Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ο τρόπος που "αυτορυθμίζεται" μία αγορά δεν είναι πάντα δίκαιος, ας πούμε πως ήταν εκείνος στην αμερική που πούλαγε φάρμακα και ξαφνικά τα ανεβάσε κάμποσο και πήγε φυλακή νομίζω? επειδή προφανώς μονοπωλούσε και οι ασθενείς δεν είχαν επιλογή. Είναι δύσκολο να πούμε γύρω από ποιους παράγοντες αυτορυθμίζονται τα σπίτια και πόσο ευνοεί τη κοινωνία όλο αυτό. Επίσης, η αγορά δεν αυτορυθμίζεται πάντα σωστά, είναι εφικτό να γίνονται τεράστια λάθοι για μεγάλα διαστήματα τα οποία οδηγούν σε φούσκες και βγάζουν χαμένους τους πάντες και μπορεί μέσα από αυτή τη χασούρα να βγαίνει μία "τρίτη" ομάδα νικήτρια. Τι ήταν η κρίση του 2008? Η ισορροπία είναι κάτι δύσκολο σε έναν πολυπολικό κόσμο, δεν είναι ποτέ κάτι δεδομένο. Αν ήταν δεν θα υπήρχαν τόσο μεγάλες διακυμάνσεις και κρίσεις. Οι τιμές ποτέ δε τη προσεγγίζουν στο 100%. Θα έπρεπε να υπάρχει απολύτη συνεργατικότητα και υπερέλεγχος σε όλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα για αυτή. Ο κόσμος δεν είναι συνεργάσιμος ούτε ελέγχεται επαρκώς. Σε μία κοινωνία μπορεί να συμφέρει για μία αγορά να έχει χασούρα αν αυτό δυναμώνει κάποιες σημαντικές πτυχές αυτής της κοινωνίας. Αν για παράδειγμα η αγορά σπιτιών ήταν κρατική όπως στη κίνα και προσαρμοζόταν στα κατώτερα στρώματα μπορεί να οδηγούσε σε περισσότερες οικογένειες και πλυθησμό, μπορεί να βοηθούσε τους πολίτες να δώσουν τα λεφτά αυτά για κάτι καλύτερο που θα τους βελτιώνε στις αγορές τους. Τέλος πάντων.... Εγώ βρήκα σπίτι επαρχία στα 45 τμ με 200Ε και μπορούσα και με λιγότερα σε μία αρκετά ανεπτυγμένη περιοχή θα έλεγα όπου δε μου λείπει κάτι. Αν θέλουμε φθήνα πρέπει να δούμε και εναλλακτικές από το κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο είναι και η δουλειά που κάνει ο καθένας, δε ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι για κάποιον να φύγει από την Αθήνα. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από aizensama24
Witcher1st Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Κοντευει τα 1000 λαικ σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα. Προφανως και υπαρχει προβλημα. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, filip123go είπε Έχω κουραστεί με αυτό το θέμα συνέχεια. Φίλη μου πρόσφατα βρήκε σπίτι στο Ηράκλειο (15 λεπτά από τον σταθμό) . Με κουζίνα-σαλόνι-κρεβατοκάμαρα-μπάνιο (45-50 τετραγωνικά) 3ο όροφος στα 300 ευρώ. Επειδή έψαχνα και εγώ μαζί της από αγγελίες και μεσίτες θα βρείτε δύσκολα. Πηγαίνετε στην γειτονιά που θέλετε και αρχίστε να ρωτάτε τα τοπικά καταστήματα. Εμείς έτσι το βρήκαμε. Ψάχναμε 3 μήνες. Υπάρχουν πολλά διαμαντάκια σε γειτονίες. Αντιλαμβανεσαι ομως οτι καποιος -για δικους του λογους- εδωσε 300 κατι που συνηθως εκει δινεται 500? 🤑 Δηλαδη, 10 ευρω το τετραγωνικο, πανευκολα (εκτος και ειναι προβληματικο, υπογειο, κλπ). Δεν λεω πως δεν συμβαινει οχι, ομως εξισου οχι: δεν υπαρχουν πολλα 'διαμαντακια'! [βρισκονται μεν καποια, αλλα λιγα...] 🤨 1
mkp Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Το κράτος βάζει πολλά εμπόδια (μεγάλους φόρους & πόλους κανονισμούς κτλ.) στην κατασκευή νέον κτίριων, οπότε αυτόματος υπάρχουν λιγότερα σπίτια για ενοικίαση & αγορά, και για αυτό βλέπουμε τις τιμές που βλέπουμε (Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης), αν το κράτος ανακατευόταν λιγότερο στις ζωές τον αθρώπων όλα θα ήταν καλύτερα. 1
basilis_k6 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, KiriosMarios είπε https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/forodiafygi-skandala-ekatommyrion-se-olokliri-ti-xora-i-lista-pou-prokalei-aisthisi/3101177/ παρε λεφτα κοσμε Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό και χονδρικό εμπόριο συσκευών κινητής τηλεφωνίας και εξαρτημάτων, που δραστηριοποιείται στην Αττική, κατά τη χρήση 2019 εντοπίσθηκε, με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης, να έχει πωλήσει εμπορεύματα χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, αποκρύπτοντας έτσι φορολογητέα έσοδα συνολικού ύψους 1.177.194€ (καθαρή αξία 950.000€ πλέον Φ.Π.Α. 228.000€). βρε τι μου θυμιζει.. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, mkp είπε Το κράτος βάζει πολλά εμπόδια (μεγάλους φόρους & πόλους κανονισμούς κτλ.) στην κατασκευή νέον κτίριων, οπότε αυτόματος υπάρχουν λιγότερα σπίτια για ενοικίαση & αγορά, και για αυτό βλέπουμε τις τιμές που βλέπουμε (Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης), αν το κράτος ανακατευόταν λιγότερο στις ζωές τον αθρώπων όλα θα ήταν καλύτερα. 1. Για να χτιστούν νέες πολυκατοικίες πρέπει να υπάρχει ζήτηση απο αγοραστές. Με τις στρόφιγγες των τραπεζών να έχουν κλείσει εδώ και κοντά 10 χρόνια, δεν υπάρχει ζήτηση απο αγοραστές. Οπότε γιατί να χτιστούν νέα κτίρια; 2. Παρότι συμφωνώ πως όσο λιγότερο ανακατεύεται το κράτος στις ζωές μας, τόσο το καλύτερο, στην συγκεκριμένη περίπτωση διαφωνώ. Δε γίνεται να έχουμε τοπίο Ινδίας για να υπάρχουν φθηνά σπίτια. Το πρόβλημα με το ελληνικό κράτος είναι πως δε ρύθμιζε αρκετά τα σωστά πολεοδομικά ζητήματα και φτάσαμε να έχουμε πόλεις εκτρώματα. Είχαν αναλωθεί σε μικροπράγματα για να τσεπώνουν πρόστιμα απο ιδιώτες και άφησαν να δημιουργηθούν τερατουργήματα. Σωστό είναι κάθε νέα πολυκατοικία να έχει δικές της θέσεις στάθμευσης, σωστό είναι να υπάρχει υποχρεωτικά εγκατάσταση φυσικού αερίου, σωστό είναι να μη κρέμονται τα μπαλκόνια απο τα πεζοδρόμια για να βγάλει απο ένα μικρό οικόπεδο ο εργολάβος μερικά τετραγωνικά ακόμα κλπ κλπ. 2
MTX Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 το κράτος γνωρίζει πολύ καλά τι κατάσταση για αυτό και έδωσε και επίδομα ενοικίου σε αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα , το θέμα είναι ότι μόλις οι ιδιοκτητες το είδαν αυτό άμεσος αύξησαν και αυτοί τα ενοίκια , εγώ όταν ζήτησα καινούργιο συμβόλαιο για να κάνω αίτηση για το επίδομα ο ιδιοκτητης μου ζήτησε το μισό επίδομα αύξηση , αλλιώς μου λέει ψάξε αλλου γιατί στο έχω ήδη χαμηλά 1
29gk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Nα θυμισω σε αυτο το σημειο την διαμαρτυρια των "κιτρινων γιλεκων" στη Γαλλια που πρωτη αιτια κι αφορμη ηταν το προβλημα της μετακινησης, λογω της αυξησης της βενζινης; Που βασικα ηταν το οτι λογω υψηλων ενοικιων και κοστους διαμονης στα κεντρα των πολεων, οι πολλοι της αστικης ταξης αναγκαστηκαν να πηγαινοερχονται στη δουλεια τους καθημερινα διανυοντας πανω απο 50χλμ; Να προσθεσω την κατασταση στη Γερμανια; Μηπως και εκεινη στην Ισπανια με εκκωφαντικο το τι συνεβαινε μεχρι προσφατα στην τουριστικη Βαρκελωνη; Καπιταλισμος λεγεται ολο αυτο και καλωσορισατε σε ολα τα νεα μελη. Ακομα και σε εκεινα που μεχρι προτινος κατοικουσαν ψηλα εκει στα συννεφα ! Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από 29gk 1
29gk Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, KiriosMarios είπε Να πάνε όλοι αυτοί να μείνουν στα χωριά και εκτός πόλης. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις να ζήσεις μέσα στη Βαρκελώνη με μισθό κάτω από 2000. Δικαιουμαι λοιπον να πω κι εγω το ιδιο σε εσενα αν διαμαρτυρεσαι για το 3αρι της δεκαετιας του '80 με τα 500Ε ενοικιο στην Αθηνα; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2020 από 29gk 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε Να πάνε όλοι αυτοί να μείνουν στα χωριά και εκτός πόλης. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις να ζήσεις μέσα στη Βαρκελώνη με μισθό κάτω από 2000. Μαζική φυγη προς επαρχίες θα προκαλέσει πτώση τιμών στις πόλεις και αύξηση στην επαρχία, μετά θα κλαίγονται όλοι και θα αντιστραφεί το πρόβλημα. Επίσης, μάλλον δεν έχεις ιδέα για το προφίλ των κατοίκων το δημογραφικό και την πολεοδομική αναπτυξη του Παρισιού η της Βαρκελώνης. Η σύγκριση με την Αθήνα είναι άκυρη. 1 ώρα πριν, mkp είπε Το κράτος βάζει πολλά εμπόδια (μεγάλους φόρους & πόλους κανονισμούς κτλ.) στην κατασκευή νέον κτίριων, οπότε αυτόματος υπάρχουν λιγότερα σπίτια για ενοικίαση & αγορά, και για αυτό βλέπουμε τις τιμές που βλέπουμε (Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης), αν το κράτος ανακατευόταν λιγότερο στις ζωές τον αθρώπων όλα θα ήταν καλύτερα. Δεν ειναι οι κανονισμοι το προβλημα. Υπάρχουν απουλητα ακίνητα ακόμα και με έτος κατασκευής το 2006, χιλιάδες άλλα ακίνητα κενά και κλειστά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χτίσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις