Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 minutes ago, elpenor said:

Δηλαδή θα βάλετε μπροστά σας ένα monitor/tv με ύψος 57,7 εκ.!!!!! (LG 42), και για να γλιτώσετε το αυχενικό τι θα κάνετε; Όχι πως η 45άρα έχει μικρό ύψος με τα 46εκ. της αλλά τουλάχιστον άλλο 46 άλλο σχεδόν 58. Εμένα με ζορίζουν οι 32inch με τα 35,8εκ ύψος και τις απομακρύνω περισσότερο από τις άλλες, δεν θέλω να σκεφτώ τι θα έκανα με 58 εκ ύψος.. μάλλον θα έβαζα καναπεδάκι λίγο πιο πίσω.

Εγώ πήρα μια τέτοια βάση και κάνω κατά το δοκούν τις αλλαγές μου, είτε σε ύψος, είτε στην απόσταση που θέλω ή την θέση. Ούτε τρύπες σε τοίχους για fixed θέσεις, ούτε τίποτα. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0D2NHKZ3X?smid=A1GOU1TFE7GPJH&psc=1

Ετσι γλύτωσα και την αγορά ενός τεράστιου γραφείου που θα ήθελα για να μείνει πάνω του.

• Like 7
  • Απαντ. 4,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Εγώ πήρα μια τέτοια βάση και κάνω κατά το δοκούν τις αλλαγές μου, είτε σε ύψος, είτε στην απόσταση που θέλω ή την θέση. Ούτε τρύπες σε τοίχους για fixed θέσεις, ούτε τίποτα. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0D2NHKZ3X?smid=A1GOU1TFE7GPJH&psc=1

Ετσι γλύτωσα και την αγορά ενός τεράστιου γραφείου που θα ήθελα για να μείνει πάνω του.

Αδελφέ πολύ ωραίο αλλά είναι αιτία διαζυγίου, γλιτώνεις μεν το γραφείο αλλά κερδίζεις τσόκαρο στο κεφάλι 😆

• Haha 1
Δημοσ.
13 minutes ago, music_lover said:

Αδελφέ πολύ ωραίο αλλά είναι αιτία διαζυγίου, γλιτώνεις μεν το γραφείο αλλά κερδίζεις τσόκαρο στο κεφάλι 😆

Δεν είμαι παντρεμένος φυλακισμένος εγώ αδερφέ μου :P. Ελεύθερο πουλί 

Spoiler

Πάτησα τα 30 και δε με βλέπω να αλλάζω στάση. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Δεν είμαι παντρεμένος φυλακισμένος εγώ αδερφέ μου :P. Ελεύθερο πουλί 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Πάτησα τα 30 και δε με βλέπω να αλλάζω στάση. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ξερεις ποσοι εχουν 42αρες για μονιτορ? πλεον εχει γινει μαστιγα :lol:

Δεν ξερω και εμενα πολυ μου φαινεται το 42 αλλα απο το συγκεκριμενο μονιτορ θα προτιμουσα μια c5. Πολυ aggressive curve για τα γουστα μου και σαφως κατωτερο απο μια c5.

Το μόνιτορ όμως έχει MLA και ανεβάζει πολύ τη φωτεινότητα, η LG στις 42αρες δε βάζει MLA ή τα καινούρια panel με tandem oled.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε

Το μόνιτορ όμως έχει MLA και ανεβάζει πολύ τη φωτεινότητα, η LG στις 42αρες δε βάζει MLA ή τα καινούρια panel με tandem oled.

Tι να την κανεις την παραπανω φωτεινοτητα αν "ξεβαφει"  ?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, akoinonitos said:

Tι να την κανεις την παραπανω φωτεινοτητα αν "ξεβαφει"  ?

Τι να το κάνεις το παραπάνω saturation από P3/rec709 (βασικά μόνο το πράσινο και ελάχιστα μπλε) αφου δεν υπάρχουν στην φύση (άλλο οξύμωρο που "ενδιαφέρεστε" για ρεαλισμό σε games με υπερκορεμενα χρώματα που δεν υπάρχουν στη φύση... 😛 ) και είναι κυρίως για man made colors πχ Laser ή games και θα έχουν πολύ χειρότερο calibration και λόγο spikes SPD και επειδή δεν υπάρχει 100% κάλυψη, οπότε πάτε για κουβά από τα αποδυτήρια.. και όλη αυτή η φασαρία για κάτι που δεν θα δείτε σχεδόν πότε... 

Ούτε το Atmos δεν είναι τόσο άχρηστο (που θα ακούσετε μερικά δευτερόλεπτα και αν.. σε μια ταινία blockbuster γιατί σε άλλες δεν θα παίξει καθόλου) όσο η κάλυψη rec2020

Screenshot_2025-05-10-13-25-15-43_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg.da80522a3f1470c2010c799684392430.jpg

Screenshot_2025-05-10-13-25-31-67_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg.0231ac431f7721baded302f03a7540f9.jpg

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.msi.com/Monitor/MAG-274QPF-X30MV

msiminiLED.jpg.44762fc85db1b372ae34e21d60918dc0.jpg

https://www.msi.com/Monitor/MAG-274UPDF-E16M

IPS και VA(300Hz) miniLED από την MSI. Τελικά τα έβγαλε και είναι διαθέσιμα προς αγορά αλλά......προς το παρόν μόνο στην φτωχομάνα Ταϊβάν.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prefuse είπε

Τι να το κάνεις το παραπάνω saturation από P3/rec709 (βασικά μόνο το πράσινο και ελάχιστα μπλε) αφου δεν υπάρχουν στην φύση (άλλο οξύμωρο που "ενδιαφέρεστε" για ρεαλισμό σε games με υπερκορεμενα χρώματα που δεν υπάρχουν στη φύση... 😛 ) και είναι κυρίως για man made colors πχ Laser ή games και θα έχουν πολύ χειρότερο calibration και λόγο spikes SPD και επειδή δεν υπάρχει 100% κάλυψη, οπότε πάτε για κουβά από τα αποδυτήρια.. και όλη αυτή η φασαρία για κάτι που δεν θα δείτε σχεδόν πότε... 

Ούτε το Atmos δεν είναι τόσο άχρηστο (που θα ακούσετε μερικά δευτερόλεπτα και αν.. σε μια ταινία blockbuster γιατί σε άλλες δεν θα παίξει καθόλου) όσο η κάλυψη rec2020

Screenshot_2025-05-10-13-25-15-43_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg.da80522a3f1470c2010c799684392430.jpg

Screenshot_2025-05-10-13-25-31-67_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg.0231ac431f7721baded302f03a7540f9.jpg

Δεν μιλησα για saturation μιλησα για ξεβαμμα :P Οσο το μεγαλο white led αναβει για να ανεβασει την φωτεινοτητα κατι παντα θα "ξεβαφει" ,αν ηταν ολα καλα δεν θα πηγαιναν σε tandem θα εμεναν με το mla. 

Τα παιχνιδια δεν αποσκοπουν στον ρεαλισμο ,περισσοτερο στην φαντασια και εφοσον τα color spaces υπαρχουν και χρησιμοποιουνται θα πρεπει οσο μπορεις να προσπαθησεις να τα καλυψεις θεωρω 

Eχει σημασια το color volume σε hdr η όχι ?

Ποσωπικα θα προτιμουσα μια c5 μονο και μονο για το glossy panel και ας μην ειναι τοσo φωτεινα τα highlights

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akoinonitos said:

Δεν μιλησα για saturation μιλησα για ξεβαμμα

κοροιδεβς ρε;

Νομίζω κατανοείς απολύτως ότι το ξεβαμμα που αναφέρεις, είναι ο κορεσμός στα ελληνικά. 😛

Τα παιχνιδια δεν αποσκοπουν στον ρεαλισμο

Εσείς εδώ αναφέρετε για ρεαλισμό και συγκρίνετε την φωτεινότητα μιας ηλιόλουστης μέρας με τις οθόνες..

εφοσον τα color spaces υπαρχουν και χρησιμοποιουνται θα πρεπει οσο μπορεις να προσπαθησεις να τα καλυψεις θεωρω

Παντελώς λάθος τοποθέτηση, τόσο καλλιτεχνικά, όσο τεχνικά αλλά και επιχειρηματικά. 

Όλα αυτά τα προβλήματα που έχετε με το HDR, raising blacks, banding, artifacts, ξεβαμενα χρώματα, ανύπαρκτο calibration κτλ είναι γιατί κάποιοι θέλουν να σας πουλήσουν νέες οθόνες και σας τάζουν  οικόπεδα στον Άρη. Ίσως γιατί αγνοείται βασικά πράγματα τόσο καλλιτεχνικά όσο και τεχνικά.

Πχ μια εικόνα SDR σε 10bit έχει περισσότερο έλεγχο διαβαθμίσεων και ανύπαρκτο banding από μια εικόνα HDR σε 10bit που είναι το μίνιμουμ που μπορεί να έχει το HDR.

Σαν να λες αφού έχουμε φωτεινότητα/κορεσμό, ας το κάνουμε όσο πιο φωτεινό/κορεσμένο μπορούμε..

Αντίστοιχα για ταινίες, αφού πλέον τα γραφικά είναι ρεαλιστικά και φθηνότερα, ας βάλουμε όσα περισσότερα μπορούμε κτλ

Ψάξε να βρεις ποτέ πρωτοκυκλοφόρησε το HDR πρότυπο, πόσα χρόνια έχουν περάσει, ποτέ θα φτάσουν την κάλυψη rec2020 και τα 10.000 nits... Μέχρι τότε οι κατασκευαστές δεν θα ανησυχούν τι νέο να βγάλουν, για να προσελκύσουν νέους πελάτες.. έμαθαν το μάθημα από το 3D που ήταν η 3 ή 4 επανεμφάνιση και εξαφάνιση του.

Akoinonitos κρίμα δεν είναι να περιορίστουμε σε rec2020 ρε;

Ας βάλουμε και λίγο Infrared και ultraviolet, κάνα ιατρικό game με ακτινογραφίες x-ray ή σε συχνότητες φούρνου μικροκυμάτων και ραδιοφώνου δεν θα είχε ενδιαφέρον; Τι λες; 😛 

image.jpeg.725510b1d424532139abf39e4b13a539.jpeg

ΥΓ φιλαράκι μου αγαπητό, μην γίνεις ποτέ σεφ ή σκηνοθέτης/colorist
😛 

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, prefuse είπε

Εσείς εδώ αναφέρετε για ρεαλισμό και συγκρίνετε την φωτεινότητα μιας ηλιόλουστης μέρας με τις οθόνες..

Τα κινούμενα σχέδια της Pixar απέχουν πολύ από την καθημερινότητά μας. Όμως η πιστή αναπαράσταση του φωτός, μέσω ακριβού global illumination, κάνει τον κόσμο της ταινίας να δείχνει πιο πειστικός.Δίνει στον θεατή την ψευδαίσθηση ότι αυτό που βλέπει όντως υπάρχει σε κάποιο άλλο σύμπαν. Το ίδιο και στα games. Ελπίζω να βοήθησα.

Αναφορά σε κείμενο

Όλα αυτά τα προβλήματα που έχετε με το HDR, raising blacks, banding, artifacts, ξεβαμενα χρώματα, ανύπαρκτο calibration κτλ είναι γιατί κάποιοι θέλουν να σας πουλήσουν νέες οθόνες και σας τάζουν  οικόπεδα στον Άρη. Ίσως γιατί αγνοείται βασικά πράγματα τόσο καλλιτεχνικά όσο και τεχνικά.

Προσπαθεί να σου πει ότι ακόμα και σε sRGB το WOLED δείχνει λιγότερο κορεσμένο όσο ανεβάζεις τη φωτεινότητα λόγω white subpixel. Ενώ η υψηλότερη φωτεινότητα θα έκανε το ίδιο ακριβώς χρώμα να δείχνει πιο εντυπωσιακό/ζωντανό αυτό δεν συμβαίνει στα WOLED.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, akoinonitos said:

Eχει σημασια το color volume σε hdr η όχι ?

Ποσωπικα θα προτιμουσα μια c5 μονο και μονο για το glossy panel και ας μην ειναι τοσo φωτεινα τα highlights

Φυσικά και έχει σημασία για τα demo HDR 😛 (παντελώς άχρηστο για ταινίες/σειρές) αλλά 

1) από την στιγμή που κανένα μόνιτορ δεν φτάνει τα 10.000 nits για να μην έχεις λανθασμένο tone mapping και dimming (πέρα από τα προβλήματα ενέργειας και αντοχής στο χρόνο με τόση θερμότητα..)

2) δεν γίνεται επαρκής calibration γιατι κάνουν μόνο 1D LUT calibration

3) οι τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν P3.. 

οπότε μέχρι να λυθούν αυτά και άλλα πολλά...πάντα θα υπάρχουν πολλά θέματα.

Πέρα από το μεγαλύτερο bandwidth/bitrate που απαιτεί το HDR, ενώ αν οι υπηρεσίες streaming έδιναν SDR P3, 10bit θα είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα (σχεδόν από όλες τις απόψεις) από HDR rec2020, 10bit που απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο bandwidth και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση...μόνο η υπηρεσία της Sony, δίνει σοβαρό bitrate (80 ενώ το Netflix δίνει μόνο 15 αν δεν κάνω λάθος) με λιγότερα compression artifacts.

Καλά κάνεις και προτιμάς C5 ή και παλιότερες, αν και δεν θα την αξιοποιουσες στο έπακρο, οπότε μπορείς να πάρεις ότι άλλη μάρκα θέλεις.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, prefuse είπε

Φυσικά και έχει σημασία για τα demo HDR 😛 (παντελώς άχρηστο για ταινίες/σειρές) αλλά 

1) από την στιγμή που κανένα μόνιτορ δεν φτάνει τα 10.000 nits για να μην έχεις λανθασμένο tone mapping και dimming (πέρα από τα προβλήματα ενέργειας και αντοχής στο χρόνο με τόση θερμότητα..)

2) δεν γίνεται επαρκής calibration γιατι κάνουν μόνο 1D LUT calibration και όχι 3D LUT

3) οι τηλεοράσεις δεν υποστηρίζουν P3.. 

οπότε μέχρι να λυθούν αυτά και άλλα πολλά...πάντα θα υπάρχουν πολλά θέματα.

Πέρα από το μεγαλύτερο bandwidth/bitrate που απαιτεί το HDR, ενώ αν οι υπηρεσίες streaming έδιναν SDR P3, 10bit θα είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα (σχεδόν από όλες τις απόψεις) από HDR rec2020, 10bit που απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο bandwidth και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση...μόνο η υπηρεσία της Sony, δίνει σοβαρό bitrate (80 ενώ το Netflix δίνει μόνο 15 αν δεν κάνω λάθος) με λιγότερα compression artifacts.

Καλά κάνεις και προτιμάς C5 ή και παλιότερες, αν και δεν θα την αξιοποιουσες στο έπακρο, κάνοντας 3D LUT calibration, οπότε μπορείς να πάρεις ότι άλλη μάρκα θέλεις.

Παω να παιξω clair oscur σε p3 γτ δεν εχει hdr για να σκασεις απο το κακο σου :lol:

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, akoinonitos said:

Παω να παιξω clair oscur σε p3 γτ δεν εχει hdr για να σκασεις απο το κακο σου :lol:

Τι ψαγμενιες είναι αυτά που παίζς ρε...

Παίξε κάνα pac man, κάνα Tetris 3D να το φχαριστηθείς.. έστω κάνα πανκ, μπαμπλ μπαμπλ, κάνα ναρκαλιευτη..

Έχεις μπλέξει μικρέ.. μη γελάς.. και φόρτωματα θα έχεις μικρέ.. και θα είναι μεγάλα καοτονικ.

Επεξ/σία από prefuse
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...