Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνοντας για αγορά νέου αυτοκινήτου μεταξύ συνειδητοποίησα ένα σοβαρό πρόβλημα των ηλεκτρικών για ταξίδια , εκτός από τη. Πολύ χαμηλή αυτονομία με ταχύτητες 130-140 σε εθνική , πως οι υπολογισμοί φόρτισης που έκανα δεν ισχύουν .

δηλ το 10-80% που δίνουν οι min , είναι για φορτιστές που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα οι είναι σπάνιοι .

σε πρόχειρο υπολογισμό που έκανα τα περισσότερα ΣΕΑ (δεν αναφέρω τι απλά βενζινάδικα με φορτιστές 12-20 kw). , έχουν που σημαίνει απαγορευτικός χρόνος φόρτισης εν μέσω ταξιδιού . Δηλ 10~80 % κάνει 1:30 ώρα!!!! 
σωστά τι σκέφτηκα ή κάτι χάνω ?

σκέφτομαι πως μάλλον το ηλεκτρικό είναι λύση για εντός πόλη και όχι σαν 1ο αυτοκίνητο 

Δημοσ.

Γιατί να σταματήσεις σε ΣΕΑ που έχει 50kW φορτιστή, αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη; Θα σταματήσεις εκεί που έχει >150kW. Στις μεγάλες εθνικές οδούς υπάρχουν. Στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις επίσης υπάρχει τουλάχιστον ένας πολύ γρήγορος φορτιστής.

Επίσης στο ταξίδι θα πηγαίνεις με 110-120 χλμ/ώρα που βελτιώνει πολύ την αυτονομία χωρίς να επηρεάζει σημαντικά το συνολικό χρόνο ταξιδιού. 

Αν αυτά τα δύο σημεία είναι deal breaker για σένα και κάνεις πολύ συχνά μακρινά ταξίδια, τότε δε θα αγοράσεις EV. 

• Like 6
  • Haha 1
Δημοσ.
11 hours ago, manosbr said:

Ψάχνοντας για αγορά νέου αυτοκινήτου μεταξύ συνειδητοποίησα ένα σοβαρό πρόβλημα των ηλεκτρικών για ταξίδια , εκτός από τη. Πολύ χαμηλή αυτονομία με ταχύτητες 130-140 σε εθνική , πως οι υπολογισμοί φόρτισης που έκανα δεν ισχύουν .

δηλ το 10-80% που δίνουν οι min , είναι για φορτιστές που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα οι είναι σπάνιοι .

σε πρόχειρο υπολογισμό που έκανα τα περισσότερα ΣΕΑ (δεν αναφέρω τι απλά βενζινάδικα με φορτιστές 12-20 kw). , έχουν που σημαίνει απαγορευτικός χρόνος φόρτισης εν μέσω ταξιδιού . Δηλ 10~80 % κάνει 1:30 ώρα!!!! 
σωστά τι σκέφτηκα ή κάτι χάνω ?

σκέφτομαι πως μάλλον το ηλεκτρικό είναι λύση για εντός πόλη και όχι σαν 1ο αυτοκίνητο 

Για ποιο αυτοκινητο και ποια διαδρομη εκανες την εργασια;

Δημοσ.
47 minutes ago, majunior said:

Φανταστείτε το 5% να θέλει να φορτίσει από αυτούς...

kinisi_diodia_vrady_psila.jpg

Αυτα ειναι πανω κατω 500 αυτοκινητα. το 5% ειναι 25 αυτοκινητα. Ναι και ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gbras είπε

Τόσα πολλά ? Τώρα του βάζεις δύσκολα … /s

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gbras είπε

9 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Τόσα πολλά ? Τώρα του βάζεις δύσκολα … /s

Ναι, 500 αυτοκίνητα γύρισαν στην Αθήνα. Διάνοιες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, majunior είπε

Ναι, 500 αυτοκίνητα γύρισαν στην Αθήνα. Διάνοιες.

1) Όλα θα φορτίσουν ταυτόχρονα? Εγώ φόρτισα την επόμενη μέρα απο όταν ξεκίνησε το ΦΒ να δίνει τσάμπα ρεύμα παρόλο που είχα δρομολόγια το μεσημέρι. Φορτίζω στο μαξ με 50χλμ/ώρα αν χρεαστεί και φυσικά δεν έφτασε κάτω απο 26% και αυτό γιατί δεν χρειαζόμουν τα έξτρα χλμ και μου αρκούσε να γεμίσω δωρεάν απο τον ήλιο.

2) Οι φορτιστές (οι καλοί πχ αυτοί που παίρνουν και επιδότηση) μπορούν να πάρουν εντολή απο τον ΔΕΔΔΗΕ για να κόψουν ταχύτητα. Ακόμα δεν έχει χρειαστεί.

3) Με το 5% που λές θα είχαμε 5% λιγότερη μόλυνση

4) Λιγότερη χασούρα απο τις ΑΠΕ (20GWh πετάξαμε σε 2 μέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! που με 50kwh ανα αμάξι έχουμε 400.000 αυτοκίνητα!!!!!) Εγώ βοήθησα όσο μπορούσα πάντως :) 

5) Λιγότερη φασαρία

κλπ κλπ κλπ

Με περικοπές ΑΠΕ 30 GWh ισορρόπησε το ενεργειακό σύστημα τις αργίες του Πάσχα

• Like 6
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, majunior είπε

Φανταστείτε το 5% να θέλει να φορτίσει από αυτούς...

kinisi_diodia_vrady_psila.jpg

Εγώ θα σου πω ότι ενδεχομένως έχεις ένα δίκιο. Το δίκτυο των φορτιστών είναι μικρό και σε μεγάλες εξόδους όπως αυτές του Πάσχα των Χριστουγέννων ή του 15Αυγουστου ίσως να μην βρίσκεις ελεύθερο φορτιστή. Δεν είναι αυτό πρόβλημα της ηλεκτρονικής αλλά του ότι είμαστε 100 χρόνια πίσω σαν χώρα παραδοσιακά.

Δηλαδή ας πούμε ότι κανονίζω να φύγω από Αθήνα με το Ηλεκτρικό μου και να πάω στο χωριό μου κάπου στα Ιωάννινα. Πρώτο βήμα είναι να δω αν το αμάξι μου αντέχει την διαδρομή. Αν δεν το κάνει κοιτάζω που θα έχω φτάσει γύρω στο 20% έτσι ώστε να δω που υπάρχει ένας φορτιστής κοντά όπου θα κάνω και μία στάση για να φορτίσω. Εδώ λοιπόν σε αυτό το πρώτο βήμα καλό είναι να βρω και 2-3 εναλλακτικές, διότι σε αυτές τις μέρες όλοι οι electro heads πιθανών θα έχουν κάνει πάνω κάτω τους ίδιους υπολογισμούς με εμένα και μπορείς το σημείο που επέλεξα να έχει πολύ κόσμο. Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω αν θα το κάνω αλλά κάπως έτσι το σκέφτομαι. Αν κάνω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος κάτοχος.

Θα μου πείς τώρα ότι είναι ολόκληρη διαδικασία να το κάνεις αυτό κάθε φορά αλλά για να σε προλάβω, μια φορά θα το κάνεις. Την επόμενη δεν χρειάζεται.

• Like 2
Δημοσ.

Να προσθέσω ότι το υποτιθέμενο 5% θα προσπαθούσε να φορτίσει στο νυχτερινό ρεύμα που κορυφώθηκαν οι περικοπές....αν δεν εννοείται...

Δημοσ.

Ελατε τωρα, μερικοι δεν εχουν τι αλλο να κανουν απο το να ψαχνουν το προβλημα σε καθε λυση.. Ολοι αυτοι που βρισκουν τα φανταστικα και ανυπερβλητα προβληματα ολως τυχαιως δεν εχουν ηλεκτρικο αυτοκινητο. Επισης ειναι γεγονος οτι τους ειναι πολυ πιο σημαντικο μην τυχει και καθυστερησουν καπου 15 λεπτα παραπανω,  απο αυτο που αναπνεουν καθε μερα στα σιγουρα.

• Like 5
Δημοσ.

εδω ειναι ταλαιπωρια το ενα λεπτο να παμε στο βενζιναδικο,η δημοσια φορτιση φανταζει και ειναι γολγοθας.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dsi44 είπε

εδω ειναι ταλαιπωρια το ενα λεπτο να παμε στο βενζιναδικο,η δημοσια φορτιση φανταζει και ειναι γολγοθας.

Όντως το να πάω βενζινάδικο πλέον μου φαίνεται απίστευτη αγγαρεία. Όποτε παίρνω το 2o αυτοκίνητο ή τη μηχανή μου κακοφαίνεται πάρα πολύ. Τους 9 μήνες που έχουμε το ηλεκτρικό μόνο στο roadtrip των 10 ημερών φορτίσαμε εκτός σπιτιού και εκεί δεν μου κακοφάνηκε γιατί όπως έχω ξαναπεί είναι ελεύθερος χρόνος. Είχαμε "δουλειές" να κάνουμε που έπρεπε να γίνουν και έτσι δεν χάναμε χρόνο. Φάγαμε πρωινό, περιμέναμε το καράβι, ψωνήσαμε απο SM, κλείναμε airbnb, βγάζαμε πρόγραμμα ημέρας πού να πάμε κλπ και μία φορά το φόρτισα βράδυ και κοιμόμουν 😋

15500χλμ μέχρι τώρα με ~10 φορτίσεις

Αν είχαμε ICE θα είχα πάει σε βενζινάδικο 15500/600χλμ ~ 26 φορές!

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, gbras είπε

Επισης ειναι γεγονος οτι τους ειναι πολυ πιο σημαντικο μην τυχει και καθυστερησουν καπου 15 λεπτα παραπανω,  απο αυτο που αναπνεουν καθε μερα στα σιγουρα.

Ελάχιστη αναζήτηση να κάνεις στο δίκτυο και θα βρεις χιλιάδες άρθρα για την πρόκληση ασθενειών (καρκίνος, αναπνευστικά, καρδιακά, άνοια, παιδικό άσθμα και άλλα) από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Ενώ, όμως,  δίνεται μια ευκαιρία να βελτιώσουμε την κατάσταση, μέσω της ηλεκτροκίνησης, έχουν την άρνηση μέσα τους με τις πιο γελοίες δικαιολογίες. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
9 hours ago, dsi44 said:

Μεινε στο φανταζει. Οταν θα παρεις ηλεκτρικο θα μας πεις αν οντως ειναι ... Και αν αυτο που σου φανταζει ειναι πιο σημαντικο απο το δηλητηριο που αναπνεεις εσυ και τα παιδια σου τοτε υπαρχει και αυτο που λεγεται πρωτεραιοτητες στη ζωη,,

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...