Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, music_lover said:

Καλή τιμή για την LG 32GS93 αλλά τέλος 2025, αρχές του 2026, έρχονται τα tandem OLED με αυξημένη αντοχή και φωτεινότητα.

Ε ναι αλλά δεν μας είπες ούτε εσύ ούτε κανένας, τι θα την κάν την αυξημένη φωτεινότητα;

Που θα την δείτε;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prefuse είπε

Ε ναι αλλά δεν μας είπες ούτε εσύ ούτε κανένας, τι θα την κάν την αυξημένη φωτεινότητα;

Που θα την δείτε;

Δεν ασχολούμαστε με τόσο ποταπά ερωτήματα που μας τα λύνει σε δευτερόλεπτα η AI 😜

Δημοσ.
3 hours ago, music_lover said:

Δεν ασχολούμαστε με τόσο ποταπά ερωτήματα που μας τα λύνει σε δευτερόλεπτα η AI 😜

Ε στείλε να διαβάσουμε. Είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα; Μήπως εκπλαγείτε με αυτό που θα σας γράψει. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, prefuse είπε

Ε στείλε να διαβάσουμε. Είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα; Μήπως εκπλαγείτε με αυτό που θα σας γράψει. 

Με εκπλήσσει που δεν το δοκιμάζεις. Άλλωστε στο παρελθόν το έχεις χρησιμοποιήσει πολλάκις σε τούτο εδώ το thread.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω αυτήν την οθόνη και θέλω να πάρω αυτήν την οθόνη. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι οθόνες curved και μου αρέσουν πολύ οι oled τηλεοράσεις αλλά δεν είχα ποτέ σε οθόνη. Πως το βλέπετε? Έχετε να αντιπροτεινετε κάποια άλλη? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, music_lover said:

Με εκπλήσσει που δεν το δοκιμάζεις. Άλλωστε στο παρελθόν το έχεις χρησιμοποιήσει πολλάκις σε τούτο εδώ το thread.

Η χρήση LLM, δεν απαιτεί να έχουμε κατανοήσει βασικά πράγματα για αυτό που επιθυμούμε να ρωτήσουμε αλλά και για να ελέγχουμε την ορθότητα των όσων πετάει ως απαντήσεις;

Είσαι έτοιμος; 

Spoiler

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Καλησπέρα, έχω αυτήν την οθόνη και θέλω να πάρω αυτήν την οθόνη. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι οθόνες curved και μου αρέσουν πολύ οι oled τηλεοράσεις αλλά δεν είχα ποτέ σε οθόνη. Πως το βλέπετε? Έχετε να αντιπροτεινετε κάποια άλλη? 

Δεν βρίσκω τον λόγο να πας σε MSI, δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο απο Samsung, Dell, Gigabyte και Asus. Απεναντίας για κάποιον ανεξήγητο λόγο είναι αρκετά ακριβότερες στην Ευρώπη απο ότι στην Αμερική..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Δεν βρίσκω τον λόγο να πας σε MSI, δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο απο Samsung, Dell, Gigabyte και Asus. Απεναντίας για κάποιον ανεξήγητο λόγο είναι αρκετά ακριβότερες στην Ευρώπη απο ότι στην Αμερική..

Κοίταξε εγώ σε oled θέλω να πάω. Από κάποια reviews που είδα ξεχώρισα την msi. Υπάρχει κάποια άλλη σε oled που προτείνεις? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Κοίταξε εγώ σε oled θέλω να πάω. Από κάποια reviews που είδα ξεχώρισα την msi. Υπάρχει κάποια άλλη σε oled που προτείνεις? 

Αν δεις reviews όντως ξεχωρίζουν την MSI. Όχι όμως γιατί υπερτερεί έναντι των άλλων αλλά γιατί έχει παραπλήσια απόδοση και καλύτερη τιμή έναντι των άλλων. Αυτό στην Αμερική, όχι στην Ευρώπη.. Είναι σαν να σου λένε πάρε την φθηνότερη που θα βρεις μεταξύ των 4 επωνύμων. Στην Ευρώπη οι αντίστοιχες φθηνότερες είναι της Dell. Αλλά η Dell είχε την φαεινή ιδέα να την κάνει curved..άρα την αποκλείουμε. Samsung αποκλείουμε γιατί είναι matte. Μας έμεινε η Gigabyte και η Asus. Οι Asus είναι επίσης ακριβές, άρα μας μένει η Gigabyte. Τις βλέπω από 900€, γιατί όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Tigio13 είπε

Τι budget εχεις για αρχη?

Επισης ,προτιμας να φανταστω glossy  panel και οχι mat.

Εχεις πολυ φως στο δωματιο που εχεις το pc?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, prefuse είπε

Η χρήση LLM, δεν απαιτεί να έχουμε κατανοήσει βασικά πράγματα για αυτό που επιθυμούμε να ρωτήσουμε αλλά και για να ελέγχουμε την ορθότητα των όσων πετάει ως απαντήσεις;

Είσαι έτοιμος; 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Νομίζω ότι απευθύνεσαι σε λάθος άτομο γιατί σου έχω εξηγήσει ότι δεν είμαι από αυτούς που ενδιαφέρονται σε βάθος για το πώς ακριβώς δουλεύει η τεχνολογία στις οθόνες. Γνωρίζω όμως πχ ότι όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές OLED πασχίζουν να αυξήσουν την φωτεινότητα των panel τους. Προφανώς για καλό σκοπό. Τώρα θα είναι αυξημένο color volume?  Βetter shadow details? Πιο energy efficient? Κάτι άλλο? Δεν γνωρίζω επακριβώς αλλά φαντάζομαι ότι η αύξηση της φωτεινότητας θα τις κάνει καλύτερα προϊόντα. Δεν αρκεί αυτό για να τις αγοράσω? Αν πχ πάρω στο μέλλον μια οθόνη με πιστοποίηση vesa display HDR 500 αντί για 400, δεν θα έχω αγοράσει καλύτερο προϊόν? Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξέρω που ακριβώς βελτιώθηκε 😝

Δημοσ.
13 ώρες πριν, prefuse είπε

Που θα την δείτε;

Ίσως στο να φέρει το κάτω μόνιτορ πιο κοντά στο πάνω. Τουλάχιστον με βάση την εμπειρία του χρήστη που τράβηξε τη φωτό.

brighter-oled-monitors-are-coming-v0-9usv19rxxwbf1.webp.9ffc41a562a9dfe8ccfa1e0f3fc55c91.webp

Spoiler

Α, και να μειώσει την πιθανότητα burn-in σε χαμηλές φωτεινότητες για δουλειά και browsing.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, music_lover said:

Νομίζω ότι απευθύνεσαι σε λάθος άτομο γιατί σου έχω εξηγήσει ότι δεν είμαι από αυτούς που ενδιαφέρονται σε βάθος για το πώς ακριβώς δουλεύει η τεχνολογία στις οθόνες. Γνωρίζω όμως πχ ότι όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές OLED πασχίζουν να αυξήσουν την φωτεινότητα των panel τους. Προφανώς για καλό σκοπό. Τώρα θα είναι αυξημένο color volume?  Βetter shadow details? Πιο energy efficient? Κάτι άλλο? Δεν γνωρίζω επακριβώς αλλά φαντάζομαι ότι η αύξηση της φωτεινότητας θα τις κάνει καλύτερα προϊόντα. Δεν αρκεί αυτό για να τις αγοράσω? Αν πχ πάρω στο μέλλον μια οθόνη με πιστοποίηση vesa display HDR 500 αντί για 400, δεν θα έχω αγοράσει καλύτερο προϊόν? Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ξέρω που ακριβώς βελτιώθηκε 😝

Αλλο να καταλαβαίνει κάποιος πως λειτουργεί από πίσω για να κάνει όλα αυτά που κάνει το HDR και άλλο το τι είναι. Σκέψου το παράδειγμα με το ποδόσφαιρο, που λέει κάποιος ότι είναι φίλαθλο του ποδοσφαίρου αλλά δεν γνωρίζει το πέναλτι και το οφσάιντ και όλους τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού.

Από όσα έχω διαβάσει εδώ κανένας δεν φαίνεται να έχει κατανοήσει σωστά τι είναι και τι καινούργιο φέρνει το HDR 

Τα 10.000 nits σε HDR δεν θα σου δώσουν φωτεινότερη εικόνα από SDR. Αντιθέτως.

Το HDR φαίνεται στους περισσότερους, πιο σκοτεινό από το SDR και σε αυτό δεν "φταίνε" οι οθόνες και η "χαμηλή" φωτεινότητα αλλά έτσι είναι ο σχεδιασμός του HDR. 

Ναι άμα πηγαίνει κάποιος με τις στάμπες και με το περισσότερο είναι καλύτερο, θα πάρει ένα "καλύτερο" προϊόν που όμως δεν κατανοεί που είναι καλύτερο και αν αξίζει να δώσει παραπάνω χρήματα.

Επεξ/σία από prefuse

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...