Προς το περιεχόμενο

Gaming Monitors News/Comparison

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Γιατί παιδεύεσαι δεν ξέρω. Αφού η απάντηση από κάποιους πάντα θα είναι «nvidia και oled πολύ πιο μπροστά στα πάντα»…και ας έχουν δει και άλλοι δίπλα δίπλα τα oled και τα mini led. Εδώ λέει 90-10 τα oled τέλος. Τι δεν καταλαβαίνεις; Στα oled το burn in φαίνεται μόνο αν κάνεις overexposed στην κάμερα λένε και αυτό σε στατική εικόνα, ότι το ίδιο πρέπει να γίνει στο 80-90% των σκηνών για το blooming και σε mini led με αρκετά zones δεν έχει να κάνει. Oled λέμε! Εδώ η tandem έφτασε 330nits και πανηγυρίζουμε. Τα ίδια διαβάζουμε εδώ και 50 σελίδες. Βάλτε κανένα μόνιτορ καινούργιο να δούμε να σχολιάσουμε.

Εχεις αλλη αποψη απο την εμπειρια σου στην χρηση των δυο αυτων πανελ? Μπορεις να μας την εκφρασεις ,δεν εχω προβλημα να δεχτω την αποψη απο καποιον που εχει δοκιμασει και τα δυο πανελ σε μονιτορ. Ευχαριστως  να το συζητησουμε τοτε, μπορει να εχω εγω αδικο καπου.

Πες λοιπον που ειναι καλυτερο ενα mini led και που ενα oled ,στα παρακατω  10 χαρακτηριστικα.

1.pixel quality

2.motion clarity

3.response time

4.contrast

5.brightness

6.hdr

7.ευκολοτερο στην χρηση

8.viewing angles

9.refresh rate

10.screen uniformity

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Εχεις αλλη αποψη απο την εμπειρια σου στην χρηση των δυο αυτων πανελ? Μπορεις να μας την εκφρασεις ,δεν εχω προβλημα να δεχτω την αποψη απο καποιον που εχει δοκιμασει και τα δυο πανελ σε μονιτορ. Ευχαριστως  να το συζητησουμε τοτε, μπορει να εχω εγω αδικο καπου.

Πες λοιπον που ειναι καλυτερο ενα mini led και που ενα oled ,στα παρακατω  10 χαρακτηριστικα.

1.pixel quality

2.motion clarity

3.response time

4.contrast

5.brightness

6.hdr

7.ευκολοτερο στην χρηση

8.viewing angles

9.refresh rate

10.screen uniformity

Για να έχει νόημα η σύγκριση πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις. Matte vs matte ή glossy vs glossy. Μιας και το glossy έχει προβάδισμα στην αντιληπτή ποιότητα εικόνας.

Όμως τα matte panels είναι πιο versatile. Aρκετοί από εμάς τα έχουμε κατά κύριο λόγο για σερφάρισμα/ενημέρωση και δουλειά πλην ψυχαγωγίας. Δεν είναι εξυπηρετικό να βλέπεις τα μούτρα σου και το δωμάτιό σου μέσα στην οθόνη σε τέτοια σενάρια.

Spoiler

1.pixel quality:

Αν μιλάμε για clarity, IPS.

2.motion clarity :

7/10 το IPS και 9/10 το OLED. Γιατί σε λογικά frame rates τρως και θολούρα από το "sample and hold" από το οποίο πάσχουν και τα δύο. Ενώ κάτι TN με strobing δείχνουν σαν CRT ΧΩΡΙΣ σημαντική απώλεια φωτεινότητας.

3.response time:

6/10 τα IPS και 10/10 το OLED με την παρατήρηση πιο πάνω. Το 2) και 3) θα μπορούσε να ήταν το ίδιο.

4.contrast:

Ας πούμε ότι λέμε για SDR. Αν η εικόνα περιλαμβάνει σβηστά pixels, τουλάχιστον(scene dependent) 8/10 to IPS mini LED και 10/10 το OLED. Αν το σκέτο IPS με 1500:1 είναι στο 4/10(λίγο κάτω του μετρίου για μένα).

5.brightness

Σε SDR. 6/10 OLED monitor. Με τα 250 nits είναι λειτουργικό σε εφαρμογές γραφείου. Αλλά δεν μπορεί να δείξει ίδιο χρωματικό όγκο σε φωτεινό δωμάτιο όταν παίζεις ένα όμορφο βίντεο.  Όσα έχω δει στο Mall κάτω από τα φώτα του μαγαζιού φαίνονται αδιάφορα. 10/10 το  miniLED γιατί δείχνει πολύ κορεσμένο και ζωντανό ακόμα και κάτω από άφθονο φως χωρίς ανάγκη για local dimming.

6.hdr

Σε σκοτεινό HDR τουλάχιστον 8/10(scene dependent) το miniLED αν ένα καλό VA είναι στο 6/10. 10/10 στο OLED. Σε φωτεινό HDR 9/10 το miniLED monitor και ~6/10 το OLED. Μιας και όλα τα δεδομένα δείχνουν σοβαρή συμπίεση της δυναμικής περιοχής σε εξωτερικές σκηνές με σχεδόν SDR αποτέλεσμα.

Το τελικό σκορ είναι θέμα προτιμήσεων. 

7.ευκολοτερο στην χρηση

Για μένα το IPS. Καμία ανησυχία και κανένα μέτρο προστασίας από το burn in. Καμία αλλαγή συνηθειών. 10/10 IPS και 7/10 OLED.

Το local dimming είναι θέμα υλοποίησης καθαρά του πόσο χρηστικό θα είναι.

8.viewing angles

7/10 IPS. 10/10 OLED

9.refresh rate

Προηγούνται τα OLED στην κούρσα των Hz. Για competitive games με >240fps 10/10 OLED και 7/10 IPS. Γιατί εκεί αρχίζει να μειώνεται το "sample and hold" blur.

Για competitive games και καλή ποιότητα είναι 100% OLED. Για competitive games αποκλειστικά ίσως και TN στα 750HZ με ή χωρίς strobing.

10.screen uniformity

7/10 IPS και κάπου 9/10 OLED.

Σε 9 από τα 10 μαθήματα ο Κώστας έχει 8/10 ενώ ο Γιάννης 9/10. Στα τελευταίο  όμως ο Κώστας έχει 10 και ο Γιάννης 6/10.

Θεωρητικά η κατάσταση είναι 90-10 υπέρ του Γιάννη. Αν όμως τα 9 μαθήματα είναι θεωρητικά και το τελευταίο είναι μαθηματικά με αυξημένη βαρύτητα για κάποιον που θέλει Πολυτεχνείο τότε το προβάδισμα το έχει μάλλον ο Κώστας.

Είναι θέμα βαρύτητας. Για μένα π.χ. τα 240Hz+ δεν έχουν καμία σημασία γιατί δεν θα παίξω ποτέ competitive. Επίσης θέλω motion smoothness στα single player games και όχι τόσο clarity. Δεν χρειάζεται να σκανάρω διαρκώς την πίστα για human enemies που σε αντίθεση με τους AI controlled enemies μπορεί να κρύβονται οπουδήποτε.

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.

https://tftcentral.co.uk/news/gigabyte-mo27q28g-4th-gen-woled-release-date-and-pricing-confirmed

Gigabyte MO27Q28G 4th Gen WOLED Release Date and Pricing

The screen will be released worldwide on 30 September 2025 at a global retail price of $499 USD (before tariffs). That makes it extremely competitively priced for a brand new, 4th Gen Primary RGB Tandem WOLED panel.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα είναι σημαντκή παράμετρος το HDR brightness και το εκτεταμένο gamut. Και για να φαίνεται σαν κεράκι η G4 τότε το τυπικό OLED monitor θα μοιάζει σβηστό. Επιτέλους.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δίπλα στην G5 φαίνεται αυτό, αν δεις μια G4 μόνη της έχει πολύ δυνατή εικόνα.

Εδώ τα C μοντέλα και δείχνουν εξαιρετικά, απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Άρα είναι σημαντκή παράμετρος το HDR brightness και το εκτεταμένο gamut. Και για να φαίνεται σαν κεράκι η G4 τότε το τυπικό OLED monitor θα μοιάζει σβηστό. Επιτέλους.

τη g5 αν τη βάλεις διπλα σχεδόν σε οποιοδήποτε monitor θα γίνει το ίδιο όμως.... ετοιμάσου για G6 42 tandem... φτιάξε και το χώρο και άσε τα πείσματα

Δημοσ.

Ε και του χρόνου πολύ πιθανό να δούμε το ίδιο σε G5 vs G6..Αυτά δεν σταματάνε ποτέ αν και η G5 είναι ήδη τρομακτικά κοντά στο reference(Sony HX3110).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Psycho_Warhead said:

Tandem RGB, η G4 φαίνεται σαν κεράκι δίπλα..

"When playing the demo sequence from Spears & Munsil at 1,000 nits, both the LG G5 and G4 appeared very similar. The G5 only showed a decisive advantage when switched to the 4,000 nit BT.2020 version." 

"For the vast majority of HDR titles graded below 1,000 nits in the P3 color space, including the opening sequence of Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, the LG G4 remains bright enough to reproduce the creative intent to a respectable degree." 

Και να έλεγα ότι δεν στο λέει κιόλας.. στο λέει ξεκάθαρα πολλές φορές.. αλλά ο καθένας το μεταφράζει ή το καταλαβαίνει (πιο σωστά δεν το καταλαβαίνει) όπως θέλει 

1 hour ago, pirmen56 said:

55 minutes ago, Tambas91 said:

τη g5 αν τη βάλεις διπλα σχεδόν σε οποιοδήποτε monitor θα γίνει το ίδιο όμως.... ετοιμάσου για G6 42 tandem... φτιάξε και το χώρο και άσε τα πείσματα

Άρχισε να σας τα λέει και το rtings αλλά ποιος ακούει... Βλέπετε cherry picked σκηνές και νομίζετε ότι κάθε σκηνή, ταινία, game θα είναι έτσι.. ειδικά σε HDR, γιατί σε SDR μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την αυξημένη φωτεινότητα χωρίς να χαλάει πολύ η εικόνα και το creator ident.

και μάλιστα οι διαφορές θα είναι μόνο σε πολύ συγκεκριμένα, σημεία της εικόνας, συνήθως πολύ μικρά, εκτός από τις σπάνιες σκηνές όπως του matrix που είναι σχεδόν όλη η οθόνη λευκή.

“Most HDR content will look the same. Content mastered at 4000 nits will be brighter in some scenes… but there isn’t much content that will take advantage of it.” 

Εκτός και αν το μόνιτορ, τηλεόραση, την θέλετε για να βλέπετε patterns και HDR demo.

Τεσπά τσάμπα γράφω. 

Και στο βίντεο που λαρε

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, prefuse είπε

Άρχισε να σας τα λέει και το rtings αλλά ποιος ακούει... Βλέπετε cherry picked σκηνές και νομίζετε ότι κάθε σκηνή, ταινία, game θα είναι έτσι.. ειδικά σε HDR, γιατί σε SDR μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την αυξημένη φωτεινότητα χωρίς να χαλάει πολύ η εικόνα και το creator ident.

και μάλιστα οι διαφορές θα είναι μόνο σε πολύ συγκεκριμένα, σημεία της εικόνας, συνήθως πολύ μικρά, εκτός από τις σπάνιες σκηνές όπως του matrix που είναι σχεδόν όλη η οθόνη λευκή.

“Most HDR content will look the same. Content mastered at 4000 nits will be brighter in some scenes… but there isn’t much content that will take advantage of it.” 

Εκτός και αν το μόνιτορ, τηλεόραση, την θέλετε για να βλέπετε patterns και HDR demo.

Τεσπά τσάμπα γράφω. 

Γιατι το λες αυτο? Τι ελεγα για τα λευκα τεστς? Θυμασαι? 

Οποιος θελει κοιταει λευκο ,οποιος θελει κοιταει χρωματα

Screenshot_20250823_153824_SamsungInternet.jpg.89813b4c4cea5ba42eab7131e5f8f672.jpg

Στο πραγματικο τεστ και οχι στα λευκα τετραγωνακια ηταν ανυμπορη να σηκωσει την πρεπουσα φωτεινοτητα. Και ψηφιστηκε και η χειροτερη απο sony ,samsung ,panasonic για τις ναυαρχιδες του 2025 :P

Το χειροτερο? οτι σε ολα τα tests ηρθε τελευταια. Η Panasonic απο την αλλη εδειξε δοντια.

Screenshot_20250805_013445_SamsungInternet.jpg.d32039426986ea0f2d814d1de13cd399.jpg

2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Για να έχει νόημα η σύγκριση πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις. Matte vs matte ή glossy vs glossy. Μιας και το glossy έχει προβάδισμα στην αντιληπτή ποιότητα εικόνας.

Όμως τα matte panels είναι πιο versatile. Aρκετοί από εμάς τα έχουμε κατά κύριο λόγο για σερφάρισμα/ενημέρωση και δουλειά πλην ψυχαγωγίας. Δεν είναι εξυπηρετικό να βλέπεις τα μούτρα σου και το δωμάτιό σου μέσα στην οθόνη σε τέτοια σενάρια.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1.pixel quality:

Αν μιλάμε για clarity, IPS.

2.motion clarity :

7/10 το IPS και 9/10 το OLED. Γιατί σε λογικά frame rates τρως και θολούρα από το "sample and hold" από το οποίο πάσχουν και τα δύο. Ενώ κάτι TN με strobing δείχνουν σαν CRT ΧΩΡΙΣ σημαντική απώλεια φωτεινότητας.

3.response time:

6/10 τα IPS και 10/10 το OLED με την παρατήρηση πιο πάνω. Το 2) και 3) θα μπορούσε να ήταν το ίδιο.

4.contrast:

Ας πούμε ότι λέμε για SDR. Αν η εικόνα περιλαμβάνει σβηστά pixels, τουλάχιστον(scene dependent) 8/10 to IPS mini LED και 10/10 το OLED. Αν το σκέτο IPS με 1500:1 είναι στο 4/10(λίγο κάτω του μετρίου για μένα).

5.brightness

Σε SDR. 6/10 OLED monitor. Με τα 250 nits είναι λειτουργικό σε εφαρμογές γραφείου. Αλλά δεν μπορεί να δείξει ίδιο χρωματικό όγκο σε φωτεινό δωμάτιο όταν παίζεις ένα όμορφο βίντεο.  Όσα έχω δει στο Mall κάτω από τα φώτα του μαγαζιού φαίνονται αδιάφορα. 10/10 το  miniLED γιατί δείχνει πολύ κορεσμένο και ζωντανό ακόμα και κάτω από άφθονο φως χωρίς ανάγκη για local dimming.

6.hdr

Σε σκοτεινό HDR τουλάχιστον 8/10(scene dependent) το miniLED αν ένα καλό VA είναι στο 6/10. 10/10 στο OLED. Σε φωτεινό HDR 9/10 το miniLED monitor και ~6/10 το OLED. Μιας και όλα τα δεδομένα δείχνουν σοβαρή συμπίεση της δυναμικής περιοχής σε εξωτερικές σκηνές με σχεδόν SDR αποτέλεσμα.

Το τελικό σκορ είναι θέμα προτιμήσεων. 

7.ευκολοτερο στην χρηση

Για μένα το IPS. Καμία ανησυχία και κανένα μέτρο προστασίας από το burn in. Καμία αλλαγή συνηθειών. 10/10 IPS και 7/10 OLED.

Το local dimming είναι θέμα υλοποίησης καθαρά του πόσο χρηστικό θα είναι.

8.viewing angles

7/10 IPS. 10/10 OLED

9.refresh rate

Προηγούνται τα OLED στην κούρσα των Hz. Για competitive games με >240fps 10/10 OLED και 7/10 IPS. Γιατί εκεί αρχίζει να μειώνεται το "sample and hold" blur.

Για competitive games και καλή ποιότητα είναι 100% OLED. Για competitive games αποκλειστικά ίσως και TN στα 750HZ με ή χωρίς strobing.

10.screen uniformity

7/10 IPS και κάπου 9/10 OLED.

Σε 9 από τα 10 μαθήματα ο Κώστας έχει 8/10 ενώ ο Γιάννης 9/10. Στα τελευταίο  όμως ο Κώστας έχει 10 και ο Γιάννης 6/10.

Θεωρητικά η κατάσταση είναι 90-10 υπέρ του Γιάννη. Αν όμως τα 9 μαθήματα είναι θεωρητικά και το τελευταίο είναι μαθηματικά με αυξημένη βαρύτητα για κάποιον που θέλει Πολυτεχνείο τότε το προβάδισμα το έχει μάλλον ο Κώστας.

Είναι θέμα βαρύτητας. Για μένα π.χ. τα 240Hz+ δεν έχουν καμία σημασία γιατί δεν θα παίξω ποτέ competitive. Επίσης θέλω motion smoothness στα single player games και όχι τόσο clarity. Δεν χρειάζεται να σκανάρω διαρκώς την πίστα για human enemies που σε αντίθεση με τους AI controlled enemies μπορεί να κρύβονται οπουδήποτε.

Πες οτι ειναι σε απολυτο σκοταδι για να μην εχει επιδραση το glossy. 

Δες ενα oled και ενα ips διπλα διπλα ,βαλε ας πουμε ενα λευκο φοντο και κοιταξε απο ποια αποσταση ξεχωριζεις το καθε pixel σε  καθε οθονη ("το περιγραμμα του").

Δεν εβαλα καποια ερωτηση για το glossy και το matte γιατι προφανως δεν εχει καποιο νοημα εφοσον μιλαμε για διαφορετικο coating , αλλα και αυτο ειναι ενα + των oled μιας και υπαρχουν επιλογες και με mate και με glossy.

Να σου πω οτι απο τα mini led που υπαρχουν διαθεσιμα για αγορα για εμενα μονο το xiaomi ξεχωριζει και αυτο λογω της τιμης του.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

1.pixel quality

2.motion clarity

3.response time

4.contrast

5.brightness

6.hdr

7.ευκολοτερο στην χρηση

8.viewing angles

9.refresh rate

10.screen uniformity

Η ερώτηση μου είναι αν εσύ αντιλαμβάνεσαι σε κινούμενη εικόνα για παράδειγμα ταινίες, βίντεο ή παιχνίδια αυτά τα 9 από τα 10 που λες ότι είναι καλύτερο το oled; Και ότι αντιλαμβάνεσαι από αυτά το αντιλαμβάνεσαι στην καθημερινότητά σου; Πχ το 8; Τι λες ας κάτσω στραβά γιατί στο oled δεν έχω κανένα θέμα; Το texture clarity ας πούμε σου φάνηκε ίδιο; 

Εγώ από την χρήση για την οποία την πήρα δηλαδή hdr video και games και όχι για desktop, στα βίντεο που δεν είναι μόνο σκοτάδια μου άρεσε πολύ περισσότερο η mini led λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας και στα παιχνίδια που δοκίμασα μου άρεσαν εξίσου (με ανοιχτό hdr) γιατί από τη μία είχα σαφώς μεγαλύτερη φωτεινότητα στα highlights στην mini led και έτσι πιο εντυπωσιακό hdr αλλά και αντιληπτό blooming στους χάρτες που είναι στατική εικόνα που είχε μικρά φωτεινά σημεία σε μαύρο (στο bg3 ας πούμε). Στο cyberpunk δεν αντιλήφθηκα blooming και στα βραδινά μου άρεσε πιο πολύ το oled στα ημέρας το mini led.

Είναι δυόμισι φορές καλύτερη η oled από την xiaomi; Ούτε καν για μένα. Θα έπαιρνα την oled αντί για την xiaomi αν είχε 500 τότε; Μπορεί με το red tint της xiaomi. Αξίζουν τα 700-1000 παρέα με το burn in ή τον φόβο του; Ούτε για πλάκα για μένα. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τις δύο δίπλα δίπλα για λίγο διάστημα. Όταν φτάσει 500+ nits φωτεινότητα η oled χωρίς να έχουμε burn in το ξαναβλέπω. Μέχρι τότε θα πηγαίνω αν υπάρχουν ευρώπη σε καλύτερες υλοποιήσεις mini led και με περισσότερες ζώνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, akoinonitos said:

Γιατι το λες αυτο? Τι ελεγα για τα λευκα τεστς? Θυμασαι? 

Οποιος θελει κοιταει λευκο ,οποιος θελει κοιταει χρωματα

Γιατί και τα "χρώματα" που λες είναι μόνο για neon χρώματα και είναι στα άκρα του P3 πχ να κοιτάς τις διαβαθμίσεις στην φωτιά και όχι γενικά σε όλα τα χρώματα. Εκεί είναι καλύτερη η qdoled από μια woled.

Αντιθέτως, η woled είναι "καλύτερη" πιο "εντυπωσιακή"  στα λευκά specular highlights.

Προσωπικα σαν καταναλωτής και τα δύο, τις περισσότερες φορές μου είναι αδιάφορα.

Σαν καταναλωτής θα επέλεγα woled μονο και μόνο για να μην έχω μωβ μαύρα την ημέρα. 

Σαν επαγγελματίας επέλεξα και τα δύο woled και qdoled. Και για να βλέπω τα άκρα των neon χρωμάτων αλλά και πως θα το δουν κάποιοι με woled. Στο μέλλον ευελπιστώ και για ένα καλό mini led όταν και όποτε βγεί. 

Ομως δεν είμαι οπαδός αλλά προσπαθώ να είμαι φίλαθλος της καλής εικόνας. Οι περισσότεροι από εσάς παθιάζεστε με ότι αγοράζετε, λες και σε 2-5 χρόνια δεν θα είναι τουλάχιστον ξεπερασμένο σαπάκι αυτό που αγοράσατε. 😛

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Η ερώτηση μου είναι αν εσύ αντιλαμβάνεσαι σε κινούμενη εικόνα για παράδειγμα ταινίες, βίντεο ή παιχνίδια αυτά τα 9 από τα 10 που λες ότι είναι καλύτερο το oled; Και ότι αντιλαμβάνεσαι από αυτά το αντιλαμβάνεσαι στην καθημερινότητά σου; Πχ το 8; Τι λες ας κάτσω στραβά γιατί στο oled δεν έχω κανένα θέμα; Το texture clarity ας πούμε σου φάνηκε ίδιο; 

Εγώ από την χρήση για την οποία την πήρα δηλαδή hdr video και games και όχι για desktop, στα βίντεο που δεν είναι μόνο σκοτάδια μου άρεσε πολύ περισσότερο η mini led λόγω μεγαλύτερης φωτεινότητας και στα παιχνίδια που δοκίμασα μου άρεσαν εξίσου (με ανοιχτό hdr) γιατί από τη μία είχα σαφώς μεγαλύτερη φωτεινότητα στα highlights στην mini led και έτσι πιο εντυπωσιακό hdr αλλά και αντιληπτό blooming στους χάρτες που είναι στατική εικόνα που είχε μικρά φωτεινά σημεία σε μαύρο (στο bg3 ας πούμε). Στο cyberpunk δεν αντιλήφθηκα blooming και στα βραδινά μου άρεσε πιο πολύ το oled στα ημέρας το mini led.

Είναι δυόμισι φορές καλύτερη η oled από την xiaomi; Ούτε καν για μένα. Θα έπαιρνα την oled αντί για την xiaomi αν είχε 500 τότε; Μπορεί με το red tint της xiaomi. Αξίζουν τα 700-1000 παρέα με το burn in ή τον φόβο του; Ούτε για πλάκα για μένα. Αυτή είναι η εμπειρία μου από τις δύο δίπλα δίπλα για λίγο διάστημα. Όταν φτάσει 500+ nits φωτεινότητα η oled χωρίς να έχουμε burn in το ξαναβλέπω. Μέχρι τότε θα πηγαίνω αν υπάρχουν ευρώπη σε καλύτερες υλοποιήσεις mini led και με περισσότερες ζώνες.

Δημο ,βγαλε την τιμη απο την μεση ,το εχουμε χιλιοπει για το xiaomi οτι για τα λεφτα του ειναι απο τις καλυτερες αγορες για gaming.

Μιλαω καθαρα για oled panel vs mini led panel.

5 λεπτά πριν, prefuse είπε

Γιατί και τα "χρώματα" που λες είναι μόνο για neon χρώματα και να κοιτάς μέσα στην φωτιά και όχι γενικά. Εκεί είναι καλύτερη η qdoled. 

Αντιθέτως η woled είναι καλύτερη στα λευκά specular highlights.

Και τα δύο τις περισσότερες φορές αδιάφορα.

Σαν καταναλωτής θα επέλεγα woled μονο και μόνο για να μην έχω μωβ μαύρα την ημέρα. 

Σαν επαγγελματίας επέλεξα και τα δύο woled και qdoled. Και για να βλέπω τα άκρα των neon χρωμάτων αλλά και πως θα το δουν κάποιοι με woled. Στο μέλλον ευελπιστώ και για ένα καλό mini led όταν και όποτε βγεί. 

Ομως δεν είμαι οπαδός αλλά προσπαθώ να είμαι φίλαθλος της καλής εικόνας. Οι περισσότεροι από εσάς παθιάζεστε με ότι αγοράζετε, λες και σε 2-5 χρόνια δεν θα είναι τουλάχιστον ξεπερασμένο σαπάκι αυτό που αγοράσατε. 😛

Ξεπερασμενα σαπακια ειναι ηδη :P

Δες το review , η φωτεινοτερη oled βγηκε τελευταια σε real content  κριση απο τους κριτες. 

Δες και τη βαθμολογια στα χρωματα ,φωτεινοτερο δεν σημαινει και σωστο ακα ξεβαφει:P

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Δημο ,βγαλε την τιμη απο την μεση ,το εχουμε χιλιοπει για το xiaomi οτι για τα λεφτα του ειναι απο τις καλυτερες αγορες για gaming.

Μιλαω καθαρα για oled panel vs mini led panel.

Να βγάλω και το burn in από τη μέση τότε. Από όσα είπα αυτό είχες να σχολιάσεις μόνο; Δεν γίνεται όμως να βγάζουμε ότι θέλουμε από τη μέση, προϊόντα κρίνουμε. Τόσο καιρό που συζητάτε και πετάγονται κάτι reference monitors ips για hollywood κλπ εκεί δεν λέτε βγάλε την τιμή από τη μέση, εκεί έχουν 30.000. Θα ήθελα μια απάντηση όμως σε αυτά που σε ρώτησα στην αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Να βγάλω και το burn in από τη μέση τότε. Από όσα είπα αυτό είχες να σχολιάσεις μόνο; Δεν γίνεται όμως να βγάζουμε ότι θέλουμε από τη μέση, προϊόντα κρίνουμε. Τόσο καιρό που συζητάτε και πετάγονται κάτι reference monitors ips για hollywood κλπ εκεί δεν λέτε βγάλε την τιμή από τη μέση, εκεί έχουν 30.000. Θα ήθελα μια απάντηση όμως σε αυτά που σε ρώτησα στην αρχή.

Δημο εσυ σχολιασες αυτο που εγραψα ,δεν μιλαγαμε για τιμες ,μιλαγαμε για τεχνολογιες. Το burn in ειναι ενα θεμα ,παιρνεις εγγυηση 3 ετων? Ναι. Δεν ζηταει αλλη αναλυση. Σου υποσχεται η xiaomi η η καθε xiaomi οτι μετα τα 3 χρονια δεν θα πεθανει το  μονιτορ ξαφνικα? οχι 

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...