Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, conkal είπε

Ναι το ιδιο λεμε... δεν ισχυει ομως αυτο που λες.

εχω αρκετους γνωστους στο εξωτερικο και ειναι προφανες οτι καποια πραγματα δεν ειναι το ιδιο. πχ εχω γνωστο που εργαζεται σε μεγαλη εταιρια στη silicon valley. εχει σουπερ σπιτι και 2 αυτοκινητα που εγω τα βλεπω μονο σε φωτογραφιες . ΚΑθε χρονο ταξιδια στο εξωτερικο κτλ και Οταν λεω εξωτερικο, δεν εννοω 5 μερες στην Ρωμη. 

Ομοιως εχω φιλους σε διαφορες χωρες στην ευρωπη. Τα λεφτα τους ειναι καλυτερα και σε απολυτα νουμερα και σε αντιστοιχια με τα εισοδηματα στην ελλαδα. Το κοστος ζωης μπορει να ειναι 2-3πλασιο σε διαφορα μερη που εχω στο μυαλο μου αλλα οι μισθοι 5πλασιοι.  

Αυτοι οι άθρωποί ειναι οι εξαιρέσεις και θα έπερναν "τόσα" λεφτά και εδω.

Ο αδερφός μου ειναι senior engineer στην Google. Πριν απο αυτό ηταν στην Apple. Τον τελευταίο χρόνο που ήταν σε (Αμερικάνικη) εταιρία στην Θεσσαλονίκη ο μισθός του ηταν 5 χιλιάδες τον μήνα. Το σπίτι εδώ το νοίκαζε 400 ευρώ. Το σπίτι που αγόρασε στο San jose εχει 7 χιλιάδες τον μήνα δόση. 
Λόγω του αδερφού μου ξέρω δεκάδες ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ άτομα στον τομέα της πληροφορικής που έχουν γυρίσει χώρες. Ειναι ελάχιστοι αυτοι που ξεφεύγουν απο τον κανόνα.

Για κάθε άνθρωπο σαν τον αδερφό μου ή τον φίλο σου υπάρχουν 1000 που έχουν το ίδιο επίπεδο διαβίωσης. Δεν θα γίνει κάποιος σαν αυτός επειδή πήγε Αμερική να γράφει κώδικά. Και φυσικά δεν θα λέμε σαν κανόνα "ειναι διαφορετικά εξω, θα ζήσεις σαν βασιλιας" για τον 1 στους 1000 που ζούσε σαν δουκας εδώ και κατάφερε να πιάσει ενα δεύτερο 1 στους 1000 για να γίνει βασιλίας έξω.

Επεξ/σία από Skrobo
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραγνωρίζετε ένα σημαντικό παράγοντα:

• Ενώ σωστά είπαν πολλοί ότι το κόστος ζωής προσαρμόζεται, αυτό ισχύει για τα αγαθά των οποίων το κόστος εξαρτάται κυρίως ή αποκλειστικά από τοπικούς παράγοντες (π.χ. τα ενοίκια).
  • Υπάρχουν όμως πολλά αγαθά που έχουν σχετικά σταθερή τιμή. Αυτό ισχύει για όλα τα ηλεκτρονικά π.χ. και σε μεγάλο βαθμό για τα αυτοκίνητα. Ισχύει και για τα πακέτα διακοπών. 
  • Συνεπώς αν εσύ βγάζεις 1000 ευρώ το μήνα και τρως ας πούμε το 60% για τα απαραίτητα της διαβίωσης σου μένει το 40% για να πάρεις ότι άλλο θέλεις. Για κάποιον στο εξωτερικό που βγάζει 4000 ευρώ τα μήνα το υπόλοιπο είναι 1600 ευρώ αντί για 400. Ευκολότερα παίρνει αυτός ένα ακριβό π.χ. ποδήλατο από σένα όταν για σένα το ποδήλατο αυτό είναι οικονομίες ενός χρόνου ενώ γι αυτόν 2 και κάτι μηνών. 
Επεξ/σία από Typhoon
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, RIVOLUZ ITALIA είπε

ΕΡΓΑΣΊΑ στο εξωτερικό Ζητούνται ανειδίκευτοι εργάτες για εργοστάσιο παραγωγής υπολογιστών στο εξωτερικό (Τσέχικη δημοκρατία) Διαμονή δωρεάν Επιδότηση φαγητού Αμοιβή 650. - 950 , - το μήνα κ. Ηλίας email. Τηλ. 00306945633731 [email protected]

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ??ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ..ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΠΕΙ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΗ ΦΑΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΛΑ

Σκλαβια και εκμεταλλευση ειναι. Σε τετοιες δουλειες πας αν μενεις στο δρομο, σε κυνηγανε τοκογλυφοι, η γυναικα σου σε παει στα δικαστηρια για απληρωτη διατροφη ενω εχεις 12 μηνες ανεργος, κλπ Αν ανηκεις σε αυτες τις κατηγοριες καλη τυχη και καλο κουραγιο. 

Αν παλι ψαχνεις απλα μια δουλεια για να επιβιωσεις αξιοπρεπως, με λιγο παραπανω ψαξιμο θα βρεις παρα πολλες δουλειες σε αλλες χωρες πιο αξιοπρεπεις και με διπλασια λεφτα

Επεξ/σία από archer100
  • Like 3
Δημοσ.

Πιθανότατα οι θέσεις της αγγελίας θα είναι τρίμηνης διάρκειας. Κλασική περίπτωση, ακόμα και πιο επίσημων παρόμοιων αγγελιών, η οποία αποκαλείται "δοκιμαστική περίοδος".

Ο μετανάστης αρχικά, ως φιλοξενούμενος, δεν έχει πολιτικές/κοινωνικές/εργασιακές απαιτήσεις από τη χώρα που τον φιλοξενεί. Απαλλαγμένος από τον κοινωνικό συναγωνισμό του τόπου του, ή, και, συνήθως, ικανοποιημένος από το υποσχόμενο βιοτικό επίπεδο της ξένης χώρας, δέχεται γενναίες εκπτώσεις στις δικές του συνθήκες διαβίωσης σε αντίθεση με έναν ντόπιο. Εφτά νομά σ’ ένα δωμά, απ’ την πατρίδα μόνο μακριά!  
Συνεπώς, ένας εργοδότης, ακόμα και με το ίδιο εργασιακό κόστος, θα προτιμούσε τον μετανάστη εργαζόμενο αντί του ντόπιου, αφού ο πρώτος θα είναι πιο ικανοποιημένος, πιο υποτακτικός και λιγότερο διεκδικητικός. Τα παιδιά των μεταναστών, με υψηλότερα φρονήματα κι απαιτήσεις από τους γονείς τους, το ίδιο όμως φενακισμένα με αυτούς, θα επαναλάβουν το ίδιο μοτίβο αφού το θέλγητρο θα έχει αλλάξει σημείο στο χάρτη, είτε οριζόντια είτε κάθετα. Αυτό που συνέβη με την εσωτερική μετανάστευση σε επίπεδο χώρας, από την επαρχία στα αστικά κέντρα, γίνεται τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αντί να αλλάζουν οι συνθήκες ενός τόπου, συμφέρει περισσότερο να αλλάζουν οι κάτοικοί της.

Το μεταναστευτικό δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά μια παγκόσμια διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού με στόχο τη συμπίεση του εργασιακού κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας -γενικά.
Δυστυχώς, η εργασιακή μνήμη διαρκεί λιγότερο από μια γενιά, υπονομεύεται και κατακερματίζεται, ενώ, η εργοδοτική, σωρεύεται εκατοντάδες τώρα χρόνια και μετατρέπεται σε πολύτιμο γνωστικό εργαλείο της εργοδοσίας.

Πάντως, όσοι αποφασίσετε να φύγετε, μην ντραπείτε να γυρίσετε πίσω αν τα βρείτε σκούρα, διότι, η επιλογή αυτή δεν θα είναι και τόσο δική σας επιλογή, και, το βασικότερο, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τη συνείδηση, το φρόνημα, τη λογική και τα αισθήματά σας.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, RIVOLUZ ITALIA είπε

ΕΡΓΑΣΊΑ στο εξωτερικό Ζητούνται ανειδίκευτοι εργάτες για εργοστάσιο παραγωγής υπολογιστών στο εξωτερικό (Τσέχικη δημοκρατία) Διαμονή δωρεάν Επιδότηση φαγητού Αμοιβή 650. - 950 , - το μήνα κ. Ηλίας email. Τηλ. 00306945633731 [email protected]

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ??ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ..ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΠΕΙ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΗ ΦΑΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΛΑ

Δεν κοιτάς Ολλανδία ;Και για αγροτικές εργασίες αλλά και για αποθήκες κλπ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

Όμως "η ελληνική αγορά είναι άλλη" και πρέπει να αμειφθείς με τους μισθούς που είθισται να δίνονται στην Ελλάδα οπότε η διαφορά θα πηγαίνει στο παντελόνι (του εργοδότη).

Η άλλη επιλογή είναι να πας στη χώρα του εργοδότη και η διαφορά να μένει στην τσέπη του εργοδότη μέσω της φορολογίας του κράτους του εργοδότη. :rolleyes:

Όπως και να 'χει, όταν δουλεύεις σε ξένο χωράφι, τρως σε ξένο χωράφι, και το δικό σου χωράφι χορταριάζει και καταπατείται.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Δε νομίζω ότι έχει νόημα μία τέτοια ερώτηση. 

Ψήνεσαι να φύγεις χωρίς όμως.....

Να ξέρεις πόσα λεφτά θα σου πάρει να εγκατασταθείς και να επιβιώσεις στο νέο μέρος

Πόσο απαραίτητη είναι η γλώσσα

Τι θα συναντήσεις στη νέα σου δουλειά

Τι θα κάνεις σε περίπτωση που αυτό που βλέπεις δε σου βγει 

Χωρίς να ξέρεις καν αν μπορείς να κάνεις ότι σου ζητηθεί 

Ο suntzu είπε κάτι ωραίο. Αν πας στη μάχη χωρίς να ξέρεις τότε θα χάσεις. Προσεγγίζουμε τα πράγματα και κάνουμε κινήσεις οι οποίες εμπεριέχουν πολύ μεγάλη προβλεψιμότητα. Δε λέω.... ρίσκο πάντα θα υπάρχει αλλά γενικά αν δεν κρίνεται όλη σου η ζωή τότε καλό είναι να κάνεις μία κίνηση εκ του ασφαλούς παρά μία παράτολμη κίνηση η οποία έτσι και αλλιώς δεν θα αλλάξει δραστικά τις συνθήκες διαβίωσης σου. Στις επενδύσεις για παράδειγμα, για να προχωρήσεις χωρίς φόβο, πρέπει να έχεις πολλαπλάσιο ποσό διαθέσιμο από αυτό που θα επένδυες, δε μπορείς απλά να ρίξεις όλα σου τα λεφτά σε μία κίνηση χωρίς backup αλλιώς θα τρέμεις και δε θα ξέρεις το γιατί. Θα αποτύχεις. Έτσι και στις δουλειές, κάνε αργά βήματα και όχι μεγάλα με ρίσκα. Σκέψου για παράδειγμα ένας τσέχος που είναι εγκατεστειμένος εκεί που ζητάνε τις θέσεις θα είχε την ίδια ανάγκη με εσένα να κάνει τέτοιο θέμα? προφανώς νοιώθεις φόβο και όταν αισθάνεσαι κάτι τέτοιο να ξέρεις ότι ΔΕ πρέπει να προχωρήσεις καθώς θα χάσεις. Η αμφιβολία δεν είναι ΠΟΤΕ καλό πράγμα και είναι το πρώτο σημάδι επερχόμενης αποτυχίας. Επίσης δεν ευθύνεσαι εσύ που δεν είσαι σε θέση να είσαι σίγουρος για αυτή τη κίνηση απλά η ζωή σε έφερε σε αυτό το σημείο. Ο τσέχος με τη σειρά του δεν θα ήταν σίγουρος για μία αντίστοιχη θέση στη δική σου περιοχή. Τα σενάρια και τα υπερ/κατά είναι μοιρασμένα το ίδιο. Όπως λένε οι παλιοί, παπούτσι από το τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο.

Η αγορά της ευρώπη είναι για άτομα υψηλών δεξιοτήτων ή δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες και δε φτάνουν σε κορεσμό. Μου προκαλεί εντύπωση πως όλοι κοιτάνε πως θα πάνε Ευρώπη ενώ είναι το πιο "τσιγκούνικο" μέρος του κόσμου. Είναι ΠΟΛΥ σφιχτή αγορά. Αν θέλεται λεφτά και εύκολη επικοινωνία τότε Αμερική και πάλι Αμερική. Εκεί πέρα είναι ο πλούτος για άτομα όλων των ειδών. Επίσης δεν έχεις ρατσιστική αντιμετώπιση από τους ντόπιους. Αισθάνεσαι σαν ίσος με τους άλλους. Εγώ όταν πήγα βρετανία με κοιτούσανε περίεργα όταν τους μίλαγα επειδή δεν είχα τη κατάληλλη προφορά και το αστείο είναι ότι βάζαμε μεσάζοντα αμερικανό για να τους μεταφράσει τι τους λέω. Γερμανία δε, ο γερμάνος είναι ο πιο κομπλεξικός άνθρωπος του κόσμου, δε θα πήγαινα ΠΟΤΕ σε γερμανόφωνο κράτος. Από τότε που σταμάτησα να πουλάω σε ευρωπαίους και το γύρισα σε αμερικανούς, έχω το διπλάσιο εισόδημα. Στην αμερική δε λυπούνται τα λεφτά και έχουν ένα καπιταλιστικό mentality, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σε πληρώσουν καλά αν προσπάθησες.

Έχω δει κάποιους που πάνε έξω για να κάνουν ντελίβερι πίτσα. Ε μάγκα δεν έχει κανένα νόημα, μην έχεις την εντύπωση ότι θα κάνεις καμία διαφορά.

Ξαναλέω ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. 

Είσαι σίγουρος ότι πήγες Αμερική μετά το 1960;

Γιατί πήρε το μάτι μου ότι το '20 οι περισσότεροι (69%) με το ζόρι έχουν 1000ντάλαρς σε κάποιον λογαριασμό στο όνομα τους και κάπου το 25% δεν έχει να δώσει 100 για επείγοντα στο νοσοκομείο.

Μήπως είσαι και εσύ με τους bootstrappers;

|

Η Ευρώπη όντως είναι "τσιγκούνα" εάν πας ξυπόλητος στα αγγούρια, αλλά ως εργαζόμενος είσαι πολύ, πολύ καλύτερα από το Αμέρικα.

Εκτός φυσικά και εάν ανήκεις στο <10% που βγάζουν τα τρελά λεφτά εκεί.

Αλλά στο εδώ νήμα δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά σε φτωχοδιάβολους που ψάχνονται ακόμη και "σκλαβοπάζαρα" της Τσεχίας για κάτι καλύτερο... 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν κοιτάς Ολλανδία ;Και για αγροτικές εργασίες αλλά και για αποθήκες κλπ.

Αν καποιος ειναι ανειδίκευτος καλύτερα να κοιταει Γερμανία η Ολλανδία ειναι πολυ σκληρή και δεν την προτείνω σε κανεναν ανειδίκευτο. 

Δημοσ.

γιατι δεν καθεσε να μαθεισ web development και σε 5 μηνεσ να εισαι φοβεροσ ... περισοτερα θα βγαλεισ απο αυτο και απο την ανεση του σπιτιου σου ... που να πας τσεχια τωρα για σκλαβια 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

γιατι δεν καθεσε να μαθεισ web development και σε 5 μηνεσ να εισαι φοβεροσ ... περισοτερα θα βγαλεισ απο αυτο και απο την ανεση του σπιτιου σου ... που να πας τσεχια τωρα για σκλαβια 

Μόνο 5 μήνες για να γίνεις φοβερός Web designer; Δε νομίζω.... 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Μόνο 5 μήνες για να γίνεις φοβερός Web designer; Δε νομίζω.... 

αν καθετε 12 ωρεσ την ημερα να μελετα οντασ ανεργος εδω ??? 

πολλουσ λεω .... 

για να ζησει λεμε οχι για να αναλαβει το site τησ νασα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LongTom είπε

Είσαι σίγουρος ότι πήγες Αμερική μετά το 1960;

Γιατί πήρε το μάτι μου ότι το '20 οι περισσότεροι (69%) με το ζόρι έχουν 1000ντάλαρς σε κάποιον λογαριασμό στο όνομα τους και κάπου το 25% δεν έχει να δώσει 100 για επείγοντα στο νοσοκομείο.

Μήπως είσαι και εσύ με τους bootstrappers;

|

Η Ευρώπη όντως είναι "τσιγκούνα" εάν πας ξυπόλητος στα αγγούρια, αλλά ως εργαζόμενος είσαι πολύ, πολύ καλύτερα από το Αμέρικα.

Εκτός φυσικά και εάν ανήκεις στο <10% που βγάζουν τα τρελά λεφτά εκεί.

Αλλά στο εδώ νήμα δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά σε φτωχοδιάβολους που ψάχνονται ακόμη και "σκλαβοπάζαρα" της Τσεχίας για κάτι καλύτερο... 

ΤΙ να σου πω, εγώ προσωπικά δεν θα ένιωθα άνετα στην Ευρώπη. Δε πάω σε ένα μέρος που θα με βλέπουν σαν πακιστανό για εκμετάλευση. Η ευρώπη έχει βαθιές ρίζες στον εθνικισμό και τον συντηριτισμό. Στην αμερική είσαι αυτό που δίνεις, συνενοήσε πιο εύκολα και είσαι μαζί με άτομα από 5893209492393 εθνότητες που ζουν όλα αρμονικά. Ο μέσος αμερικανός είναι πολύ πιο ευγενικός από τον μέσο ευρωπαίο. Από την εμπειρία μου στην αγορά ο αμερικανός είναι ο καλύτερος καταναλωτής και ο πιο εύκολα διαχειρίσημος πελάτης και αυτό κυρίως επειδή έχει μεγαλώσει με καπιταλιστικές αρχές, δε σε κουράζει όπως ο καχύποπτος/συντιρητικός και "εξυπνάκιας" ευρωπαίος που κοιτάει πως να κόψει από παντού ή να σε εκμεταλευτεί. Σε βλέπει λες και είσαι η μαμά του και όχι επιχείρηση. Οι επιτυχίες της Γερμανίας και της Κίνας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες έως που τώρα βλέπεις να παίρνουν μέτρα ενάντια σε αυτό. 

Πως μπορεί να συγκριθεί η αγορά της τσεχίας ενός κράτους νάνου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, Πόσους χωράει στην αγορά της η τσεχία και πόσους οι ΗΠΑ, πόσους πλούσιους έχει η τσεχία και πόσους οι ΗΠΑ. Πόσο σταθερές θα είναι στο μέλλον οι ΗΠΑ και Η τσεχία. Οι εργοδότες για παρόμοιες δεξιότητες ίσως δε διαφέρουν πολύ αλλά στην αμερική δεν υπάρχει όριο στο που μπορείς να φτάσεις, ο πλούτος είναι τεράστιος αλλά φυσικά όπως είπες δεν είναι στα χέρια των πολλών ωστόσο άμα είχα να διαλέξω μεταξύ μίας μικρής ή μεγάλης αγοράς θα διάλεγα τη μεγάλη γιατί απλά θα ανέβαζε τις πιθανότητες μου και θα με χώραγε πιο εύκολα. 

Δε ξέρω γιατί τα λες αυτά, αν έχεις επίσημα στατιστικά ή κάτι τέτοιο, αλλά εγώ από την εμπειρία μου βλέπω ότι ο αμερικανός έχει πολλά λεφτά για πέταμα και το retail βασιλέυει εκεί πέρα. Ειδικά για έμπορες είναι χαλαρά το καλύτερο κράτος. Εγώ βλέπω ένα τεράστιο αριθμό πλουσίών. Επίσης έχε υπόψην ότι έχει πολύ μεγαλύτερο πλυθησμό από τη τσεχία ή το λουξεβούργο. ¨Οσους έχω ρωτήσει μου λένε ότι εκεί πας να βγάλεις πολλά λεφτά και μετά φεύγεις.

Δε καταλαβαίνω τι πάει να πει "φτωχοδιάβολος" εργαζόμενος αλλά δε βλέπω με πιο τρόπο θα είχες πρόβλημα εκεί πέρα. Σημασία έχει πόσο διαθέσιμος πλούτος υπάρχει και τι δεξιότητες χρειάζεσαι για να τον αποκτήσεις, αν πρέπει να είσαι στο 10% για να τον πάρεις τότε για αυτό προσπαθείς. Είναι λογικό ως ένα ακραία καπιταλιστικό κράτος να επιβραβεύει δεξιότητες και επιχειρήν. 

Αν είσαι φτωχοδιάβολος εργαζόμενος το πρόβλημα σου δεν είναι το εξωτερικό. Κάτσε και εκπαιδεύσου για ένα διάστημα ώστε να αποκτήσεις δεξιότητες και να ανέβεις στην ιεραρχία του καπιταλισμού. Δε παίρνει και τόσο πολύ, μπορεί να θέλει ακόμη και λίγους μήνες να μάθεις κάτι και να αποκτήσεις μεγάλο εισόδημα.  

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

αν καθετε 12 ωρεσ την ημερα να μελετα οντασ ανεργος εδω ??? 

πολλουσ λεω .... 

για να ζησει λεμε οχι για να αναλαβει το site τησ νασα 

12 ώρες την ημέρα κανένας δεν κάθεται να διαβάζει, θα πάθει ψυχολογικά και όχι μόνο, θα απαιτηθεί τουλάχιστον 1 έτος και με πιο χαλαρούς ρυθμούς, μιλάμε για κώδικα και άλλες τεχνικές, δεν αποστηθίζονται και μαθαίνονται αυτά με τακτικές σαν αυτές που λες να κάθεσαι 12 ή 10 ή 8 ώρες σερί να, θέλει και διάβασμα και πρακτική και εξάσκηση. Για να είσαι πολύ καλός web designer πέραν των τεχνικών θεμάτων απαιτείται και ταλέντο, αυτό είτε το έχεις έμφυτο είτε αποκτάται με την εμπειρία. Μετά για να αμοίβεσαι θα πληρώνεις ΟΑΕΕ, φόρους και τέλη, χρειάζεσαι λογιστή, συν οτι υπάρχουν ήδη αρκετοί web designers. Για να τελειώσω, ναι αυτό είναι μια επιλογή που μπορεί να την ψάξει ο συμφορουμήτης, από εκεί και πέρα μην του φουσκώνουμε το μυαλό και του δημιουργούμε φρούδες ελπίδες. Για να ζήσεις, ψάχνεις καμιά δουλειά με 500-600 ευρώ δεν χρειάζεται όλο αυτό το νταβαντούρι, αν θες να κάνεις παραπάνω πράγματα στην ζωή σου και να προχωρήσεις περισσότερο όμως, κοιτάς για το παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

για πεσ μας εσυ ποσα θεωρεις σωστα λεφτα για εναν προγραμματιστή στην γερμάνια η για ενα μανατζερ στην αγγλια ???

Σίγουρα κανένας από τους 2 δεν παίρνει 12κ τον μήνα. Εκτός άμα μιλάμε για senior architect στην Apple στην Αγγλια, η Senior Manager σε Big 4. Δηλαδη για το 1/10000 των προγραμματιστων και των μαναγκερ. Επιπλεον οι συντριπτικη πλειοψηφια των μαναγκερς, περνεις σιγουρα αρκετα λιγοτερα απο την πλειοψηφια των προγραμματιστων. Ασε που ειναι τοσο γενικως ορος, που δεν εχει καν νοημα να μιλας απλα για 'manager'...

59 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Σε 5 μήνες ούτε καν μονο σε HTML και CSS δεν γινεις φοβερος, όχι στο web development γενικα...

Επεξ/σία από Papakaliati
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...