λει οτι δεν βρεθηκε λειτουργικο και να αποσυνδεσω τις συσκυες που δεν εχουν το λειτουργικο, η μεταφορα εγινε κανονικα γιατι ενω στην αρχη μου εβγαλε μερικες φορες αυτα τα μυνηματα, πηγα στο bioς να το ορισω να μπουταρει απο κει μπας και ειχα μπερδεψει τα καλωδια, αλλα τωρα οτι και να κανω windows δεν μπαινω μονο bios, τι εχει γινει? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, Simon_says είπε Καλησπερα, οπως λει και ο τιτλος σημερα μετεφερα απο τον ενα ssd στον αλλον, ενω εχω βαλει απο το bios να boutari απο τον samsung ,οποτε ξεκιναω το pc ,μου λει οτι δεν βρεθηκε λειτουργικο και να αποσυνδεσω τις συσκυες που δεν εχουν το λειτουργικο, η μεταφορα εγινε κανονικα γιατι ενω στην αρχη μου εβγαλε μερικες αυτα τα μυνηματα, πηγα στο bioς να το ορισω να μπουταρει απο κει μπας και ειχα μπερδεψει τα καλωδια, αλλα τωρα οτι και να κανω windwos δεν μπαινω μονο bios, τι εχει γινει? Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσατε;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσατε; Ενα εχει η samsung το data migration καπως ετσι λεγεται μπορει να το γραφω και λαθος
FasTaker Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Οταν το εκανα εγω απο ssd σε m2 ssd, εκανα clone ολο το συστημα. Υπαρχουν πολλα προγραματα για αυτο ψαξε λιγο στο ιντερνετ. Το πιο καλο ειναι clean install αλλα αμα εχεις πολλα πραγματα θα φας μια μερα να τα ξαναπερασεις ολα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Αμα δεν καταλαβαινετε τι γραφω, γιατι απαντατε,ερωτημα κρισεως προφανως
Pstathece Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2020 Αρχικά αν θέλεις να σε βοηθήσουμε πρέπει να καταλάβουμε τι γράφεις, και εσύ να καταλάβεις τι γράφουμε εμείς. Στο θέμα μας όμως: Το πρόγραμμα της Samsung πόσα partition σου έκανε clone? Είναι εύκολο να το δεις σε παρακαλώ? 14 λεπτά πριν, Simon_says είπε Αμα δεν καταλαβαινετε τι γραφω, γιατι απαντατε,ερωτημα κρισεως προφανως
Fubar.gr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Προσωπικά έχω δοκιμάσει αρκετά προγράμματα και σε μερικές περιπτώσεις όντως ο κλωνοποιημένος δίσκος δέν μπουτάρει, γιατι προφανώς δέν αντιγράφει όλα τα partitions σωστά. Το καλύτερο software που δέν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα είναι το Acronis True Image. 1
villasg Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Το καλύτερο software που δέν μου έχει δημιουργήσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα είναι το Acronis True Image. +1000 το Boot cd ( usb bootable δλδ το γραφεις σε usb με rufus ή xboot ) https://dl.acronis.com/u/AcronisTrueImage2021.iso
snbblp Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 25/8/2020 στις 7:09 ΜΜ, Simon_says είπε Καλησπερα, οπως λει και ο τιτλος σημερα μετεφερα απο τον ενα ssd στον αλλον με το προγραμα τηςsamsung,, ενω εχω βαλει απο το bios να boutari απο τον samsung ,οποτε ξεκιναω το pc ,μου λει οτι δεν βρεθηκε λειτουργικο και να αποσυνδεσω τις συσκυες που δεν εχουν το λειτουργικο, η μεταφορα εγινε κανονικα γιατι ενω στην αρχη μου εβγαλε μερικες φορες αυτα τα μυνηματα, πηγα στο bioς να το ορισω να μπουταρει απο κει μπας και ειχα μπερδεψει τα καλωδια, αλλα τωρα οτι και να κανω windows δεν μπαινω μονο bios, τι εχει γινει? 1. Το bios πρέπει να είναι σε legacy mode και οι HDD controllers σε compatible mode, καθώς τα SE είναι dos based. 2. Ghost bootable cd, copy disk, reboot. 3. Μετά gdisk, set active partition, re-initialize boot sector. Ετοιμος. (μην ξεχάσεις το maximum partition size των SE, δηλαδή MBR και 128Gb max. Αυτό οφείλεται στο 28bit LBA addressing, περιορισμό του λειτουργικού. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από snbblp 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, snbblp είπε 1. Το bios πρέπει να είναι σε legacy mode και οι HDD controllers σε compatible mode, καθώς τα SE είναι dos based. 2. Ghost bootable cd, copy disk, reboot. 3. Μετά gdisk, set active partition, re-initialize boot sector. Ετοιμος. (μην ξεχάσεις το maximum partition size των SE, δηλαδή MBR και 128Gb max. Αυτό οφείλεται στο 28bit LBA addressing, περιορισμό του λειτουργικού. Περα απο το δευτερο οπου κατι καταλαβαινω, τα υπολοιπα τα βλεπω σαν κινεζικα ,δηλαδη δεν εχω ιδεα πως θα τα δω η θα τα εκανα αυτα, αν εχει υποπεσει στην αντιληψη σου κανα βιντεο tutorial στο youtbe ετσι θα μπορουσα να τα κατανοησω ευκολοτερα τελικα εβαλα τα windows σε ενα usb stick απο εναν φιλο μου και εκανα fresh install στον samsung αφου τον διαμορφωσα για ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ειχε μεινει μεσα τιποτα απο πριν ερωτηση στο bios στο boot option prorities , boot priority 1 λει! windows boot manager sata 6G4 Samsung ssd 250 gb kll και boot priority 2 λει! SATA 4 Samsung sdd 250 gb κλπ ετσι πρεπει να ειναι? γιατι με το δικο μου το χαζο.... το μυαλο αναρωτιεμε ,καλα αφου εκανα fresh install στον samsung ,γιατι μου βγαζει δυο επιλογες Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
snbblp Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Ποια windows είναι αυτά ρε φίλε, γιατί μάλλον λάθος κατάλαβα ότι παίζεις με πολύ παλιά βέρσιον;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, snbblp είπε Ποια windows είναι αυτά ρε φίλε, γιατί μάλλον λάθος κατάλαβα ότι παίζεις με πολύ παλιά βέρσιον; windows 10 home 64 bit και το pc της υπογραφης αυτα εχω
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 45 λεπτά πριν, snbblp είπε Αρα please ignore ότι έγραψα πριν. εγινε!
Nik1239 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 43 λεπτά πριν, Simon_says είπε εγινε! Μπορεί να πω "μπιπ" αλλά θα το πω Μήπως είχε γίνει κανονικά το clone και απλώς έπρεπε να μπεις στο bios να πεις να κάνει από εκεί boot ;; Δοκίμασε να κάνεις boot από το boot priority 2 να δούμε που θα μπει 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα