mandingueiro Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Υπάρχει ένα οικόπεδο (εκτός σχεδίου) 14 στέμματα, το οποίο θεωρείται δασική έκταση απο το Δασαρχείο, οπότε και δε μπορούμε να χτίσουμε κάτι σε αυτό (δεν ισχύει τελικά, είχε γίνει ένσταση σχετικά πρόσφατα και κερδίθηκε, οπότε ΔΕΝ είναι δασική έκταση). Επίσης το έχουμε εξ'αδιαιρέτου με έναν συγγενή (50/50). Τόσα χρόνια έχει παραμείνει αναξιοποίητο λοιπόν. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν, ο συγγενής σκοπεύει στο κομμάτι του να βάλει φωτοβολταικά και επίσης θέλει να του νοικιάσουμε κομμάτι απ'το δικό μας (ώστε να βάλει για 500kw). Αυτό σημαίνει ότι (αν προχωρήσουμε με τη συμφωνία) θα υπογράψουμε ένα συμφωνητικό όπου θα δεσμευόμαστε ότι θα του νοικιάζουμε για τα επόμενα 25 χρόνια (τόσο υπογράφει κι αυτός με τη ΔΕΗ για το ρεύμα) το οικόπεδο σε ένα Χ ποσό. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: πως αποφασίζω τί ποσοστό ενοικίου να θέσω; ψάχνω οικόπεδα εκεί γύρω και ρωτάω; πρέπει το ποσοστό ενοικίου να εξαρτάται απ'το κέρδος που βγάζει ο συγγενής μου απο τα φωτοβολταικά; αν προχωρήσουμε στη συμφωνία, αυτό σημαίνει πως το οικόπεδο στην ουσία δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω για κάτι άλλο, αν στο μέλλον το θελήσω. Επειδή μου φαίνονται πολλά τα 25 χρόνια (μπορεί μέχρι τότε να αποφασίσουμε ότι θέλουμε εμείς να το αξιοποιήσουμε κάπως), υπάρχει τρόπος στο συμφωνητικό να βάλω κάποια δεικλίδα ασφαλείας που να με προστατέψει απο κάτι τέτοιο; η τιμή που σκεφτόμαστε είναι 2000 το χρόνο, για 7 στρέμματα (εκείνος θα βγάζει περίπου 35κ καθαρά έσοδα απο την επένδυση, τον χρόνο). Σας φαίνεται λογική τιμή; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από mandingueiro
Dinos1973 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Εαν θεωρειται δασικο δεν μπορειτε να κανετε τιποτα!!!!
Giama Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 26 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Εαν θεωρειται δασικο δεν μπορειτε να κανετε τιποτα!!!! Αυτό νομίζω κι εγώ. Έχετε ρωτήσει μηχανικό;
NikosKallithea Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Απαγορεύονται φωτοβολταϊκά σε δασικη έκταση ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ
mandingueiro Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Αγνοήστε το κομμάτι με τη δασική έκταση. Δε ξέρω ακριβώς τί παίζει εκεί (ίσως έχει παίξει σπασμένο τηλέφωνο). Ξέρω ότι ο θείος μου το έχει ψάξει και μπορει κανονικά και με το νόμο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι μιλάμε για χωράφι στο οποίο επιτρέπεται να μπουν φωτοβολταικά.
bilya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 πούλα το όλο στον ξαδερφο κ τελος. Ούτε σε νοιαζει μετά τι θα κανει αυτός. Γνώμη μου, συμφωνίες με συγγενείς ποτέ. 7
conkal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, mandingueiro είπε Καλησπέρα, Υπάρχει ένα οικόπεδο (εκτός σχεδίου) 14 στέμματα, το οποίο θεωρείται δασική έκταση απο το Δασαρχείο, οπότε και δε μπορούμε να χτίσουμε κάτι σε αυτό. Επίσης το έχουμε εξ'αδιαιρέτου με έναν συγγενή (7 δικά μας, 7 δικά του). Τόσα χρόνια έχει παραμείνει αναξιοποίητο λοιπόν. Εξ αδιαιρέτου ΔΕΝ σημαινει 7 δικα του 7 δικα σας. Σημαινει 14 στρ. επι 50% δικα του και 50% δικα σας. Αν ηταν 7 και 7 θα ηταν 2 ιδιοκτησιες και θα μπορουσατε να τις χωρισετε χωρις πολλα πολλα Επισης Δεν ειναι εξυπνο να κλεισεις 25 χρονια ενοικιαστηριο συμβολαιο γιατι εμπλεκονται και θεματα χρησικτησιας . Το λογικο αποτελεσμα ειναι οτι μετα θα σας φαει το οικοπεδο. Αποψη μου, πουλησε του το μεριδιο σου και ασε τον να κανει οτι θελει. 2
mandingueiro Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, conkal είπε Εξ αδιαιρέτου ΔΕΝ σημαινει 7 δικα του 7 δικα σας. Σημαινει 14 στρ. επι 50% δικα του και 50% δικα σας. Αν ηταν 7 και 7 θα ηταν 2 ιδιοκτησιες και θα μπορουσατε να τις χωρισετε χωρις πολλα πολλα Έστω κι έτσι, μας επηρεάζει κάπως στην τελική απόφαση; Μας προτείνει να του νοικιάσουμε το 50% για να βάλει φωτοβολταικά, και να μας δίνει κάποιο ενοίκιο. Τί αλλάζει το ότι είναι εξ'αδιαιρέτου; Δε γίνεται αυτό που μας προτείνει;
NikosKallithea Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 ~250 είναι χοντρικα ανα στρεμα και αν δεν κανω λάθος δέσμευση για μια δεκαετια
mandingueiro Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, bilya είπε πούλα το όλο στον ξαδερφο κ τελος. Ούτε σε νοιαζει μετά τι θα κανει αυτός. Γνώμη μου, συμφωνίες με συγγενείς ποτέ. Αυτό προϋποθέτει ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει Το οποίο δε νομίζω ότι ισχύει. 5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε ~250 είναι χοντρικα ανα στρεμα και αν δεν κανω λάθος δέσμευση για μια δεκαετια Σε τί αναφέρεσαι; Νομίζω πως η σύμβαση με τη ΔΕΗ για να τους πουλάς το ρεύμα έχει ισχύ 25 χρόνια. Γι'αυτό και ο ίδιος θέλει προφανώς να νοικιάσει το κομμάτι μας για 25 χρόνια.
bilya Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, mandingueiro είπε Αυτό προϋποθέτει ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει Το οποίο δε νομίζω ότι ισχύει. Αν κανει τετοια επενδυση κ δεν τον ενδιαφερει να αγορασει κατι το οποιο θα χρησιμοποιεί για 25 χρονια τουλαχιστον, ετοιμασου τα 2κ που περιμενεις να γίνουν τπτ 200-500Ε. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από bilya
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Θα συμβούλευα να μη μπλέξετε σε τόσο μακροχρόνια μίσθωση α) με συγγενή και β) για επένδυση που θα έχει για αποκλειστικό πελάτη το κράτος. Γενικότερα, 25 χρόνια; Αν θέλει, ας το αγοράσει. Δεν σας συμφέρει καθόλου μια τόσο μακροχρόνια μίσθωση, καθώς, εκτός του ότι σας δένει τα χέρια σε τυχόν περίπτωση που σας προκύψει άλλη πρόταση, σε τέτοιο βάθος χρόνου, ο μοναδικός και αποκλειστικός πελάτης του συγγενή σας έχει τη δυνατότητα να αλλάζει όποτε θέλει τους όρους του παιχνιδιού αναδρομικά (αναζήτησε πληροφορίες για αλλαγές στις τιμές της κιλοβατώρας από τέτοιες εγκαταστάσεις) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τα έσοδα του επενδυτή και κατ' επέκταση το ποσό που θα σας καταβάλει. Και, κυρίως, μη μπλέξετε αν το κτήμα δεν είναι "κρύσταλλο" από άποψη νομίμων χρήσεων. Αν βάλετε φωτοβολταϊκά σε δασική έκταση, σε τυχόν έλεγχο θα σας τρέξουν και τον επενδυτή, και εσάς, τους ενοικιαστές. Άγνοια δεν θα μπορέσετε να δηλώσετε, γιατί προηγουμένως θα πρέπει α) να δικαιολογείτε και εσείς και αυτός κάπως το ποσό που θα αλλάζει χέρια ως μίσθωμα, άρα θα υπάρχουν τραπεζικές καταθέσεις ή επιταγές και β) θα υπάρχουν συμβόλαια που θα περιγράφουν τη χρήση του κτήματος στο οποίο παραχωρείτε το δικαίωμα εκμετάλλευσης που κατέχετε εξ' αδιαιρέτου. 3
conkal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 16 λεπτά πριν, mandingueiro είπε Έστω κι έτσι, μας επηρεάζει κάπως στην τελική απόφαση; Μας προτείνει να του νοικιάσουμε το 50% για να βάλει φωτοβολταικά, και να μας δίνει κάποιο ενοίκιο. Τί αλλάζει το ότι είναι εξ'αδιαιρέτου; Δε γίνεται αυτό που μας προτείνει; Στην περιπτωση σας τιποτα δεν αλλαζει. το εγραψα για τα τυπικα. Γενικα θα προτιμουσα εκτος αν εχεις εξαιρετικες σχεσεις μαζι του , να το πουλησω αν ημουν στην θεση σου . στην ουσια με 25 ετες συμβολαιο ειναι σαν να μην ειναι πλεον δικο σου ετσι και αλλιως
NikosKallithea Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, mandingueiro είπε Σε τί αναφέρεσαι; Νομίζω πως η σύμβαση με τη ΔΕΗ για να τους πουλάς το ρεύμα έχει ισχύ 25 χρόνια. Γι'αυτό και ο ίδιος θέλει προφανώς να νοικιάσει το κομμάτι μας για 25 χρόνια. Ναι εχεις δικιο, δεν ήμουν σίγουρος
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 36 λεπτά πριν, mandingueiro είπε Έστω κι έτσι, μας επηρεάζει κάπως στην τελική απόφαση; Μας προτείνει να του νοικιάσουμε το 50% για να βάλει φωτοβολταικά, και να μας δίνει κάποιο ενοίκιο. Τί αλλάζει το ότι είναι εξ'αδιαιρέτου; Δε γίνεται αυτό που μας προτείνει; Βαλε και εσύ φωτοβολταικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα