dimoskoutr Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε όπως τα λες είναι!!! δε θέλω να σου χαλάσω το αφήγημα, συνέχισε να επιλεγεις να ενημερώνεσαι από τον κάθε τυχάρπαστο στο internet... και για το δικό σου monitor άμα κάτσω θα βρω 1002 στραβά και ελαττώματα στα forum , μέχρι τότε εγώ απολαμβάνω την καλύτερη δυνατή λύση, εσύ συμβιβάσου! Ότι είναι για σένα συμβιβασμός είναι για μένα η καλύτερη λύση και το αντίστροφο. Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός τι του αρέσει περισσότερο, αυτό είναι άλλο όμως, και άλλο το να μας λες ότι από το 2019 (αν δεν κάνω λάθος την χρονολογία), δεν έχει burn in το oled με φουλ χρήση. Μην μπερδεύεσαι. 1
pirmen56 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ότι είναι για σένα συμβιβασμός είναι για μένα η καλύτερη λύση και το αντίστροφο. Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός τι του αρέσει περισσότερο, αυτό είναι άλλο όμως, και άλλο το να μας λες ότι από το 2019 (αν δεν κάνω λάθος την χρονολογία), δεν έχει burn in το oled με φουλ χρήση. Μην μπερδεύεσαι. Ακριβώς αυτό. Ειδικά όταν ένα προϊόν έχει reference τιμή και λανσάρεται σαν το απόλυτο περιμένεις παντού reference επίδοση. Από τη στιγμή λοιπόν που καμία οθόνη δεν έχει συνολικά reference επιδόσεις σε HDR όλα καταλήγουν στον συμβιβασμό που είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Το burn in όμως είναι κάτι αντικειμενικό. Για κάθε έναν που λέει ότι δεν του συνέβη βρίσκεις άλλους10 που ανεβάζουν φωτογραφία με το πρόβλημα. Βέβαια αν τρέχεις ένα σωρό ABL προστασίες μπορείς να το καθυστερήσεις, αλλά τότε χάνεις σε εμπειρία. Π.χ. καταλήγεις να έχεις dimmed το HUD, όπως και στα miniLED(σε κάποιες περιπτώσεις και για άλλους λόγους). 2
dimoskoutr Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Ως τώρα στο μόνο παιχνίδι που με ενόχλησε (στην λογική ότι το παρατήρησα το λέω) το dimming της mini led είναι με local dimming on στο baldur’s gate 3 όταν ανοίγω τον χάρτη που έχει πολύ μαύρο και κάποια ασπρα points με τα quests. Και σε hdr βίντεο έχω παρατηρήσει ότι εμένα δεν με εντυπωσιάζουν τα μαύρα ιδιαίτερα αλλά τα highlights. Αυτό ανεξαρτήτως τεχνολογίας είτε mini led είτε oled.
Tambas91 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 23 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ότι είναι για σένα συμβιβασμός είναι για μένα η καλύτερη λύση και το αντίστροφο. Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός τι του αρέσει περισσότερο, αυτό είναι άλλο όμως, και άλλο το να μας λες ότι από το 2019 (αν δεν κάνω λάθος την χρονολογία), δεν έχει burn in το oled με φουλ χρήση. Μην μπερδεύεσαι. Λοιπόν κοίτα τι μπορούμε να κάνουμε, έρχεσαι σπίτι μου σου δείχνω παραστατικό αγοράς (νομίζω την πήρα 2019 ή 20, τελοσπάντων την αγόρασα σχεδόν με το που κυκλοφόρησε) κάπου παίζει επιλογή στα settings που δείχνει πόσες ώρες έχει δουλέψει και τρέχουμε burn in test της επιλογής σου... αν έχει εμφανή σημάδια πάμε σε ένα μαγαζί και σου αγοράζω G5 του κουτιού για να μη παιδεύεσαι με δευτεράτζες monitor σαν τον αδερφό μου τον πιρμεν, άμα δεν έχει το ανάποδο... μέσα? το γυρνάμε άμα θες και livestream να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά εδώ μέσα 7
pirmen56 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε Για το βιντεο του display guy να σχολιασω οτι οταν δεν γραφεις και σε τι mode ειναι το καθε μονιτορ που εχεις μετρησει δεν εχει και πολυ νοημα ενα ξερο γραφημα. Ο display guy επιβεβαιώνει με γράφημα αυτό που θα διαπιστώσει οπτικά ο οποιοσδήποτε κάτοχος high end OLED TV ή miniLED monitor/TV. Τη μεγάλη διαφορά μέσης φωτεινότητας, γενικότερων αντιθέσεων πλην highlights και τέλος highlights ανάμεσα σε ταινίες και games. Στις ταινίες γίνεται συνειδητή προσπάθεια να κρατάνε όλη την εικόνα χαμηλά και τα highlights να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρά και φωτεινά όπως στις εικόνες που ανέβασε ο Westbaum(κάτω). Εκτός από τα highlights όλα τα άλλα μοιάζουν ίδια και ισοπεδωμένα.Το οποίο κατά τύχη ευνοεί συγκεκριμένη τεχνολογία. 3 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Λοιπόν κοίτα τι μπορούμε να κάνουμε, έρχεσαι σπίτι μου σου δείχνω παραστατικό αγοράς (νομίζω την πήρα 2019 ή 20, τελοσπάντων την αγόρασα σχεδόν με το που κυκλοφόρησε) κάπου παίζει επιλογή στα settings που δείχνει πόσες ώρες έχει δουλέψει και τρέχουμε burn in test της επιλογής σου... αν έχει εμφανή σημάδια πάμε σε ένα μαγαζί και σου αγοράζω G5 του κουτιού για να μη παιδεύεσαι με δευτεράτζες monitor σαν τον αδερφό μου τον πιρμεν, άμα δεν έχει το ανάποδο... μέσα? το γυρνάμε άμα θες και livestream να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά εδώ μέσα Αφού δεν θες συμβιβασμούς και βολεύεσαι ήδη με TV σε ρόλο μόνιτορ γιατί, αντί να ρίχνεις μπηχτές, δεν πας σε G5 μήπως και κατανοήσεις τον ρόλο της HDR φωτεινότητας και κατά πόσο η τωρινή σου εμπειρία είναι reference ή όχι;
dimoskoutr Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 34 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Λοιπόν κοίτα τι μπορούμε να κάνουμε, έρχεσαι σπίτι μου σου δείχνω παραστατικό αγοράς (νομίζω την πήρα 2019 ή 20, τελοσπάντων την αγόρασα σχεδόν με το που κυκλοφόρησε) κάπου παίζει επιλογή στα settings που δείχνει πόσες ώρες έχει δουλέψει και τρέχουμε burn in test της επιλογής σου... αν έχει εμφανή σημάδια πάμε σε ένα μαγαζί και σου αγοράζω G5 του κουτιού για να μη παιδεύεσαι με δευτεράτζες monitor σαν τον αδερφό μου τον πιρμεν, άμα δεν έχει το ανάποδο... μέσα? το γυρνάμε άμα θες και livestream να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά εδώ μέσα Μήπως να την δώσουμε και στην lg (lg αν θυμάμαι δεν είναι;) να την κρατήσει στο μουσείο της για golden sample, να σου δώσει τζαμπέ μια g5 του κουτιού; Θεούλη…🤣 Και ένα σοβαρό, μια Panasonic καινούργια που λέει είναι εξαιρετική all around oled tv δεν την έχουμε Ελλάδα; Από ότι κατάλαβα καινούργιο μοντέλο στη φάση της g5.
Westbaum Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 25 minutes ago, dimoskoutr said: Και ένα σοβαρό, μια Panasonic καινούργια που λέει είναι εξαιρετική all around oled tv δεν την έχουμε Ελλάδα; Από ότι κατάλαβα καινούργιο μοντέλο στη φάση της g5. https://www.trustedreviews.com/reviews/panasonic-tv-
prefuse Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 31/07/2025 at 18:58, pirmen56 said: Ο display guy επιβεβαιώνει με γράφημα αυτό που θα διαπιστώσει οπτικά ο οποιοσδήποτε κάτοχος high end OLED TV ή miniLED monitor/TV. Τη μεγάλη διαφορά μέσης φωτεινότητας, γενικότερων αντιθέσεων πλην highlights και τέλος highlights ανάμεσα σε ταινίες και games. Στις ταινίες γίνεται συνειδητή προσπάθεια να κρατάνε όλη την εικόνα χαμηλά και τα highlights να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρά και φωτεινά όπως στις εικόνες που ανέβασε ο Westbaum(κάτω). Εκτός από τα highlights όλα τα άλλα μοιάζουν ίδια και ισοπεδωμένα.Το οποίο κατά τύχη ευνοεί συγκεκριμένη τεχνολογία. Αφού δεν θες συμβιβασμούς και βολεύεσαι ήδη με TV σε ρόλο μόνιτορ γιατί, αντί να ρίχνεις μπηχτές, δεν πας σε G5 μήπως και κατανοήσεις τον ρόλο της HDR φωτεινότητας και κατά πόσο η τωρινή σου εμπειρία είναι reference ή όχι; .. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από prefuse
Tambas91 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Αφού δεν θες συμβιβασμούς και βολεύεσαι ήδη με TV σε ρόλο μόνιτορ γιατί, αντί να ρίχνεις μπηχτές Οι μπηχτές πειράζουν το να γράφετε κάθε λίγο και λιγάκι για το burn in λες και δε θα προλάβεις να ανοίξεις την οθόνη και θα κάνει στάμπα δε σε πειράζει 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε δεν πας σε G5 μήπως και κατανοήσεις τον ρόλο της HDR φωτεινότητας και κατά πόσο η τωρινή σου εμπειρία είναι reference ή όχι Κάποια στιγμή θα πάω, το θέμα είναι ότι στις ίντσες που θέλω εγώ δεν έχουν tandem… το να δώσω τώρα λεφτά για να πάρω λίγο καλύτερο πάνελ ενώ το δικό μου δεν έχει πρόβλημα δεν υπάρχει περίπτωση. Ασε που το έχω πει και στον ακοινώνητο ότι το brightness που έχει το δικό μου μου φαίνεται υπέρ αρκετό δε ξέρω κατά πόσο θα εντυπωσιαστώ από ένα g5 ας πούμε… 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Μήπως να την δώσουμε και στην lg (lg αν θυμάμαι δεν είναι;) να την κρατήσει στο μουσείο της για golden sample, να σου δώσει τζαμπέ μια g5 του κουτιού; Θεούλη…🤣 Δε ξέρω ρε συ, εσύ γράφεις με τόση σιγουριά ότι έχει burn in αλλά δε το βλέπω εγώ… ο ακοινώνητος με ψιλό ξέρει τον βάζω εγγύηση, δε θες καινούργια g5 ? Επεξ/σία 31 Ιουλίου από Tambas91
pirmen56 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Σου περασε από το μυαλό ότι στις ταινίες είναι άνθρωποι που είναι καλλιεργημένοι λόγο του ότι ο κινηματογράφος είναι αρκετά χρόνια τώρα, ότι εμπεριέχει πολλές μορφές της τέχνης Ποια τέχνη μωρέ; Δες αυτό για να καταλάβεις τι σημαίνει τέχνη. https://en.wikipedia.org/wiki/Dynamics_(music) Η ένταση του ήχου όπως και η ένταση του φωτός είναι μέσο έκφρασης συναισθημάτων και έχει πολλά επίπεδα. Όχι μόνο πάτο και ταβάνι, όπως κάποια κολλημένα μυαλά, σαν τον Joshua Pines, θέλουν. Άνθρωπος που έκανε μεν λαμπρή καριέρα στο SDR αλλά τώρα στα γεράματα δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και βγάζει το HDR gimmick, τερματίζοντας παράλληλα το κοντέρ της λαμακίας λέγοντας ότι "οφείλει" και να μοιάζει στο SDR*. Στο hollywood οι περισσότερες HDR παραγωγές, κατά αναλογία με τον ήχο, έχουν μόνο pianississimo(σκιές) μέχρι mezzo-piano και μετά πάνε κατευθείαν στο fortississimo για τα μικρά highlights. Ενδιάμεσα λείπουν σχεδόν τα πάντα. Βλέπεις τα Horizon και είναι χάρμα οφθαλμών σε αντιθέσεις. Μετά βάζεις HDR ταινία και κουνάς απορρημένος το κεφάλι. * Spoiler 23 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Κάποια στιγμή θα πάω, το θέμα είναι ότι στις ίντσες που θέλω εγώ δεν έχουν tandem… το να δώσω τώρα λεφτά για να πάρω λίγο καλύτερο πάνελ ενώ το δικό μου δεν έχει πρόβλημα δεν υπάρχει περίπτωση. Ασε που το έχω πει και στον ακοινώνητο ότι το brightness που έχει το δικό μου μου φαίνεται υπέρ αρκετό δε ξέρω κατά πόσο θα εντυπωσιαστώ από ένα g5 ας πούμε… Ωραία. Και 'γω τότε θα ήθελα μια G5 μέχρι 28" και ~1000€ max αλλά δεν βρίσκω. Όσα και να δώσεις τώρα για OLED monitors πέφτεις πάνω στο ίδιο HDR gamut και brightness. Μόνο τα features και τα Hz(που δεν με πολυνοιάζουν) κάνουν τη διαφορά. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από pirmen56
Tambas91 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 33 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ωραία. Και 'γω τότε θα ήθελα μια G5 μέχρι 28" και ~1000€ max αλλά δεν βρίσκω. Όσα και να δώσεις τώρα για OLED monitors πέφτεις πάνω στο ίδιο HDR gamut και brightness. Μόνο τα features και τα Hz(που δεν με πολυνοιάζουν) κάνουν τη διαφορά. Όλοι κάτι θέλουμε, το τέλειο δε πρόκειται να το βρεις πουθενά… διαφωνείς ότι η τεχνολογία oled αυτή τη στιγμή σου παρέχει την καλύτερη δυνατή εικόνα ;;; Άσε στην άκρη το burn in μιλάω για ποιότητα εικόνας … οι mini led που τόσο εκθειάζεις ακόμα δεν είναι η ώρα τους σε 10 χρόνια ίσως θα δούμε τώρα κάτι ips va mini led με ζώνες για να μην έχουν blooming για εμένα είναι μεσοβέζικες λύσεις, σα να επιλέγω amd κάρτα γραφικών ένα πράγμα
prefuse Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 31/07/2025 at 21:33, Tambas91 said: Όλοι κάτι θέλουμε, το τέλειο δε πρόκειται να το βρεις πουθενά… διαφωνείς ότι η τεχνολογία oled αυτή τη στιγμή σου παρέχει την καλύτερη δυνατή εικόνα ;;; Άσε στην άκρη το burn in μιλάω για ποιότητα εικόνας … οι mini led που τόσο εκθειάζεις ακόμα δεν είναι η ώρα τους σε 10 χρόνια ίσως θα δούμε τώρα κάτι ips va mini led με ζώνες για να μην έχουν blooming για εμένα είναι μεσοβέζικες λύσεις, σα να επιλέγω amd κάρτα γραφικών ένα πράγμα .. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από prefuse
pirmen56 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 34 λεπτά πριν, Tambas91 είπε διαφωνείς ότι η τεχνολογία oled αυτή τη στιγμή σου παρέχει την καλύτερη δυνατή εικόνα ;;; Άσε στην άκρη το burn in μιλάω για ποιότητα εικόνας … οι mini led που τόσο εκθειάζεις ακόμα δεν είναι η ώρα τους σε 10 χρόνια ίσως θα δούμε Το 'χω ξαναπεί. Μπες σε μαγαζί με higher end μοντέλα(OLED και miniLED) και προσπάθησε να καταλάβεις ποιο είναι ποιο πριν δεις το ταμπελάκι. Θα καταλάβαινες όμως 100% διαφορά αν τα miniLED έπαιζαν δικά τους demo και όχι τα συνηθισμένα των LG/Samsung για OLED. Προσωπικά δεν θα θυσίαζα τα χρώματα και τις αντιθέσεις σε games σαν το Horizon για να μην έχω blooming/dimming σε starfields ή μικρά γράμματα/σχήματα σε μαύρο φόντο. Μόνο αν κάτι έδινε και τα δύο(προφανώς και χωρίς σημαντικό burn-in) θα έφευγα από miniLED. Δεν είπα ποτέ ότι είναι η τέλεια λύση. Απλά στο 85%+ των περιπτώσεων δεν χρειάζεται το per pixel control.
Tambas91 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 11 ώρες πριν, pirmen56 είπε Προσωπικά δεν θα θυσίαζα τα χρώματα και τις αντιθέσεις σε games σαν το Horizon για να μην έχω blooming/dimming σε starfields ή μικρά γράμματα/σχήματα σε μαύρο φόντο. Μόνο αν κάτι έδινε και τα δύο(προφανώς και χωρίς σημαντικό burn-in) θα έφευγα από miniLED. Δεν είπα ποτέ ότι είναι η τέλεια λύση. Απλά στο 85%+ των περιπτώσεων δεν χρειάζεται το per pixel control. Οταν πήγα να διαλέξω στο κατάστημα του πλαισίου έκανα σύγκριση με της Samsung qled που είχε εκεί, οι οποίες όντως είχαν πιο ζωηρά χρώματα και υπερκορεσμένα κατά τη γνώμη μου … η oled μου έβγαλε κάτι πολύ πιο φυσικό σε ίδιες σκηνές… το θέμα όμως είναι ότι όταν είδα μαύρα κατάλαβα αμέσως ποια θα διαλέξω … metro, little nightmares, υπότιτλους σε παιχνίδια και ταινίες άμα δεις μια φορά πως φαίνονται χωρίς blooming μετά δε ξαναγυρνάς πίσω τι να λέμε τώρα ρε … το horizon επίσης που λες έχει και νύχτα εκεί δηλαδή δε σε ενοχλεί που όλα φωσφορίζουν … απλά έχεις κολλήσει με το burn in και έχεις βγάλει άχρηστες της οθόνες … το έχω πει και το ξανά λέω στα καινούργια μοντέλα για να πάθεις burn in πρέπει να το προσπαθήσεις 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα