Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Κόστος 3,4€.

100 χιλιόμετρα= ένας καφές + μια τυρόπιτα. Ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον να πέσουν οι τιμές των καθαρά ηλεκτρικών αμαξιών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Τα byd που έχω . Στην δική μου περίπτωση το service γίνεται στην αντιπροσωπεία.

αρα Αθηνα, θεσσαλονικη που προσφατα απεκτησε, και οπου αλλου ανοιξει μοναδα σερβις

υγ φιλτρο καμπινας δεν θελει καθαρισμα ή αλλαγη πριν τη διετια? ισως

Επεξ/σία από koostas2001
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koostas2001 είπε

Οσοι εχετε ηλεκτρικο, το ηλεκτρικο χρειάζεται κατ ετος καποιο σερβις/ ελεγχο μπαταριας; Και οσοι εχετε τεσλα η' μπυντ επαρχια που τον κανετε αυτόν;

VW ID3, service κάθε δύο χρόνια ανεξαρτήτως km, έλεγχος τακάκια, αλλαγή φίλτρου αέρα, αλλαγή υγρών φρένων αν χρειάζεται, έλεγχος 12V μπαταρίας, έλεγχος εγκεφάλου κτλ, κόστος 195 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Αν θες και certificate από το διαγνωστικό υγείας μπαταρίας +60 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

195 ανα διετια +60 δεν ειναι και λιγα (με την εννοια οτι ενα απ τα αναφερομενα πλεονεκτηματα των ηλεκτρικων ειναι το μηδενικο σερβις τους)

εγω δινω ανα μεσο ορο για  auris θερμικο 2008 120-150 κατ ετος για σερβις

Επεξ/σία από koostas2001
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Έχουμε βαρεθεί να το λέμε ότι είναι αλλιώς να κάνεις 3000km και αλλιώς 30000km τον χρόνο. Στην πρώτη περίπτωση δεν αξίζει καν να πάρεις καινούργιο αμάξι. Το μεταχειρισμένο της δεκαετίας είναι πάρα πολύ καλή λύση.

οι περισσοτεροι στην αθηνα κανουμε 10-15κ χλμ. θελει πολυ παραπανω για να αξιζει και παλι με την υπαρξη οικιακου ρευματος. αν συνεχισει η επιδοτηση θα πουληθουν ακομα αρκετα, αν κοπει ομως? ποιος θα σκασει 38k για το ev3? ειμαστε ακομα ενα δεκαχίλιαρο πανω απο τις τιμες που θα μπορουσαν να προσελκησουν κοσμο χωρις επιδοτησεις. ξαναλεω, τα θερμικα πεφτουν. η ψαλιδα δεν κλεινει, ανοιγει!

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Τα αυτοκίνητα γενικά έχουν ακριβύνει. Που είδες να πέφτουν τα θερμικά; Peugeot 208 της συζύγου, 14000 ευρώ το 2018 με ηλιοροφή, 23000 ευρώ το 2025, 26000 αν πας σε υβριδικό και αυτόματο κιβώτιο. Ε με 26000 παίρνεις Dolphin που είναι καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά. Οι ευρωπαίοι πουλάνε ακριβά τα ηλεκτρικά τους επειδή προτιμούν να πουλάνε θερμικά ακόμα. Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν. Δε γίνεται το ηλεκτρικό 208 να κάνει 40000 ευρώ.

το πες και εσκασε. -2000ευρω. φθηνο δεν ειναι, για κανενα λογο. πεφτει ομως και θα πεσει κιαλλο στο μελλον.

Με το πρόγραμμα «Hybrid Days» η Peugeot κάνει πιο προσιτή στο ευρύ αγοραστικό κοινό την υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας πολλά μοντέλα της σε μειωμένες τιμές, μαζί με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια. Ανάμεσα στα νέα Peugeot Hybrid ξεχωρίζει και το best seller μικρό SUV 2008 στην έκδοση Hybrid 145 e-DCS6, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί σε προνομιακή τιμή, από 24.300 ευρώ (έναντι 26.700 ευρώ χωρίς την προωθητική ενέργεια).

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

ξαναλεω, τα θερμικα πεφτουν. η ψαλιδα δεν κλεινει, ανοιγει!

Το qashqai το φθηνότερο είναι φέτος

LTPF.pdf

1.3P 140PS Unique  20.822,58 €

και πέρυσι 04/2024 

LTPF-Apr-2024.pdf

1.3P DiG-T 140PS Hybrid Elite  €19.518,27

Δεν έκατσα να ψάξω για διαφορές στον εξοπλισμό. 

Πού βασίζεις αυτά που λές?

Επίσης, την προηγούμενη φορά σου ζήτησα να συγκρίνεις δύο ίσης αξίας με τιμή κοντά στα €50.000 ηλεκτρικό vs ice/hybrid μεταχειρισμένα για να δούμε ποιό χάνει περισσότερο σε μεταπωλητική. Γιατί υποστηρίζεις ότι τα ηλεκτρικά χάνουν πολύ πιο γρήγορα. 

Αν και φαίνεται λογικό γιατί στα ηλεκτρικά οι εξελίξεις τρέχουν (τουλάχιστον στα χαρτιά) ακόμα δεν έχω δεί μεγάλες αποκλίσεις. 

Για να έχει νόημα η συζήτηση και να παίρνει στα σοβαρά ο ένας τον άλλο πρέπει να υποστηρίζεις αυτά που γράφεις με δεδομένα (τα οποία έχω ζητήσει γιατί διαφωνώ!).

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

το πες και εσκασε. -2000ευρω. φθηνο δεν ειναι, για κανενα λογο. πεφτει ομως και θα πεσει κιαλλο στο μελλον.

Με το πρόγραμμα «Hybrid Days» η Peugeot κάνει πιο προσιτή στο ευρύ αγοραστικό κοινό την υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας πολλά μοντέλα της σε μειωμένες τιμές, μαζί με 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια. Ανάμεσα στα νέα Peugeot Hybrid ξεχωρίζει και το best seller μικρό SUV 2008 στην έκδοση Hybrid 145 e-DCS6, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί σε προνομιακή τιμή, από 24.300 ευρώ (έναντι 26.700 ευρώ χωρίς την προωθητική ενέργεια).

Εντάξει οι προωθητικές ενέργειες είναι για λίγα κομμάτια και συγκεκριμένες ετοιμοπαράδοτες συνθέσεις συνήθως, για να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι. Δεν είναι μόνιμες μειώσεις.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εντάξει οι προωθητικές ενέργειες είναι για λίγα κομμάτια και συγκεκριμένες ετοιμοπαράδοτες συνθέσεις συνήθως, για να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι. Δεν είναι μόνιμες μειώσεις.

για την Peugeot μαλλον ειναι προσωρινες αλλα εχουν γινει και μονιμες. 

34 λεπτά πριν, teodor_ch είπε

Το qashqai το φθηνότερο είναι φέτος

LTPF.pdf

1.3P 140PS Unique  20.822,58 €

και πέρυσι 04/2024 

LTPF-Apr-2024.pdf

1.3P DiG-T 140PS Hybrid Elite  €19.518,27

Δεν έκατσα να ψάξω για διαφορές στον εξοπλισμό. 

Πού βασίζεις αυτά που λές?

Επίσης, την προηγούμενη φορά σου ζήτησα να συγκρίνεις δύο ίσης αξίας με τιμή κοντά στα €50.000 ηλεκτρικό vs ice/hybrid μεταχειρισμένα για να δούμε ποιό χάνει περισσότερο σε μεταπωλητική. Γιατί υποστηρίζεις ότι τα ηλεκτρικά χάνουν πολύ πιο γρήγορα. 

Αν και φαίνεται λογικό γιατί στα ηλεκτρικά οι εξελίξεις τρέχουν (τουλάχιστον στα χαρτιά) ακόμα δεν έχω δεί μεγάλες αποκλίσεις. 

Για να έχει νόημα η συζήτηση και να παίρνει στα σοβαρά ο ένας τον άλλο πρέπει να υποστηρίζεις αυτά που γράφεις με δεδομένα (τα οποία έχω ζητήσει γιατί διαφωνώ!).

καταρχην δεν κανω τον κοπο να δω αμαξια των 50κ ευρω αν επεσαν η οχι. δεν ενδιαφέρει παρα ελαχιστους που δινουν 50κ για αμαξι. 

παμε στο κασκαι. η εκδοση που κοιτας δεν εχω ιδεα τι ειναι γιατι ποτε δεν υπηρχε κασκαι με 20κ. ουτε χθες ουτε σημερα. το κασκαι στην εισαγωγικη εκδοση ειχε 29.990 και τωρα εχει  26.990. γκουγλαρε qashqai μειωση τιμης να βρεις και τις τιμες και τα αρθρα. δεν παει καιρος που εγινε η μειωση.

το μοκα πλεον-> Opel Mokka 1.2T 136 hp (αρχική έκδοση) 19.900 ευρώ.  μειωση πανω απο 2κ ευρω. μονιμη η οχι δεν ξερω.  τα ιδια και το κονα. 

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

για την Peugeot μαλλον ειναι προσωρινες αλλα εχουν γινει και μονιμες. 

καταρχην δεν κανω τον κοπο να δω αμαξια των 50κ ευρω αν επεσαν η οχι. δεν ενδιαφέρει παρα ελαχιστους που δινουν 50κ για αμαξι. 

παμε στο κασκαι. η εκδοση που κοιτας δεν εχω ιδεα τι ειναι γιατι ποτε δεν υπηρχε κασκαι με 20κ. ουτε χθες ουτε σημερα. το κασκαι στην εισαγωγικη εκδοση ειχε 29.990 και τωρα εχει  26.990. γκουγλαρε qashqai μειωση τιμης να βρεις και τις τιμες και τα αρθρα. δεν παει καιρος που εγινε η μειωση.

το μοκα πλεον-> Opel Mokka 1.2T 136 hp (αρχική έκδοση) 19.900 ευρώ.  μειωση πανω απο 2κ ευρω. μονιμη η οχι δεν ξερω.  τα ιδια και το κονα. 

όταν τα ηλεκτρικά είναι ακριβά (>>30κ)  και βλέπεις μείον 5κ, 10κ κλπ μετά απο 1-2 χρόνια για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα θα συγκρίνεις όμοια πράγματα. όχι βενζίνης με 25-30κ

εγώ είδα τον επίσημο κατάλογο με ΛΤΠΦ απο το επίσημο σαιτ με τις τιμές φέτος και πέρυσι ίδια εποχή

εσύ βλέπεις διαφημίσεις για να βγάλεις συμπέρασμα? και όπως σου είπαν για πόσα οχήματα ισχύουν αυτές οι τιμές? Για πόσο καιρό? Και το δικό μου το πήρα με -€9.000 αλλά αφορούσε συγκεκριμένο στοκ (συν τα έξτρα €9.000 του ΚΗ3).

Τώρα για πλάκα είδα ότι το νέο Ioniq 5 με μεγάλη μπαταρία RWD φουλ έκδοση ανέβηκε €2.690 απο το παλιό. Αλλά εδώ θεωρώ λογική την διαφορά τιμής αφού μεγάλωσαν λίγο τη μπαταρία και είναι νέα έκδοση με αρκετές βελτιώσεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, teodor_ch είπε

όταν τα ηλεκτρικά είναι ακριβά (>>30κ)  και βλέπεις μείον 5κ, 10κ κλπ μετά απο 1-2 χρόνια για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα θα συγκρίνεις όμοια πράγματα. όχι βενζίνης με 25-30κ

εγώ είδα τον επίσημο κατάλογο με ΛΤΠΦ απο το επίσημο σαιτ με τις τιμές φέτος και πέρυσι ίδια εποχή

εσύ βλέπεις διαφημίσεις για να βγάλεις συμπέρασμα? και όπως σου είπαν για πόσα οχήματα ισχύουν αυτές οι τιμές? Για πόσο καιρό? Και το δικό μου το πήρα με -€9.000 αλλά αφορούσε συγκεκριμένο στοκ (συν τα έξτρα €9.000 του ΚΗ3).

Τώρα για πλάκα είδα ότι το νέο Ioniq 5 με μεγάλη μπαταρία RWD φουλ έκδοση ανέβηκε €2.690 απο το παλιό. Αλλά εδώ θεωρώ λογική την διαφορά τιμής αφού μεγάλωσαν λίγο τη μπαταρία και είναι νέα έκδοση με αρκετές βελτιώσεις. 

η τιμη που ειδες δεν υπαρχει. δεν ξερω τι σημαινει ο κωδικος αυτος αλλα με 20κ κασκαι δεν υπηρξε ποτε. φαντασου να υπηρχε, ολοι κασκαι θα ειχαμε. edit, ειναι προ φορων. οκ... 

εχει οχηματα, παρα πολλα. οπως και η vw που εβγαλε τα deals προχθες. πηγα στην vw χθες, δεν τα λεω ετσι. εχει ταιγκο με εκπτωση 3500ευρω. δεν ειναι μονιμες μειωσεις αυτες ομως. στο κασκαι ειναι σαν τις μειωσεις τις byd για το euro, ημιμονιμες...

τα ηλεκτρικα που κοιταω ειναι απο 40 και κατω. οι τιμες στα μτχ ειναι πιο κατω απο τα θερμικα και ειναι λογικο. εχουν οριζοντα μεταπωλησης την 10ετια, μετα δεν πουλιουνται οποτε κατεβαινουν γραμμικα πιο γρηγορα. δεν μας ενδιαφερει βεβαια αυτο τοσο πολυ. σημασια εχει στα καινουργια τι γινετε και ΔΕΝ βλεπουμε μειωσεις. αντιθετως βλεπουμε στα θερμικα, αυτο λεω. αυριο μπορω να παρω κασκαι με 27. τι παιρνω σε ηλεκτρικο? το ρ5, το dolhpin,το eC-3... Μπορει τα δικα σου στανταρ να ειναι διαφορετικα. εγω μιλησα για τα δικα μου σχολιαζοντας το μνμ του @Vagosman. Δεν φαινεται να μπορω να παρω ηλεκτρικο για την επομενη 5ετια τουλαχιστον. Αααααν εχουμε ΚΗ4 μπορει, ισως... Τυχεροι οσοι προλαβαν το dolphin γιατι και η byd τα εχει βρει σκουρα και χλωμο το βλεπω να ξαναδουμε τετοιες τιμες. το αττο2 εδειξε ηδη τις προθεσεις της. κατι αγνωστες κινεζιες τυπου χπενγκ, τσονγκ κτλ δεν τις βαζω μεσα.

Επεξ/σία από basilis_k6
Δημοσ.

Λιανική τιμή προ Φόρων στον επίσημο τιμοκατάλογο.

Η τιμή ανέβηκε και κάνουν έκπτωση γιατί δεν πουλάνε λογικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

οι περισσοτεροι στην αθηνα κανουμε 10-15κ χλμ. θελει πολυ παραπανω για να αξιζει και παλι με την υπαρξη οικιακου ρευματος.

Οι περισσότεροι στην Αθήνα ( αν είστε οι περισσότεροι) δεν είστε η Αθήνα και σίγουρα δεν είστε η Ελλάδα πόσο μάλλον ο κόσμος όλος για να βγάζουμε γενικά συμπεράσματα για το τι ισχύουν για τα ηλεκτρικά.

2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Ανάμεσα στα νέα Peugeot Hybrid ξεχωρίζει και το best seller μικρό SUV 2008 στην έκδοση Hybrid 145 e-DCS6, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί σε προνομιακή τιμή, από 24.300 ευρώ (έναντι 26.700 ευρώ χωρίς την προωθητική ενέργεια).

Αν είναι να πας στο 2008 για 2000€ διαφορά γιατί να μην πας στο dolphin ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

2 ώρες πριν, koostas2001 είπε

αρα Αθηνα, θεσσαλονικη που προσφατα απεκτησε, και οπου αλλου ανοιξει μοναδα σερβις

Δεν φαίνεται στο App δεν ξέρω γιατί αλλά αντιπροσωπεία έχουμε και στην Κρήτη. Μέσω της Auto Veneris

3 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Byd service 2 έτη ή 30.000

30000 είναι, όχι 20000;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Αν θες και certificate από το διαγνωστικό υγείας μπαταρίας +60 ευρώ.

To παραπάνω certificate μπορεί να το εκδώσει μόνο η αντιπροσωπεία ή και συνεργεία της γειτονιάς;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

30.000 ή 2 ετη

60.000 ή 4 ετη

Έχει αλλάξει κάτι;

image.png.720d5867240d2e219026535db0848432.png

2 λεπτά πριν, Chloe2 είπε

To παραπάνω certificate μπορεί να το εκδώσει μόνο η αντιπροσωπεία ή και συνεργεία της γειτονιάς;

Τώρα δεν θέλω να είμαι κακός αλλά μην κάτσεις να ασχοληθείς. Αν η εταιρεία δεν ασχοληθεί με την υγεία της μπαταρίας σε ένα ηλεκτρικό και σου ζητάει extra χρήματα τότε καλό είναι να την αποφεύγεις. Σαν να σου ζητάει extra χρήματα για να σου αλλάξει λάδια σε θερμικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...