Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, prefuse είπε

Με αφορμή το παραπάνω βίντεο που έβαλε ο akoinonitos, μήπως κάποιος μπορεί να μας ενημερώσει για το screenshot του βίντεο, τι ακριβώς δείχνει, σε ποιο mode και γενικά να μας κάνει μια ανάλυση;

Ο @akoinonitos τι έχει να πει γι'αυτό;

Screenshot_2025-07-10-14-23-51-38_64ef5fc2000c1caa954c114bb372e1d5.jpg.cfeac25d6f5f78ce96b0bb55a528ee73.jpg 

δεν εχω προλαβει να το δω ,οποτε δεν μπορω να σου απαντησω

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ρε μάγκα πόσταρες το βιντεάκι χωρίς να προλάβεις να το δεις? ragebait κάνεις? κανόνισε γιατί θα φύγεις βραδυ από δω μέσα...

και για να μη ξεχνιόμαστε

lg woled >>>>> qd-oleds , mini leds

• Haha 7
Δημοσ.
10 minutes ago, akoinonitos said:

Δεν χρειάζεται να το δεις ρε, το screenshot σχολιάζουμε. Έκανα edit οπότε ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Ρε μάγκα πόσταρες το βιντεάκι χωρίς να προλάβεις να το δεις? ragebait κάνεις? κανόνισε γιατί θα φύγεις βραδυ από δω μέσα...

και για να μη ξεχνιόμαστε

lg woled >>>>> qd-oleds , mini leds

Spoiler

woled δειχνει μωρε ,ποιος χεστηκε :P

5 λεπτά πριν, prefuse είπε

Δεν χρειάζεται να το δεις ρε, το screenshot σχολιάζουμε. Έκανα edit οπότε ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου

Spoiler

πως ακριβως να σχολιασω ενα ss χωρις να εχω δει το βιντεο? που ξερω αν ειναι πραγματικο η απλα ενα εξωφυλλο ,πως να ξερω αν αυτο ειναι σε hdr η sdr για να το σχολιασω αναλογα? δεν γινεται αυτο που ζητας

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

πως ακριβως να σχολιασω ενα ss χωρις να εχω δει το βιντεο? που ξερω αν ειναι πραγματικο η απλα ενα εξωφυλλο ,πως να ξερω αν αυτο ειναι σε hdr η sdr για να το σχολιασω αναλογα? δεν γινεται αυτο που ζητας

Χρόνο έχεις, ούτως η άλλος όλη μέρα κάθεσαι... βάλε να δεις το video και κάνε ανάλυση αλλιώς μη ξανα ποσταρεις ανούσια πράγματα... ζητω συγγνώμη από τους απανταχού συμφορουμιτες αλλα ο ακοινώνητος με έχει εκνευρίσει

• Haha 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, akoinonitos said:
  Reveal hidden contents

woled δειχνει μωρε ,ποιος χεστηκε :P

Hide contents

Αυτό καλείστε να εξηγήσετε, με δικά σας λόγια, όσο πιο απλά γίνεται.

Τι θα συνέβαινε στη δεξιά εικόνα σε περίπτωση SDR και τι σε περίπτωση HDR — χωρίς τεχνική ορολογία, απλά και κατανοητά.

Για να δούμε... Θέλω ταπείνωση και εξευτελισμό έσχατου βαθμού, ώστε να μη ξανατολμήσω να μπω εδώ μέσα.

😛

Το χεις; αν δεν το χεις, μην παίζεις με αυτά τα HDR γιατί είναι επικίνδυνα και μπορεί να σε πληγώσουν. 

Όποιος δεν απαντήσει σωστά, φαντάσου ότι είναι σαν να μην γνωρίζει τι είναι πέναλτι και οφσάιντ ..  και να κοκορευετε ότι είναι ο Χελάκης και ότι φοράει κάθε Κυριακή ποδοσφαιρικά μπανταλόνια..

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, prefuse είπε

Αυτό καλείστε να εξηγήσετε, με δικά σας λόγια, όσο πιο απλά γίνεται.

Τι θα συνέβαινε στη δεξιά εικόνα σε περίπτωση SDR και τι σε περίπτωση HDR — χωρίς τεχνική ορολογία, απλά και κατανοητά.

Για να δούμε... Θέλω ταπείνωση και εξευτελισμό έσχατου βαθμού, ώστε να μη ξανατολμήσω να μπω εδώ μέσα.

😛

Το χεις; 

Spoiler

Δεν θα κανω υποθετικη συζητηση χωρις ουσια ρε συ.

Δημοσ.
5 minutes ago, akoinonitos said:
  Hide contents

Δεν θα κανω υποθετικη συζητηση χωρις ουσια ρε συ.

Ρε μάν μην υπεκφευγεις 

Άντε έχεις και την βοήθεια του ελιτιστη/πολεμιου.

Απλό είναι, μια εικόνα από ποιες περιοχές φωτεινότητας αποτελείται; 

Ε ανέλυσε αυτό.. τι θα γίνει στην δεξιά εικόνα όταν αυξήσουμε την φωτεινότητα και έχουμε σήμα HDR και τι σε SDR σήμα. 

Παναθεμα σε τάληρα τα θες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ρε μάν μην υπεκφευγεις 

Άντε έχεις και την βοήθεια του ελιτιστη/πολεμιου.

Απλό είναι, μια εικόνα από ποιες περιοχές φωτεινότητας αποτελείται; 

Ε ανέλυσε αυτό.. τι θα γίνει στην δεξιά εικόνα όταν αυξήσουμε την φωτεινότητα και έχουμε σήμα HDR και τι σε SDR σήμα. 

Παναθεμα σε τάληρα τα θες. 

Spoiler

Δεν ειναι στο θεμα του νηματος η αναλυση φανταστικων  εικονων ρε :P

Αν θες ποσταρε το στο αλλο νημα που εκανα να το συζητησουμε ,το εδω νημα ειναι συγκεκριμενο και δεν ειναι πρεπον να το σπαμαρουμε συνεχως

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, akoinonitos said:
  Hide contents

Δεν ειναι στο θεμα του νηματος η αναλυση φανταστικων  εικονων ρε :P

Αν θες ποσταρε το στο αλλο νημα που εκανα να το συζητησουμε ,το εδω νημα ειναι συγκεκριμενο και δεν ειναι πρεπον να το σπαμαρουμε συνεχως

Το διπλανό νήμα πιστεύεις ότι θα το διαβάσει κανείς; 

Όχι ότι αυτά που γράφονται εδώ τα διαβάζει και τα καταλαβαίνει η πλειοψηφία. Αν ήταν έτσι τώρα θα με είχατε ξεφτιλησει και θα καθόμουν ήσυχος στην γωνιτσα μου. 😛

Θα γίνω ακόμα μια φορά κουραστικός να γράψω ότι όποιος ενδιαφέρεται για gaming monitor, κυρίως από αυτά που ΕΣΕΊΣ γράφετε κατά καιρούς, είναι ότι σας ενδιαφέρει η απόδοση του HDR και κυρίως η φωτεινότητα του και παραπονιέστε ότι τα τωρινά μόνιτορ είναι σκοτεινά.. για πάμε να δούμε τι θα γίνει όταν τα μόνιτορ είναι πολύ φωτεινά με 10.0000 nits..

Σας έθεσα ένα απλό ερώτημα να εξηγήσετε (όσοι από εσας λέτε ότι σας αρέσει το HDR) με απλά, δικά σας λόγια, τι θα κάνει η αύξηση φωτεινότητας σε ένα gaming monitor, σε σήμα HDR αλλά και SDR. 

Αναμένω εξευτελισμό! 😛

2 hours ago, Psycho_Warhead said:

Μονταρισμένη μπαρούφα όπου θέλει να δείξει και καλά την διαφορά φωτεινότητας αλλά το 'χει παρακάνει και έχει κατακάψει τα λευκά :D

Μπορείς και καλύτερα, θεωρώ.

Δεν εξετάζουμε την τεμπελιά του Άγγλου που απλά πήρε μια φωτογραφία ενός μόνιτορ και αύξησε την φωτεινότητα στο δεξί μόνιτορ, ενώ μείωσε και την φωτεινότητα του αριστερού μόνιτορ.

Που σε ρε @pirmen56, @elpenor@Arkin @kostiger @music_lover να βοηθήσετε.. boomer mode off.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, prefuse είπε

Το διπλανό νήμα πιστεύεις ότι θα το διαβάσει κανείς; 

Όχι ότι αυτά που γράφονται εδώ τα διαβάζει και τα καταλαβαίνει η πλειοψηφία. Αν ήταν έτσι τώρα θα με είχατε ξεφτιλησει και θα καθόμουν ήσυχος στην γωνιτσα μου. 😛

Θα γίνω ακόμα μια φορά κουραστικός να γράψω ότι όποιος ενδιαφέρεται για gaming monitor, κυρίως από αυτά που ΕΣΕΊΣ γράφετε κατά καιρούς, είναι ότι σας ενδιαφέρει η απόδοση του HDR και κυρίως η φωτεινότητα του και παραπονιέστε ότι τα τωρινά μόνιτορ είναι σκοτεινά.. για πάμε να δούμε τι θα γίνει όταν τα μόνιτορ είναι πολύ φωτεινά με 10.0000 nits..

Σας έθεσα ένα απλό ερώτημα να εξηγήσετε (όσοι από εσας λέτε ότι σας αρέσει το HDR) με απλά, δικά σας λόγια, τι θα κάνει η αύξηση φωτεινότητας σε ένα gaming monitor, σε σήμα HDR αλλά και SDR. 

Αναμένω εξευτελισμό! 😛

Μπορείς και καλύτερα, θεωρώ.

Δεν εξετάζουμε την τεμπελιά του Άγγλου που απλά πήρε μια φωτογραφία ενός μόνιτορ και αύξησε την φωτεινότητα στο δεξί μόνιτορ, ενώ μείωσε και την φωτεινότητα του αριστερού μόνιτορ.

Που σε ρε @pirmen56, @elpenor@Arkin @kostiger @music_lover να βοηθήσετε.. boomer mode off.

Spoiler

gaming monitors news/comparison ειναι το ονομα του νηματος ρε ,καμια σχεση δεν εχει με την τεχνολογια του hdr ,γτ καποιος που θελει να διαβασει τι νεο κυκλοφορει απο μονιτορ να κατσει να ψαχνει αναμεσα σε τοσες ανουσιες σελιδες? σκοπος του νηματος ειναι να βοηθαμε και οχι να δυσκολευουμε τον αναγνωστη ,ευχαριστως να σχολιασω οτι θες στο αναλογο νημα 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν θα απαντήσω εγώ εκ μέρους του ακοινώνητου αφού αυτός δεν έχει το σθένος και το θάρρος τις γνώμης του…

Η αριστερή οθόνη εμφανίζει την ίδια σκηνή με αισθητά πιο σκοτεινή χρωματική παλέτα. Ο ουρανός, που θα όφειλε να σφύζει από ζωή και χρώμα, είναι θαμπός, και τα σύννεφα μοιάζουν μελαγχολικά, σχεδόν απορροφημένα από το πέπλο του λυκόφωτος.

Τα πράσινα των δέντρων βυθίζονται σε μια πνιγηρή απόχρωση ελαιοπράσινου, χωρίς ζωντάνια, και το νερό, που θα έπρεπε να είναι καθρέφτης, μοιάζει πιο πολύ με μια αδιαφανή μάζα μελανού νερού. Η συνολική αίσθηση: επίπεδη, αποστειρωμένη, λιγότερο φυσική.

Στον αντίποδα, η δεξιά οθόνη φανερώνει αμέσως τη διαφορά που φέρνει η τεχνολογική πρόοδος. Τα χρώματα ξεχύνονται με λαμπρότητα και ευκρίνεια:

• Ο ουρανός αποκτά φυσική φωτεινότητα, με τα λευκά σύννεφα να αιωρούνται ρεαλιστικά πάνω από έναν αιθέριο, γαλάζιο θόλο.
  • Το πράσινο των δέντρων είναι ζωντανό, κορεσμένο, φρέσκο, σαν να φυσάει δροσερός αέρας μέσα από την οθόνη.
  • Το νερό, καθρέφτης απαράμιλλος, αντανακλά με λεπτομέρεια και διαύγεια τα βουνά και τον ουρανό, δημιουργώντας μια σχεδόν τρισδιάστατη αίσθηση βάθους. 

Ελπίζω να σας κάλυψα συμφορουμιτες και συνοδοιπόροι στη ζωή, κάνοντας τη δικιά μου ανάλυση και εμβαθύνοντας στα ενδότερα των χρωματικών και μη διαφορών, ατελειών και να μπόρεσα να καλύψω τις όποιες απορίες-ανησυχίες στη προσπάθεια σας για μάθηση και εξερεύνηση αυτών των δύσκολων ωστόσο διαφορών 

Επεξ/σία από Tambas91
  • Haha 10
Δημοσ.
On 05/07/2025 at 12:15, Westbaum said:

Ποιά απ'τις 2 για απόσταση 1.3μ;Πιπι και Hz υπέρ μόνιτορ,brightness,τιμή υπέρ TV.

image.png.ca032852ffa0072447ffa54b616849a3.png

image.png.f74fb99f4b947f62e2fa9fcb1891142e.png

Δεν ξέρω αν το έχει προσέξει κάποιος, αλλά το Πλαίσιο τρέχει στα monitor 20% επιστροφή σε πόντους με go4more, οπότε η LG 32GS95UV από 899€ που την έχει, πάει έμμεσα στα 720€. Εγώ έριξα μια παραγγελία και περιμένω. Σκεφτόμουν για νέο build από Σεπτέμβρη, αλλά μάλλον θα αρχίσω λίγο νωρίτερα:Ρ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα από τα τελευταία καλά deal ήταν του Γερμαναρα η 42αρα LG C4 στα 700€ με δώρο 4 ετη εγγύηση. Έπαιξε πριν λίγες εβδομάδες για ένα Σαββατοκύριακο μαζί με άλλες προσφορές tvscreenshot.jpg.645df310a1aa0982dcc8b6c16a38db2e.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...