Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλοντας να επικεντρωθεί στα δικά της προϊόντα που κυκλοφορούν οσονούπω, η Apple σταμάτησε την πώληση ανταγωνιστικών λύσεων από εταιρείες όπως Bose, Sonos και Logitech.

Η Apple ετοιμάζεται να κάνει δυναμικά την είσοδό της στην αγορά των προϊόντων ήχου, με τα σχετικά δημοσιεύματα και τις φήμες που οργιάζουν, να τη θέλουν να προβαίνει στις σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Τα παραπάνω έρχεται να ενισχύσει η ξαφνική “εξαφάνιση” όλων των σχετικών ανταγωνιστικών προϊόντων τρίτων εταιρειών από τα καταστήματα της Apple, φυσικά και ψηφιακό.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση αυτή έγινε στα τέλη του Σεπτεμβρίου, με τα ακουστικά και τα ηχεία της Bose, τα ηχεία της Logitech και τα έξυπνα ηχεία της Sonos να γίνονται παρελθόν εν μία νυκτί από το site της Apple. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στα φυσικά καταστήματα της Apple, με το προσωπικό να αποσύρει σταδιακά τα προαναφερθέντα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής μάλιστα, οι πωλήσεις της Sonos μειώθηκαν κατά 7% την περίοδο αμέσως μετά. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Apple είχε “ξεφορτωθεί” με τον ίδιο τρόπο τα προϊόντα της Bang & Olufsen.

Σύμφωνα με την Ultimate Ears της Logitech, η Apple ενημέρωσε πριν λίγο καιρό ότι θα σταματήσει την πώληση ηχείων τρίτων εταιρειών μέσω των καταστημάτων της από τον Σεπτέμβριο. Η ίδια η Apple αρκέστηκε να αναφέρει πως οι αλλαγές στη γκάμα προϊόντων και αξεσουάρ άλλων εταιρειών που πουλά μέσα από το δίκτυό της είναι συχνές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε ακολουθήσει λίγο-πολύ την ίδια τακτική με τώρα και το 2014, λίγο πριν λανσάρει το Apple Watch. Τότε, είχε σταματήσει την πώληση προϊόντων Fitbit, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το δικό της wearable.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κλείσει, άμεσα. Τέρμα η κοροϊδία. 

Ακούς εκεί να θέλει να πουλάει τα δικά της προϊόντα και όχι των άλλων. 

Ντροπή!

Επεξ/σία από stivaks72
Δημοσ.

Οταν ετοιμαζεις δικα σου προιοντα φυσικα και δεν ειναι σωστο επιχειρηματικα να πουλας αντιστοιχα ανταγωνιστων σου μεσα απο το δικο σου Store.

Αυτο ειναι το σωστο και αυτο κανουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, stivaks72 είπε

Να κλείσει, άμεσα. Τέρμα η κοροϊδία. 

Ακούς εκεί να θέλει να πουλάει τα δικά της προϊόντα και όχι των άλλων. 

Ντροπή!

We found an Apple shareholder here.

πέρα από την πλακα λογική κίνηση.

Επεξ/σία από Fotis Deutschland
Δημοσ.

Aν διαβαζες ολη την ειδηση εξαρχης δεν θα χρειαζοταν να γραψεις  δυο περιττα ποστ ουτε μια διορθωτικη επεξεργασια μετα απο το δικο μου που πλεον την διαβασες...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ScorpioX777 είπε

Aν διαβαζες ολη την ειδηση εξαρχης δεν θα χρειαζοταν να γραψεις  δυο περιττα ποστ ουτε μια διορθωτικη επεξεργασια μετα απο το δικο μου που πλεον την διαβασες...

Ok 👌

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι μια κίνηση στρατηγικής η οποία έχει και κάποιο κόστος για την Apple καθώς έπαιρνε και κάποιο μερίδιο από τις πωλήσεις...

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotis Deutschland είπε

We found an Apple shareholder here.

πέρα από την πλακα λογική κίνηση.

Όντως βρήκες. Είχα πάρει (μετά από παρότρυνση φίλου) 5 κομμάτια πριν αρκετά χρόνια. Τις έχω έτσι να λέω ότι είμαι συνεπενδυτής με τον Warren τον Buffet. 🤣

Δημοσ.
9 hours ago, dimakisk said:

... στα δικά της προϊόντα που κυκλοφορούν οσονούπω, η Apple σταμάτησε την πώληση ανταγωνιστικών λύσεων από εταιρείες όπως Bose, Sonos και Logitech.

Για μία ακόμη φορά μπράβο στην αππλε, εκπληκτική επιχειρηματική κίνηση. Βαζει γυαλιά σε πολύ κόσμο. Και πολύ άργησε αλλά ok.
Αφού μπορείς να πουλάς δικά σου και με απεριόριστο κέρδος ποιός ο λόγος να αρκείσαι σε ό,τι φκιάνουν οι άλλοι και να πρέπει να τους δίνεις και μερίδο κιόλας?
.
Ανυπομονώ να δω και άλλα από την αππλε, πχ εξαγορά Victoria's Secret κλπ.
Unstoppable.

Δημοσ.

Το μοναδικό προϊόν της Apple που είχα χρυσοπληρώσει κάποτε ήταν ένα iPod Classic 80GB. Ήταν εξαιρετικό στην εποχή του.

Αγαπώ τον ποιοτικό ήχο και μακάρι η Apple να διαθέσει ακουστικά ανταγωνιστικά σε XM4 και ηχεία σε επίπεδo ήχου Sonos (να μην έχει μόνο Siri όμως). Αν το κάνει δε θα αντισταθώ και θα την τιμήσω. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, imvrios είπε

Το μοναδικό προϊόν της Apple που είχα χρυσοπληρώσει κάποτε ήταν ένα iPod Classic 80GB. Ήταν εξαιρετικό στην εποχή του.

Αγαπώ τον ποιοτικό ήχο και μακάρι η Apple να διαθέσει ακουστικά ανταγωνιστικά σε XM4 και ηχεία σε επίπεδo ήχου Sonos (να μην έχει μόνο Siri όμως). Αν το κάνει δε θα αντισταθώ και θα την τιμήσω. 

Ipod classic 80gb! Τι ωραίο μηχανάκι. 

Δυστυχώς τότε δε μπορούσα να το πάρω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλα ετσι διωχνει ανθρωπους που θελουν ποικιλια κ επιλογες στην προιοντικη γκαμα...... Αν κ προσωπικα δεν θα εμπενα σε μαγαζι Apple ουτε για να σωθω απο πυρηνικη εκρηξη, αν ημουν πελατης θα μου αρεσε παρα πολυ να εχω επιλογες οπως η Boss, η η B&O για τον ηχο μου.

Καλη κ η μαμα-Apple αλλα αλλο ονομα διαθετουν οι εταιριες που αναφερει το αρθρο στον ηχο. Κατα την γνωμη μου, τα μαγαζια της γιναν φτωχοτερα. Οι εταιριες που πετα εξω ειναι κορυφαιες κ χτυπα τις επιλογες των πελατων της.

Oh well... αλλος ενας λογος να ψωνιζουμε απο αλλα μαγαζια I guess....

Επεξ/σία από SilverMachine
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Ναι αλλα ετσι διωχνει ανθρωπους που θελουν ποικιλια κ επιλογες στην προιοντικη γκαμα...... Αν κ προσωπικα δεν θα εμπενα σε μαγαζι Apple ουτε για να σωθω απο πυρηνικη εκρηξη, αν ημουν πελατης θα μου αρεσε παρα πολυ να εχω επιλογες οπως η Boss, η η B&O για τον ηχο μου.

Καλη κ η μαμα-Apple αλλα αλλο ονομα διαθετουν οι εταιριες που αναφερει το αρθρο στον ηχο. Κατα την γνωμη μου, τα μαγαζια της γιναν φτωχοτερα. Οι εταιριες που πετα εξω ειναι κορυφαιες κ χτυπα τις επιλογες των πελατων της.

Oh well... αλλος ενας λογος να ψωνιζουμε απο αλλα μαγαζια I guess....

Πολύ σωστή παρατήρηση, η apple μπορεί να είναι αυτή που είναι, αλλά ακόμα έχει πολύ δρόμο να φτάσει τέτοιες εταιρίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...