akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 04:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:30 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, music_lover είπε Εγώ έγραψα τα νούμερα του real scene HDR, όχι του 10% APL white το οποίο σύμφωνα με το rtings είναι: The maximum luminance of the monitor when displaying a bright highlight in an HDR scene. Good value:> 550 cd/m² Εσυ εγραψες χωρις να ξερεις τι ειναι το real scene του rtings. Ενας λευκος προβολεας περιπου 10% apl . Αν μετραγε δλδ ενα αστερι και ηταν πιο κατω η c5 θα ελεγες ειναι πιο σκοτεινη ? Επεξ/σία Κυριακή στις 04:33 μμ από akoinonitos
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 04:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:32 μμ 4 λεπτά πριν, music_lover είπε Εγώ έγραψα τα νούμερα του real scene HDR, όχι του 10% APL white το οποίο σύμφωνα με το rtings είναι: The maximum luminance of the monitor when displaying a bright highlight in an HDR scene. Good value:> 550 cd/m² Σε λευκο τα νουμερα ξανα λεω. Δες και με αντιστοιχα το καθε χρωμα που παιζει η καθε τεχνολογια. Καπου χανει η μια καπου κερδιζει η αλλη. Καμια δεν ειναι τελεια ακομα οπως και μια mini led μπορει να σε δωσει τρελο hdr σε λευκο χρωμα αλλα δεν εχει την απειρη αντιθεση δεν εχει τις σωστες σκιες δεν εχει την σωστη αποκριση. Καθε τεχνολογια εχει θετικα και αρνητικα. Το θεμα ειναι πια καλυπτει τον καθενα καλυτερα. 1
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 04:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:33 μμ (επεξεργασμένο) αυτο εδω μετραει το rtings στο real scene παιδια ,για να ξερουμε τι διαβαζουμε Αν ο προβολεας ηταν κοκκινος η κιτρινος ας πουμε ,θα ειχαν τα ιδια nits νομιζετε? Συγκριση σοβαρη μονο διπλα διπλα ,ολα τα αλλα ειναι για να εχεις μια ιδεα 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε λευκο τα νουμερα ξανα λεω. Δες και με αντιστοιχα το καθε χρωμα που παιζει η καθε τεχνολογια. Καπου χανει η μια καπου κερδιζει η αλλη. Καμια δεν ειναι τελεια ακομα οπως και μια mini led μπορει να σε δωσει τρελο hdr σε λευκο χρωμα αλλα δεν εχει την απειρη αντιθεση δεν εχει τις σωστες σκιες δεν εχει την σωστη αποκριση. Καθε τεχνολογια εχει θετικα και αρνητικα. Το θεμα ειναι πια καλυπτει τον καθενα καλυτερα. Αυτο ειναι σε 1% apl σε μεγαλυτερα apl η διαφορα ειναι μικροτερη και οσο μεγαλωνει το παραθυρο ειναι στα ιδια. Το θεμα ειναι οτι ενα χρωμα με μεγαλυτερο color volume θα φαινεται φωτενοτερο στο ματι εκει ειναι που πασχει το mla της c5 Επεξ/σία Κυριακή στις 04:34 μμ από akoinonitos 3
music_lover Δημοσ. Κυριακή στις 04:42 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:42 μμ 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εσυ απο που το συμπεραινεις οτι θα ειναι καλυτερα στην c5 ας πουμε ? επειδη εχει παραπανω φωτεινοτητα σε 10% λευκο? H καλυτερη εικονα σε hdr δεν εξαρταται μονο απο την φωτεινοτητα Επειδή το HDR διψάει για nits. 16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εσυ εγραψες χωρις να ξερεις τι ειναι το real scene του rtings. Ενας λευκος προβολεας περιπου 10% apl . Αν μετραγε δλδ ενα αστερι και ηταν πιο κατω η c5 θα ελεγες ειναι πιο σκοτεινη ? Για την γενικότερη εικόνα που θα σε αποκομίσουν μιλάω, όχι για λεπτομέρειες εδώ και εκεί. 16 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε λευκο τα νουμερα ξανα λεω. Δες και με αντιστοιχα το καθε χρωμα που παιζει η καθε τεχνολογια. Καπου χανει η μια καπου κερδιζει η αλλη. Καμια δεν ειναι τελεια ακομα οπως και μια mini led μπορει να σε δωσει τρελο hdr σε λευκο χρωμα αλλα δεν εχει την απειρη αντιθεση δεν εχει τις σωστες σκιες δεν εχει την σωστη αποκριση. Καθε τεχνολογια εχει θετικα και αρνητικα. Το θεμα ειναι πια καλυπτει τον καθενα καλυτερα. Ναι σαφώς και δεν υπάρχει η τέλεια τεχνολογία και συμφωνώ αν σε καλύπτει εσένα τότε πάω πάσο. Εμένα πχ δεν με καλύπτει ένα αυτοκίνητο 90 αλόγων, εσένα ναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 90 άλογα είναι αρκετά για ένα αυτοκίνητο. Για το δικό σου ναι, για κάποιου άλλου όχι. 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε αυτο εδω μετραει το rtings στο real scene παιδια ,για να ξερουμε τι διαβαζουμε Αν ο προβολεας ηταν κοκκινος η κιτρινος ας πουμε ,θα ειχαν τα ιδια nits νομιζετε? Συγκριση σοβαρη μονο διπλα διπλα ,ολα τα αλλα ειναι για να εχεις μια ιδεα Αυτο ειναι σε 1% apl σε μεγαλυτερα apl η διαφορα ειναι μικροτερη και οσο μεγαλωνει το παραθυρο ειναι στα ιδια. Το θεμα ειναι οτι ενα χρωμα με μεγαλυτερο color volume θα φαινεται φωτενοτερο στο ματι εκει ειναι που πασχει το mla της c5 Αν τα βάλουμε δίπλα δίπλα οι περισσότεροι θα "θαμπωθούν" από τα εντονότερα χρώματα του qd layer..
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 04:55 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:55 μμ 8 λεπτά πριν, music_lover είπε Επειδή το HDR διψάει για nits. Για την γενικότερη εικόνα που θα σε αποκομίσουν μιλάω, όχι για λεπτομέρειες εδώ και εκεί. Ναι σαφώς και δεν υπάρχει η τέλεια τεχνολογία και συμφωνώ αν σε καλύπτει εσένα τότε πάω πάσο. Εμένα πχ δεν με καλύπτει ένα αυτοκίνητο 90 αλόγων, εσένα ναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 90 άλογα είναι αρκετά για ένα αυτοκίνητο. Για το δικό σου ναι, για κάποιου άλλου όχι. Το θεμα εδω ειναι οτι παρολο το μεγαλυτερο brighness στο λευκο εχει πολυ χειροτερο brightness και volume σε ολα τα υπολοιπα χρωματα. Δεν ειναι δηλαδη θεμα 90 αλογα η 200. Τα ιδια 200 αλογα εχουν και οι 2 τεχνολογιες απλα τα μεν 200 αλογα θα σε δωσουν καλυτερη ροπη ενω τα αλλα 200 καλυτερη τελικη. Για να σου δωσω μια καλυτερη αναλογια. Οτι ειπε και ο ακοινονιτος αν δεν μπουν διπλα διπλα οι οθονες απλα τα νουμερα δεν εχουν καμια σημασια γιατι η πλειοψηφια των ταινιων σειρων δεν ειναι καν mastered σε hdr 1000 και ακομα και αυτες που ειναι θα δεις το μεγαλυτερο brightness σε ελαχιστες σκηνες και αυτο αν παλι. Εχουμε πολυ δρομο ακομα για το απολυτο και να ερθει και σε λογικες τιμες. Οι tandem oled πηγαινουν προς τα εκει αλλα θα δουμε και επισημες μετρησεις τι κανει και αν συνδυαζει τα καλα και των 2 τεχνολογιων. 1
mtifosi Δημοσ. Κυριακή στις 04:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:57 μμ 1 ώρα πριν, ICE-T είπε Την μονη φορα που δεν το εκανε ειναι οταν πατησα το κουμπι για να κλεισει και δεν το ξαναπατησα οταν μου εβγαλε μηνυμα αν θελω να κλεισω το μονιτορ και το κλεινεις με το κουμπι που ειαι σαν joystick, μσλλον bug ειναι ,τεσπα αν το ειχα διαβασει στο φορουμ της Asus δεν νομιζω να το επαιρνα,το τελευταιο firmware εχω .Quality control της κακιας ωρας .Ο ηχος παντως οταν κλεινει μαλλον απο το τροφοδοτικο του ειναι ,ειναι ο χαρσκτηριστικος ηχος που κανουν τα pcu του υπολογιστη 😅 Όντως μάλλον σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές δεν προσέχουν τόσο την ποιότητα στα μόνιτορ…κάτι θα προκύψει σε κάποια παρτίδα . 1
pirmen56 Δημοσ. Κυριακή στις 04:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:57 μμ 10 λεπτά πριν, music_lover είπε Επειδή το HDR διψάει για nits. Για την γενικότερη εικόνα που θα σε αποκομίσουν μιλάω, όχι για λεπτομέρειες εδώ και εκεί. Ναι σαφώς και δεν υπάρχει η τέλεια τεχνολογία και συμφωνώ αν σε καλύπτει εσένα τότε πάω πάσο. Εμένα πχ δεν με καλύπτει ένα αυτοκίνητο 90 αλόγων, εσένα ναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 90 άλογα είναι αρκετά για ένα αυτοκίνητο. Για το δικό σου ναι, για κάποιου άλλου όχι. Στο CP77 σε HDR αυτός ο τοίχος βγάζει μάτια στο Xiaomi όταν τον πλησιάζεις. Το ίδιο και διάφορες κόκκινες και μπλε neon επιγραφές όταν ζουμάρεις πάνω τους: Spoiler Ποιο πιστεύεις ότι θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε τέτοιες περιπτώσεις χωρίς αποκορεσμό; Το QD ή το WOLED; 1
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 05:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:03 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, music_lover είπε Επειδή το HDR διψάει για nits. Για την γενικότερη εικόνα που θα σε αποκομίσουν μιλάω, όχι για λεπτομέρειες εδώ και εκεί. Ναι σαφώς και δεν υπάρχει η τέλεια τεχνολογία και συμφωνώ αν σε καλύπτει εσένα τότε πάω πάσο. Εμένα πχ δεν με καλύπτει ένα αυτοκίνητο 90 αλόγων, εσένα ναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 90 άλογα είναι αρκετά για ένα αυτοκίνητο. Για το δικό σου ναι, για κάποιου άλλου όχι. Αν τα βάλουμε δίπλα δίπλα οι περισσότεροι θα "θαμπωθούν" από τα εντονότερα χρώματα του qd layer.. Και επειδη εχει παραπανω nits δλδ σε 10% apl σε λευκο επειδη αυτο βολευει ειναι καλυτερη ε? Οκ παω πασο Επεξ/σία Κυριακή στις 05:04 μμ από akoinonitos
Tambas91 Δημοσ. Κυριακή στις 05:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:15 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Arkin είπε Στη λειτουργια θερμου το εχω και εγω με το night light μονιμα στο 20% μερα νυχτα νιωθω πολυ πιο ζεστη ολη την εικονα ενω παρολο που το λευκο Ρε συ αρκιν πιο λευκό και χρώματα με nigh light και θερμό εσύ τα έχεις κάνει όλα πορτοκαλή στην οθόνη σου Επεξ/σία Κυριακή στις 05:16 μμ από Tambas91 3
music_lover Δημοσ. Κυριακή στις 05:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:22 μμ 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Και επειδη εχει παραπανω nits δλδ σε 10% apl σε λευκο επειδη αυτο βολευει ειναι καλυτερη ε? Οκ παω πασο Επειδή η συζήτηση πάντα πάει στο HDR αναφέρθηκα σε αυτό. Δεν είχα κάποια σκοπιμότητα.
ICE-T Δημοσ. Κυριακή στις 07:07 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:07 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, mtifosi είπε Όντως μάλλον σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές δεν προσέχουν τόσο την ποιότητα στα μόνιτορ…κάτι θα προκύψει σε κάποια παρτίδα . Εδω σημερα σχεδον καινουργιο corsair rmx1000w atx 3 1 με χαιρετησε 3 error code 41 και στο τελευταιο shutdown ο υπολογιστης εδινε full speed πριν κλεισει κοντεψε να τα καψει ολα ,γκαντεμικο το μονιτορ ,θα φυγει RMA . Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:32 πμ από ICE-T 1
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 07:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:11 μμ 2 λεπτά πριν, ICE-T είπε Εδω σημερα σχεδον καινουργιο corsair rmx1000w atx 3 1 με χσιρετησε 3 error code 41 και στο τελευταιο shutdown ο υπολογιστης εδινε full speed πριν κλεισει κοντεψε να καψει ολα Η παρτιδα ειναι και μαζι και η ατυχια που μας συνοδευει σε καποιες αγορες μας. rmx750 απο το 2017 λειτουργει εξαιρετικα μεχρι στιγμης δεν εχει κανει κιχ βλεπω να πηγαινει ακομα 10 χρονια χωρις θεμα. Συνηθως αν καποιο ηλεκτρονικο δεν χαλασει τον πρωτο καιρο και το προσεχεις θα σε κρατησει παρα πολλα χρονια. 1
ICE-T Δημοσ. Κυριακή στις 07:16 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:16 μμ 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Η παρτιδα ειναι και μαζι και η ατυχια που μας συνοδευει σε καποιες αγορες μας. rmx750 απο το 2017 λειτουργει εξαιρετικα μεχρι στιγμης δεν εχει κανει κιχ βλεπω να πηγαινει ακομα 10 χρονια χωρις θεμα. Συνηθως αν καποιο ηλεκτρονικο δεν χαλασει τον πρωτο καιρο και το προσεχεις θα σε κρατησει παρα πολλα χρονια. Πτιν απο αυτο ειχα ενα asus tuff σε 6 μηνες βγηκε off ,και εχω ενα kolink regulator 850 pci5 120 ευρω και δεν εχει παθει τιποτα ,ευτυχως που τοωεχω κρατησει για ωρα αναγκης.
akoinonitos Δημοσ. Κυριακή στις 08:24 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:24 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, music_lover είπε Επειδή η συζήτηση πάντα πάει στο HDR αναφέρθηκα σε αυτό. Δεν είχα κάποια σκοπιμότητα. Ναι ρε απλα σου εξηγω οτι αν εχει περισσοτερη φωτεινοτητα σε ενα συγκεκριμενο apl δεν λεει κατι απο μονο του και ποσο δε σε pure white. Για να πεις ειναι φωτεινοτητερη θα πρεπει να ειναι σε ολα τα apl ,απο 1% εως 100% και οχι μονο σε λευκο γτ εκει βαραει υπερωρια το white sub pixel. Γενικα η c5 ειναι μια πολυ καλη επιλογη σε αυτα τα λεφτα αν καποιος γουσταρει μεγαλη οθονη αλλα το mla εχει και τα μειον του Επεξ/σία Κυριακή στις 08:28 μμ από akoinonitos 1
mtifosi Δημοσ. Κυριακή στις 09:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:22 μμ 2 ώρες πριν, ICE-T είπε Εδω σημερα σχεδον καινουργιο corsair rmx1000w atx 3 1 με χσιρετησε 3 error code 41 και στο τελευταιο shutdown ο υπολογιστης εδινε full speed πριν κλεισει κοντεψε να τσ καψει ολα ,γκαντεμικο το μονιτορ ,θα φυγει RMA . Και εγω rmx εχω εδω και χρονια απλα ειναι καποιες φορες να μην σου κατσει που λενε...τωρα για το μονιτορ αφου εχει θεμα πρεπει να γινει rma...Εμενα σε αυτα τα asus μου αρεσει το glossy που συμπεριφερεται και σχετικα καλα σε αντανακλασεις σε σχεση με τις glossy tv για παραδειγμα και του οτι μου ειναι πολυ ξεκουραστη για τα ματια αν και την εχω λιγο ποιο κοντα απο οτι πρεπει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα