Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 17 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Η 10Α συνήθως χρησιμοποιείται με 1,5# καλώδιο. Η 16Α με 2,5#. Η 10Α σου δίνει πρακτικά 1,7kw και η 16Α 3kw..... Ξεχωριστή δεκάρα με μεγάλης διατομής καλώδιο μας είπε ότι έβαλε στην συγκεκριμένη πρίζα ο ηλεκτρολόγος για να "σηκώνει" ενεργοβόρες συσκευές, οι άλλες πρίζες π.χ δεν σηκώνουν μεγάλο κομπρεσέρ. Τώρα ποια δεν είμαι απολύτως σίγουρη, δεν είμαι τώρα στο χωριό. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Σε μελλοντική φόρτιση αμαξιού ποια είναι η ουσιαστική διαφορά (ταχύτητα φόρτισης, ασφάλεια φόρτισης, προστασία αμαξιού, κλπ); 1
teodor_ch Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Η ασφάλεια ασφαλίζει το καλώδιο. Οπότε έβαλε 10άρα γιατί τόσο αντέχει το καλώδιο (λογικά). Είναι λίγα τα 10Α. "Παίρνεις" περίπου 12χλμ/ώρα φόρτισης. 3
malakudi Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 20 λεπτά πριν, malakudi είπε Για την ακρίβεια, από τα 14 σημεία που μπορείς να σταματήσεις επί της Αθηνών - Θεσσαλονίκης ή με ελάχιστη έξοδο αυτής είναι μόνο 3 τα σημεία με 50 και 60KW - Ευαγγελισμός - Νίκαια και Σχηματάρι. Στο Σχηματάρι έχουν μπει και 300ρηδες Ήρων αλλά δε δουλεύουν ακόμα σωστά. Ιδού η λίστα, αν έχω ξεχάσει κάτι συμπληρώστε: ΣΕΑ Κορινού 4*180KW + 1*360KW + 2*160KW + 1*50KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Σκοτίνας 4*180KW + 4*160KW + 1*50KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Ευαγγελισμού 1*50KW (και στα δύο ρεύματα) IKEA Θεσσαλίας 4*300KW Tesla Λάρισας 8*250KW (διαθέσιμοι σε όλους) ΣΕΑ Νίκαιας 1*60KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Αλμυρού 4*180KW + 1*60KW (και στα δύο ρεύματα) Λαμία Travel Stop 4*180KW ΣΕΑ Αταλάντης 2*360KW + 2*160KW + 1*50KW κάθοδος, 3*360KW άνοδος + Tesla 4*250KW (μόνο για Tesla) και στα δύο ρεύματα Κάστρο 135KW Shell Θήβας 180KW 200A (80KW για 400V) ΣΕΑ Σχηματαρίου 50KW + 300KW Ήρων Shell Σχηματαρίου 180KW 200A (80KW για 400V) ΣΕΑ Σείριος 100KW free Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε μόνο 50 ή 60 και μόνο μία θέση στα παρακάτω: ΣΕΑ Κορινού 1*50KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Σκοτίνας 1*50KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Ευαγγελισμού 1*50KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Νίκαιας 1*60KW (και στα δύο ρεύματα) ΣΕΑ Αλμυρού 1*60KW (και στα δύο ρεύματα) και μάλιστα στο ΣΕΑ Νίκαιας και Αλμυρού ήταν σα να μην υπήρχαν αφού οι φορτιστές της Προτέργεια συνήθως δε δούλευαν. Οπότε έχουμε μια σημαντική βελτίωση στις υποδομές, τουλάχιστο στο βασικό άξονα - γιατί πχ η Εγνατία έχει μεγάλο πρόβλημα ακόμα.
Vagosman Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 ώρες πριν, teodor_ch είπε Για μένα με την υπάρχουσα τεχνολογία τα ηλεκτρικά είναι κατάλληλα (και συμφέρουν) για λίγους.* Ποτέ δεν είπα να αγοράσουν όλοι ηλεκτρικό. Ίσα ίσα εξηγώ ότι χωρίς 1) Θέση στάθμευσης ΚΑΙ φόρτιση σε οικιακή/εταιρική παροχή 2) Αρκετά χλμ/έτος 3) Ελάχιστα ταξίδια/έτος άνω των 400χλμ δεν συμφέρει το ηλεκτρικό. * Ο λόγος που περιμένω να πέσουν/σταθεροποιηθούν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μόλις το ποσοστό του πληθυσμού που πληροί τις παραπάνω προδιαγραφές αποκτήσει ένα. Οπαδός εξηλέκτρισης των πάντων, θέρμανση, κίνηση τα πάντα όλα. Όμως θα συμφωνήσω, είμαι με το ίδιο αυτοκίνητο B segment 14 χρόνια πλέον. Θα πρέπει σχετικά σύντομα να πάω σε μεγαλύτερο C+ προς D segment γιατι πολλαπλασιάστηκε η οικογένεια. Με τα χιλιόμετρα που κάνω δεν θα κάνω αποσβεση ποτέ, ακομα και με επιδότηση, ακόμα και με δωρεάν καύσιμο απο ΦΒ. O μόνος τρόπος για πλήρη εξηλέκτριση ειναι οι τιμές να πέσουν οριζοντίως. Tα μόνα vfm πλέον ειναι τα αμιγώς κινέζικα και η Dacia. 1
basilis_k6 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Vagosman είπε Οπαδός εξηλέκτρισης των πάντων, θέρμανση, κίνηση τα πάντα όλα. Όμως θα συμφωνήσω, είμαι με το ίδιο αυτοκίνητο B segment 14 χρόνια πλέον. Θα πρέπει σχετικά σύντομα να πάω σε μεγαλύτερο C+ προς D segment γιατι πολλαπλασιάστηκε η οικογένεια. Με τα χιλιόμετρα που κάνω δεν θα κάνω αποσβεση ποτέ, ακομα και με επιδότηση, ακόμα και με δωρεάν καύσιμο απο ΦΒ. O μόνος τρόπος για πλήρη εξηλέκτριση ειναι οι τιμές να πέσουν οριζοντίως. Tα μόνα vfm πλέον ειναι τα αμιγώς κινέζικα και η Dacia. αυτο. θελω και εγω ηλεκτρικο κυριως για την οδηγηση του, οχι τοσο την οικονομία, αλλα δεν βγαινουν τα νουμερα. τιμες αγορας στο θεο, φορτιση εξω στο θεο, deprecation αδιανοητο και μοντελα σε λογικες τιμες ελαχιστα και κυριως κινεζικα. μου αρεσει το αττο2 και το renault4. και τα 2 ειναι οικονομικη αυτοκτονια. δεν θα με χαλαγε και ελροκ η ev3 αλλα εκει μιλαμε για ανοητα νουμερα. με καλο εξοπλισμο κοιταμε 40κ λολ. αν ειχα 40κ θα έπερνα πολυ καλυτερο αμαξι χωρις να πληρωσω την μπαταρια αλλα την απολαυση και το στησιμο γιατι οταν εχεις 40 για το δρομο δεν σε νοιαζει η οικονομια. το προβλημα των ηλεκτρικων ειναι οτι δεν εχουν πλεον στην ελλαδα κανενα selling point. δεν κερδιζουν πουθενα τα θερμικα. πρεπει να εχουν τις ιδιες τιμες με τα θερμικα για να εχουν νοημα υπαρξης. ξεχασα να αναφερω οτι ενω τα ηλεκτρικα δεν πεφτουν οπως προφητευαν διαφοροι, πεφτουν τα θερμικα και ενω φθηνα δεν ειναι για κανενα λογο, δεν μπορουν παρα να συνεχισουν να πεφτουν. τα ηλεκτρικα αντι να πεφτουν ακριβαινουν σε σχεση με τις ανακοινωσεις των εταιρειων. Επεξ/σία 24 Απριλίου από basilis_k6 1
Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 47 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Είναι λίγα τα 10Α. "Παίρνεις" περίπου 12χλμ/ώρα φόρτισης. Άρα στη χειρότερη εκδοχή εάν το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ στην κοντινότερη κωμόπολη είναι σε απόσταση 27 χιλιομέτρων τότε με 5 ώρες+ φόρτιση θα μπορεί ένα ηλεκτρικό αμάξι να πάει και να έρθει; Εάν ναι μας καλύπτει(Δεν είναι εφικτό να είναι μόνιμα ανοιχτή η πόρτα της κυρίας εισόδου για να φορτίζει το Χ αμάξι). Εάν όχι μας συμφέρει χρηματοοικονομικά να πάρουμε plug in υβριδικό;
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αυτο. θελω και εγω ηλεκτρικο κυριως για την οδηγηση του, οχι τοσο την οικονομία, αλλα δεν βγαινουν τα νουμερα. τιμες αγορας στο θεο, φορτιση εξω στο θεο, deprecation αδιανοητο και μοντελα σε λογικες τιμες ελαχιστα και κυριως κινεζικα. μου αρεσει το αττο2 και το renault4. και τα 2 ειναι οικονομικη αυτοκτονια. δεν θα με χαλαγε και ελροκ η ev3 αλλα εκει μιλαμε για ανοητα νουμερα. με καλο εξοπλισμο κοιταμε 40κ λολ. αν ειχα 40κ θα έπερνα πολυ καλυτερο αμαξι χωρις να πληρωσω την μπαταρια αλλα την απολαυση και το στησιμο γιατι οταν εχεις 40 για το δρομο δεν σε νοιαζει η οικονομια. το προβλημα των ηλεκτρικων ειναι οτι δεν εχουν πλεον στην ελλαδα κανενα selling point. δεν κερδιζουν πουθενα τα θερμικα. πρεπει να εχουν τις ιδιες τιμες με τα θερμικα για να εχουν νοημα υπαρξης. Όσο οι εταιρείες παράγουν θερμικά δεν θα ρίξουν τις τιμές τους γιατί είναι σαν να βάζουν τρικλοποδιά στον εαυτό τους καθώς όχι φυσικά όλοι αλλά η μερίδα που μπορεί να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά και δεν είναι μικρή θα πάει προς τα εκεί και όλες οι γραμμές παραγωγής θερμικών κινητήρων θα βγουν σε αχρηστία. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που θα χαθούν και ίσως η ΕΕ θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να χρηματοδοτήσει τις εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων που τις έχουν μείνει όχι στο να βγάζουν ΤΑΝΚΣ για αυτοκατανάλωση αλλά τόσο σε έρευνα όσο και στον εξιχρονσμό των εργοστασίων αυτών για την παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα καταφέρουν να κάνουν μία πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και πιστεύω ότι θα δούμε και οικονομικότερα μοντέλα από αυτές. Προς το παρών οι κινέζικες λύσεις που κυκλοφορούν είναι αρκετά καλές επιλογές. Τώρα τα σημεία που κερδίζουν τα ηλεκτρικά έναντι των θερμικών τα έχουμε αναφέρει πολλαπλά. Θα αναφέρω ότι για κάποιον που κάνει 100km την ημέρα γλιτώνει γύρω στα 2500€ το χρόνο στο κόστος μετακίνησης του. Αν λοιπόν ένα ηλεκτρικό κοστίζει 10000€ παραπάνω απ' το αντίστοιχο θερμικό η απόσβεση αυτών των χρημάτων δεν είναι αμελητέα μέσα σε μια πενταετία και τα υπόλοιπα 10000€ μέχρι την δεκαετία που θα μείνουν τσέπη δεν είναι αμελητέο ποσό. Είναι τα ΦΒ που μπορείς να βάλεις για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και επίτευξη αυτονομίας. Ένα θερμικό μάλιστα από κει και πέρα θα αρχίσει να χρειάζεται να μπαίνει πιο εντατικά στο συνεργείο. Έχουμε βαρεθεί να το λέμε ότι είναι αλλιώς να κάνεις 3000km και αλλιώς 30000km τον χρόνο. Στην πρώτη περίπτωση δεν αξίζει καν να πάρεις καινούργιο αμάξι. Το μεταχειρισμένο της δεκαετίας είναι πάρα πολύ καλή λύση. Επεξ/σία 24 Απριλίου από manolis940 2
malakudi Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αυτο. θελω και εγω ηλεκτρικο κυριως για την οδηγηση του, οχι τοσο την οικονομία, αλλα δεν βγαινουν τα νουμερα. τιμες αγορας στο θεο, φορτιση εξω στο θεο, deprecation αδιανοητο και μοντελα σε λογικες τιμες ελαχιστα και κυριως κινεζικα. μου αρεσει το αττο2 και το renault4. και τα 2 ειναι οικονομικη αυτοκτονια. δεν θα με χαλαγε και ελροκ η ev3 αλλα εκει μιλαμε για ανοητα νουμερα. με καλο εξοπλισμο κοιταμε 40κ λολ. αν ειχα 40κ θα έπερνα πολυ καλυτερο αμαξι χωρις να πληρωσω την μπαταρια αλλα την απολαυση και το στησιμο γιατι οταν εχεις 40 για το δρομο δεν σε νοιαζει η οικονομια. το προβλημα των ηλεκτρικων ειναι οτι δεν εχουν πλεον στην ελλαδα κανενα selling point. δεν κερδιζουν πουθενα τα θερμικα. πρεπει να εχουν τις ιδιες τιμες με τα θερμικα για να εχουν νοημα υπαρξης. ξεχασα να αναφερω οτι ενω τα ηλεκτρικα δεν πεφτουν οπως προφητευαν διαφοροι, πεφτουν τα θερμικα και ενω φθηνα δεν ειναι για κανενα λογο, δεν μπορουν παρα να συνεχισουν να πεφτουν. τα ηλεκτρικα αντι να πεφτουν ακριβαινουν σε σχεση με τις ανακοινωσεις των εταιρειων. Τα αυτοκίνητα γενικά έχουν ακριβύνει. Που είδες να πέφτουν τα θερμικά; Peugeot 208 της συζύγου, 14000 ευρώ το 2018 με ηλιοροφή, 23000 ευρώ το 2025, 26000 αν πας σε υβριδικό και αυτόματο κιβώτιο. Ε με 26000 παίρνεις Dolphin που είναι καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά. Οι ευρωπαίοι πουλάνε ακριβά τα ηλεκτρικά τους επειδή προτιμούν να πουλάνε θερμικά ακόμα. Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν. Δε γίνεται το ηλεκτρικό 208 να κάνει 40000 ευρώ. 3 1
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 1 λεπτό πριν, Chloe2 είπε Άρα στη χειρότερη εκδοχή εάν το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ στην κοντινότερη κωμόπολη είναι σε απόσταση 27 χιλιομέτρων τότε με 5 ώρες+ φόρτιση θα μπορεί ένα ηλεκτρικό αμάξι να πάει και να έρθει; Εάν ναι μας καλύπτει(Δεν είναι εφικτό να είναι μόνιμα ανοιχτή η πόρτα της κυρίας εισόδου για να φορτίζει το Χ αμάξι). Εάν όχι μας συμφέρει χρηματοοικονομικά να πάρουμε plug in υβριδικό; Θα σου πω χωρίς επιφυλάξεις άνετα. Καθημερινά διανύω με το δικό μου περισσότερα χιλιόμετρα και φορτίζω με 10Α το βράδυ. Έχω κάνει και βόλτες με 150km και δεν χρειάστηκε να φορτίσω έξω καθώς οι ώρες που ήταν το αμάξι στο σπίτι φόρτιζαν περισσότερο απ' ότι κατανάλωνα. Ειδικά τώρα το Πάσχα τέτοιες βόλτες έκανα περισσότερες βέβαια λόγο του ότι δεν είχα και κάποιες μέρες δουλειά το αμάξι είχε περισσότερο χρόνο να φορτίσει. Το plug in υβριδικό σου προσφέρει την ασφάλεια του μακρινού ταξιδιού χωρίς να φοβάσαι ότι θα μείνεις στον δρόμο και ότι θα βρεις εύκολα ένα βενζινάδικο αλλά την θεωρώ μεσοβέζικη λύση καθώς φέρνει και πολλά κακά μαζί. Πχ θα πρέπει να κάνεις service σαν να έχεις θερμικό και ηλεκτρικό αμάξι μαζί. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο υποστηρίζουν πολλοί εδώ μέσα και εκεί έξω με τα ηλεκτρικά. Και αυτονομία υπάρχει και καλές τιμές υπάρχουν πλέον και φορτιστές υπάρχουν για το ταξίδι σου κοκ. Θα χρειαστεί να κάνεις μια μικρή προσαρμογή; Φυσικά. Είναι μια άλλη τεχνολογικά και λειτουργεί εντελώς διαφορετικά. Δεν ξέρω τι ηλικία έχει αλλά ένα καλό παράδειγμα είναι να σου θυμίσω την αλλαγή από τα κλασικά κινητά στα smartphones. Τα κλασικά κινητά είχαν μπαταρία που έβγαζε εβδομάδα ενώ τα smartphones ήθελαν κάθε βράδυ πρίζα. Εν τέλει όμως όλοι έχουμε smartphones. 5
basilis_k6 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 12 λεπτά πριν, malakudi είπε Που είδες να πέφτουν τα θερμικά; κυριολεκτικα γινονται μειωσεις καθε βδομαδα. το κασκαι επεσε 3κ. η vw εβγαλε προσφορες χθες. το μοκα επεσε πολυ. κτλ
Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 9 λεπτά πριν, manolis940 είπε plug in υβριδικό 9 λεπτά πριν, manolis940 είπε θα πρέπει να κάνεις service σαν να έχεις θερμικό και ηλεκτρικό αμάξι μαζί Φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό επιχείρημα που ενισχύει την πιθανότητα μελλοντικά να αγοράσουμε αποκλειστικά ηλεκτρικό αμάξι. Εάν βάλουμε και ηλιακά πάνελ στη στέγη θα κινούμαστε οικονομικότατα.
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 15 λεπτά πριν, Chloe2 είπε Φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό επιχείρημα που ενισχύει την πιθανότητα μελλοντικά να αγοράσουμε αποκλειστικά ηλεκτρικό αμάξι. Εάν βάλουμε και ηλιακά πάνελ στη στέγη θα κινούμαστε οικονομικότατα. Με ένα καλό πρόγραμμα και τώρα θα κινήσει. Ας πούμε ότι θες να πας δύο φορές στο super market για χάρην ευκολία υπολογιστών και διανύεις 100km. Θα φας 17KWh ; Ανάλόγως μπορείς να πέσεις και παρακάτω αλλά ας το αφήσουμε εκεί. Να είμαστε και χουβαρντάδες και να πούμε ότι πληρώνεις 20 λεπτά την KWh; Κόστος 3,4€. 1
koostas2001 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Οσοι εχετε ηλεκτρικο, το ηλεκτρικο χρειάζεται κατ ετος καποιο σερβις/ ελεγχο μπαταριας; Και οσοι εχετε τεσλα η' μπυντ επαρχια που τον κανετε αυτόν;
manolis940 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 λεπτά πριν, koostas2001 είπε Οσοι εχετε ηλεκτρικο, το ηλεκτρικο χρειάζεται κατ ετος καποιο σερβις/ ελεγχο μπαταριας; Και οσοι εχετε τεσλα η' μπυντ επαρχια που τον κανετε αυτόν; Τα byd που έχω χρειάζονται μία φορά το έτος ή 20000km το οποίο απ' ότι ρώτησα ουσιαστικά το πρώτο είναι ο έλεγχος της μπαταρίας και τα πρώτα 3 έτη είναι δωρεάν. Ενδέχεται να το αλλάξει σε μία φορά στα 2 έτη απ ότι μου είπαν στην αντιπροσωπεία. Στην δική μου περίπτωση το service γίνεται στην αντιπροσωπεία. Απ' όσο ξέρω στα Tesla το service πρέπει να γίνει στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι οπότε περίμενε ένα κάτοχο Tesla να σου δώσει λεπτομέρειες
@pnea1973 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Byd service 2 έτη ή 30.000. Προσωπικά κάνω 1 ταξίδι Αθήνα το εξάμηνο. Οπότε εκεί θα γίνει και το service. Αν και στα Ιωάννινα σύντομα εκτός από πωλήσεις, θα έχει και Service.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα