Caiden Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπερα σε ολους, Βρισκομαι στην διαδικασια δημιουργιας ενος καινουργιου e-shop με wooCommerce. Θα περιεχει μαξ 100 προιοντα και περιπου 1000 επισκεπτες τον μηνα. Το budget για το hosting ειναι 5-15 τον μηνα. Εχω μπερδευτει αρκετα απο τις πολλες διαθεσιμες επιλογες. Με ενδιαφερει να εχει loading κατω απο 1s και το λιγοτερο downtime. Ενα μηχανημα με 1 vCPU και 1GB μνημη αρκει για την πρωτη φαση? Προς το παρων εχω κοιταξει siteground, hetzner, cretaforce, dhhost, top.host, που προσφερουν emails, backup και SSL απο μονοι τους. Αξιζει να παω σε VPS απο την αρχη (digitalocean) και να το στησω και διαχειριστω μονος μου. Εχω καποιες γνωσεις DevOps απο τα projects στην δουλεια μου, ωστοσο θα πρεπει να σεταρω μονος μου το SSL (let's encrypt), το backup του instance (ισως Jetpack) και τα emails του domain. Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη και για αλλους hosting provider που εχετε χρησιμοποιησει και εμπιστευεστε.
xrhstosiak Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 απο μενα cretaforce, και με ηρεμο κεφαλι ασχολεισαι μονο με το eshop σου 1
παπι Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Και απο μενα cretaforce. Πρεπει να κλεινω 3 χρονια ή 4, απολυτος κανενα προβλημα. 1
CyberCr33p Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, xrhstosiak είπε απο μενα cretaforce, και με ηρεμο κεφαλι ασχολεισαι μονο με το eshop σου Ευχαριστώ για την σύσταση 2 ώρες πριν, Caiden είπε Καλησπερα σε ολους, Βρισκομαι στην διαδικασια δημιουργιας ενος καινουργιου e-shop με wooCommerce. Θα περιεχει μαξ 100 προιοντα και περιπου 1000 επισκεπτες τον μηνα. Το budget για το hosting ειναι 5-15 τον μηνα. Εχω μπερδευτει αρκετα απο τις πολλες διαθεσιμες επιλογες. Με ενδιαφερει να εχει loading κατω απο 1s και το λιγοτερο downtime. Ενα μηχανημα με 1 vCPU και 1GB μνημη αρκει για την πρωτη φαση? Προς το παρων εχω κοιταξει siteground, hetzner, cretaforce, dhhost, top.host, που προσφερουν emails, backup και SSL απο μονοι τους. Αξιζει να παω σε VPS απο την αρχη (digitalocean) και να το στησω και διαχειριστω μονος μου. Εχω καποιες γνωσεις DevOps απο τα projects στην δουλεια μου, ωστοσο θα πρεπει να σεταρω μονος μου το SSL (let's encrypt), το backup του instance (ισως Jetpack) και τα emails του domain. Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη και για αλλους hosting provider που εχετε χρησιμοποιησει και εμπιστευεστε. Σχετικά με την ταχύτητα που φορτώνει η σελίδα ρόλο εκτός από τον server που πρέπει να έχει ελεύθερους πόρους συνεχώς ακόμα και στις ώρες αιχμής παίζει και το πώς είναι στημένο το e-shop. Για παράδειγμα ένα κακογραμμένο plugin που κάνει π.χ. βαριά queries στη βάση ή κάποιο plugin που τραβάει/στέλνει δεδομένα από/σε υπηρεσίες που φιλοξενούνται σε άλλους servers θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος που θα φορτώνει και το δικό σου e-shop. Βέβαια υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να εντοπίσουν εάν υπάρχει καθυστέρηση που οφείλεται (π.χ. slowlog σε php και mysql ή truss σε freebsd/strace σε linux που βλέπεις τα system calls της php), αλλά χρειάζεται να επικοινωνήσεις με τον webhost για να το κοιτάξει και αυτό το είδος της τεχνικής υποστήριξης είναι κάτι που δεν το παρέχουν όλοι. Σχετικά με το VPS, από άποψη 1 vCPU πιστεύω θα ήσουν καλυμμένος (χωρίς να έχεις βέβαια εγγυημένη ταχύτητα 24/7 γιατί το 1 vCPU είναι shared και το μοιράζεσαι με δεκάδες άλλους χρήστες VPS oπότε ανάλογα και τη δικιά τους χρήση θα επηρρεάζεται το δικό σου VPS), όμως από άποψη RAM δεν επαρκεί σίγουρα για να έχεις μέσα apache/nginx, mysql, php, postfix/exim, dovecot, κπλ και να μπορείς να τους διαθέσεις τους κατάλληλους πόρους. Επιπλέον στην περίπτωση του VPS θα χρειαστείς και κάποια υπηρεσία για remote backup όπως επίσης θα χρειάζεται να κάνεις και το αρχικό στήσιμο και στη συνέχεια τη διαχείριση του server μόνος σου κάτι που για να γίνει σωστά απαιτεί πολύ χρόνο και καθημερινή ενασχόληση. Γνώμη μου είναι να προσανατολιστείς σε shared hosting (1GB ή 2GB θα είναι αρκετά). Διάβασε τις κριτικές των webhosts που ανέφερες, κάνε την έρευνα σου, στείλε τους εφόσον έχεις διευκρινιστικές ερωτήσεις και στο τέλος καταλήγεις σε αυτόν που θεωρείς ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. 8 λεπτά πριν, παπι είπε Και απο μενα cretaforce. Πρεπει να κλεινω 3 χρονια ή 4, απολυτος κανενα προβλημα. Eυχαριστώ Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από CyberCr33p
Realakias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, εγώ χρησιμοποιώ siteground (άψογο όπως οι κριτικές), αλλά με 15€ ταβάνι καλύτερα να κοιτάξεις αλλού (cretaforce όπως λένε). Ξεκίνα με ένα δυνατό shared hosting (περισσότερους πόρους από αλλά παρόμοια πακέτα εταιρειών δλδ) και βλέπεις, και αν χρειαστεί αναβαθμίζεις σε κάτι πιο δυνατό. Μίλα επίσης και με όλα τα support των εταιρειών που επέλεξες όπως πρότεινε και ο Cyber. Τέλος, επισκέψου κάποιο site όπως το onlinemediamasters για να δεις πως θα κάνεις το WordPress site σου όσο πιο γρήγορο γίνεται. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από Realakias 1
Caiden Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας και ειδικοτερα τον @CyberCr33p για την αναλυτικοτατη και κατατοπιστικη του απαντηση. Σχετικα με την cretaforce με ποιο shared hosting πακετο θα προτεινατε να ξεκινησω? 1GB, 2GB, 3GB, 4GB κτλ? Επισης δεν μπορεσα να βρω καπου τι RAM και CPU διαθετει το καθε πακετο @Realakias ευχαριστω για το λινκ (onlinemediamasters) δεν το ηξερα και φαινεται πολυ χρησιμο Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από Caiden 1
CyberCr33p Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, Caiden είπε Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας και ειδικοτερα τον @CyberCr33p για την αναλυτικοτατη και κατατοπιστικη του απαντηση. Σχετικα με την cretaforce με ποιο shared hosting πακετο θα προτεινατε να ξεκινησω? 1GB, 2GB, 3GB, 4GB κτλ? Επισης δεν μπορεσα να βρω καπου τι RAM και CPU διαθετει το καθε πακετο. Μιας και πρόκειται για καινούργιο e-shop που δεν γνωρίζεις ακόμα τον χώρο που θα χρειαστεί, μπορείς να ξεκινήσεις με το μικρότερο πακέτο (ώστε να βγει και όσο πιο οικονομικά γίνεται) και εάν κάποια στιγμή χρειαστεί μπορεί να γίνει άμεσα αναβάθμιση μέσα από το διαχειριστικό μας. Δεν πληρώνεις κάτι εκείνη τη στιγμή, αλλά αφαιρείται αντίστοιχα με τη διαφορά στη τιμή ανάμεσα στα δύο πακέτα, χρονικό διάστημα από τη λήξη του πακέτου. Επίσης για μέχρι και 7 συνεχόμενες ημέρες μπορεί να γίνει υπέρβαση του χώρου μέχρι και 4 φορές. Αυτό το έχουμε κάνει για να μπορεί κάποιος να δημιουργήσει backup ή να κάνει επαναφορά κάποιου backup χωρίς πρόβλημα, ή να δημιουργήσει προσωρινά κάποιο staging site, χωρίς να χρειάζεται να έχει προβλέψει να πάρει πακέτο πολλαπλάσιου χώρου από αυτό που θα χρειαζόταν για την καθημερινή του χρήση. Σχετικά με CPU/RAM δεν έχουμε ορίσει κάποιο συγκεκριμένο περιορισμό, αλλά κάνουμε 24/7 αυτόματο monitoring σε όλους τους servers, οπότε εάν κάποιο hosting account καταναλώνει πολλούς πόρους (είτε π.χ. από κακογραμμένο plugin, είτε από flood από bots, κλπ) τότε το κοιτάμε άμεσα για να δούμε που οφείλεται. Σε περίπτωση που οφείλεται σε κάποιο plugin τότε βοηθάμε στον εντοπισμό του ή και σε συγκεκριμένο σημείο του κώδικα του plugin που προκαλεί το πρόβλημα. Ο λόγος που δεν έχουμε περιορισμό είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις που για μικρά χρονικά διαστήματα κάποιο site μπορεί να έχει αυξημένη επισκεψιμότητα ή χρειάζεται να τρέξει κάποια πιο βαριά εφαρμογή (π.χ. συγχρονισμό προϊόντων/παραγγελιών με κάποιο ERP). Εάν είχαμε περιορισμούς τότε με την αυξημένη επισκεψιμότητα ή την εκτέλεση της βαριάς λειτουργίας θα "σέρνονταν" οι επισκέπτες κάτι που δεν θα ήταν καλή εμπειρία για τους επισκέπτες. Επίσης εάν είχαμε περιορισμό η βαρία λειτουργία θα αργούσε πολύ να ολοκληρωθεί. Γενικά οι περιορισμοί που έχουν οι webhosts (που υλοποιούνται π.χ. με cloudlinux) "διευκολύνουν" τους webhosts, γιατί τους επιτρέπει να "γλιτώνουν" εργατοώρες αλλά από την άλλη έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της υπηρεσίας. Έτσι και αλλιώς, μιας και ανοίγουμε ιδιαίτερα χαμηλό αριθμό από πακέτα σε κάθε server αλλά και επειδή η υποδομή μας είναι "custom" και την έχουμε στήσει με έμφαση της ταχύτητα (nginx, micro-caching, opcache, redis, κλπ), ακόμα και στις ώρες αιχμής οι servers μας έχουν πάνω από το 90% των πόρων τους ελεύθερους. Εάν έχεις κάποια άλλη ερώτηση γενικότερα για το hosting ή συγκεκριμένα για τις υπηρεσίες μας, με χαρά να σου απαντήσω.
Caiden Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 @CyberCr33p Σε ευχαριστω για τον χρονο σου και την διαθεση σου να απαντησεις αναλυτικα, με εχεις καλυψει πληρως. Εχω στειλει ενα email για καποιες διευκρινησεις οσον αφορα τα backup και το wordpress setup. Χαιρομαι που υπαρχουν τετοιες εταιρειας στην Ελλαδα με επαγγελματισμο και να ξερουν το πεδιο τους, με μεγαλη μου χαρα να συνεργαστουμε. Και παλι ευχαριστω και καλη εβδομαδα να εχουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα