haHa Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, kostasbm είπε μπορει να ειναι και οι ιδιες απο πισω ..δε ξερουμε Οι εταιρίες ηλεκτρισμου είναι συνηθως τοπικες(πχ ΔΕΗ, protegia κλπ, είναι ελληνικων συμφεροντων) και δεν συγκρινονται με τη δυναμη που εχουν τα λομπι των πετραιλαικων.
kostasbm Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 7 hours ago, haHa said: Αν γινει κατι σοβαρο σε μια χωρα(πολεμος κλπ), ενα ηλετρικο μπορει να κινηθει απο τα φωτοβολταϊκα κλπ(ακομα και απο τα ιδιοκτητα). αν γινει πολεμος ....... τοπο να κρυφτουμε θα ψαχνουμε.......και οχι να φορτισουμε το αυτοκινητο
haHa Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε αν γινει πολεμος ....... τοπο να κρυφτουμε θα ψαχνουμε.......και οχι να φορτισουμε το αυτοκινητο Δεκτο, αλλα μεχρι τοτε μην παρουσιαζεις ενα πλεονέκτημα(απεξαρτηση απο πετρελαιο και ευκολια φορτισης και χρησης αυτοκινητυ χωρις να πηγαίνεις σε βενζιναδικο) σαν μειονεκτημα.
Jiakometi Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Και οι αντλίες των πρατηρίων με ρεύμα δουλεύουν…. Just saying….. 2
kostasbm Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 4 minutes ago, haHa said: Δεκτο, αλλα μεχρι τοτε μην παρουσιαζεις ενα πλεονέκτημα(απεξαρτηση απο πετρελαιο και ευκολια φορτισης και χρησης αυτοκινητυ χωρις να πηγαίνεις σε βενζιναδικο) σαν μειονεκτημα. δεν ειμαι αντιθετος με την ηλεκτροκινηση ,....μερικες σκεψεις ειναι..οπως αν η τιμη του λιτρου πεσει στο 1 ευρω ,τι λες ? ποσοι θα ασχοληθουν με την ηλεκτροκινηση αμεσα ? 9 minutes ago, Jiakometi said: Και οι αντλίες των πρατηρίων με ρεύμα δουλεύουν…. Just saying….. δεν εχεις δει παλιες ταινιες ???
haHa Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε δεν ειμαι αντιθετος με την ηλεκτροκινηση ,....μερικες σκεψεις ειναι..οπως αν η τιμη του λιτρου πεσει στο 1 ευρω ,τι λες ? ποσοι θα ασχοληθουν με την ηλεκτροκινηση αμεσα ? Απλα οι σκεψεις θα βοηθαγαν αν ειχαν επαφη με την πραγματικότητα και δεν παρουσιαζες ενα πλεονέκτημα, σαν μειονεκτημα. 1 2
Jiakometi Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, kostasbm είπε δεν ειμαι αντιθετος με την ηλεκτροκινηση ,....μερικες σκεψεις ειναι..οπως αν η τιμη του λιτρου πεσει στο 1 ευρω ,τι λες ? ποσοι θα ασχοληθουν με την ηλεκτροκινηση αμεσα ? δεν εχεις δει παλιες ταινιες ??? Είναι μεγάλο αυτό αν …. Ο φόρος στα καύσιμα δεν θα πάσει ποτέ για ευνόητους λόγους. Όπως δεν έχει πέσει μέχρι σήμερα παγκοσμίως. Lol. .. Ναι έχω δει παλιές ταινίες !! 2
korakios Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε πεφτουν καθε χρονο. Ναι αλλά δε νομίζω να φτάσουν τιμές 9-10χιλιαρικα κούτα . (στα μικρά) Τότε δε θα πωλούνται τα ηλεκτρικά (με τις παρούσες τιμές)
basilis_k6 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, korakios είπε Ναι αλλά δε νομίζω να φτάσουν τιμές 9-10χιλιαρικα κούτα . (στα μικρά) Τότε δε θα πωλούνται τα ηλεκτρικά (με τις παρούσες τιμές) τα δεκα του χθες ειναι τα 14 σημερα μονο λογω πληθωρισμου και υποχρεωτικων εξτρα απο εε. θα πανε στα 14? οχι. Θα πανε στα 16 ομως. ειναι ηδη κοντα. τα φυσιολογικου μεγεθους αυτοκινητα πεφτουν σιγα σιγα αλλα ακομα ειμαστε μακρια. πχ το κασκαι σε λιγο θα πρεπει να πεσει για να κρατησει πωλησεις. ε στα 25κ με καλο εξοπλισμο τα καπελωνει τα ηλεκτρικα γιατι στο ιδιο μεγεθος παιζουν στα 35.
korakios Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τα δεκα του χθες ειναι τα 14 σημερα μονο λογω πληθωρισμου και υποχρεωτικων εξτρα απο εε. θα πανε στα 14? οχι. Θα πανε στα 16 ομως. ειναι ηδη κοντα. Η ηλεκτροκίνηση είναι μέρος της γενικότερης πρασινης μπαρουφολογιας που συμβάλλει στον πληθωρισμό 1 2
haHa Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τα δεκα του χθες ειναι τα 14 σημερα μονο λογω πληθωρισμου και υποχρεωτικων εξτρα απο εε. θα πανε στα 14? οχι. Θα πανε στα 16 ομως. ειναι ηδη κοντα. τα φυσιολογικου μεγεθους αυτοκινητα πεφτουν σιγα σιγα αλλα ακομα ειμαστε μακρια. πχ το κασκαι σε λιγο θα πρεπει να πεσει για να κρατησει πωλησεις. ε στα 25κ με καλο εξοπλισμο τα καπελωνει τα ηλεκτρικα γιατι στο ιδιο μεγεθος παιζουν στα 35. Συζητας σοβαρα με καποιον που πιστεύει οτι τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα φτάνε για τον πληθωρισμό; Επόμενο βημα ειναι να μας πει οτι και τα τραμ και το μετρο φταίνε για τον πληθωρισμό γιατι κινουνται με ρευμα αντι για πετρελαιο. ------------- Τα αυτοκίνητα εχουν ακριβυνει γιατι ο κοσμος θελει μεγαλυτερα, γρηγορότερα, ασφαλεστερα και φυσικα λογω πληθωρισμου. Μην κρίνεται εξ ιδιων τα αλλοτρια, δειτε τις πωλησεις των εταιρειών πως πανε. Οποια εβγαλε μικρο χωρις εξτρα, πηγε ουσιαστικά απατο. Ο κοσμος δεν παιρνει πια seicento, παιρνει clio και yaris cross και qashqai και tcross, που ειναι αισθητα μεγαλύτερα. Ακομα και η fiat εβγαλε το 500αρακι με εξτρα και ανεσεις για να πουλησει, δεν πουλανε τα γυμνα αυτοκινητα. Εξαιρεση είναι κατι panda και sandero(πρωτο σε οωλησεις στην Ευρώπη, αλλα ουσιαστικά το μονο σε αυτην την κατηγορία) για μια μικρη κατηγορία αγοραστων. Η κατηγορία με τις περισσότερες πωλήσεις ειμαι τα c suv. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από haHa 1 1
Ntinaras Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε κρατησε λιγοτερο απο την εκτιναξη τιμων ρευματος που δεν θα φυγει ποτε παντως. η kwh ειναι 50% πανω ΜΟΝΙΜΑ πλεον. Προφανώς γιατί ακόμα καίμε εισαγόμενο φυσικό αέριο για παραγωγή ρεύματος? (Αδιάφορη μου είναι η τιμή της kwh.) 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εγω παντως ξερω 2* που ταξιδι πανε με το θερμικο τους για αυτο το λογο. ο ενας παει σε νησι παρολο που εχει μεγαλη μπαταρια δεν το εχει παρει ποτε. ο αλλος δεν το παει ποτε εθνικη γιατι εχει σχετικα μικρη και ταξιδευει με ταχυτητες που τον περιοριζουν. * ο δευτερος δεν ειναι γνωστος μου, μια φορα μιλησαμε, θελει να το αλλαξει με μεγαλυτερο για αυτο το λογο. οι κατοχοι τεσλα παντως τα πανε παντου απο οσο γνωριζω. ειναι ανετοι γενικα. αν το κοστος αντικαταστασης μπαταριας πεσει, ποσο θα πεσει? αν ειναι ας πουμε 7κ θα πρεπει αυτα τα 7κ να ειναι τα καυσιμα των χ ετων και η διαφορα τιμης αγορας. Κι εγώ πολλές φορές παίρνω είτε το παλιό θερμικό μου, είτε δανείζομαι του πατέρα μου το θερμικό (AWD με A/T ελαστικά) όταν θέλω να πάω σε μέρος με σκατόδρομους ή χιόνια, ή σε μέρος που σίγουρα θα μου το κοπανήσουν στο παρκάρισμα (Παγκράτι πχ). 1
mamak1989 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 1 ώρα πριν, korakios είπε Ναι αλλά δε νομίζω να φτάσουν τιμές 9-10χιλιαρικα κούτα . (στα μικρά) Τότε δε θα πωλούνται τα ηλεκτρικά (με τις παρούσες τιμές) Σε 1 χρόνο 2 εταιρείες θα βγάλουν μικρά suv στα 16 χιλιάρικα ηλεκτρικά το ένα είναι η dacia η άλλη δεν θυμάμαι και λέγεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εάν είναι έτσι πιο φτηνά θα είναι τα ηλεκτρικά παρά τα συμβατικά δεν θυμάμαι κανένα να κάνει κάπου εκεί Η.γ. μου φαίνεται άρχισε και το κινούμαι ηλεκτρικά ν3 κάτι τέτοιο είδα εάν ενδιαφέρεται κανενας
Ntinaras Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε το ακουω αυτο αλλα δεν ειχα ουτε εχω πιθανοτητα να παρω 330χ. απορια μου ομως ειναι ποσα κιβωτια εχουν χαλασει για να ειναι θεμα συζητησης? Το PHEV Formentor που οδηγώ, είναι leasing εταιρικό, και από τα 8 που δόθηκαν από την εταιρία, μόνο το δικό μου δεν έβγαλε βλάβη στο κιβώτιο (μέσα στο εξάμηνο σε όλους!). Ίσως επειδή ήταν το τελευταίο που δόθηκε. 1 ώρα πριν, kostasbm είπε δεν ειμαι αντιθετος με την ηλεκτροκινηση ,....μερικες σκεψεις ειναι..οπως αν η τιμη του λιτρου πεσει στο 1 ευρω ,τι λες ? ποσοι θα ασχοληθουν με την ηλεκτροκινηση αμεσα ? Κανείς μας δε θα ήθελε να πέσει στο 1 ευρώ το λίτρο, γιατί ξαφνικά θα πηγαινουν ΟΛΟΙ παντού με το αυτοκίνητο, και θα επιστρέψει στη μόδα και η καγκουρίλα του fast and the furious με τις κόντρες και τις τρύπιες εξατμίσεις.
korakios Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 9 λεπτά πριν, mamak1989 είπε Σε 1 χρόνο 2 εταιρείες θα βγάλουν μικρά suv στα 16 χιλιάρικα ηλεκτρικά το ένα είναι η dacia η άλλη δεν θυμάμαι και λέγεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εάν είναι έτσι πιο φτηνά θα είναι τα ηλεκτρικά παρά τα συμβατικά δεν θυμάμαι κανένα να κάνει κάπου εκεί Η.γ. μου φαίνεται άρχισε και το κινούμαι ηλεκτρικά ν3 κάτι τέτοιο είδα εάν ενδιαφέρεται κανενας Στα 16 χιλιάρικα ψιλό τρώγεται , αρκεί να είναι πραγματική τιμή και όχι με επιδότηση από τα λεφτά μας (άλλο σόου αυτό) Η Dacia που κοιτούσα είχε το Spring το οποίο ήταν ψιλομάπα , ελπίζω να μην είναι χειρότερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα