music_lover Δημοσ. Τετάρτη στις 10:56 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:56 μμ 25 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Απόκρυψη περιεχομένων Δεν σε υποτιμω και δεν ειμαι γιατρος Ξεκινα απο τα βασικα για να καταλαβεις τι σου λεω τοση ωρα. OLED Auto Brightness Limiter (ABL) is a feature designed to protect OLED displays from potential damage and extend their lifespan by dynamically adjusting brightness based on the content being displayed. It works by monitoring the average picture level (APL), which is the average brightness of the image on the screen. When a large portion of the screen is bright (high APL), the ABL reduces the overall brightness to prevent overheating and potential burn-in. Conversely, when the APL is low (darker image), the display can allocate more power to the brighter areas, resulting in a brighter image. Here's a more detailed breakdown: How it Works: OLED displays consist of individual pixels that emit light. When displaying a bright image, especially a large, bright area, the display requires more power. ABL ensures that the display doesn't exceed its power limits by lowering the overall brightness when necessary. APL and Brightness: The ABL is triggered by the APL, which represents the average brightness of the image. A high APL (bright image) triggers the ABL to dim the screen, while a low APL (dark image) allows for brighter highlights. Benefits: ABL helps prevent potential issues like burn-in (where static images cause permanent damage) and ensures the display doesn't overheat, thus extending its lifespan. Potential Drawbacks: While ABL is beneficial, it can be noticeable and sometimes perceived as a negative aspect of OLED technology, especially in scenes with high APL or when transitioning between bright and dark scenes. Some users find the dimming effect distracting, particularly in gaming or movies. Αν διαβασεις το τελευταιο θα καταλαβεις γτ οι περισσοτεροι σε sdr δεν θελουν να εχουν μεγαλο abl (dell ,msi lg c4) . Η asus εχει παρει την αλλη οδο του εντυπωσιασμου ,ουτε λαθος ουτε σωστο απλα επιλογη της καθε εταιριας. Η ψυξη και τα αλλα ειναι φουμαρα ,αν ειχε κατι το παραπανω η ψυξη της θα ειχε μεγαλυτερη φωτεινοτητα και σε 100% window αλλα και σε hdr σε σχεση με τους αλλους. Ελπιζω να σε βοηθησα να το κατανοησεις καλυτερα ,αν οχι καλη καρδια δεν εγινε και τπτ @prefuse βγες από το προφίλ του @akoinonitos 😆
Psycho_Warhead Δημοσ. χθες στις 12:20 πμ Δημοσ. χθες στις 12:20 πμ HDR10+ και στο CP 2077 με το νέο update 2.3 2
akoinonitos Δημοσ. χθες στις 01:05 πμ Δημοσ. χθες στις 01:05 πμ (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε HDR10+ και στο CP 2077 με το νέο update 2.3 μονιτορ με hdr10+ ομως υπαρχουν? Νομιζω μονο τα samsung υποστηριζουν και οι tvs Επεξ/σία χθες στις 01:09 πμ από akoinonitos 1
prefuse Δημοσ. χθες στις 01:36 πμ Δημοσ. χθες στις 01:36 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, akoinonitos said: μονιτορ με hdr10+ ομως υπαρχουν? Νομιζω μονο τα samsung υποστηριζουν και οι tvs Dell με ήθελες... παίζε εσύ τώρα μες στη μουντιλα και το banding του απλού HDR, ενώ ο tambas και η συμμορία του (16 σκυλιά, 3 παπαγάλοι και εγώ), θα απολαμβάνει dynamic metadata που θα του κάνουν δυναμικά pout@n@ την εικόνα και θα έχει και δυναμικό, καλό, όμορφο, banding. 😛 Επεξ/σία χθες στις 02:09 πμ από prefuse 1
prefuse Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 17 hours ago, music_lover said: Σε παρακαλώ μην υποτιμούμε την νοημοσύνη του συνομιλητή μας, γιατί σε συμπαθώ κιόλας, είσαι και γιατρός από ότι κατάλαβα στο επάγγελμα; Τέλος πάντων άσχετο. Είπα καθαρά ναι αλλά με μεγαλύτερη φωτεινότητα, τι δεν είναι κατανοητό από αυτό; Ότι μου αρκούν τα 200nits; Ναι θα ήθελα μεγαλύτερη full screen brightness. Όπως και μεγαλύτερη real scene. Δεν γίνονται και τα δύο; Οι νέες QD OLED έρχονται με full brightness 320nits. Μόλις τις βάλουν δίπλα δίπλα θα διαπιστώσουμε όλοι τι διαφορά κάνουν 100nits. Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζουμε μια εταιρία (πχ Dell στην συγκεκριμένη περίπτωση) επειδή έτυχε να έχουμε αγοράσει ένα μοντέλο της όπως εσύ. Εγώ πχ που έχω κάνει ένα σωρό αγορές οθονών της LG αν χρειαστεί θα την κράξω, καταναλωτής είμαι, δεν είμαι οπαδός. Σε παρακαλώ "μην μου τον akoinonitos τάραττε", αν και το "μη μου τον tambas τάραττε" ρημαρει καλύτερα. Anyway και οι δύο εκπαιδευμένοι και εμβολιασμένοι είναι.. μην τους φοβάστε.. να είμαστε καλά και από φθινόπωρο θα τους στειρωσουμε κιόλας. 😛 (Τι τους προσάπτω τους κρεμανταλαδες.. αγαπημένοι όμως..) Άλλοι είναι οι ανεμβολίαστοι και λυσσασμένοι εδώ μέσα. Ένας ο υποφαινόμενος, τους άλλους τους μαντεύεις. Πάμε στα του topic. Θα βάλεις το μόνιτορ στα 400-500nits σε SDR signal? φόρτωματα θα έχεις μικρέ.. Spoiler Εσύ νομίζεις ότι με την αύξηση φωτεινότητας θα γίνουν γάργαρα και καθαρά τα νερά, οτι θα τρέχεις στο δάσος του tambas γυμνός, με άσπρες κάλτσες και θα σε κυνηγάνε ξετσίπωτες κοκκινομάλλες στα λιβάδια της Επανωμής για να σε ταίσουν ξωτικά φρούτα... Και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί έχεις banding στο SDR, ειδικά αν το σήμα σου είναι 8bit και όχι 10bit και θα λες ότι το HDR είναι καλύτερο με λιγότερο banding (κανένα δεν είναι καλύτερο απο το άλλο, απλά διαχειρίζονται διαφορετικά το σήμα) Το SDR δεν είναι "δεμένο" με κάποιο αριθμό nits, τα 80 nits ή 100 nits που αναφέρουν λανθασμένα κάποιοι είναι απλά ένα recommendation για post production σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όχι στα ποσά nits θα παρακολουθήσει ένας θεατής στον δικό του χώρο...ίσα ίσα το SDR σήμα λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, σε αντίθεση με το HDR σημα όπου η θέαση πρέπει να είναι αποκλειστικά σε σκοτεινό χώρο. Αλλιώς η εικόνα είναι πολύ σκοτεινή. Όμως.... Όσο πιο πάνω πας από αυτό, στο οποίο έγινε το post production, τόσο πιο πολλά φόρτωματα θα έχεις.. δες ξανά το spoiler από πάνω.. γιατί σε αυτά τα nits έχει βελτιωθεί το σήμα για να δείχνει όσο πιο σωστό και καλύτερο γίνεται. Τώρα ο κάθε σουρουκλεμές που αυξάνει φωτεινότητα όσο γουσταρ και βάζει ότι colorspace αγαπάει η ψυχούλα του και όχι αυτό στο οποίο είναι σχεδιασμένο το παιχνίδι, είναι ο σωστός, ο μερακλής τραχανοπλαγιας, ο παραδοσιακός ντοντουρμάς και ότι λάθος βλέπει, είναι λόγο των επιλογών του και όχι λόγο του σήματος.. είτε είναι SDR, είτε HDR.. Τώρα θα μου πεις.. - Πόσα; - 3.. - Τι 3; - Τι πόσα; Για την πλειονότητα τα 200-300 αν είσαι μερακλής ίσως και 400 nits είναι μάλλον οκ, όσο πιο πάνω πας (και αν έχεις το σωστό colorspace), τόσο περισσότερα φόρτωματα θα έχεις.. Παρακαλώ, δώστε τα χέρια με τον αγαπητό φίλο akoinonitos και από δω και πέρα φιλαράκια. Να έχετε μια όμορφη δημιουργική μέρα! Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από prefuse 1
music_lover Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 ώρες πριν, prefuse είπε Σε παρακαλώ "μην μου τον akoinonitos τάραττε", αν και το "μη μου τον tambas τάραττε" ρημαρει καλύτερα. Anyway και οι δύο εκπαιδευμένοι και εμβολιασμένοι είναι.. μην τους φοβάστε.. να είμαστε καλά και από φθινόπωρο θα τους στειρωσουμε κιόλας. 😛 (Τι τους προσάπτω τους κρεμανταλαδες.. αγαπημένοι όμως..) Άλλοι είναι οι ανεμβολίαστοι και λυσσασμένοι εδώ μέσα. Ένας ο υποφαινόμενος, τους άλλους τους μαντεύεις. Πάμε στα του topic. Θα βάλεις το μόνιτορ στα 400-500nits σε SDR signal? φόρτωματα θα έχεις μικρέ.. Απόκρυψη περιεχομένων Εσύ νομίζεις ότι με την αύξηση φωτεινότητας θα γίνουν γάργαρα και καθαρά τα νερά, οτι θα τρέχεις στο δάσος του tambas γυμνός, με άσπρες κάλτσες και θα σε κυνηγάνε ξετσίπωτες κοκκινομάλλες στα λιβάδια της Επανωμής για να σε ταίσουν ξωτικά φρούτα... Και μετά θα αναρωτιέσαι γιατί έχεις banding στο SDR, ειδικά αν το σήμα σου είναι 8bit και όχι 10bit και θα λες ότι το HDR είναι καλύτερο με λιγότερο banding (κανένα δεν είναι καλύτερο απο το άλλο, απλά διαχειρίζονται διαφορετικά το σήμα) Το SDR δεν είναι "δεμένο" με κάποιο αριθμό nits, τα 80 nits ή 100 nits που αναφέρουν λανθασμένα κάποιοι είναι απλά ένα recommendation για post production σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όχι στα ποσά nits θα παρακολουθήσει ένας θεατής στον δικό του χώρο...ίσα ίσα το SDR σήμα λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, σε αντίθεση με το HDR σημα όπου η θέαση πρέπει να είναι αποκλειστικά σε σκοτεινό χώρο. Αλλιώς η εικόνα είναι πολύ σκοτεινή. Όμως.... Όσο πιο πάνω πας από αυτό, στο οποίο έγινε το post production, τόσο πιο πολλά φόρτωματα θα έχεις.. δες ξανά το spoiler από πάνω.. γιατί σε αυτά τα nits έχει βελτιωθεί το σήμα για να δείχνει όσο πιο σωστό και καλύτερο γίνεται. Τώρα ο κάθε σουρουκλεμές που αυξάνει φωτεινότητα όσο γουσταρ και βάζει ότι colorspace αγαπάει η ψυχούλα του και όχι αυτό στο οποίο είναι σχεδιασμένο το παιχνίδι, είναι ο σωστός, ο μερακλής τραχανοπλαγιας, ο παραδοσιακός ντοντουρμάς και ότι λάθος βλέπει, είναι λόγο των επιλογών του και όχι λόγο του σήματος.. είτε είναι SDR, είτε HDR.. Τώρα θα μου πεις.. - Πόσα; - 3.. - Τι 3; - Τι πόσα; Για την πλειονότητα τα 200-300 αν είσαι μερακλής ίσως και 400 nits είναι μάλλον οκ, όσο πιο πάνω πας (και αν έχεις το σωστό colorspace), τόσο περισσότερα φόρτωματα θα έχεις.. Παρακαλώ, δώστε τα χέρια με τον αγαπητό φίλο akoinonitos και από δω και πέρα φιλαράκια. Να έχετε μια όμορφη δημιουργική μέρα! Προφανώς και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και όπως είπα τον συμπαθώ όπως και εσένα. Οι γνώσεις μου είναι μικρές αλλά κάθομαι και διαβάζω και προσπαθώ να καταλάβω όσα μπορώ. Εφόσον δεν ξέρω λοιπόν, διαβάζω ότι στο θέμα του SDR, η άποψη του rtings είναι SDR Real Scene Brightness --> Good value: > 300 cd/m². Πιάνουν αυτόν τον στόχο τα oled monitors? Καλώς. Δεν τον πιάνουν. Κακώς. Έτσι λοιπόν η Asus PG27UCDM έχει 310cd/m² και η Dell AW2725Q έχει 210cd/m², σύμφωνα πάντα με τα test του ίδιου site. Συνεπώς η Asus θα αποδώσει καλύτερα. Που και πόσο καλύτερα? Το γράφουν πάλι στο What it is: The maximum luminance of the monitor when displaying a bright highlight in an SDR scene. Μα θα μου πεις θα το χρειαστείς? Φτάνουν και τα 200nits. Ναι ok ίσως, αν ο φωτισμός στο δωμάτιο είναι κοντρολαρισμένος. Αλλά δεν έχω διάθεση να κατεβάζω παντζούρια για να βλέπω την οθόνη χωρίς να κουράζω τα μάτια μου. Επίσης θέλω η οθόνη να έχει "καύσιμο" και "ιπποδύναμη" "aka brightness" όταν και αν την χρειαστώ. Είναι σαν να μου λες τι θα κάνεις τα 200 άλογα αυτοκίνητο, rally? Όχι αλλά αν οι απαιτήσεις το επιβάλλουν θέλεις να έχεις αυτήν την επιπλέον δύναμη. Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο είναι αυτή η σύγκριση από τα reviews του rtings: Νομίζω ότι η διαφορά φωτεινότητας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.. Στην τελική, η Dell πολύ καλά κάνει και κρατάει χαμηλά τις φωτεινότητα, κάπως πρέπει να βεβαιωθεί ότι μέσα στα 3 έτη εγγύησης δεν θα χρειαστεί να σου την αλλάξει κάτι απόλυτα λογικό. Και δεν είναι η μειωμένη φωτεινότητα που αποδεικνύει κάτι τέτοιο αλλά και το γεγονός ότι έχει κλειδωμένες ένα σωρό επιλογές προστασίας του panel. Κάτι που δεν κάνει κανείς άλλος κατασκευαστής. Μεγειά της με χαρά της. Θα προτιμήσω μια Asus και ας είναι ακριβότερη.
aki Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, music_lover είπε Νομίζω ότι η διαφορά φωτεινότητας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής Ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι παραπάνω φωτογραφίες του RTings είναι ενδεικτικές. Δεν έχουν ίδιο exposure, δεν έχουν ούτε καν ίδιο φωτισμό ώστε να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα. Όμως θα προσπαθήσω να εξηγήσω με την παρακάτω εικόνα. Κόλλησα τις οθόνες και τα Macbook ώστε να φαίνονται άμεσα οι αλλαγές στη φωτεινότητα, εάν δεχτούμε ότι τα Macbooks είναι ίδιας έντασης σε Luminosity, που δεν θα είναι και άφησα το δεξί λίγο πιο σκοτεινό από το αριστερό ώστε να μειώσω το positive feedback. Χρειάστηκε να αυξήσω το Brightness +20% για να έρθει το δεξί Macbook στην ίδια φωτεινότητα με το αριστερό. Μετά το adjustment το Luminocity του Dell έγινε 93% ενώ του Asus είναι 95%. Το άλλο που μπορούμε να κρίνουμε είναι το Gamma, στο Dell είναι χαμηλότερο ή στην Asus υψηλότερο. Επίσης η απόχρωση των οθονών δεν είναι κάτι που μπορούμε να λάβουμε υπόψιν μας απαραίτητα γιατί δε γνωρίζουμε σε ποια ρύθμιση τις είχαν όταν πήραν τις φωτογραφίες. Πάντως και το δεξί Macbook είναι ελάχιστα πιο θερμό σε σχέση με το αριστερό αν λέει κάτι αυτό. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από aki 1
music_lover Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δεν αμφιβάλλω ότι από φωτογραφίες δεν μπορούν να βρουν ασφαλή συμπεράσματα όμως τα νούμερα του rtings είναι εκεί. Εν τω μεταξύ ΟΛΑ σχεδόν τα OLED μοντέλα της Asus έχουν αυξημένη φωτεινότητα κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο και ενδεχομένως οφείλεται σε καλύτερο σύστημα ψύξης.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, music_lover είπε Δεν αμφιβάλλω ότι από φωτογραφίες δεν μπορούν να βρουν ασφαλή συμπεράσματα όμως τα νούμερα του rtings είναι εκεί. Εν τω μεταξύ ΟΛΑ σχεδόν τα OLED μοντέλα της Asus έχουν αυξημένη φωτεινότητα κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο και ενδεχομένως οφείλεται σε καλύτερο σύστημα ψύξης. Προσπαθω να στο εξηγησω αλλα δεν το καταλαβαινεις. Δεν εχεις καταλαβει πως δουλευει το abl και οτι για πολλους δεν ειναι επιθυμητο. 4 ώρες πριν, aki είπε Ας ξεκαθαρίσουμε ότι οι παραπάνω φωτογραφίες του RTings είναι ενδεικτικές. Δεν έχουν ίδιο exposure, δεν έχουν ούτε καν ίδιο φωτισμό ώστε να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα. Όμως θα προσπαθήσω να εξηγήσω με την παρακάτω εικόνα. Κόλλησα τις οθόνες και τα Macbook ώστε να φαίνονται άμεσα οι αλλαγές στη φωτεινότητα, εάν δεχτούμε ότι τα Macbooks είναι ίδιας έντασης σε Luminosity, που δεν θα είναι και άφησα το δεξί λίγο πιο σκοτεινό από το αριστερό ώστε να μειώσω το positive feedback. Χρειάστηκε να αυξήσω το Brightness +20% για να έρθει το δεξί Macbook στην ίδια φωτεινότητα με το αριστερό. Μετά το adjustment το Luminocity του Dell έγινε 93% ενώ του Asus είναι 95%. Το άλλο που μπορούμε να κρίνουμε είναι το Gamma, στο Dell είναι χαμηλότερο ή στην Asus υψηλότερο. Επίσης η απόχρωση των οθονών δεν είναι κάτι που μπορούμε να λάβουμε υπόψιν μας απαραίτητα γιατί δε γνωρίζουμε σε ποια ρύθμιση τις είχαν όταν πήραν τις φωτογραφίες. Πάντως και το δεξί Macbook είναι ελάχιστα πιο θερμό σε σχέση με το αριστερό αν λέει κάτι αυτό. δεν ξερεις καν τι ρυθμιση εχουν στο brightness των μονιτορ δεν εχει καμια ουσια η συγκριση των φωτογραφιων αυτων Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από akoinonitos
music_lover Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Προσπαθω να στο εξηγησω αλλα δεν το καταλαβαινεις. Δεν εχεις καταλαβει πως δουλευει το abl και οτι για πολλους δεν ειναι επιθυμητο. δεν ξερεις καν τι ρυθμιση εχουν στο brightness των μονιτορ δεν εχει καμια ουσια η συγκριση των φωτογραφιων αυτων Ωραία το δέχομαι, όμως δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις, ότι η φωτεινότητα τους είναι ήδη αρκετή σε SDR;
akoinonitos Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, music_lover είπε Ωραία το δέχομαι, όμως δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να αποδείξεις, ότι η φωτεινότητα τους είναι ήδη αρκετή σε SDR; Οχι, οτι δεν θα εχεις παντου την ιδια φωτεινοτητα με το asus και μην παιρνεις το real scene του rtings για να βγαλεις συμπερασμα ,ειναι μονο ενα σεναριο ,οσο περισσοτερο φωτεινα σημεια θα εχει η εικονα τοσο θα ριχνει την φωτεινοτητα ,σιγουρα αφου υπαρχει η επιλογη του brightness uniformity ειναι καλυτερη επιλογη απο ολα.
Westbaum Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες https://www.lgdisplay.com/eng/product/tv-display/oled-4th-gen someone took a microscopic picture of subpixel structure, confirm 48G5 is RGB OLED with exact same pixel structure https://www.avforums.com/threads/lg-g5-oled-primary-rgb-tandem-2025-avf-review.2525553/page-86#post-32958821 48inch για monitor σε 85cm desk στα 1400 ευρώ.Αρχίζω να λυγίζω..😨
music_lover Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Οχι, οτι δεν θα εχεις παντου την ιδια φωτεινοτητα με το asus και μην παιρνεις το real scene του rtings για να βγαλεις συμπερασμα ,ειναι μονο ενα σεναριο ,οσο περισσοτερο φωτεινα σημεια θα εχει η εικονα τοσο θα ριχνει την φωτεινοτητα ,σιγουρα αφου υπαρχει η επιλογη του brightness uniformity ειναι καλυτερη επιλογη απο ολα. Ok δεκτό. Θα παίζουν λοιπόν με την ίδια φωτεινότητα γιατί θα ενεργοποιήσω το brightness uniformity στην Asus ώστε να μην με ενοχλούν οι αλλαγές φωτεινότητας ανάλογα με το περιεχόμενο της οθόνης λόγω abl. Αυτό όμως το ήξερα για αυτό σου είπα ότι ναι μεν θέλω uniformity αλλά με μεγαλύτερη από την τωρινή φωτεινότητα, μεγαλύτερη δλδ από τα 200nits που έχουν τώρα οι OLED. Η ταπεινή πχ IPS μου, έχει μέγιστο 380nits σε οτιδήποτε και αν αναπαράγει χωρίς να υπάρχει ανάγκη για abl. Όταν το πρωϊ χτυπάει ο ήλιος από τα παράθυρα την ανεβάζω στο 75% ενώ το απόγευμα την ρίχνω στο 50%. Ε σε αυτές τις OLED θα πάρω max 250nits στο 100%. Αν αυτή η φωτεινότητα δεν επαρκεί λόγω φωτός στο δωμάτιο τότε πρέπει ή να κλείσω κανένα παράθυρο ή να κλείσω το brightness uniformity κάτι που στις Dell δεν γίνεται. Ναι θα έχω εναλλαγές φωτεινότητας στις Asus λόγω abl αλλά ως επί το πλείστον θα βλέπω καλύτερα σε ένα φωτεινό δωμάτιο. Θα μου πεις αν είναι τόσο φωτεινό τι την θέλεις την qd-oled και θα έχεις δίκαιο, ε είναι φωτεινό τι κάνουμε 😌
Arkin Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Πολυ μανια με τη φωτεινοτητα παντως στις τελευταιες σελιδες. Σε sdr και εχω 47% την φωτεινοτητα της οθονης συν night mode και παλι σε πολυ λευκα φοντα ειναι πολυ το φως σε σκοτεινο δωματιο η με λιγο φως απο πανω. Σε HDR δεν το συζητω αν μιλαμε για 1000 nits mastered σωστο εκει σκηνες που τυφλωνεσαι με το hdr 1000. Δεν ξερω προς τι η ολη μανια με τη φωτεινοτητα εκτος αν βλεπετε παντα με παραθυρο απο πισω να βαραει ο ηλιος συνεχεια η με καμια 10αρια λαμπες απο πανω που ετσι δεν βλεπεις ταινια/σειρα δεν εχει νοημα να δεις HDR με τοσο φως παει χαμενο.
pirmen56 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Την σημασία της φωτεινότητας την αντιλαμβάνεται κανείς μόνο σε καλοφτιαγμένα HDR games. Δεν είναι τα εκτυφλωτικά highlights η ουσία αλλά η μεγαλύτερη διαβάθμιση φωτεινότητας μέσα σε μια φωτεινή σκηνή. Για να γίνει κατανοητό(από την Dolby) : Μην δίνετε σημασία σε απόλυτες τιμές αλλά σε αναλογίες. Στον έξω κόσμο υπάρχουν αντικείμενα-παθητικά φωτιζόμενα-υπό τον ήλιο που φτάνουν μέχρι και πάνω από 50.000 φορές τη φωτεινότητα-ορατών-αντικειμένων υπό σκιά. Δεν μπορείς να αποδώσεις τέτοιες διαφορές με HDR400. Θες το ελάχιστο HDR1000 για να αρχίσεις να πλησιάζεις κάπως το real life contrast. Ο prefuse περιγράφει τις HDR ταινίες όπου προσπαθούν να μην αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο. Έτσι κάνουν master τα πάντα γύρω από τα ~200nits(για τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, το χειρότερο HDR monitor/TV) και μαξάρουν μόνο τα specular higlights που θα φτάσουν μέχρι εκεί που αντέχει ο εξοπλισμός σου. Κάνοντας το HDR να μοιάζει με απάτη ή καγκουροτεχνολογία στην καλύτερη. Δεν φταίει η Dolby γι αυτό. Στις 14/7/2025 στις 9:14 ΜΜ, music_lover είπε Βγάλτε ρε ένα glossy ips mini led panel, ο λαός απαιτεί 😄 Εν τω μεταξύ αυτό το δεύτερο μοντέλο το mag δεν βλέπω να έχει θύρα usb οπότε μάλλον δεν παίρνει fw updates.. Firstly, the monitor updates over DisplayPort, which is a big relief. It’s a relatively painless process, but you might need to manually restart your PC after resetting the monitor settings (or power off the PC before doing that).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα