Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, teodor_ch είπε

0,53 λάθος το έγραψα!

Εξήγησα τί έγινε, πάω σε συγκεκριμένο σημείο και ήθελα να δώ αν βολέψει να το κουμπώσω κάπου. Δεν χρειάζομαι φόρτιση. Έβαλα να δώ και έπαθα σοκ!

Με αυτές τις πολιτικές δεν θα πάμε μπροστά. 

αυτα τα λεγαμε απο αρχες 2024, δεν μας λες κατι νεο. τα ev ειναι μονο για φορτιση σπιτι προφανως. αν και οποτε παιξει 0.30 DC (ποτέ δηλαδη) το ξανασυζηταμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, teodor_ch είπε

0,53 λάθος το έγραψα!

Εξήγησα τί έγινε, πάω σε συγκεκριμένο σημείο και ήθελα να δώ αν βολέψει να το κουμπώσω κάπου. Δεν χρειάζομαι φόρτιση. Έβαλα να δώ και έπαθα σοκ!

Με αυτές τις πολιτικές δεν θα πάμε μπροστά. 

image.png.0e28689758940984e72b326bc59aaaac.png

Ε καλά, έτσι όπως το έγραψες αρχικά έβγαινε το συμπέρασμα πως μόνο το 0,53 υπάρχει σαν επιλογή. Ο καθένας χρεώνει όσο θέλει, αλλά η AC φόρτιση είναι πάνω κάτω σταθερή από 0,38 ως 0,42. H DC παίζει από 0,5 ως 0,6

edit: τώρα το βρήκα στο plugshare, ναι αυτός είναι της Blink και χρεώνει 0,43 αν έχεις κάνει εγγραφή. Έχετε κάνει; 

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, malakudi είπε

Ε καλά, έτσι όπως το έγραψες αρχικά έβγαινε το συμπέρασμα πως μόνο το 0,53 υπάρχει σαν επιλογή. Ο καθένας χρεώνει όσο θέλει, αλλά η AC φόρτιση είναι πάνω κάτω σταθερή από 0,38 ως 0,42. H DC παίζει από 0,5 ως 0,6

edit: τώρα το βρήκα στο plugshare, ναι αυτός είναι της Blink και χρεώνει 0,43 αν έχεις κάνει εγγραφή. Έχετε κάνει; 

Μα έγραψα πώς έγινε. Θα πάω Ρέθυμνο σε συγκεκριμένο σημείο. Απο περιέργεια έβαλα να δώ αν θα μπορούσα να φορτίσω εκεί και η απάντηση είναι αυτό που έγραψα.

Είναι δυνατόν AC φόρτιση να κοστίζει τόσο?

Δεν έχω κάνει εγγραφή γιατί δεν έχω χρειαστεί να φορτίσω σε αυτούς. Όλες μου οι εξωτερικές φορτίσεις ήταν σε roadtrip τον Σεπτέμβρη. Στην Κρήτη ακόμα δεν έχω χρειαστεί να φορτίσω εκτός σπιτιού.

ΥΓ. Εναλλακτικά αν χρειαζόμουν φόρτιση θα έψαχνα DC γρήγορο ή θα έπρεπε να παρκάρω σε AC και να πάρω ταξί να πάω στη δουλειά μου...

Επεξ/σία από teodor_ch
  • Haha 1
Δημοσ.

Ε κάνε εγγραφή σε όλα τα apps, τσάμπα είναι. Η τιμή με εγγραφή στο συγκεκριμένο είναι 0,43

Εγώ τι να πω που στη συγκεκριμένη εταιρεία (Blink) έβαλα και 20 ευρώ μέσα γιατί σκόπευα να φορτίσω 2-3 φορές στο φορτιστή τους στο λιμάνι της Καβάλας και κάθε φορά ή είναι πιασμένα και τα δύο stalls από Τούρκους τουρίστες ή δεν δουλεύει!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, malakudi είπε

Ε κάνε εγγραφή σε όλα τα apps, τσάμπα είναι. Η τιμή με εγγραφή στο συγκεκριμένο είναι 0,43

Εγώ τι να πω που στη συγκεκριμένη εταιρεία (Blink) έβαλα και 20 ευρώ μέσα γιατί σκόπευα να φορτίσω 2-3 φορές στο φορτιστή τους στο λιμάνι της Καβάλας και κάθε φορά ή είναι πιασμένα και τα δύο stalls από Τούρκους τουρίστες ή δεν δουλεύει!

Μπορεί μέχρι να χρειαστώ να φορτίσω σε αυτούς να έχουν χρεοκοπήσει! Θα φτιάξω λογαριασμό όποτε τον χρειαστώ. 

Απο την άλλη με ποιά λογική κοστολογούν διαφορετικά με/χωρίς εγγραφή? Δεν κλαίγομαι, απλά δεν το καταλαβαίνω.

Πήγα-γύρισα τελικά και έφαγα ~50% με μέση 19kw/100χλμ φούλ AC και νόμιμες προσπεράσεις  χωρίς να έρχεται κάποιος απο το αντίθετο ρεύμα!!! Σπάνιο για τον ΒΟΑΚ...έπεσε και πολύ έλεγχος στους απο πίσω για να φτάσουμε ασφαλείς...απο τις πιο κουραστικές διαδρομές Ηράκλειο-Ρέθυμνο.

Έξω ο κακός χαμός και σε ένα σημείο σαν να μου φάνηκε ότι είδα το καπό να ταλαντώνεται απο τον αέρα. Πρέπει να δώ την dashcam αν δεν βαρεθώ. Απίστευτος αέρας αλλά το ioniq των 2 τόνων δεν καταλάβαινε τίποτα! 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, teodor_ch είπε

ΥΓ. Νομίζω ότι στο Ρέθυμνο έχουν δωρεάν φορτιστές απο το Δήμο αλλά δε θα με βολέψει εκεί που είναι.

Άμα τους δεις ποτέ άδειους φώναξε μου και εμένα να έρθω xD

Δημοσ.

Ευτυχώς που δεν βόλεψε να πάω Ρέθυμνο κέντρο να τους ψάξω δηλαδή 😛

Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε όλοι οι δήμοι να έχουν στο κεντρικότερο parking δωρεάν ή πολύ φθηνή (μαξ όσο η οικιακή) φόρτιση για τους δημότες τους. Οκ ο τουρίστας να πληρώνει (μία λογική τιμή) αλλά να προωθεί ο δήμος την ηλεκτροκίνηση στις πόλεις του. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, teodor_ch είπε

Ευτυχώς που δεν βόλεψε να πάω Ρέθυμνο κέντρο να τους ψάξω δηλαδή 😛

Τώρα που το σκέφτομαι θα έπρεπε όλοι οι δήμοι να έχουν στο κεντρικότερο parking δωρεάν ή πολύ φθηνή (μαξ όσο η οικιακή) φόρτιση για τους δημότες τους. Οκ ο τουρίστας να πληρώνει (μία λογική τιμή) αλλά να προωθεί ο δήμος την ηλεκτροκίνηση στις πόλεις του. 

Σε πολλά είναι η πόλη του Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια. Το μόνο πρόβλημα είναι οι πολίτες. Την τελευταία φορά που πήγα για παράδειγμα στο parking του ήταν κουμπωμένα 2 επαγγελματικά van κάποιου γύφτου(δεν εννοώ Ρομά) που θέλει να λέγετε και επαγγελματίας και φυσικά στα άλλα δύο είχαν παρκάρει άλλα αυτοκίνητα. 

Βέβαια και εγώ στην Κρήτη παρόλο που ξεκινάω και απ' τον Νότο του Ηρακλείου και πάω Ρέθυμνο τρώγω περρίπου 60%. Αν πήγαινα Χανιά θα γυρνούσα οριακά οπότε δεν ξέρω αν το ρίσκαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...