Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στην αναζήτηση για νσ φτιάξω το πρώτο μου build. 

1. 100€? Είναι αρκετά; 

2. Χρήση gaming

3. Δεν ξέρω πόση χωρητικότητα θα χρειαστώ. Θέλω τα φώτα σας διότι εγώ ήξερα ότι χρειάζεται 1 tb hdd και 250gb ssd αλλά μετά από κάποια βίντεο είδα ότι ssd ξεπερνάει τον hdd σε ταχύτητες και έτσι έχω χαθεί πλέον σε αυτό το κομμάτι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς ήλθατε στη κοινότητα!

Ένας SSD των 120 άντε 240GB είναι εντάξη για λειτουργικό και εφαρμογές. Στον HDD που είναι αρκετά πιο αργός αλλά φθηνός συνήθως χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση των παιχνιδιών, μία και τα παιχνίδια δεν επηρεάζονται (όσον αφορά τα FPS) από την ταχύτητα του SSD, παρά μόνο στο loading. Ένας δίσκος των 2TB νομίζω είναι καλύτερη επιλογή.

Προτεινόμενοι SSD. (Ποια μητρική θα χρησιμοποιηθεί, μήπως παίρνει NVMe)

Προτεινόμενοι HDD.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
2 ώρες πριν, psagme είπε

Είμαι στην αναζήτηση για νσ φτιάξω το πρώτο μου build. 

1. 100€? Είναι αρκετά; 

2. Χρήση gaming

3. Δεν ξέρω πόση χωρητικότητα θα χρειαστώ. Θέλω τα φώτα σας διότι εγώ ήξερα ότι χρειάζεται 1 tb hdd και 250gb ssd αλλά μετά από κάποια βίντεο είδα ότι ssd ξεπερνάει τον hdd σε ταχύτητες και έτσι έχω χαθεί πλέον σε αυτό το κομμάτι 

Οι ssd πλεον ξεκινανε απο σκοτωμα τιμες,της ταξεως των 15 ευρω σε προσφορα,για να πεις οτι βαζεις μεσα το λειτουργικο.

Φυσικα δε θα παρεις οτι πιο φθηνο βρεις,αλλα για μενα πρεπει να βαλεις και ssd και hdd. 
Μπορεις ανετα να βαλεις εναν HDD στα 2Τ,να τα βαλεις ολα μεσα και με τα ρεστα να πιεις και ποτα,αλλα θα χασεις το "feel" του ssd στις βασικες λειτουργιες του υπολογιστη.

Με το 100ρικο που θες να δωσεις παιρνεις και τους 2 δισκους και εισαι κομπλε,εγω απο προσωπικη εμπειρια προτεινω εναν Samsung Evo 240G ssd,και οτι προτεινε ο φιλος παραπανω για HDD.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, psagme είπε

Ωραία ευχαριστώ πάρα πολύ. Μητρική δεν έχω αποφασίσει ποια θα βάλω ακόμα. Θα παίξει ρόλο; 

Όλα θα παίξουν ρόλο, αλλά για να κάνεις όσο πιο σωστές επιλογές γίνεται θα πρέπει να το δεις σαν σύνολο το pc, και όχι κομμάτι κομμάτι.

Ο SSD πάντως είναι απαραίτητος σε νέο σύστημα, ούτε να το σκέφτεσαι να βάλεις μόνο HDD. Είτε θα βάλεις έναν μεγάλο SSD, είτε έναν μικρό SSD για λειτουργικό και λίγα προγράμματα μαζί με έναν HDD για αποθήκη.

Επίσης, αν και μέχρι στιγμής τα games δεν εκμεταλλεύονται τους ssd, αυτό αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον με τις νέες κονσόλες, οπότε ίσως να αξίζει ένας μεγάλος 1tb NVME SSD με 100-110€ τώρα που έπεσαν οι τιμές εάν η μητρική σου έχει μία μόνο θέση για nvme ας πούμε.

Αυτά με προϋπόθεση ότι χωράει στο budget και δεν κόβει από άλλα συστήματα που μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο στο build σου, γιατί αν κόβει από αλλού μπορεί να σε συμφέρει να πας σε απλό sata ssd και όχι nvme, ή σε χωρητικότητα 500gb αντί για 1 tb κλπ. Άρα όπως καταλαβαίνεις η σωστή απάντηση για σένα έχει άμεση σχέση με τα χρήματα που διαθέτεις για όλο το pc.

Καλό είναι να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου και τα χρήματα που μπορείς / θέλεις να δώσεις, και να ανοίξεις νέο θέμα στην ενότητα Νέα Συστήματα και Αναβαθμίσεις κάνοντας μέσα copy/paste και συμπληρώνοντας την φόρμα αγοράς/αναβάθμισης που θα βρεις ως καρφιτσωμένο θέμα σε εκείνη την ενότητα. Αν πατήσεις να δεις 2-3 θέματα σε εκείνη την ενότητα θα καταλάβεις τι εννοώ.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, raul7 είπε

Όλα θα παίξουν ρόλο, αλλά για να κάνεις όσο πιο σωστές επιλογές γίνεται θα πρέπει να το δεις σαν σύνολο το pc, και όχι κομμάτι κομμάτι.

Ο SSD πάντως είναι απαραίτητος σε νέο σύστημα, ούτε να το σκέφτεσαι να βάλεις μόνο HDD. Είτε θα βάλεις έναν μεγάλο SSD, είτε έναν μικρό SSD για λειτουργικό και λίγα προγράμματα μαζί με έναν HDD για αποθήκη.

Επίσης, αν και μέχρι στιγμής τα games δεν εκμεταλλεύονται τους ssd, αυτό αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον με τις νέες κονσόλες, οπότε ίσως να αξίζει ένας μεγάλος 1tb NVME SSD με 100-110€ τώρα που έπεσαν οι τιμές εάν η μητρική σου έχει μία μόνο θέση για nvme ας πούμε.

Αυτά με προϋπόθεση ότι χωράει στο budget και δεν κόβει από άλλα συστήματα που μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερο στο build σου, γιατί αν κόβει από αλλού μπορεί να σε συμφέρει να πας σε απλό sata ssd και όχι nvme, ή σε χωρητικότητα 500gb αντί για 1 tb κλπ. Άρα όπως καταλαβαίνεις η σωστή απάντηση για σένα έχει άμεση σχέση με τα χρήματα που διαθέτεις για όλο το pc.

Καλό είναι να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου και τα χρήματα που μπορείς / θέλεις να δώσεις, και να ανοίξεις νέο θέμα στην ενότητα Νέα Συστήματα και Αναβαθμίσεις κάνοντας μέσα copy/paste και συμπληρώνοντας την φόρμα αγοράς/αναβάθμισης που θα βρεις ως καρφιτσωμένο θέμα σε εκείνη την ενότητα. Αν πατήσεις να δεις 2-3 θέματα σε εκείνη την ενότητα θα καταλάβεις τι εννοώ.

Εχω ανεβάσει ένα θέμα στην ενότητα που λες και αναφέρω αναλυτικά budget και λοιπά 

• Like 1
Δημοσ.

Για εμενα αξιζει το εξης setup:

x1 SSD 120/240 GB μονο για λειτουργικο + ολα τα installations

x1 SSD 500GB/1TB (αναλογα την χρηση) για τα σημαντικα μου παιχνιδια με μεγαλα loading times

x1 HDD 1TB για documents, pictures, videos, downloads + τα περισσοτερα παιχνιδια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DionGR είπε

Για εμενα αξιζει το εξης setup:

x1 SSD 120/240 GB μονο για λειτουργικο + ολα τα installations

x1 SSD 500GB/1TB (αναλογα την χρηση) για τα σημαντικα μου παιχνιδια με μεγαλα loading times

x1 HDD 1TB για documents, pictures, videos, downloads + τα περισσοτερα παιχνιδια

Φωτογραφίες και video δεν έχω στον υπολογιστή. Λειτουργικό πόσα gb θέλει; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, psagme είπε

Φωτογραφίες και video δεν έχω στον υπολογιστή. Λειτουργικό πόσα gb θέλει; 

Oχι υπερβολικα, δεν γνωριζω ακριβως. Κανα 35ρι υποθετω?

120GB SSD αμα θες μονο λειτουργικο και κανα σημαντικο προγραμμα

240GB SSD αμα θες λειτουργικο και ολα τα προγραμματα που θα κανεις install με ανεση

Αυτο υποθετει οτι θα αφησεις λιγο χωρο ελευθερο στον SSD να μην ζοριζεται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DionGR είπε

Oχι υπερβολικα, δεν γνωριζω ακριβως. Κανα 35ρι υποθετω?

120GB SSD αμα θες μονο λειτουργικο και κανα σημαντικο προγραμμα

240GB SSD αμα θες λειτουργικο και ολα τα προγραμματα που θα κανεις install με ανεση

Αυτο υποθετει οτι θα αφησεις λιγο χωρο ελευθερο στον SSD να μην ζοριζεται.

Εαν σου είναι εύκολο επειδή σε βρίσκω διαβασμενο μπορείς να τα γράψεις αυτό στο θέμα που έχω ανοίξει για αγορά καινούργιου υπολογιστή; και αν μπορείς να με βοηθήσεις και με άλλα κομμάτια 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, psagme είπε

Εαν σου είναι εύκολο επειδή σε βρίσκω διαβασμενο μπορείς να τα γράψεις αυτό στο θέμα που έχω ανοίξει για αγορά καινούργιου υπολογιστή; και αν μπορείς να με βοηθήσεις και με άλλα κομμάτια 

Στειλτο και θα απαντησω σε οτι θες

• Super Moderators
Δημοσ.

Αφού έχεις topic κι είναι όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα, δεν χρειάζονται ξεχωριστά για part.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...