pirmen56 Δημοσ. χθες στις 03:29 μμ Δημοσ. χθες στις 03:29 μμ (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Tambas91 είπε @pirmen56 Πλακα πλακα παλιότερα είχα βάλει μια εικόνα από ένα παιχνίδι (outer wilds) που φαινόταν η τρομακτική διαφορα με το σάπιο βεβαια ips που έχω, αν ψήνεσαι βάλτο να μας πεις πως φαίνεται στο xiaomi Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν είμαι σπίτι τώρα. Αυτό που δείχνεις είναι starfield και το xiaomi θα το dimmάρει. Επειδή όμως υπάρχουν και κάποια πιο σκοτεινά άστρα θα δείξει ψιλο ΟΚ. Το χάλι του IPS δεν θα το δεις. Εκεί δεν τα πάνε καλά τα miniLED, όπως φαίνεται και από την παρουσίαση της MSI. Θες 10.000+ ζώνες. Στόχος της τεχνολογίας σήμερα είναι να πλησιάσει, όχι να φτάσει ή να ξεπεράσει(αδύνατο), την OLED εμπειρία στις σκοτεινές σκηνές. Τόσο που να μην χαλάει το immersion του game. Χωρίς την πιθανότητα burn in, το VRR flicker κλπ. Αυτό λοιπόν το πετυχαίνει. Συν το χαμηλότερο κόστος. Συν το σημαντικό προβάδισμα που έχει στις φωτεινές σκηνές. Ακόμα και τη νύχτα στο CP77 όταν είσαι στο κέντρο της πόλης με πληθώρα επιγραφών, neon lights και άλλων φωτισμών τριγύρω* κρατάει την φωτεινότητα όταν πλησιάζεις κοντά ή ζουμάρεις πάνω τους. Μιλάμε για φωτισμούς που έχουν γίνει mastered για 1500 και πλέον nits και "πετάγονται" μέσα από την εικόνα "καίγοντας" αμφιβληστροειδή αν αποδωθούν καλά. Ενισχύοντας τον ρεαλισμό. Εκεί το local dimming δεν κόβει καθόλου. Αυτό που γράφει ο akoinonitos αφορά SDR κυρίως(και το red tint). Αλλιώς δεν θα μετρούσαν οι reviewers με όργανα 1000+ nits σε HDR mode σε πραγματικές σκηνές. Τα τονίζω γιατί από όσα έχει ανεβάσει δημιουργείται ( σκόπιμα ; ) η εντύπωση ότι είναι τα ίδια ή εκεί κοντά σε highlights. Προφανώς, όσο το scene APL είναι χαμηλά το OLED είναι στα ίδια ή και αισθητά καλύτερα για αρκετά μικρά highlights. * Spoiler 17 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Αν εξελιχθεί η Mini-LED πολύ και βάλουν κάργα ζώνες προφανώς θα έχει πλεονέκτημα σε σχέση με μια OLED γιατί θα είναι πολύ πιο φωτεινή. Επίσης η Mini-LED αν δεν κάνω λάθος έχει βαρύ σύστημα ψύξης το οποίο κάνει θόρυβο. Το ιδανικό θα ήταν να εξελιχθούν τα OLED monitors για να φτάσουν έστω την LG G4. Τότε δεν θα σε νοιάζει και για burn-in αφού τα 80-100 nits για εφαρμογές γραφείου θα τα έχουν για πρωινό. Ενώ θα υπερτερούν σε όλα τα άλλα. Μακάρι να γίνει στα επόμενα 3 χρόνια. Τα micro LED, απ' ότι φαίνεται, δεν μπορούν να φτάσουν καλό pixel density. υ.γ.: Ψύξη έχουν συγκεκριμένα μοντέλα συνήθως HDR1400 και πάνω. Επεξ/σία χθες στις 03:57 μμ από pirmen56
akoinonitos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 10 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Δεν έβγαλε ήδη καινούργιο μοντέλο; νομιζω ναι αλλα 4k ,δεν ειμαι και σιγουρος
pirmen56 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 11 ώρες πριν, thanosAIAS είπε Δεν έβγαλε ήδη καινούργιο μοντέλο; Ναι, έβγαλαν καινούργιο 1440p(και ένα 4Κ-1080p dual mode) όπου έλυσαν όλα τα παλιά προβλήματα και πρόσθεσαν ένα νέο. Broken HDR. Τα έχουμε ξαναπεί.
Tambas91 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 7 ώρες πριν, pirmen56 είπε Δεν είμαι σπίτι τώρα. Αυτό που δείχνεις είναι starfield και το xiaomi θα το dimmάρει. Επειδή όμως υπάρχουν και κάποια πιο σκοτεινά άστρα θα δείξει ψιλο ΟΚ. Το χάλι του IPS δεν θα το δεις. Εκεί δεν τα πάνε καλά τα miniLED, όπως φαίνεται και από την παρουσίαση της MSI. Θες 10.000+ ζώνες. Outer wilds λέγεται είναι ένα μικρό indie game πολύ καλο btw δοκίμασε το έτσι από περιέργεια όταν μπορέσεις να πεις πως φαίνεται https://store.steampowered.com/app/753640/Outer_Wilds/
Westbaum Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Eκτός θέματος αλλά είναι καλό βίντεο και μια ματιά για το τί έρχεται στο άμεσο(;)μέλλον. 1
7nisiotis Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 23 hours ago, akoinonitos said: Το xiaomi εχει αρκετα καλα μαυρα γενικα ,οσο πιο ευκολο σκηνικο φτανει σε σημειο να μην καταλαβαινεις διαφορα απο oled ,το θεμα ειναι να κρατησει τα μαυρα σε "δυσκολα" σημεια. Btw η απο κατω φωτο ειναι και με τα δυο μονιτορ σε dcip3 και την φωτεινοτητα τερμα ,οταν αναβει το local dimming πεφτει πολυ η φωτεινοτητα του xiaomi. Εδω φαινεται και το red tint που προσωπικα με χαλασε πολυ, αν δεν ειχε το θεμα αυτο θα ηταν απο τα πιο vfm μονιτορς ever. Δεξιά είναι το xiaomi 1
pirmen56 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tambas91 είπε Outer wilds λέγεται είναι ένα μικρό indie game πολύ καλο btw δοκίμασε το έτσι από περιέργεια όταν μπορέσεις να πεις πως φαίνεται https://store.steampowered.com/app/753640/Outer_Wilds/ Είμαι διακοπές και έχω μέρες ακόμα. Starfield δεν εννοούσα το game. Τα ντιμάρει και έχω δει και χειρότερα σε δυσκολία απεικόνισης starfields, σε βίντεο, που τα δείχνει τελείως "πεθαμένα". Ένα δείγμα από reviewer για το xiaomi στα στοκ settings: Spoiler Και πάλι αυτά που βλέπω στο Horizon π.χ. σε χρώματα και αντιθέσεις, ακόμα και στα dungeons(cauldrons), δεν τα θυσιάζω για τέλεια starfields. Εκτός και αν μπορώ να τα έχω και τα δύο μαζί. 2 ώρες πριν, Westbaum είπε Eκτός θέματος αλλά είναι καλό βίντεο και μια ματιά για το τί έρχεται στο άμεσο(;)μέλλον. "...and basically buried it in their line up" Δεν πρόκειται να βγάλουν τίποτα προσιτό αν δεν σε χιλιογδάρουν με gen 1, 2, 3, 4, 5 ... WOLED με σάπιο color brightness(πλην white) ή με αντίστοιχα EL gen 1, 2, 3, ... QD-OLED. Αντίστοιχα και για τα mini LED. Το 2010 είχαμε GPU που εκτελούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια υπολογισμούς και σήμερα παράγονται για πενταροδεκάρες. Το δήθεν ότι είναι πολύπλοκοι οι αλγόριθμοι και δεν μπορούν να δώσουν 100.000 ζώνες και να το λήξουν. 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Δεξιά είναι το xiaomi Ναι. Η σύγκριση από τον akoinonitos έγινε σε SDR. Σε SDR το local dimming αλλοιώνει αρκετά τα χρώματα και το gamma. Ενώ αχρείαστα ρίχνει πολύ την συνολική φωτεινότητα. Μόνο στα τελευταία μοντέλα mini LED σετάρουν τον αλγόριθμο και για SDR. Πριν όχι και μάλλον λόγω cost cutting. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από pirmen56
aetos1988 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις πήρα το The Last of us I και μπορώ να πω ότι εκτός από τα καλά γραφικά που έχει στην OLED στην εισαγωγική σκηνή ( τώρα το άρχισα) φαίνεται φανταστικά!! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα